ilk aşılamada mı tuttu bebişinizasilama icin adetinizin 2. yada 3. gunu dr takibe baslayip size klomen yada puregon tarzi ignelerle yumurta gelistirir yumurtalarinizin durumuna gore 11.gun falan asilama islemi yapilir bende asilama ile hamile kaldim bende pko vardi esiminde hizinda dusukluk vardi hiz sorununu caksir otu suyuyla biraz astik ve asilamam tutuu.
morfolojinin asilamayla gebelikle pek bir alakasi yok bana gore cunku esinin morfolojisi 0 olup 1 olup okadar cok hamile kalan varki dr umada bir arkadasim icin morfoloji sorun olurmu dedigimde o konunun asilamayla falan bir alakasi yok demisti dr lar bu konuda ikiye ayrilmis durumdalar zaten asilamayla halledilir bence probleminiz sizde bir sorun yoksa bu tarz erkek faktorunu drlar umursamiyor pek cunku zaten sperm yikama islemi yapiliyor
yanlis anlamazsaniz daha fazla beklemeyin yasiniz kucuk degil cunku yas nekadar ilerlerse bu isler okadar zor oluyor
Benim eşiminde sperm sayısı hareketliligi iyi ama morfolojisi yüzde 2. Bir buçuk yıldır bebis istiyoruz olmuyordu her tahlilimiz yapıldı bundan başka problem yoktu bana hsg rahim filmi çekildi o ay gebe kaldım ama düşükle sonuçlandı. Benim bildiğim morfoloji için bir tedavi yok eşim de urologa gitmisti proxeed plas ve evicap kullanıyor iki aydır. Bende aynı anda klomene başladım ama iki aydır hala gebelik oluşmadi... bekliyoruz yapacak birşey yok allah hepimize sabırlar versin bu güzel günde bol bol dua edelim insaallahinşallah siz de güzel haberleri alırsınız kısa zamanda
ileri hareketi %11
morfolojısı de yuzde 4
sperm sayısı 40 milyon , canlılık oranı da güzel
sizin nasıl değerler?
ben hiç takılmıyordum , takılanlara da cok kızardım ama ilk defa bu kadar etkilendim.
üniversite hastanelerıne basvursam tüp bebek için , çok korkuyorum orda da örnekler karışır vs diye :)
bu ay da kolemen mi kullansam , aşılama mı yaptırsam cok kararsız kaldım.
hayır arastırmadım canımKonular hakkinda bilgim yok ama devlet belirli yas uzerine tup bebek yapiyor diye duymustum sartlarini arastirdinizmi.
amin inşallah canımBenim eşiminde sperm sayısı hareketliligi iyi ama morfolojisi yüzde 2. Bir buçuk yıldır bebis istiyoruz olmuyordu her tahlilimiz yapıldı bundan başka problem yoktu bana hsg rahim filmi çekildi o ay gebe kaldım ama düşükle sonuçlandı. Benim bildiğim morfoloji için bir tedavi yok eşim de urologa gitmisti proxeed plas ve evicap kullanıyor iki aydır. Bende aynı anda klomene başladım ama iki aydır hala gebelik oluşmadi... bekliyoruz yapacak birşey yok allah hepimize sabırlar versin bu güzel günde bol bol dua edelim insaallah
Amin inşallah canım bakalım bizde etkisi olmusmu eşim cuma günü test yaptiracakamin inşallah canım
proxeed gecen sene eşim kullandı 3 ay
bizde hiç işe yaramadı
inş kısa sürede kavusursunuz yavrunuza
sıkıntı yok canım sebepsiz diyorlarinş kendiliğinden gelir bebişiniz
sizde sıkıntı ne idi?
asilama icin adetinizin 2. yada 3. gunu dr takibe baslayip size klomen yada puregon tarzi ignelerle yumurta gelistirir yumurtalarinizin durumuna gore 11.gun falan asilama islemi yapilir bende asilama ile hamile kaldim bende pko vardi esiminde hizinda dusukluk vardi hiz sorununu caksir otu suyuyla biraz astik ve asilamam tutuu.
morfolojinin asilamayla gebelikle pek bir alakasi yok bana gore cunku esinin morfolojisi 0 olup 1 olup okadar cok hamile kalan varki dr umada bir arkadasim icin morfoloji sorun olurmu dedigimde o konunun asilamayla falan bir alakasi yok demisti dr lar bu konuda ikiye ayrilmis durumdalar zaten asilamayla halledilir bence probleminiz sizde bir sorun yoksa bu tarz erkek faktorunu drlar umursamiyor pek cunku zaten sperm yikama islemi yapiliyor
yanlis anlamazsaniz daha fazla beklemeyin yasiniz kucuk degil cunku yas nekadar ilerlerse bu isler okadar zor oluyor
Bizim gittiğimiz dr lar da önemi yok dedi:)Böyle söyleyen doktorları anlayamıyorum gerçekten ve sinir oluyorum. .
Madem morfoloji 0 iken bi önemi yok neden olmuyor tüp bebekte bile yumurta dollenmiyor. .
Ortada normal yapıya sahip sperm yokken ha o önemli değil demek neyin kafası ben anlamadim..
Yine sinirlendim pardon bu konudan muzdaribimde böyle şeyler duyunca kızıyor insan..
moralim zaten 3 senedir çok iyiydi ama yine olmadı. bugün ilk defa etkilendim zaten ama sabaha göre daha iyiym.Her hastalık veya sorun moralle atlatılıyor, bunu bir bilin önce. Moralinizi bozmayacaksınız önemli olan bu. Ölümcül denilen kanser tedavilerinde bile hastanın moralini yüksek tutmayı önerirler, çünkü vücut da ona göre tepkimeye giriyor. Hayırlısıyla evlat sahibi olursunuz inşallah <3
Herkese merhaba,
Tam da bugüne kadar bu şekilde konu açanlara hep içimden kızardım, herşey kısmet derdim.
