Bebeğimi kayınvalidemden kıskanıyorum:((

ben kreşe verdim oğlumu şuan ikinci geliyor büyük bi ihtimal onu da vericem.

seni çok iyi anlıyorum..
ben de oğlumu 4 aylık olduğunda anneme bırakıp işe başlamak zorunda kaldım. 1 ay oldu.
annemin bakması konusunda zerre süphem yok hatta benden iyi bakar sonuçta 4 çocuk bizi büyütmüş. başka da iki-üç çocuğa bakıcılık yaptı.
ama benim de üzüntüm annemin lafları..
şaka yapıyo biliyorum ama çok dokunuyo..
mesela oğlum tok oluyo bazen ben gittiğimde. ama ben emzirmek için aldığımda yapışıyo hemen özlemiş oluyo çünkü.
nnem de diyo ki niye emziriyosun aç değil o diyo mesela, ben de duygusal açlık bu anne özlemiş beni istemese emmez zaten diyorum sanki ben duygusal doyurmuyo muyum onu ne özliycek seni diyo. senle ben bir miyiz ya..
dün beni gördü güldü falan her gün yapıyo bunu heyecanlanıyo resmen. annem diyo ki sana özel değil o tavırları herkese aynısını yapıyo. 5 aylık oğlum beni ayıramıyomuş başkalarından.
ya tamam hadi yahu öyle de olabilir.. ama niye bunu ısrarla söylüyosun.. öyle çok stres yaptırıyo ki bana farkında olmadan...

"o benim çocuğum, annesi benim" ilkelliklerine şimdi sadece gülüyorum.
siz gülebilirsiniz tabi ki ama bu düşüncenin neresi ilkellik pardon ? o benim çocuğum annesi benim. neresi anormal bunun ?

Oralardan bende geçtim ,evet zor paylaşmak,
ilk zamanlar bende kıskanırdım ,yani bakıcıda olsa kıskanırdım farketmez
Acaba beni sevmeyip onamı alışıp sevecek 2.planda kalma korkusu yaşadım,
Hatta kendi öz annemden bile kıskandığım vakit olmuştur,
Aradan zaman geçince onların varlığına bin şüküR ettim,iyiki varlar ve yabancı bir ele teslim etmediğim için,
Bu yüzden sadece yatıp kalkıp kv dua edin bakıyor diye en özverili şekilde,iyiki varlar.....
Size tek diyeceğim şey kv bakarken ondan kıskanmak yerine düşüncenizi değiştirip canım benim iyiki var ve yavruma bakıyor diyiverin sizi daha çok rahatlatacak emin olun....

Bakın burada da fikrimi paylaşmak isterim,
Bakışaçınızı değiştirmeniz açısından diyorum,kızımı kv bırakırken bana seni gündüzleri hiç aramıyor sormuyor bile derdi,
Tabiki içim cız ederdi ,üzülürdüm bana bu neden söylüyor diye kızardım kendi içimde eşimle paylaşırdım
Kızım beni aramıyor ve sormuyormuş baksana diye
Halbuki kv sırf benim aklım onda bebeğimde kalmasın diye öyle söylermiş bana ben üzülmeyim diye,
Sanırım kv de öyle düşünüyordur aklınız onda kalmasın diye,siz üzülmeyin diye .....

En yakın komşumuzdan biliyorum ananesi büyüttü ve o çocuk ortaokul lise ve üniversitesini annesigilin yanında değil ananesi yanında geçirdi. kocaman delikanlı oldu hala o eve gitmez dedesigille yaşar.
çok iyi düşünün belki karar vermek için erken ama evlat bi kere oluyor.

ilkellik kısmı şu; daha doğrusu cahillik diyeyim
elbette o benim çocuğum elbette annesi benim ama o dönem yapmış olduğum şeyler "bu çocuğa benden başkası doğru düzgün bakamaz bu çocuğu benden başkası mutlu edemez" gibi bencilliklerden bahsediyorum. "ben varken x kim oluyormuş da altını değiştirmeye cüret ediyormuş" ruh halini açıklamaya çalışıyorum. niye her şeyi böyle düz düz okuyorsunuz? sadece cümleyi ele alırsak evet cümlede bir şey yok hepimiz çocuklarımızın annesiyiz ama yukarda yazmışım birşeyler onuları da okuyup konu bağlamında değerlendirseydiniz sanırım anlaşılabilir olurdu.

