- 9 Ocak 2012
- 15.625
- 30.327
- 798
- Konu Sahibi Love_your_life
-
BabyGrowth diye bir uygulama var canım onu indir değerlerinin hepsini gir sana bir yüzde verir baya iyi bir uygulama. 3 aylıkken biz boy65cm 40,5 baş çevresi varmış. 4aylık 67cm 41.5mişiz 6aylık 68cm 42baş çevresi. Persentilde %66 yazıyor.. Bundan sonraki gelişim önemli bence can sıkacak bir durum yok genetik olabilirkızlar kız bebeğim var 4 aylık olmak üzere bugün görümcemleydik. Bana bebeğimin başının büyük olduğunu endişelendirmek istemediği için bir şey demediğini söyledi fakat ben endişelendim bana garip gelmiyordu her ay doktor kontrolümüz var sağlık ocağında da bakılıyor 3 aylıkken 41,5 çıktı baş çevresi persentile bakıyorum fakat anlamadım hiç doktorumuz şuan tatilde ona soramıyorum ben şuan kendim ölçtüm doğru mu ölçtüm bilmiyorum fakat 42 çıktı ya ne yapmam gerektiği bilmiyorum nasıl okuyabilirim tabloyu yani çok üzüldüm ben ve şuan elim ayağım titriyor doktorunuz ölçtüğünde normal dedi hemşirede öyle demişti sanırım onu hatırlamıyorum fakat ben çok endişe duyuyorum şuan sizin bebekleriniz nasıldı bu aylarda ve bu tabloyu okuyabilen birisi bir şey söyleyebilir mi
Görümceye koca bir ohaaaaO kadar üzüldüm o kadar üzüldüm ki bir de dedi ki görümcem bir arkadaşının bebeğinin böyleymiş tümör varmış ameliyat olmuş bebek ağlamamak için kendimi zor tutuyorum ama şu geliyor aklıma bir sorun olsa birileri dersi herhalde dimi doktorumuz hep takip ediyor sonuçta
görümcenin endişelendirmemek için bir şey söylememiş hali bumu?siz niçin itibar ediyorsunuz kendisi uzman dr.mu önce siz sağlıklı bir psikolojiye sahip olun ki çocuğunuzu sağlıklı yetiştirinkızlar kız bebeğim var 4 aylık olmak üzere bugün görümcemleydik. Bana bebeğimin başının büyük olduğunu endişelendirmek istemediği için bir şey demediğini söyledi fakat ben endişelendim bana garip gelmiyordu her ay doktor kontrolümüz var sağlık ocağında da bakılıyor 3 aylıkken 41,5 çıktı baş çevresi persentile bakıyorum fakat anlamadım hiç doktorumuz şuan tatilde ona soramıyorum ben şuan kendim ölçtüm doğru mu ölçtüm bilmiyorum fakat 42 çıktı ya ne yapmam gerektiği bilmiyorum nasıl okuyabilirim tabloyu yani çok üzüldüm ben ve şuan elim ayağım titriyor doktorunuz ölçtüğünde normal dedi hemşirede öyle demişti sanırım onu hatırlamıyorum fakat ben çok endişe duyuyorum şuan sizin bebekleriniz nasıldı bu aylarda ve bu tabloyu okuyabilen birisi bir şey söyleyebilir mi
Yaa dimi boşu boşuna korkuttu beni birde diyor ki her gördüğünde ah ah diyormuş bu çocukta bir farklılık var onun bebeklerinin kafası yuvarlakmış hep
Yaaa şuan ben kadar rahatladığımı tahmin bile edemezsin çok teşekkür ederim çok bir anda ben çok üzüldüm anan geçti şuan ya tedbirli davranacağım ama rahatladım çok sağol bebeğiniz kız mı pekiİcinizi eahatltacaksa soyleyeyim, bebegimin basi 1 ay kontrolunde 40 2 ay kontrolunde 42 3 ay kontrolunde 43 tu, 9 ay kontrolumuz bugundu, 47 cm bas cevresi.
Bende basi buyuk diye norolojiye bile goturdum cocugu, koskoca profesor gayet normal deyip yolladi bizi. Telas etmeyin
Beni geçen Boyu ağlatmaktan bir işe yaramadı uyumayan bebeğim gerginliğimle hiç daha uyumadı rahatladım ama eşimle sen konuşuncagorumceniz çok densizmis
takmayın kafaya
doktorlar normal diyorsa bir sorun yoktur
Ya çok üzücü insan her şeyden korkacak artık ya allahım hepimizin bebeğini korusun sakin bebek deriz dimi görsek ama yavrunun sorunu varmış demekSon derece hatta anormal derecede uslu olduğunu söylemişti arkadaşım. 3-4 aylıkken sabaha kadar aralıksız uyuduğunu, uyansa bile ağlamadan kendi kendine daldığını söylemişti. Tabi bunlar teşhis konulduktan sonra söyledikleri. Demek ki semptomlarını bunlar demişti.