Allah ın vardır bir bilidği derdim , hayırlısı buymuş derdim.
Öyle çocuğum olsun diye de yanıp tutuşan biri değildim ama bugün çok yıkık durumdayım.
Eşimle 3 yıllık evliyiz , 3 yıldır hiç korunmadık. Son bir yıldır da bebek denemesi yapıyoruz ama olmuyor.
Bende herşey normal , eşimin sperm ileri hareketlerinde azlık var ve morfolojisi düşük.
Geçen ay dr a gittik ve bana kolemn ile progestan yazdı onları kullandım.
Eşime de hareket için promotil verdi bir de evicap( evicap zaten ıkı yıldır kullanıyor eşim)
Öncesinde de proxeed plus kullanmıştı birkaç ay, o da bir işe yaramadı.
Az evvel regl oldum
37 yaşındayım , tüp bebek için şuanda bütçe ayıramıyoruz çnk yüklü bir ev kredimiz var.
Bu ay ne yapsam aklım çok karıştı, yeniden kolemn mi denesek eşim de ilaca devam etse, yoksa direkt aşılama mı yaptırsak .
Aşılama adetin kaçıncı günü yapılıyor bunu bilen var mı?
Ben ne zaman anne olacağım , bugün acayip dipteyim ve mutsuzum
klomen beni mahvetti
o kadar yan etki yaptı ki anlatamam
kulandıgımın 3. gunu resmen ıntıharın eşiğinde gibiydim
Diplerde yasadım 5 gun boyunca
aşırı bir bulantı yaptı acıkcası birdaha kullanmak ıstemıyorum.
hareket için kullandıgı ilacı bu ay da kullansın bakalım eşim
olmazsa diğer ay direkt asılamaya gideceğim.
sizde sorun nedir?
kaç yasındasın ve evlilik?
tamam aklımda olsun aspirini de deneyeyim.Canım benim öncelikle kısmet bu işler ama benim de bir kaç tane tavsiyem olacak sana.
Ben ilk bebeğime 8.ayda gebe kalabildim, 2. bebeğime ise hemen 2.ayda gebe kaldım. 2.gebeliğimde şunu fark etti dr.um normalden erken yumurtluyormuşum. Adet döngüm 28 gün, normal şartlarda 14.günü yumurtlamam gerek ama ben 10.günde falan yumurtluyormuşum ve ilk gebe kalmamın 8ay sürmesi de bu sebeptenmiş. Bunu öğrenir öğrenmez o ay hemen gebe kalmıştım. Benim eşime de sperm sayısının yetersiz olduğunu söylemişlerdi sözde...
Bir de ben ilk bebeğimi kaybettim, sebep de ben de kan pıhtılaşması olmasıymış. Normalde bebeğimin o haftalara gelmesi bile mucizeymiş. Bu sebeple gebe kalamayan insanlar da var. Sana tavsiyem zaten bir zararı da yok günlük olarak bir tane bebe aspirini ya da coraspin alman. Kanı sulandırıyor aspirin ve bebeğin tutunup, beslenmesine yardımcı oluyor.
Rabbim en hayırlı ve kısa zamanda senin de kucağını doldursun inşallah hayırlı ve uzun ömürlü bir evlatla...
inş aşılamanız olumlu sonuçlanır bunu canı gönülden diliyorum.Biz 2,5 yıllık evliyiz. Iki senedir istiyoruz, geçen sene bir düşük yaşadım, kalbi durdu bebeğimin.
Bu sene iki kez denedik klomen, olmadı, bu defa aşılama olsun dedim. Bekliyoruz sonucu.
Benim eşimin değerleri çok mükemmel de değil, çok kötü de değil, normal yoldan çocuğunuz olur dedi gittiğimiz her doktor. Kısmet işte.
Raporlu o kadar tutmuyor 2000 2500 ancaraporluyken 3000-4000 civarı maliyeti var şu anda yaşınız gereği rapor rahatlıkla çıkar
kimisi de 10 bin tl diyor raporlaRaporlu o kadar tutmuyor 2000 2500 anca
2 defa yaptırdım farklı yerlerde birisi geçen ekim ayında birisi de 2017 mart ayında birisi 3500 birisi 4000 tuttu ilaçlar falan herşey içinde..Raporlu o kadar tutmuyor 2000 2500 anca
ikisi de olumsuz mu oldu2 defa yaptırdım farklı yerlerde birisi geçen ekim ayında birisi de 2017 mart ayında birisi 3500 birisi 4000 tuttu ilaçlar falan herşey içinde..
haklisiniz umursanmayip olmadigindada bunu sebep gosterende yine kendileri ama umudunuzu yitirmeyin gercekten morfoloji olmayip hamile kalip dogiran cok kisi tanidim burda hersey kismet nasip belkide zamani var olmaz dedikleri nice insanlar cocuk sahibi oldu olur dedikleri insanlar olamadi Allah yeterki ol desin olur.Böyle söyleyen doktorları anlayamıyorum gerçekten ve sinir oluyorum. .
Madem morfoloji 0 iken bi önemi yok neden olmuyor tüp bebekte bile yumurta dollenmiyor. .
Ortada normal yapıya sahip sperm yokken ha o önemli değil demek neyin kafası ben anlamadim..
Yine sinirlendim pardon bu konudan muzdaribimde böyle şeyler duyunca kızıyor insan..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?