ekleme: bu arada çocuğunuz daha çok ufak olduğu için benzer ruh halinde olabilirsiniz,büyüdükçe anlayacaksınız size değil başkasına bağlanma korkularına gülüp geçeceksiniz, bu arada annenizin laflarını kafaya takmayın mübarek anne değil kayınvalide gibi sanki! emin olun bebeğiniz sizi özlüyor, siz gelince çok seviniyor ve size başka bakıyor.

Bu konuda fazla hassasim. Sizin soylediginiz gibi belki bi donemdir. Gecici bi surectir bilemiyorum. Ama soylediginiz laf dogru. Annem kv gibidir. Bana karsi yani. Sanki benim kaynanam mubarek. Gulerek soyluyo o sozleri ama iste bana batiyo uzuluyorum.
Buraya bu yorumu yaptigim gun sanki hissetmis gibi aksam gittigimde "cok ozlemis bu bebek anncigini, hadi hemen yemek ye de sut olsun sonra al hemen emzir" falan dedi. Ac mi dedim. Yoo tok ama olsun emsin dedi. İcine mi dogdu burayi mi okudu bilemedi valla
Yani bilemiyorum aklim bebekte kalmasin diye oyle diyo heralde. Yani sen yokken de iyi bebek bak imaji vermeye calisiyo kendince.. takmiyim diye.. Aman ne bileyim insallah gecer hemen de stresi birakirim zira sutumu de etkiliyo bu dusunceler.

bebek yanında kim varsa onunla bi bağ kuruyor güvenmek istiyor bu çok normal.. asıl anarmal olan babaannesinden çekinmesi olurdu.. demekki kadın güzel bakıyor ki bebek ona güven duymuş alışmış..
bu bebek açısından iyi bişey..
sizin açınızdan bakılırsa ne olursa olsun çocuk için annenin yeri ayrıdır..
sizden daha fazla babaannesini sevmesi söz konusu olamaz...
şuan küçük anlamıyor ama biraz büyüyünce anneye daha çok düşecektir..

Siz calisiyor muydunuz cocuklariniza bakarken?

Ayni sey degil ki, sacma bir ornek olmus

arkadaşım sen anneni atar mısın?? evladınla senin arandaki bağ ne kadar kuvvetli farkında mısın?? senin bir parçan o senden ayrılması, seni istememesi gibi bir durum söz konusu bile olamaz.. ben işe oğlum 3 aylıkken başladım o günden beri babaannesi bakıyor.. bir gün de senin gibi düşünmedim.. ne babaanneden kıskandım, ne uzak kaldığıma yandım.. hayat zor, ben çalışmayı seviyorum ayrıca maddi olarak çalışmazsam bugün oğluma sağladığım hiçbir şeyi sağlayamam ve bu zorlukları bir şekilde çocukların da öğrenmesi gerek..
ya benim oğlum benim annemi gördüğünde bana gelmiyor bazen.. hiçbir şekilde senin gibi düşünmedim çünkü annem onunla çocuk gibi oynuyor onu bildiği için de benim kucağımdan ona atlıyor.. ben olumlu tarafına bakıyorum annemle iken mutlu ise ben de kendi işlerime kendi sosyalliğime bakıyorum.. kocamı alıp dışarı çıkıyorum..
bu yeni annelerin gereksiz evlat bağımlılığı da beni benden alıyor yeminle..
kayınvaliden mis gibi bakıyor arkadaşım hangi bakıcıya o kadar güvenebilirsin?? milyonlar versen zarar vermeyeceğinden emin olabilir misin.. kayınvaliden dünyanın en kötü kadını olsa kendi canı kılına zarar veremez..

Hem calisayim hem cocuguma kv bakmasin :) o zmn bakici tutun yoo guvenemem calismayin istifa edersem bi daha ise..........
Ee napcaz bu sekilde..