Benimde babamında yeğenimin de büyük başı tabi şuan gece Boyu ağlayıp mahvolduktan sonra düşünüyorumBenim 30 aylik oglumunki kucuk
15 aylik olaninki abisinden buyuk
Merak etmeyin genetik olabilir
İşte bir yeni anne nasıl mahvedilir gösteriyorlar bana çocuğumun güzel anlarını kaçırıyorum bizimde şuan Boyu normalden 5 cm’n fazla kilo fazla standart çünkü çok hareketli bir bebekValla gönlünü ferah tut. Kızımında boyu hep 90 larda kilo 30 lardaydı. Hiç bir tuhaflık yok.
Teşekkür ederim yorum için ben biraz daha rahatladım şükür haftaya kontrol var hem sağlık ocağı hem doktorumuz için gideceğiz bakalım konuşacağım ama genetik bir durum gibi düşünmeye başladım benimde kafa yapım farklıdırGelişim baştan ayağa olur bu nedenle bebeklerin kafalarının büyük olmasi çok normal,hem doktorunuza güvenin aksi bir durum olsaydı mutlaka kontrol altına alınırdi.
Ya kıyamam onlara ben allahım korusun onları. Doğduğundan sonra şuan mesela biraz daha normal gibi bende fark ediyordum ama tedirgin olmamıştım dediğiniz gibi bir sorun olsa çıkardı herhalde farklı 6 doktor gördü kızımı hepsi baktı biri derdi herhaldeBebeklerin kafalari aylari ilerledikce normle doner korkma. Bu tarz insanlarida sallama cok. Bisy olsa saglik ocagi bile uyarrdi. Benmde kizim ilk baslarda yuksekteydi smdi ortalamaya dustu. Kafa yapilari bile yavas yavas oturuyor.
Yaaa peki bu durumda kızınız iyi dimi. Allah'ım onları korusun. Çok ama çok kprktum mahvoldum hatta zaten kızım uyumuyor akşam gerginlikten hepten uyumadı ben ağlıyorum o bakıyor kuzum ama yorumlar şuanda çok iyi geldi teşekkür ederim. Haftaya kontrol var mutlaka bunu belirteceğimKızım 2 yaşında. Baş çevresi 3 aylıkken %97’nin üzerine çıktı, şu anda persentil tablosunda gözükmüyor bile. 130% filan olmuştur herhalde
Hidrosefali vs hastalıklar elbette çok ciddi ama baş çevresi büyüklüğünde genetik durumlar sandığınızdan daha yaygın. Zamanında bu konuyla ilgili çok uykusu kaçmış biri olarak endişenizi kalbimde hissettim. Kendinize boşu boşuna hayatı zehir etmeyin. Çocuğunuzun aylık kontrollerini aksatmayın yeter.
Ya beni ağlatmaktan başka işr yaramadı zaten deki bana büyük geliyor de ne tümör falan ne yanii zaten şüpheci bir anneyim onların yüzünden yok agulamıyor yok doymuyor yok insan seçiyor birde bu valla tükettiler beniTövbe tövbe görümcede felaketmiş. Öyle söylenir mi ya tamam demişsin işte kafası büyük diye ne o yok tümör varmış falan Allah korusun. Kafaniza takmayın doktorlar işini biliyorlar bir terslik olsa müdahale ederler hmn.
Teşekkür ederim yorum için evet kendinin 3 kızı var diyor ki benimkilerin kafası yuvarlacıktı edanın(kızım) bir garip yüzü küçük kafası büyük üstü şiş gibi bir değişik diyor ve dedikçe diyorKorkulacak bir şey olsa sağlık ocağı söylerdi ya da doktora yönlendirirdi sen bu konuda uzman olanları dinle bana da kayınvalidem falan senin çocuğun kafasını tutamıyor demişti ama şükür bir şey çıkmadı başka çocuklarla ya da kendi çocuklarıyla kıyaslıyordur ilk çocuk olunca panik yapman normal ama üzülme anormal bir durum olsa söylerlerdi zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?