Bebeğimle ilgili görümcem ben persentil

Kafa büyüklüğü hidrosefali hastalığına işaret. Mesela ben hidrosefaliyim. Ama bunu doktorlar daha anne karnında görüyor. Kaldı ki her ay rutin kontrollerde hemen fark edilir. Biley olmadığına Emin’im ama siz doktorunuz gelince sorarsınız. Görümce abartmış

Her denilende böyle panikler misiniz siz? Ne kadar sağlıksız bir durum.
Kafası büyük göründüyse her ihtimale karşı dile getirmiş kadın. Doktoruna sorarsınız yani. Bu kadaar panikleyecek ne var anlamadım. Her lafa böyle yaparsanız çok işiniz var sizin. Biraz sakin ve serin kanlı olmayı öğrenin bence. Kendiniz için değilse çocuğunuz için gerek bu.

BabyGrowth diye bir uygulama var canım onu indir değerlerinin hepsini gir sana bir yüzde verir baya iyi bir uygulama. 3 aylıkken biz boy65cm 40,5 baş çevresi varmış. 4aylık 67cm 41.5mişiz 6aylık 68cm 42baş çevresi. Persentilde %66 yazıyor.. Bundan sonraki gelişim önemli bence can sıkacak bir durum yok genetik olabilir

Görümceye koca bir ohaaaa persentele baktım. Kizinizin bas cevresi NORMAL.

görümcenin endişelendirmemek için bir şey söylememiş hali bumu?siz niçin itibar ediyorsunuz kendisi uzman dr.mu önce siz sağlıklı bir psikolojiye sahip olun ki çocuğunuzu sağlıklı yetiştirin

Bence her ay doktor kontrolüne gidiyorsanız ve normal dediyse boşuna kendinizi üzmeyin. Çünkü en ufak bir şüphede doktor söylerdi. Doktorunuz geldiğinde gidersiniz ve içiniz rahatlar. Çevrede bu tarz konuşup moral bozan çok olur Bu gibi hassas dönemlerde.

Gelişim baştan ayağa olur bu nedenle bebeklerin kafalarının büyük olmasi çok normal,hem doktorunuza güvenin aksi bir durum olsaydı mutlaka kontrol altına alınırdi.

Yaaa şuan ben kadar rahatladığımı tahmin bile edemezsin çok teşekkür ederim çok bir anda ben çok üzüldüm anan geçti şuan ya tedbirli davranacağım ama rahatladım çok sağol bebeğiniz kız mı peki

Ya çok üzücü insan her şeyden korkacak artık ya allahım hepimizin bebeğini korusun sakin bebek deriz dimi görsek ama yavrunun sorunu varmış demek

Valla gönlünü ferah tut. Kızımında boyu hep 90 larda kilo 30 lardaydı. Hiç bir tuhaflık yok.
İşte bir yeni anne nasıl mahvedilir gösteriyorlar bana çocuğumun güzel anlarını kaçırıyorum bizimde şuan Boyu normalden 5 cm’n fazla kilo fazla standart çünkü çok hareketli bir bebek

Gelişim baştan ayağa olur bu nedenle bebeklerin kafalarının büyük olmasi çok normal,hem doktorunuza güvenin aksi bir durum olsaydı mutlaka kontrol altına alınırdi.
Teşekkür ederim yorum için ben biraz daha rahatladım şükür haftaya kontrol var hem sağlık ocağı hem doktorumuz için gideceğiz bakalım konuşacağım ama genetik bir durum gibi düşünmeye başladım benimde kafa yapım farklıdır

Bebeklerin kafalari aylari ilerledikce normle doner korkma. Bu tarz insanlarida sallama cok. Bisy olsa saglik ocagi bile uyarrdi. Benmde kizim ilk baslarda yuksekteydi smdi ortalamaya dustu. Kafa yapilari bile yavas yavas oturuyor.
Ya kıyamam onlara ben allahım korusun onları. Doğduğundan sonra şuan mesela biraz daha normal gibi bende fark ediyordum ama tedirgin olmamıştım dediğiniz gibi bir sorun olsa çıkardı herhalde farklı 6 doktor gördü kızımı hepsi baktı biri derdi herhalde

Yaaa peki bu durumda kızınız iyi dimi. Allah'ım onları korusun. Çok ama çok kprktum mahvoldum hatta zaten kızım uyumuyor akşam gerginlikten hepten uyumadı ben ağlıyorum o bakıyor kuzum ama yorumlar şuanda çok iyi geldi teşekkür ederim. Haftaya kontrol var mutlaka bunu belirteceğim

Ya beni ağlatmaktan başka işr yaramadı zaten deki bana büyük geliyor de ne tümör falan ne yanii zaten şüpheci bir anneyim onların yüzünden yok agulamıyor yok doymuyor yok insan seçiyor birde bu valla tükettiler beni

Görümcenizin yaptığı şom ağızlılık, başka bir şey değil. Doktor muymuş, neymiş de felaket tellallığı yapıyor, yok tümor filan diye...
Tehlikeli bir durum olsa doktorunuz söylemez miydi? Her ay muayenede ölçülüyor her şeyleri. Benim kızımın da boyu persentil değerlerinin diplerindeydi. Eşim de ben de uzun sayılırız, bize göre bayağı kısa bir aralıktaydı yani. Doktor bile şüphelenip büyüme hormonuna kadar bir sürü test yaptı; sonuç her şey normaldi. Sonra bazı aylar çok uzadı, persentilde biraz yukarı çıktı. Her neyse... Doktorunuza güveniyorsanız, geri kalan insanlara kulaklarınızı tıkayın. Bizim memlekette herkes her şeyi çok bilir çünkü.

Teşekkür ederim yorum için evet kendinin 3 kızı var diyor ki benimkilerin kafası yuvarlacıktı edanın(kızım) bir garip yüzü küçük kafası büyük üstü şiş gibi bir değişik diyor ve dedikçe diyor şuan rahatım ama ya acile götürecektim çocuğu akşam korktum çok doktorda tatilde haftaya görüşünce söyleyeceğim ama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…