- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.518
- 173
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Başınız sağolsun.çok üzüldüm.peki 10 cm büyümeden önce başka belirtiler vermedi mi bilginiz var mı acaba.İş arkadaşım bebeğini beyin tümörü ve hidrosefaliden kaybetti. Daha 4-5 ay önce, hala etkisindeyim. Onlarda bebeğin kafası büyüktü ancak asıl şüpheli olan bebeğin başının bir ay içerisinde 10 cm birden büyümesiydi. O yüzden tek başına baş çevresinin bir anlamı YÖK. Endişelenmeyin ama kafa çapındaki büyümeye dikkat edin.
Kesinlikle haklısınız yok zaten ben bu işin peşini bırakmam kesinlikle birkaç doktora daha giderim mutlaka yoksa içim asla rahat etmez. Ona göre bir çıkarımda bulunurum asla ihmal etmem pazartesi ilk işim sağlık ocağı sonra devletteki doktor sonra özele gitmek olacak herkes bir baksın güvendiğim birkaç kişiye daha yorum yaptırtacağım yoksa olmaz için ve mezurayla artışına bakmak istiyorum mutlakaYani benim kızdığım ben 6. Ayda şüphelendim doktor beni doğru yönlendirse ben 7. Ayda teşhis alsam neler neler yapabilirdim. Çok kızıyorum. O yüzden burada gönül ferahlatmaya yönelik mesajlara da kızıyorum aslında. Çünkü ben 6. Ayda çocuklu arkadaşlarıma sordum böyle böyle hala nesnelere uzanmiyor diye. Herkes yine normal her çocuk farklı şunu yapıyorsa hiç korkma vs gibi yorumlarda bulunup benim harekete geçmemı geciktirdiler durdular. Ailelere de kızıyorum tabi. Onlarda da benzer söylemler vardı. Gerçi benim annem şüpheleniyormus gidiyor geliyor didikliyordu beni. Ama açık açık konuşmadi. Ben onun bu tavrı ile zaten bizim doktoru sallamayıp başka yerlerde çözüm aramaya başladım.
Yani diyeceğim o ki. Vesvese yapıp ufak şeyleri büyütup kendine dert etme. Ama süphelerin de peşinden israrla gitmekte çok fayda var.
Ayrıca sizin içinde üzüldüm geçmiş olsun Rabbim hepimize yardım etsin bazen işi sıkı tutmakta fayda var. Umarım her şey güzel olurYani benim kızdığım ben 6. Ayda şüphelendim doktor beni doğru yönlendirse ben 7. Ayda teşhis alsam neler neler yapabilirdim. Çok kızıyorum. O yüzden burada gönül ferahlatmaya yönelik mesajlara da kızıyorum aslında. Çünkü ben 6. Ayda çocuklu arkadaşlarıma sordum böyle böyle hala nesnelere uzanmiyor diye. Herkes yine normal her çocuk farklı şunu yapıyorsa hiç korkma vs gibi yorumlarda bulunup benim harekete geçmemı geciktirdiler durdular. Ailelere de kızıyorum tabi. Onlarda da benzer söylemler vardı. Gerçi benim annem şüpheleniyormus gidiyor geliyor didikliyordu beni. Ama açık açık konuşmadi. Ben onun bu tavrı ile zaten bizim doktoru sallamayıp başka yerlerde çözüm aramaya başladım.
Yani diyeceğim o ki. Vesvese yapıp ufak şeyleri büyütup kendine dert etme. Ama süphelerin de peşinden israrla gitmekte çok fayda var.
Yaa peki aklımda bulundurayım mutlaka köşeye yazıyorum inşallah ihtiyaç olmazda olursa çok tereddüt edersem gideriz mutlakaProf.Dr.Barbaros Ilıkkan var. Onun üstüne çocuk doktoru yok. Aklınızda olsn yine de. Oğlumun doktoru kendisi.
gorumceniz çok densizmisO kadar üzüldüm o kadar üzüldüm ki bir de dedi ki görümcem bir arkadaşının bebeğinin böyleymiş tümör varmış ameliyat olmuş bebek ağlamamak için kendimi zor tutuyorum ama şu geliyor aklıma bir sorun olsa birileri dersi herhalde dimi doktorumuz hep takip ediyor sonuçta
Son derece hatta anormal derecede uslu olduğunu söylemişti arkadaşım. 3-4 aylıkken sabaha kadar aralıksız uyuduğunu, uyansa bile ağlamadan kendi kendine daldığını söylemişti. Tabi bunlar teşhis konulduktan sonra söyledikleri. Demek ki semptomlarını bunlar demişti.Başınız sağolsun.çok üzüldüm.peki 10 cm büyümeden önce başka belirtiler vermedi mi bilginiz var mı acaba.
