Çocuk Hastalıkları Bebeğimin yüzü yandı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Konu sahibi
Size o kadar sinir oldum ki
Çocuğunuzun yanmasina zebebiydt verdiginiz için degil ama
Burada israrla yanik ünitesi olan hastaneye gotur iz kalmaz demelerine ragmen kimseyi umursamadigin icin.
Cocuk hafif soguk almis gibi saglik ocagina gitmissin.
Burada insanlar yol gosteriyor. Bir tarafina bile takmiyorsun.

Bu arada nazar degil sizin ihmalkarliginiz

Arkadaşlar hepiniz yaptığınız uyarılarda sonuna kadar haklısınız. Ancak anneyi suçlarcasına kullandığınız ifadeler zaten evladının durumundan dolayı acı çeken bir anneye karşı çok acımasızca geliyor bana. O da biliyordur çocuk büyütürken dikkat edilmesi gereken durumları ama insanın basireti bağlanabiliyor veya dikkatten kaçabiliyor.

Çünkü herkes mükemmel anne....

9 aylık bir bebek yanık da yüzünde oluşmuş. Öyle şunun yağı bunun yağı diye öneri yapmayın bence. Doktor ne verdiyse onu kullansın.
Bende üzerime alındim.Ama ben ilk iş plastik cerrahiye gidin sonra iyileşince yumurta yağı sürün dedim kullandım işe yariyor biliyorum ve tavsiye ettim.

Çok geçmiş olsun. İz kalmaz inşaallah. Bebekli evlerde çayın termos ile kullanılması çok önemli. Yetişkinler için bile tehlikeli. Allah korumuş.

Çünkü herkes mükemmel anne....
Mükemmel annelikle alakası yok aslında 2+2 nasıl 4 ediyorsa emekleyen bebeği olan evde yere tehlikeli birşey konmaz üstelik konu sahibinin 2.çocuğu
Hele ki ihmalkarlığına "nazar bu nazar"diyorsa bunu görmek için mükemmel anne olmaya gerek yok ;)

Üniversite hastanelerinde yanık ünitesi var. Sağlık ocağı doktorları bir şey anlamaz lütfen üniversite hastanesine götürün. ömür boyu bu izi taşımasın. Ve yara iyileştikten sonra her gün emzirirken anne sütü ile yüzünü silin anne sütü tam bir mucize

Mükemmel annelikle alakası yok aslında 2+2 nasıl 4 ediyorsa emekleyen bebeği olan evde yere tehlikeli birşey konmaz üstelik konu sahibinin 2.çocuğu
Hele ki ihmalkarlığına "nazar bu nazar"diyorsa bunu görmek için mükemmel anne olmaya gerek yok :KK66:
O hatayi bir kere yaptim hatta bacaklarimin arasindaydi caydanlik. Cocuk sen gel tam caydanliga atla o aciyi hic unutmam. Artik mutfakta birakirim caydanligi gidip gelip doldururum. O aci cekecegine ben gidip geleyim daha iyi. Aman arkadaslar cok dikkatli olun nolur. Allah korusun yavrucaklari.

O hatayi bir kere yaptim hatta bacaklarimin arasindaydi caydanlik. Cocuk sen gel tam caydanliga atla o aciyi hic unutmam. Artik mutfakta birakirim caydanligi gidip gelip doldururum. O aci cekecegine ben gidip geleyim daha iyi. Aman arkadaslar cok dikkatli olun nolur. Allah korusun yavrucaklari.
Rahmetli babama da sıcak düğümden su dökuldüydu. O zamanlar kömür sobası vardı.... Allah rahmet eylesin

Rahmetli babama da sıcak düğümden su dökuldüydu. O zamanlar kömür sobası vardı.... Allah rahmet eylesin
Allah rahmet eylesin. Ben hamileydim o zaman ikinciye bana bir damla dokulmedi ama oglumunu kulagi boynu bayagi yandi. Ozele goturduk direk. Verdigi krem katilasti 3 gun sonra pansuman icin saglik ocagin gittik. Yanik unitesine gidin acilen dedi. Siyirip aldilar kabuklari gazli bezle. O agladi ben parcalandim. 2 haftaya gecti ama sonra

Evet çaydanlığı çocuğun yanında tutmanız büyük bir ihmalkarlık fakat şuan sadece sağlık ocağı ile yetinip düzgün bir hastaneye gitmemeniz bana göre daha büyük bir ihmal... neyi bekliyorsunuz iz kalabilme ihtimali olan bi yer ve sağlık ocaklarında yalnızca pratisyenler çalışıyor bu işin uzmanı insanlar varken nasık bununla yetinebiliyorsunuz anlamadım

Bunun bence sadece tek bir açıklaması var. Almanyada böyle bir yaralama ve ihmal ile cocugunu hastaneye götürsen hakkında sorusturma baslatilabiliyor. Şu "üstüne düştü" olayı bence hikayenin sadece bir kismi.

ayy kiyamam ya :KK43:
cok gecmis olsun
annemin eli yanmisti onceden.
sobanin uzerinde kaynayan suyla balon gibi sismisti gunlerce elini kullanamadi.
iltihap toplamisti.
Ama masallah hic iz falan kalmadi.
cilt kendini yeniliyor iz kalmaz sanmiyorum.

