Bebeğimle ilgili görümcem ben persentil

Ya ben güzel bizim doktor tatilde o yüzden başka birisine yönlendirdi bizi fakat ben ona sormadım iyice korktum ama bu insanlar neden böyle yapıyor anlamıyorum ya ne korkunç birde görümcem diyor ki her gördüğümde diğer görümceme diyormuş söylesek mi acaba diye kafası yüzüne göre büyükmüşöbir garipmiş yok arkadaşında tümör çokmuş çok iyi ya pufdfd içimi rahat tutayım en iyisi ben

Tamam cok guzel sorun yokmus. Ben bebegin izlemini yapan saglik personeli icin konusacsgim. Persentil ust sinira yakin gidiyormus. Bu konuda hem sağlık ocağının hem de düzenli kontrolüne gittiginiz doktorunuzun size bilgi vermesi gerekiyordu. Lütfen onlarla niye bilgi verilmediğini konuşun. Bence riskli bir durum. Yani bebekte sorun yok ama dikkatli olcum gerektiren bir durum var. Ve ilerleyen donemde olurda %97 yi gecme ihtimaline karsi duzenli olcum konusudna sizi uyarmaliydilar. Siz de aksam aksam bu kadar endiselenmezdiniz.

Kesinlikle öyle bunu mutlaka konuşacağım bir şekilde uyarmaları gerekirdi ne kadar yanlış ya ama doktorunuz özellikle sordum normal dedi bana riskli olsa açıklar mıydı acaba ya birde acaba bu d vitaminiyle alakalı bir durum mu acaba bazen yanlışlıkla ağzına 4 da la kaçıyordu şuan artık kaşıkla veriyorum çok aldı da o dönem ondan mı oldu mesele görümcem bu ara daha iyi sanki o zaman daha büyüktü diyor

Yaa dimi boşu boşuna korkuttu beni birde diyor ki her gördüğünde ah ah diyormuş bu çocukta bir farklılık var onun bebeklerinin kafası yuvarlakmış hep

Bir anne olarak bizim vesvese yapmadan şüpheci olmayı öğrenmek lazım. Hem hemşire hem doktor ölçtü diye bir şey yok. İşini düzgün yapıp yapmadığını bilemezsin. Görümcenin niyeti ne bilemiyorum belki kötü niyetli belki endişeli bir hala sadece.

Ama doktora hemşireye de bu kadar güvenme. Benim çocuğuma gelişim geriliği teşhisi kondu. Bizim özelde düzenli gittiğimiz doktor bizi çocukta herhangi bir gerilik olmadığına ikna etti durdu. Aklıma geldikçe hala sinir oluyorum. Ben şüpheleniyordum zaten ilk bebek bilemiyorum nereye gideceğim ne yapacağım vs. Bizi doktorumuzun çok önceden uyarıp doğru yerlere yönlendirmesi lazımdi. Ama o hala teşhis aldığımız halde hala bu çocukta bir sey yok diyip diyip duruyordu.

Görümceniz doktor mu? Bir daha söylediğinde size çekmiş dersiniz. Bazı çocukların yüzü küçük olduğu içn kafası da çok büyük görünür. Benim oğlumun da kocaman uzun ama bizde genetik. Bütün yeğenlerimin, benim ve eşimin kafası büyüktür. Ben çok korkunca doktorumuz benim ve eşimin de kafasını ölçtü hatta :)
Doktorunuza inanmaktan başka çareniz yok. Rahatlayın derim.

Bildiğim kadarıyla d vitamini bingildagin kapanmasından önemli rol oynuyor. Kafa büyüklüğü için evet oncecgenetige bakıyorlar. Bazı insanların sakaklari çıkık olur. Bizim bir tanıdığın çocuğunun kafası büyüktü o doktorları bayağı endişelendirmisti.bir yandan babanın kafası da gerçekten büyüktü. En sonunda bir sorun olmadığına genetik olduğuna karar vermişlerdi.

