- 7 Nisan 2014
- 671
- 408
- 103
- Konu Sahibi Nurrcaneliff
-
biz de 34 günlüğüz.. sancısı olduğunda biz de böyleyiz.. ufacık çocuğa beslenme eğitimi vermek de neymiş? çocuk dünyaya alışmamış neyin eğitimiymiş? bence önce doktorunu değiştir.. gazdan dolayı böyle.. bizim de sancı anlarında sürekli emmek istiyor çünkü emdiğinde alttan hemen pırtlıyor kendince böyle rahatlayacağını sanıyor.. bunun bilimsel bir açıklaması yok benim izlediğim kadarıyla durum bu.. bazen çok emiyor doyuyor 4-5 saat uyuyor.. bazen yarım saat sonra emmek istiyor.. bazen rahatlamak için annesine ihtiyacı oluyor emiyor.. ilk 3 ay bu durum böyle.. bence kabullenmek en iyisi.. ben kabullendim.. gaz ilacımı veriyorum.. baya fayda sağladık.. en azından 1 gün bahsettiğin gibi sorunlu ama 2 gün iyiyiz..kızşar tecrübeli anneler sizlerden bir yorum bekliyorum siz olsanız ne yapardınız? Bebeğim 47 günlük. Doğduğundan beri hep memede durmak istiyor çok emiyor. Benim hayatım nerdeyse bitti diyebilirim hep kucağımda ama şikayetim yok nasıl olsa bir gün ille bırakıcak sonsuza kadar böyle gitmicek. Bugün doktora gittik ve doktor beslenme eğitimi vermen gerekiyor dedi. 3 saatte bir emzir dedi. Bugün öğleden sonra denedim ve o kadar ağladıki yavrum çıldırdı gözümün içine bakıyor resmen. Ben de vazgeçtim emziriyorum. Dayanamadım resmen yaşlandım çöktüm 1 günde. Siz olsanız be yapardınız yorumları bekliorum.
valla benim doktorlara saygım sonsuz ama mantıklı şeyler söylediklerinde.. bence başka doktora danış mutlaka..Kızlar teşekkür ederim yorumlarınız için sütüm çok şkür iyi ek hiçbirşey vermiyprum beneğim 47 günde 1800 gr aldı ve boyu 7 cm uzadı çok şkür. Ve gece 12 ile sabah 6 arası asla emzirmememi söyledi. Yavrum çok küçük kıyamam dayanamazki 6 saat aç.
Benim bebeğim de sürekli meme arayışı içinde. Memede uyuyor. Ağzında meme olsun öyle uyusun istiyor. Uyuyunca yerine koyunca uyaniyor. Tekrar meme arıyor kucak istiyor. Bunlar hep gazi olduğu icinmidir acaba. Yoksa daha kırkı çıkmayan bir bebegin hep uyuması lazım. İhtiyacı var. Ne yemek yapabiliyorum nede başka bise. Fırsat vermiyor. Bide biz hep ışık açık yatıyoruz. 40i çıkana kadar öyle olacak dediler. Sizler nasıl uyuyorsunuz. Gece uyanmalari nasıl.
Kızlar teşekkür ederim yorumlarınız için sütüm çok şkür iyi ek hiçbirşey vermiyprum beneğim 47 günde 1800 gr aldı ve boyu 7 cm uzadı çok şkür. Ve gece 12 ile sabah 6 arası asla emzirmememi söyledi. Yavrum çok küçük kıyamam dayanamazki 6 saat aç.
Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. Baştan bir gaflette bulunup bebeği emzirmek için 3 saat bekledim ama yavrum çıldırdı ölsem o anları yavrumun bana bakışlarını unutmıcam. Dahada böyle bir işe kalkışmam.tabiki kalamaz, minicik o , emecek sabaha kadar. emip uyuyan bebekler daha çok kilo alıp boyları uzar. ilk annelik tecrubesizlik ile çok zorlar. İnanın bunları hemen hemen her anne yaşıyor. ama zamanla siz doğruyu iç gususel olarak yapacaksınız. bebeğiniz ile bağınız kuvvetli olsun
hep yanında olsun. o sana muhtaç sabaha kadar kokunu sütünü isteyecek. neden aç bırakacağım ki bebegimi. doktor nasıl böyle bir öneride bulunur aklım almadi. ilk fırsatta hatice kübra tongar in ÇOCUK EĞİTİMİNDE 100 MUCİZE ÇÖZÜM kitabını okuyun. çok faydalı bilgiler var.
Sanki beni anlatmışsınız. Tuvalete bile gidemiyorum çoüu zaman hep kucağımda olmak istiyor yavrum. Aslında şikayetçi değilim hoşuma bile gidiyor beeni bu kadar sevmesi. Ben açıkçası başlarda beşiğinde yatırıyordum ama orda ğek uyumadı . Odamızın önünde balkon vardı başkon ışığını açık bırakıyordum. Şimdi yatak odasında oğlumla ikimiz yatıypruz. Gece kordorun sonundaki ışığı açıyorum sabaha karşı da onu da kapatırum. Gece emzirmeye kalkınca da telefonun ışığını açıyorum. Karanlıkta daha iyi uyıyor.Benim bebeğim de sürekli meme arayışı içinde. Memede uyuyor. Ağzında meme olsun öyle uyusun istiyor. Uyuyunca yerine koyunca uyaniyor. Tekrar meme arıyor kucak istiyor. Bunlar hep gazi olduğu icinmidir acaba. Yoksa daha kırkı çıkmayan bir bebegin hep uyuması lazım. İhtiyacı var. Ne yemek yapabiliyorum nede başka bise. Fırsat vermiyor. Bide biz hep ışık açık yatıyoruz. 40i çıkana kadar öyle olacak dediler. Sizler nasıl uyuyorsunuz. Gece uyanmalari nasıl.
Sanki beni anlatmışsınız. Tuvalete bile gidemiyorum çoüu zaman hep kucağımda olmak istiyor yavrum. Aslında şikayetçi değilim hoşuma bile gidiyor beeni bu kadar sevmesi. Ben açıkçası başlarda beşiğinde yatırıyordum ama orda ğek uyumadı . Odamızın önünde balkon vardı başkon ışığını açık bırakıyordum. Şimdi yatak odasında oğlumla ikimiz yatıypruz. Gece kordorun sonundaki ışığı açıyorum sabaha karşı da onu da kapatırum. Gece emzirmeye kalkınca da telefonun ışığını açıyorum. Karanlıkta daha iyi uyıyor.
Gece altını değiştiriyormusun. Benim işığı yanık birakmamin sebebide bu biyandan. Altını açıp meme veriyorumya karanlık olsun istemiyorum. Sonradan yaktigim zaman dikkati dağılır uykusu kırılır diye hep açık bırakıyorum. Ama bende kapatacam kırkı bi çıksın.Sanki beni anlatmışsınız. Tuvalete bile gidemiyorum çoüu zaman hep kucağımda olmak istiyor yavrum. Aslında şikayetçi değilim hoşuma bile gidiyor beeni bu kadar sevmesi. Ben açıkçası başlarda beşiğinde yatırıyordum ama orda ğek uyumadı . Odamızın önünde balkon vardı başkon ışığını açık bırakıyordum. Şimdi yatak odasında oğlumla ikimiz yatıypruz. Gece kordorun sonundaki ışığı açıyorum sabaha karşı da onu da kapatırum. Gece emzirmeye kalkınca da telefonun ışığını açıyorum. Karanlıkta daha iyi uyıyor.