Bephanten ve anestol karıştırıp sürün bepanthen çabuk iyileştirir yarayı izi de kalmaz anestol da acısını alır

1.5 2 ay once 17 aylik oglumunda yuzunden gogsune bi bardak sicak cay dokuldu ihmalkarlik yoktu masadan uzanip cekmis ve saniyelik gozumu ayirmamla gerceklesti ama onun aci cirpinislarini asla unutamam onun cani yandi benim kalbim oldu sanki saglik ocagina gittim diyorsun ama ben cocuk drumuza goturdugum halde sadece fitil verdi mudahsle etmedi yaniga agrisini kessin diye oda fitil attirdi yanik unitesi olan bi hastaneye gonderdi ve bizi bir gece yatirdilar hastanede. yuzu gozu cok kotu gorunuyor yavrucugun saglik ocagi yetmez cocuk dr bile bakmazken bu yaniga bizimki bu kadar bile degildi vucudunda bi kac yerinde vardi bole kabarcik cok guzel baktilar sabaha kadar serumla su takviyesi yaptilar agri kesici verdiler cikarken temiz pansumanini yaptilar o gece yuzu gecti 1 hafta icindede 2 gunde bir ayni merkezde pansumanini yaptilar biz hic acmadik actirmadilar bi haftanin sonunda sifir iz kaldi hic bisey olmamis gibiydi saglik ocagina goturene kadar suya soksaydin daha mantikliydi ben yandigi anda buzdalabindan soguk suyu doktum yetmedi banyaya soktum soguk suyla yikadim arko krem ve yogurt boca ettim bildigim herseyi yaptim 5 dakika icindede dr una gitmek icin yola ciktim ihmale gelmez lutfen yanik unitesine goturun cocugun hayatiyla oynamayin yuz gercekten cok onemli hassas bi yer ki pansuman bile yapilmamis mikrop kapabilir

Kızlar çok kötüyüm. Sabah kahvaltı yaparken bebeğim çaydanlık üstüne düştü görmedim ben yüzü çaydanlık üzerinde bi kaç saniye öylece durdu. Hatırladıkça kötü oluyorum. Daha 9 aylık. Foto atabilirsem atarım göz kapağı şişmiş hastaneye götürdüm 3 krem verdi. Sizce o şişlik önemli bişey mi normal mi? Yüzünde iz kalır mı yardım edin lütfen çok kötüyüm
Kendinizi uzup bebeğinize yansıtmayı çok geçmiş olsun kazadır olmuş daha dikkatli olun ve doktorunuza güvenin siz bebeğiniz için yine en iyisini bilirsiniz geçer iz kalmaz merak etmeyin uzmeyin kendinizi kıyamam yavruya yaa.. dikkat edin yüzüne kimse dokunmasin acitmasin kabuklandigi dönemde de dikkat edin kanatip kasımasin eline oyalanacak başka bir şey verin ..

Kızlar çok kötüyüm. Sabah kahvaltı yaparken bebeğim çaydanlık üstüne düştü görmedim ben yüzü çaydanlık üzerinde bi kaç saniye öylece durdu. Hatırladıkça kötü oluyorum. Daha 9 aylık. Foto atabilirsem atarım göz kapağı şişmiş hastaneye götürdüm 3 krem verdi. Sizce o şişlik önemli bişey mi normal mi? Yüzünde iz kalır mı yardım edin lütfen çok kötüyüm
Çok geçmiş olsun arkadaşımin kizi çok kötü yanmıştı . Cayciyi üzerine dökmüştü. Çok kötüydü o yanık için özel bal mumu yapıyorlar hiç iz kalmadı. Deneyin derim. Yumurta sarısı elma püresi iyi geliyor kıyamam yaa

Öncelikle geçmiş olsun dayımin baldırına iç kısma en hassas yere kaynar su dökülmüşdu sürekli pansuman kremler kullandı kapanmadi yaralar en son doktor mu dedi yok paraumani yapan hemşire mi hatırlıyorum ama tahinin yüzün e biriken yağıni surmemizi önerdi onu bı kaç ksefer sürdükten sonra yara kapanmaya başladı şimdi nerem yansa onu süresim ben ilk sürünce bı 5 dakika falan daha çok yanıyor gibime geliyor ama sonra hızlı bir şekilde iglesiyor hiç de iz kalmadı bende kullandım bol.bol Allah şifa versin bebeğine de eti taze hemen iyileşir insallin

Back
X