Hem calisayim hem cocuguma kv bakmasin :) o zmn bakici tutun yoo guvenemem calismayin istifa edersem bi daha ise..........
Ee napcaz bu sekilde..
ah işte ben de bunu anlatmak istiyorum.. yeni nesil anneler hiçbir şeye gelemiyorlar ifrit oluyorum.. biz çalışmayı sevip çocuğunu rahatlıkla bırakan anneler sanki vicdansız, ağlayan anneler muhteşem...

Kendimi gordum konuda resmen.Ben de 1.5 ay sonra ise baslayacagim. Oglum daha 3.5 aylik olacak. Sen zaten 15 ay kendin bakmissin, hic vicdan azabi duymana gerek yok bence. Elinden geleni yapmissin,keske ben de 15 ay kendim baksam, baska ne isterim.

Benim ogluma da kv bakiyor. suanda 3.5 yasinda. ben 6 aylikken biraktim.ilk baslarda ona cok duskundu oglum. kv diyordu ki gunduz seni hic aramiyo. cok da guzel bakiyo sukur. gozum hic arkada degil. ama 2 yasindan sonra oglum degisti. her sabah ise giderken surekli agliyor. annecim gitme beni birakma diye yalvariyor. butun gun kulaklarimda sesi. isime de odaklanamiyorum. keske hep oyle kalsaydi beni hic aramasaydi. hic kiskanma. yeterki guzel bakilsin. gozun arkada kalmasin. buyudukca anneye daha duskun oluyor.

Biz buna psikolojide ''Infant attachment'' diyoruz, yani bebeğin kendisinin bakımını yapan, onu emziren, ihtiyaçlarını karşılayan, güven veren kişiye bağlanması diyebiliriz. Bu da anne oluyor. Kayınvalidenize alışabilir ama bu geçici bir durum, her ne olursa olsun siz onun annesisiniz ve sizin akşamları geri geleceğinizi bildiği için sizi aramıyor olabilir :) ''Torunum bana alıştı, çok iyi bakıyorum ona, annesini aratmıyorum'' diye sevinmesin kayınvalideniz, sadece çocuğunuz çok akıllı ve sizin geri geldiğinizi kavramış bile. O yüzden böyle yapıyor. Düşkünlüğe gelince, bazısı babaya düşkün olur, bazısı anneye. Bu değişir, oğlunuz şu dünyada sadece siz olmadan yapamaz. Bebeği siz emzirdiniz, siz baktınız, siz bakımını sağladınız, o yüzden bebeğin bağlandığı kişi sizsiniz. Gönlünüzü ferah tutun, kayınvalideniz aradan çekilince ve çocuk kreşe başlayınca her şey düzene oturacak.

Çocuk doğduğunun 1.haftasından itibaren annesinin sesini bile diğer insanlarınkinden ayırabilir, bu Cambridge'li dilbilimciler tarafından ispatlanmış bir gerçektir. Annenize selamlar Bir çocuğun duygusal boşluğunu da annesi kadar kimse doyuramaz, huyunu suyunu annesi kadar bilemez.

Cocugun sana tavir almis olabilir.
Zamanla alisir.
Sen daha cok sev bol bol oynayin.

4 aylikken birakilan bebek icin de gecerli mi acaba

bende kızım 5 buçuk aylıkken işe başladım.
Kayın validem bakıyor kızıma yan yana binalarımız.
Bu aralar benimde sıkıntım sabah kızımı sıcacık yataktan kaldırıp battaniyeye sarıp babanneye götürmek
Eşime annen gelsin kızım uyanana kadar diyorum ama babama da kahvaltı veriyor diyor.
Kıyamıyorum kızlar sabahın köründe kızımı uyandırmaya bende bu konuda napıcam bilmiyorum ((
Bende başlarda hakimiyet kurmak istedim şu saatte şunu yesin şunları yesin şu saatte uyusun falan diye.
Kayın validemle çok tartıştık sonra akışına bıraktım kendi bildiği gibi baksın 2 çocuk büyütmüş nasılsa dedim.
Şuan kızım 13 aylık en güzel zamanları ve işten çıkıp onunla vakit geçirmek için deliriyorum (
Hergün ayaklarım geri geri gidiyor işe gelirken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…