- 8 Haziran 2011
- 1.151
- 344
- 133
- Konu Sahibi ppinar2014
-
siz gülebilirsiniz tabi ki ama bu düşüncenin neresi ilkellik pardon ? o benim çocuğum annesi benim. neresi anormal bunun ?"o benim çocuğum, annesi benim" ilkelliklerine şimdi sadece gülüyorum.
Evet ben de oyüzden olduğunu düşünüyorumbir de kayınvalidem oğlumun gündüZ beni hiç aramadığını söylüyor. Tabiki aramasın ağlamasın ama bu bende hayal kırıklığı yaratıyor acaba nerde hata yaptım diye..
seni çok iyi anlıyorum..
ben de oğlumu 4 aylık olduğunda anneme bırakıp işe başlamak zorunda kaldım. 1 ay oldu.
annemin bakması konusunda zerre süphem yok hatta benden iyi bakar sonuçta 4 çocuk bizi büyütmüş. başka da iki-üç çocuğa bakıcılık yaptı.
ama benim de üzüntüm annemin lafları..
şaka yapıyo biliyorum ama çok dokunuyo..
mesela oğlum tok oluyo bazen ben gittiğimde. ama ben emzirmek için aldığımda yapışıyo hemen özlemiş oluyo çünkü.
nnem de diyo ki niye emziriyosun aç değil o diyo mesela, ben de duygusal açlık bu anne özlemiş beni istemese emmez zaten diyorum sanki ben duygusal doyurmuyo muyum onu ne özliycek seni diyo. senle ben bir miyiz ya..
dün beni gördü güldü falan her gün yapıyo bunu heyecanlanıyo resmen. annem diyo ki sana özel değil o tavırları herkese aynısını yapıyo. 5 aylık oğlum beni ayıramıyomuş başkalarından.
ya tamam hadi yahu öyle de olabilir.. ama niye bunu ısrarla söylüyosun.. öyle çok stres yaptırıyo ki bana farkında olmadan...
siz gülebilirsiniz tabi ki ama bu düşüncenin neresi ilkellik pardon ? o benim çocuğum annesi benim. neresi anormal bunun ?
Bu konuda fazla hassasim. Sizin soylediginiz gibi belki bi donemdir. Gecici bi surectir bilemiyorum. Ama soylediginiz laf dogru. Annem kv gibidir. Bana karsi yani. Sanki benim kaynanam mubarek. Gulerek soyluyo o sozleri ama iste bana batiyo uzuluyorum.ilkellik kısmı şu; daha doğrusu cahillik diyeyim
elbette o benim çocuğum elbette annesi benim ama o dönem yapmış olduğum şeyler "bu çocuğa benden başkası doğru düzgün bakamaz bu çocuğu benden başkası mutlu edemez" gibi bencilliklerden bahsediyorum. "ben varken x kim oluyormuş da altını değiştirmeye cüret ediyormuş" ruh halini açıklamaya çalışıyorum. niye her şeyi böyle düz düz okuyorsunuz? sadece cümleyi ele alırsak evet cümlede bir şey yok hepimiz çocuklarımızın annesiyiz ama yukarda yazmışım birşeyler onuları da okuyup konu bağlamında değerlendirseydiniz sanırım anlaşılabilir olurdu.
ekleme: bu arada çocuğunuz daha çok ufak olduğu için benzer ruh halinde olabilirsiniz,büyüdükçe anlayacaksınız size değil başkasına bağlanma korkularına gülüp geçeceksiniz, bu arada annenizin laflarını kafaya takmayın mübarek anne değil kayınvalide gibi sanki! emin olun bebeğiniz sizi özlüyor, siz gelince çok seviniyor ve size başka bakıyor.
ilkellik kısmı şu; daha doğrusu cahillik diyeyim
elbette o benim çocuğum elbette annesi benim ama o dönem yapmış olduğum şeyler "bu çocuğa benden başkası doğru düzgün bakamaz bu çocuğu benden başkası mutlu edemez" gibi bencilliklerden bahsediyorum. "ben varken x kim oluyormuş da altını değiştirmeye cüret ediyormuş" ruh halini açıklamaya çalışıyorum. niye her şeyi böyle düz düz okuyorsunuz? sadece cümleyi ele alırsak evet cümlede bir şey yok hepimiz çocuklarımızın annesiyiz ama yukarda yazmışım birşeyler onuları da okuyup konu bağlamında değerlendirseydiniz sanırım anlaşılabilir olurdu.
ekleme: bu arada çocuğunuz daha çok ufak olduğu için benzer ruh halinde olabilirsiniz,büyüdükçe anlayacaksınız size değil başkasına bağlanma korkularına gülüp geçeceksiniz, bu arada annenizin laflarını kafaya takmayın mübarek anne değil kayınvalide gibi sanki! emin olun bebeğiniz sizi özlüyor, siz gelince çok seviniyor ve size başka bakıyor.
