Bebeğimizin altını değiştirmek dert oldu…

Yo ortaklaşa doğurduğumdan beri kocam aktif hamileyken yattım işten geldi yemek yaptı evi topladı bebek gibi baktı ben sancı çekerken stressten kusuyordu eli ayağına dolaştı 9 ay boyunca beraberdik her seferinde aşkım bebeğim için çok zorlanıyorsun dedi doğuma girdi neler çektiğimi gördü 10 senede ilk defa ağlarken gördüm doğum sonrası destek yoktu beraber baktık uyuttu gazını aldı altını aldı hatta sen gece uyu ben beslerim dedi 1 haftadır uyuyorum 2.5 aylık oldu gece kalkıp bakıyor ben sadece sağıp yatıyorum erkeklerin de hormonları değişiyor zaten doğum sonrası da kolektif bi süreç zürefa doğurur ayaklanır ördek yumurtadan çıkar anne peşinde koşar insan bebeği bakıma muhtaçtır çünkü biz yavrularımızı koruruz bak 3000 yıl önceye onda da aynı. Bu sorumluluk sadece anneye ait değildir. Hem toplumsal hem dini hem günümüz şartları hem biyolojik olarak her şekilde bebek sorumluluğu ortak.
Hayatında kaç kere normal ilşkin oldu acaba merak ediyorum kadın erkek rollerine girersek çıkamayız o zaman erkek çalışıp eve baksın hizmetçi tutsun bundan 200 sene önce köle falan tutuluyordu. Dünyanın en iyi şefleri erkek ona bakarsan ne yakışıklı erkeksi şefler var. Ben kocamı bebeğimle ilgileniyorken daha çok arzuluyorum beğeniyorum doğru adamı buldum diyorum valla sen hamile kalınca sana sahip çıkıp evlenecek erkekle bile beraber olmayan evli adamların mezesi olan bi kadınsın. Değer görmediğin için bunlar sana normal. Tam evlenilecek kadınsın aslında hiçbir şeye itiraz etmez maaşını verir kölesi olursun ah bi bulsan

Eşiniz ne kadar da bencil. Evliliği oturtamamaniz onun bir tarafini kaldırıp size hayatta eşlik etmesinden halbuki. Sizin enerjinizi nesenizi emecek muhtemel klasik mutsuz cefakar türk annesine benzeyecek hedefi bu. Ha bu olunca da sizi ev işine çocuğa bogulmakla bakimsizliklanduclayip aldatacak. Allah korusun insan aşık olup evleniyor bı bakıyor öküzle evlenmiş cidden zor.

Sizin enerjinizi nesenizi emecek muhtemel klasik mutsuz cefakar türk annesine benzeyecek hedefi bu.
Maalesef katılıyorum, adamın konuşmalarından belli çünkü

Adamın kafasındaki kadın profili, erkeğinin lafını ikiletmeyen, söz dinleyen, hem evde hem dışarıda çalışan fakat of bile demeyen bir eş.

Sizi üzmek istemiyorum, yeni annesiniz ama çok yanlış biri olmuş bu kişi baba olmak için.
Kadın olsun erkek olsun ben bu bez değiştirme olayının bu kadar abartilmasini anlamıyorum. Tabii dünyanın en keyifli aktivitesi değil ama üç aylık bebeğin kendi altını degistiremeyecegi ortada. Bunu bir görev olarak atamak ne oluyor? Kim o an bunu yapabilecekse o yapar. Evlat sahibi olmak kolay değil ki bu en basit işlerden biri. Çok iğreniyorsan eldiven takar, kendini sonra dezenfekte edersin bitti. Bunu bile inada bindiren birinden hiçbir şey beklemem.

bende evliyim ve en korktugum şeydir coxugumuz oldugunda sanki sadece benim cocugum gibi davranırsa ilgilenmezse benim basıma atarsa… sonucta ikinizin cocugu sen nasıl anneysen ve ilgileniyorsan oda ilgilenmek bakmak ZORUNDA. bizim klasik geri kafalı türk babaları, cocuga fazla sevgi vermemek ilgilenmemek sert davranmak ve herseyi annenin yapması gerekiyormus gibi annenin basına atmak. sporu gezmeyi geçtim yarın birgün hasta olsan birşey olsa allah korusun cocugun altını değiştirmekten bile aciz.

haa birde ilerde artık siz cocugun herşeyine kendiniz kostugunuz icin yorgun düşüp iki gün kendine bakmazsanız böyle adamlar bundanda şikaet eder. eskisi gibi değilsin kendine bak biraz iyice saldın vsvs. bu anlattıgınız arkasındanda bu tarz cümleler geliyor maalesef

Tiksiyor olabilir belki ya. Benim eşim de sadece mecbur kalınca değiştirdi. Ben de istifra temizlemeyi yapamam asla. O da onu yapar. Ama eşinizd üslup sorunu var. Bunu anlatabilmek mesele olmamalı. Onun hayatı devam ederken çocukla anne hep ilgileniyor olunca zorluklar ve anlaşmazlıklar çıkıyor ortaya malesef. Aslında oluyor bunlar hep. Bizim en büyük kavgalarimiz hep çocuklar küçükken oluyordu. Şimdi biri 11 ve ikizlerin de 4 buçuk yaşında herşey şükür gayet yolunda ki eşim surekli yoğun iş temposuna sahip ama işler daha rayinda şükür. Biraz zamana da ihtiyacınız var. Ustelemeyin. Mecbur kalınca illa ki yapacak. Kendinizi ifade etmeye çalışın. Çok bunaldım, yoruldum deyin. Eşinizi karşıya kendinizi de çocukla diğer tarafa konumlandirinca yoluna girmiyor malesef hiç birsey. Çocukla ilgili meseleleri karşıya alıp eşinizi yanınıza almaya çalışın. Anneniz birşeye karışacak olursa da buna ilk olarak siz izin vermeyin. Anne şimdi gerek yok ben varım alırım altını gerektiğinde de o yapar deyin. Altı üstü bez degistirmek bir şekilde yapacaktir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…