Bebeğimi kreşe vermem gerekiyor ama içim hiç rahat değil..

yldzmuhasebe

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2010
107
1
46
İstanbul
Bebeğim 1 yaşında işe başlayacağım yuvaya vermem gerekiyor içim rahat değil huzursuzum ama mecbrurum yoksa geçinemiyoruz
daha olumlu düşünmem için ne yapmam gerekir içimdeki suçluluk duygusunu nasıl atabilirim?

üzülmeyin ben altı aylıkken gitmişim kreşe, insan her koşulda büyüyo, gerçi çok hasta olmuşum 3 kere zature geçirmişim ama sonuç; şu anda sağlıklı bir yetişkinim

Her anne ilk zamanlar cocugunu krese biraktiginda üzülüyor, bu gayet normal bir sey, bence üzme kendini bosuna.
Ama kresde aldiklari egitimden sonrada cok mutlu oluyorlar, cünkü o egitimi ne anne nede neneleri verebilir.
Paylasmayi ögreniyorlar, kendi yasitlariyla oynuyorlar, kurallar var, onlara kücük yasta uymaya basliyorlar.
Icini ferrah tut, sende onun gelcegi icin calisiyorsun sonucta.

hayır yuva yani kreş 1 yaşına kadar olanlara yuva deniyor .yani herkes çok iyi diyor aman zature falan allah korusun mahvolurum ben bakıcak kimsem yok annem çaışıyor kayınvalide kaçıyor bir allahın kulunu bulamıyorum bu kadar sıkıntıdan sonra gerçi kreş bile büyük umut fakat içimdeki suçluluk duygusu geceleri uyutmuyor gözlerim durup durup doluyor bu kadar duygusal olmamalıyıım :S ama elimde değil. birde hasta olduğunda bakıcak kimsede olmaz inş hasta olmaz tek duam :s

İnşallah olmaz hem benim zamanımdaki imkanlarla şimdiki bir değil, bizimkilerin araba alacak yada taksiye verecek parası olmadığı için yürüyerek götürüyorlarmış karda kışta. doğal olarak üşütüyormuşum. içiniz rahat olsun 1 yaşındaki bebeğini yuvaya bırakan ilk ve tek kişi değilsiniz, şartlar bunu gerektiriyorsa elinizden bişey gelmez dert etmemeye çalışın.

İnşallah olmaz hem benim zamanımdaki imkanlarla şimdiki bir değil, bizimkilerin araba alacak yada taksiye verecek parası olmadığı için yürüyerek götürüyorlarmış karda kışta. doğal olarak üşütüyormuşum. içiniz rahat olsun 1 yaşındaki bebeğini yuvaya bırakan ilk ve tek kişi değilsiniz, şartlar bunu gerektiriyorsa elinizden bişey gelmez dert etmemeye çalışın.

suçluluk duymanıza gerek yok ki, sonuçta gezmeye gitmek için veya keyfinizden bırakmıyosunuz çocuğunuzu.

bence 1 yaş çok erken bende krese verdim kızımı 3 yaşında vermez olaydım doğru dürüst yemek yemıyodu zaten ordada hiç yemez oldu bide sürekli hastalık kreşe verdiğim para kadar bide hastane ılaç masrafları çıkıyo.devamlı hastalık kapıyo ordaakılerden geliyo bide evdeki bebeğe bulaştırıyo bebeğim rota virüsü kaptı ablasından neler çektık ya anlatamam allah yaşatmasın bidaha.kreş olayı bize iyi gelmedi senınki öyle olmaz inşallah.yani iyi şeyler söylemedım ama bi kere daha düşün derim..

Canım kızım 3.5 yasında benim kreşe verdim çalışıyorum...ama emin ol ki daha önceden iş bulabilmiş olsaydım çalışırdım ve kreşe verirdim ..kendini asla suçlu hissetme onun gelecegi için çalışıyorsun...ilk zamanlarda adapte olamıyorlar bu dogru ama yapacak birşey yok...evinde bir bakıcı bulup baktırsan belki daha iyi olabilirdi çünkü daha ufak ama yuvada kalması belki bakıcıya vermenden daha iyi olabilir bunun kararını en iyi kendin verebilirsin

benim teyze kızım ögretmendi ve çocuklarının ikisini de 5 aylıkken bakıcı tutup evde baktırmak durumunda kaldı şiimdi büyük kızını kreşe verecek küçügüne evde bakılacak..

bana göre bebekler ortama daha kolay uyum sağlar.vereceğiniz yuvanın temizliğine düzenine dikkat edin.öğretmenlerin ilgisine dikkat edin.hakkınızda hayırlısı olsun canım

Hiç suçluluk duyma canım benim 2 aylık bebeişim var ve çalışmak zorundayım geçinebilmek için şöyle düşün bebeğine daha iyi bi gelecek sağlamak için çalışmak durumundasın eksiği olmasın diye banada öle zor geliyoki onu bırakıp gelmek kokusu burnumdan hiç gitmiyor

2 aylık çok küçük enazından biz süt döneminden ek gıda dönemine geçebildik ve bazı şeyleri aştık. siz 6 aylıkken bırakacaksınız değil mi ? birde emziriyorum hala sütten kesicez mecburen :s yada geceleri emzireceğim :S şirket karşılıyor yuvayı ben ödemiyorum özel ve büyük kurumsal bir şirket yani netten falan gördüm bi arkdaşımda orda büyüttü çocuğunu çok temiz çok memnun kaldım diye öve öve bitiremedi gdince zaten rahatlıycaksın dedi bakalım inş rahatlarım :S
gerçekten çalışmaya mecburum bebeğime bu güne kadar hiç bişey alamadım hep eşimin ailesi kendi ailem yardım etti :S içimde kalan uktelerim var ve sonuçta ailede olsa nereye kaadar yardım edebilir? zaten artık eskisi gibi ilgilenmyorlar :S

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…