bebeğimizin ismi yardımcı olun lütfen:(

Ben 9 ay karnimda tasiycam
Kadinimdan demiri, disimde kemigimden kalsiyumumu
Ve bilumum vitaminimi temin edicem
Bin turlu sıkıntıya giricem evladim icin
Ve ona nasil hitap edecegime baskasi karar verecek
Oldu canim! Baska arzunuz
Adet falan degil bunlar
Cocuga guzel bir isim koymak anne ve babanin hakkidir, baskasi karisamaz
Hatta bence sadece annenin hakki
Ben evlenmeden cocuguma koyacagim isim belliydi
Esime soyledim begendi, sen nasil istersen dedi
Evlendik simdi hamileyim, durum degismedi
Erkekler evlenince degisiyo diyenleri anlamiyorum
Soyle adamlari cok ariyor musunuz ya?

Boyle insanlarin baba olmasi sinir bozucu. Size zerre kdr deger vermedigi cok net. Allah kolaylik versin. Ya kabl etcksiniz. Yada maalesfki cocugunzn ismi icin savasmak zornda kalcksnz

Bizim bir tanıdık vardı böyle oğlan illa annemin babamin ismini koyacam diye diretmiş .Her ikiside nufusa gidip kendi istediklerini koymuşlar o donem nasıl olmuş bilmiyorum. Evde 3 çocuk nüfusta 4 çocuk gözüküyor. Sonra nasıl cözdüler sorunu bilmiyorum.Yanlız kadın kanser olup öldü.

Inancli biri iseniz istihare namazi yapin. Bakalim hayirli mi o isim. Bizimki de babasinin adi diye bana neler söyledi ama istihare de olumsuz seyler gordu ve vazgecti

A
AY tukureyim analarina babalarina.hangi mal bu zihniyeti cikarmis turkiyede..hayir dinimizdede yok ki peygamberimize ashabina bakiyorsun kimse ana baba adi koymamis.benimkide kiza karismiyorduda oglu olursa en azindan 2 isimli olsun biri babamin adi olsun diyordu.cok sukur kizim olacak.1.asamayi atlattim

Doğum belgesini siz alın ve vermeyin. Biraz toparlanınca gider siz çıkarırsınız kimliğini bebeginizin.
Başka bir çözüm bulamadım. Ve eşinizin hakettiği de bu zaten.
Ne demek ya annemin ya babamın ismi olacak? Sizin anne/babanız yok mu? Ağaç kovuğundan mı çıktınız? O zaman sizde tutturun ya annemin ya babamın ismi olacak diye.

Ölümlü dünya evet. Siz de ölümsüz olmadığınıza göre sizin de hayallerinizi düşünmesi lazım. Sütümü vermem sana da anana babana da hakkımı helal etmem deyin

Ne saçma mesele. Bir çok ailede var bu sorun. Ya çocugunu rahatca sevemezsin öpemezsin hatta kızamazsın. Yani ne bileyim misal kayınbabanın adını koydun. Hiç mi öfkelenmeyceksin bu çocuga sen. Herkes yanlış anlayacak bu defa. İşkence gibi.
Babam kardeşime annrmin istemedigi bi isim koymuştu. annemde bir gün sonra bi hocaya ezanla yeni isim koydurdu. Babamda mecburen kimliğine ikisinide yazdırdı.
İlk yavrunuz birlikte heyecanlanıp hayal kurmak ortak karar vermek yerine sizi devredışı bırakıyor.
Kavga etmeden kendinizi anlatın. Eğer tepki vermezseniz başka konularda da nasılsa susuyor diye sizi hiç takmaz.
Benim eşimde böyle düşünüyordu. Daha nişanlıyken kavga ediyordu benimle. Kendi ismide dedesinin ismi. Ve utanır isminden hiç sevmez. Bende aynı duyguyu çocuguna nasıl yaşatacaksın dedim. Anne babana evlatlık görevini benim evladımla yapma dedim. Çok istiyorsan kendi ismini değiştirebilirsin dedim. Evlatlık bi isimle olmaz. Madden yardım etsin özel günlerde arasın sorsun hastalıkta sağlıkta yanlarında olsun... haklısın dedi en sonunda benim ki.
Ben isimlerin karakteri etkiledigine inanıyorum. Eğer gerçekten örnek alınacak insanlar olsalar belki kabul ederdim. .. ama din kitap bilmez kahveden çıkmaz... neyiyle gururlanıp koyacaksak artık...
Böyle aslan gibi olurlar arkanda dururlar. Bilgisiyle insanlıgıyla hayran kalırsın, oğullarından üstün tutarlar seni... o zaman koyarsın o kişinin ismini.