Amin amin inşallah. Ben de bu düşüncedeyim evladımı asla eziyet die görmüyorum.o kadar çok degerliyiz ki , bize aşık bu kuzular. Anne nereye giderse onun bedeni ruhuda anne ile gidiyor. ben çok sansliyim diyorum çoğu zaman. bana aşık iki kuzum var. bakışları beni benden alıyor. Allahım hep bu bakışla görmemi sakin hayırlı anlayışlı koşulsuz sevgi veren bir anne olmayı nasip etsin bana ve tüm annelere.
Açıkçası ben altını gece değiştirmiyorum. Çünkü değiştirdiğim zaman uyanıyor ve bidaha hiç uyumuyor. Bi 15 gündür bu şekilde. Zaten geceleri kaka da yapmıyor. Biri çok ışıkta büyüme hormonları çalışmz demişti. Ben karanlıkta dışardan gelen ışıkla uyutuyorum odada ışık yokGece altını değiştiriyormusun. Benim işığı yanık birakmamin sebebide bu biyandan. Altını açıp meme veriyorumya karanlık olsun istemiyorum. Sonradan yaktigim zaman dikkati dağılır uykusu kırılır diye hep açık bırakıyorum. Ama bende kapatacam kırkı bi çıksın.
Bende karanlık yapacam artık geceleri. Benim bebeğin çok gaz problemi olduğu için gece pek uyumuyor zaten. Çok kıvranıyor gazından. Zaten en yorucu kısmı bu olsa gerek.Açıkçası ben altını gece değiştirmiyorum. Çünkü değiştirdiğim zaman uyanıyor ve bidaha hiç uyumuyor. Bi 15 gündür bu şekilde. Zaten geceleri kaka da yapmıyor. Biri çok ışıkta büyüme hormonları çalışmz demişti. Ben karanlıkta dışardan gelen ışıkla uyutuyorum odada ışık yok
kızşar tecrübeli anneler sizlerden bir yorum bekliyorum siz olsanız ne yapardınız? Bebeğim 47 günlük. Doğduğundan beri hep memede durmak istiyor çok emiyor. Benim hayatım nerdeyse bitti diyebilirim hep kucağımda ama şikayetim yok nasıl olsa bir gün ille bırakıcak sonsuza kadar böyle gitmicek. Bugün doktora gittik ve doktor beslenme eğitimi vermen gerekiyor dedi. 3 saatte bir emzir dedi. Bugün öğleden sonra denedim ve o kadar ağladıki yavrum çıldırdı gözümün içine bakıyor resmen. Ben de vazgeçtim emziriyorum. Dayanamadım resmen yaşlandım çöktüm 1 günde. Siz olsanız be yapardınız yorumları bekliorum.
Kesinlikle gaz en büyük sıkıntı bebeklerde. Bizim son 1 haftadır şiddetlendi her akşam 8 de başlıyor ağlamaya 12 de bitirio. Perişan olduk. Doktor yapçak bişey yok en az 3 ay olana kadar sürecek defi. Gaz damlası kimyon o bu şu işe yaramıyor. Yeşil kaka yapmaya başladı akşamları ve yeşil kaka yapıca zaman çok ağlıodu saatlerce berdeyse. Dpktor senin yediğin bir şey alerji yapmış bebeğe dedi. Kuruyemiş süt çikolata ve yumurtayı yasakladı.Bende karanlık yapacam artık geceleri. Benim bebeğin çok gaz problemi olduğu için gece pek uyumuyor zaten. Çok kıvranıyor gazından. Zaten en yorucu kısmı bu olsa gerek.
Ben de açıkçası çocuğa bırakmak istiyorum aynen sizin gibi. Ama acaba bebek kendi düzenini kurar mı diye kafama takılıyordu. Sizden böyle şwyleri duyunca içim rahatlıyır açıkçasıÇok değil 2-2.5 aylık olduğunda dünyaya alışmaya başlayacak ve doymak için emecek. Kendi düzenini kendisi kurmalı bencebiraz daha sabır annesi, benim kızım 4.5 aylık, aynı şeyleri yaşadık. 2.aydan sonra daha az emip daha çok uyumaya başladı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?