Yaa sizin adınıza çok üzüldüm Peki ben yapmalı yani doktora güvenemeyeceksem ben nasıl teşhis koyacağım. Yani mesela başka doktora sordum sen bakıp o tabloyu okuyamazsın diyor ben kendim nasıl geri ileri olduğunu düşüneceğim ki. Haklısın hep bir kapı açık olmalı güven için ama ben ne yapmalıyım onu bileniyorum

Sorun varsa kendini belli eder zaten haftada bir ölçüm yapın bebeğin hareketlerini gözlemleyin, sağ tarafta sol taraf arasında fark var mı
Yani bir tarafını daha daha az oynatıyor mu
bir şey yoktur inşallah kendinize strese sokmayın

Öyle yapmak doğru sanırım ya kaç doktora soruyorum sorun yok diyor kesim nasıl bulacağım normal mi değil mi eşi in küçük anan benim büyük kafam birde sanki artık farklı değil gibi yani güvenmek en iyisi var bir kaç doktorlar daha görüşmeliyim bence

Benimde kafa yapım farklıdır düşünüyorum hatta büyük bile sayılabilir. Ya tekrar birkaç doktora sormalıyım ben içim rahat ama yine de rahatlamalı böyle olmaz tam bir cevap bulmam lazım ayrıca siz çocuğunuzda geriliği nasıl fark ettiniz sorun olmazsa sorabilir miyim

Umarım belli eder. Dikkat edeceğim buna her iki elini de kullanıyor ama yine de bakmak şazım tabi

İstanbuldaysanız doktor önerebilirim.

İş arkadaşım bebeğini beyin tümörü ve hidrosefaliden kaybetti. Daha 4-5 ay önce, hala etkisindeyim. Onlarda bebeğin kafası büyüktü ancak asıl şüpheli olan bebeğin başının bir ay içerisinde 10 cm birden büyümesiydi. O yüzden tek başına baş çevresinin bir anlamı YÖK. Endişelenmeyin ama kafa çapındaki büyümeye dikkat edin.

Bece kafa büyüklüğü olayını sen pazartesi sağlık ocağına gidip tekrar olctur ve persetil değerini sor. Yani kafa boy kilo senin bebeğin kaç persentil de seyrediyor. Sonra da eğer %97 deyse başka bir doktora bu konu ile ilgili gidersin

Ya bir sürü hareketi yaşıtlarından geride yapıyordu. Mesela 6 aylık oldu hala nesnelere uzanmiyordu. Çok bariz bir eksiklik değil mi? Ben bunu 6. Ay randevusunda dile getirdim doktor olabilir geç gelebilir her çocuk farklı klişesini söyledi. 7. Ayında uzanmaya başladı. Ben de endişelerimi rafa kaldırdım. Sonra
9. Ay kontrolün de hala bağımsız oturmuyordu. Bizim doktor bağımsız oturuyor aslında diyordu. Sonra ben bu konuyu arastirdim. Ben www.pathways.org sitesinde bebek gelişim kilometre taşlarını inceledim. Ve o zaman 9. Ayda hala bu bağımsız oturamama hadisesinin cok net bir sekilde gelişim geriliği olduğunu öğrendim. Sonra devlet hastanesine gittim. Oradaki doktora söyledim hala oturmuyor diye. Beni çocuk gelişim uzmanına gönderDi. O bana 1 ay sonraya randevu verdi. 10. Ayda denver testi yaptılar ve böylece teşhis alınmış oldu.

Yani benim kızdığım ben 6. Ayda şüphelendim doktor beni doğru yönlendirse ben 7. Ayda teşhis alsam neler neler yapabilirdim. Çok kızıyorum. O yüzden burada gönül ferahlatmaya yönelik mesajlara da kızıyorum aslında. Çünkü ben 6. Ayda çocuklu arkadaşlarıma sordum böyle böyle hala nesnelere uzanmiyor diye. Herkes yine normal her çocuk farklı şunu yapıyorsa hiç korkma vs gibi yorumlarda bulunup benim harekete geçmemı geciktirdiler durdular. Ailelere de kızıyorum tabi. Onlarda da benzer söylemler vardı. Gerçi benim annem şüpheleniyormus gidiyor geliyor didikliyordu beni. Ama açık açık konuşmadi. Ben onun bu tavrı ile zaten bizim doktoru sallamayıp başka yerlerde çözüm aramaya başladım.

Yani diyeceğim o ki. Vesvese yapıp ufak şeyleri büyütup kendine dert etme. Ama süphelerin de peşinden israrla gitmekte çok fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…