Ben olsam evi terkeder ailemin yanına giderdim,bir de ortalığı ayağa kaldırırdim, o da olmadı boşanma davası açardım. Boşanma celbini eline alınca anya konya neymiş anlardı.

O çocuğun annesi sizsiniz, elbetteki çocuğunuzun isim hakkına en çok siz sahipsiniz. Ama eşiniz sanırım sizi kuluçka makinesi olarak görüyor ki size söz hakkı vermeden karar veriyor.

Ortalığı ayağa kaldırın, herkesi başınıza toplayın, ağlayın, dövünün, ismi benden habersiz yazdırırsan, ne sana ne de anne-babana hakkımı helal etmem ve öbür dünyada iki elim yakanızda olur deyin,yapabildiğiniz tüm edepsizligi yapın zira normal bir iletişimden ve tatlı dilden anlamaz sizin koca kişisi..

Böyleleri müzeye kaldırılıp camekan içine konulmalı ve cama; "Tehlikelidir bu türlerden uzak durun yazılmalı.."
Midemi bulandırıyor bu tipteki erkekler

Son düzenleme:
İnançlı biri mi?
Din üzerinden vurun,böyle bir hakkı yokki.
Of zaten ne üzerinden düşünürsek düşünelim şu bencilliğe hiç hakkı yok zaten.
Sizi üzdüğü ile kalıyor.
Çok yazık.
Konudan da anladığım kadarıyla bu adam direnecek ve size nüfusa gitme imkanı tanımayacak.
Bunu kabul etmek zor ama sizin çareniz yok gibi görünüyor.
Üzülmeyin

Zaten erkekler sindirilmiş sessiz kadınlar uzerinde böyle baski kuruyor. Bu davranış her kadına sökmez.

Kızımın aşı eşimin babaannesinin adıymış Eda koyduk ama eşim bana gelip güzelce sordu bu ismi özendiğini ve koyarsak mutlu olacağını söyledi bende kırmadım ama iş inada binseydi sanırım çocuğu doğurmaz bırakırdım içerde Allah sabırlar versin

Akrabalara hava atmak için “desinler” diye yapmıyorsa birşey bilmıyorum

Benim eşimde kızıma benim adımı koydu annesi lohusalığımı zehir etti kadın kıskançlıktan insanlıktan çıktı

Umarım kvnin ismi çok kötü değildir şimdi bi Ayşe koymak var birde Pakize.

Kayinvalidenin kayinpederinin ismi ne? Bazi isimler guzel olabiliyor mesela bi kadin suanda oglunu evlendiriyor kadinin ismi Gamze. Oglu kizina bu ismi verse kotu degil mesela. Dimi ? Allah a binlerce şükür benim esim boyle seylere cok karşı tabi zamani gelince görücez değişecekmi. Ay kaldimi bu seyler yaaa annesi babasi rahmetli olunca cocuga her baktiginsa üzülecek. Bir gun cocuguna bağırdığı zaman ya da atiyorum nasil biri bilmiyorum cocuga vurdu diyelim. Ici paramparca olmayacak mi benxe boyle seyler soyleyin siz alttan gir ustten cik koydurma.

Bizde oyle düşünüyoruz. Kızım olursa benim ismimi koycaz ins

Çok değişik tepkiler geliyor yadırgıyanda oluyor beğenende biz tek isim koyduk yanında su ,naz veya ikinci bir isim yok
Kv bin hışmına uğrayabilirsin aman dikkat
Ben yanina naz ve su 2.sinden birini düşünmüştüm nasil bildiniz :))))) valla benim boyle istememin sebebi koyacagim bir ismin esimin eski sevgilisinin ismi olma ihtimalini düşünmem. Insalah bir kizim olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…