Allah Allah çok ilginç. Benim oğlum da çok uslu. Kendi kendine uyuyor. Ancak canı yanarsa ağlar. Gazını bile kendisi çıkartıyor kendini zorlayıp sonra tekrar uykuya dalıyor. Gece acıkınca kendisi uyanıp sesler çıkarıyor işte acıktım gibisinden. Emziriyorum ve uyuyor. Sabah uyanıyor yine mutlu gülüyor eğleniyoruz uslu. Ama gündüz sürekli emmek istiyor. Bazen uzun uzun yatıyor. Ama dışarı çıkınca hiç durmuyor. Hiç sevmiyor dışarısını.Son derece hatta anormal derecede uslu olduğunu söylemişti arkadaşım. 3-4 aylıkken sabaha kadar aralıksız uyuduğunu, uyansa bile ağlamadan kendi kendine daldığını söylemişti. Tabi bunlar teşhis konulduktan sonra söyledikleri. Demek ki semptomlarını bunlar demişti.
Hay allah şimdi endişelendirmeyeyim sizi boşu boşuna. En önemli doneyi söylemeyi unutmuşum. Anne 41 yaşındaydı ve 2’li 3’lü testleri anormal çıkmıştı zaten . Ama riskleri kabul etmiş ve bebek ilk başlarda sağlıklı göründüğü için rahatlamışlardı. Sizin bebeğiniz sakin bir bebek bence. Bu bebeğin çok uyumasının nedeni tümörün yer ve beyne yaptığı aşırı baskıymış.Allah Allah çok ilginç. Benim oğlum da çok uslu. Kendi kendine uyuyor. Ancak canı yanarsa ağlar. Gazını bile kendisi çıkartıyor kendini zorlayıp sonra tekrar uykuya dalıyor. Gece acıkınca kendisi uyanıp sesler çıkarıyor işte acıktım gibisinden. Emziriyorum ve uyuyor. Sabah uyanıyor yine mutlu gülüyor eğleniyoruz uslu. Ama gündüz sürekli emmek istiyor. Bazen uzun uzun yatıyor. Ama dışarı çıkınca hiç durmuyor. Hiç sevmiyor dışarısını.
Bunların sorun olabileceğini düşünmemiştim aslında.
Tüm belirtiler bunlar mı? Bizimkinin de kafası büyük de korktum şimdi. Allahım korusun.
Bebeklerin kafalari aylari ilerledikce normle doner korkma. Bu tarz insanlarida sallama cok. Bisy olsa saglik ocagi bile uyarrdi. Benmde kizim ilk baslarda yuksekteydi smdi ortalamaya dustu. Kafa yapilari bile yavas yavas oturuyor.kızlar kız bebeğim var 4 aylık olmak üzere bugün görümcemleydik. Bana bebeğimin başının büyük olduğunu endişelendirmek istemediği için bir şey demediğini söyledi fakat ben endişelendim bana garip gelmiyordu her ay doktor kontrolümüz var sağlık ocağında da bakılıyor 3 aylıkken 41,5 çıktı baş çevresi persentile bakıyorum fakat anlamadım hiç doktorumuz şuan tatilde ona soramıyorum ben şuan kendim ölçtüm doğru mu ölçtüm bilmiyorum fakat 42 çıktı ya ne yapmam gerektiği bilmiyorum nasıl okuyabilirim tabloyu yani çok üzüldüm ben ve şuan elim ayağım titriyor doktorunuz ölçtüğünde normal dedi hemşirede öyle demişti sanırım onu hatırlamıyorum fakat ben çok endişe duyuyorum şuan sizin bebekleriniz nasıldı bu aylarda ve bu tabloyu okuyabilen birisi bir şey söyleyebilir mi
O kadar üzüldüm o kadar üzüldüm ki bir de dedi ki görümcem bir arkadaşının bebeğinin böyleymiş tümör varmış ameliyat olmuş bebek ağlamamak için kendimi zor tutuyorum ama şu geliyor aklıma bir sorun olsa birileri dersi herhalde dimi doktorumuz hep takip ediyor sonuçta
Ben 2li testleri yaptırmadım sadece detaylı ultrason yaptırdım. Bebeğim şu an 2,5 aylık ve çok akıllı olduğunu düşünüyorum. Tabiki de ağlıyor mesela uykusu geldi mi huzursuzlanıyor yatağını istiyor, altını kirletti mi de ya da gaz sancısı zorlayıp yapamıyorsa bağırıyor bazen ağlıyor. Acıktığında zaten hiç affetmez. Bence de uslu akıllı benim oğlum maşallah. Geçen kalp doktorunda kontrolü vardı. Doktor eko çekiyor benimki ona gülüyor. Doktor da şaşırdı Allah Allah çok uzun süre olmuş gülen bebek muayene etmeyeli nasıl davranacağımı bilemedim dedi koca profesör :))Hay allah şimdi endişelendirmeyeyim sizi boşu boşuna. En önemli doneyi söylemeyi unutmuşum. Anne 41 yaşındaydı ve 2’li 3’lü testleri anormal çıkmıştı zaten . Ama riskleri kabul etmiş ve bebek ilk başlarda sağlıklı göründüğü için rahatlamışlardı. Sizin bebeğiniz sakin bir bebek bence. Bu bebeğin çok uyumasının nedeni tümörün yer ve beyne yaptığı aşırı baskıymış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?