En yakın komşumuzdan biliyorum ananesi büyüttü ve o çocuk ortaokul lise ve üniversitesini annesigilin yanında değil ananesi yanında geçirdi. kocaman delikanlı oldu hala o eve gitmez dedesigille yaşar.
çok iyi düşünün belki karar vermek için erken ama evlat bi kere oluyor.
Evet ben de oyüzden olduğunu düşünüyorumbir de kayınvalidem oğlumun gündüZ beni hiç aramadığını söylüyor. Tabiki aramasın ağlamasın ama bu bende hayal kırıklığı yaratıyor acaba nerde hata yaptım diye..
ah işte ben de bunu anlatmak istiyorum.. yeni nesil anneler hiçbir şeye gelemiyorlar ifrit oluyorum.. biz çalışmayı sevip çocuğunu rahatlıkla bırakan anneler sanki vicdansız, ağlayan anneler muhteşem...Hem calisayim hem cocuguma kv bakmasin :) o zmn bakici tutun yoo guvenemem calismayin istifa edersem bi daha ise..........
Ee napcaz bu sekilde..
Çocuk doğduğunun 1.haftasından itibaren annesinin sesini bile diğer insanlarınkinden ayırabilir, bu Cambridge'li dilbilimciler tarafından ispatlanmış bir gerçektir. Annenize selamlarseni çok iyi anlıyorum..
ben de oğlumu 4 aylık olduğunda anneme bırakıp işe başlamak zorunda kaldım. 1 ay oldu.
annemin bakması konusunda zerre süphem yok hatta benden iyi bakar sonuçta 4 çocuk bizi büyütmüş. başka da iki-üç çocuğa bakıcılık yaptı.
ama benim de üzüntüm annemin lafları..
şaka yapıyo biliyorum ama çok dokunuyo..
mesela oğlum tok oluyo bazen ben gittiğimde. ama ben emzirmek için aldığımda yapışıyo hemen özlemiş oluyo çünkü.
nnem de diyo ki niye emziriyosun aç değil o diyo mesela, ben de duygusal açlık bu anne özlemiş beni istemese emmez zaten diyorum sanki ben duygusal doyurmuyo muyum onu ne özliycek seni diyo. senle ben bir miyiz ya..
dün beni gördü güldü falan her gün yapıyo bunu heyecanlanıyo resmen. annem diyo ki sana özel değil o tavırları herkese aynısını yapıyo. 5 aylık oğlum beni ayıramıyomuş başkalarından.
ya tamam hadi yahu öyle de olabilir.. ama niye bunu ısrarla söylüyosun.. öyle çok stres yaptırıyo ki bana farkında olmadan...
siz gülebilirsiniz tabi ki ama bu düşüncenin neresi ilkellik pardon ? o benim çocuğum annesi benim. neresi anormal bunun ?
Biz buna psikolojide ''Infant attachment'' diyoruz, yani bebeğin kendisinin bakımını yapan, onu emziren, ihtiyaçlarını karşılayan, güven veren kişiye bağlanması diyebiliriz. Bu da anne oluyor. Kayınvalidenize alışabilir ama bu geçici bir durum, her ne olursa olsun siz onun annesisiniz ve sizin akşamları geri geleceğinizi bildiği için sizi aramıyor olabilir :) ''Torunum bana alıştı, çok iyi bakıyorum ona, annesini aratmıyorum'' diye sevinmesin kayınvalideniz, sadece çocuğunuz çok akıllı ve sizin geri geldiğinizi kavramış bile. O yüzden böyle yapıyor. Düşkünlüğe gelince, bazısı babaya düşkün olur, bazısı anneye. Bu değişir, oğlunuz şu dünyada sadece siz olmadan yapamaz. Bebeği siz emzirdiniz, siz baktınız, siz bakımını sağladınız, o yüzden bebeğin bağlandığı kişi sizsiniz. Gönlünüzü ferah tutun, kayınvalideniz aradan çekilince ve çocuk kreşe başlayınca her şey düzene oturacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?