Bebeğimle ilgili görümcem ben persentil

Başınız sağolsun.çok üzüldüm.peki 10 cm büyümeden önce başka belirtiler vermedi mi bilginiz var mı acaba.

Kesinlikle haklısınız yok zaten ben bu işin peşini bırakmam kesinlikle birkaç doktora daha giderim mutlaka yoksa içim asla rahat etmez. Ona göre bir çıkarımda bulunurum asla ihmal etmem pazartesi ilk işim sağlık ocağı sonra devletteki doktor sonra özele gitmek olacak herkes bir baksın güvendiğim birkaç kişiye daha yorum yaptırtacağım yoksa olmaz için ve mezurayla artışına bakmak istiyorum mutlaka

Ayrıca sizin içinde üzüldüm geçmiş olsun Rabbim hepimize yardım etsin bazen işi sıkı tutmakta fayda var. Umarım her şey güzel olur

İcinizi eahatltacaksa soyleyeyim, bebegimin basi 1 ay kontrolunde 40 2 ay kontrolunde 42 3 ay kontrolunde 43 tu, 9 ay kontrolumuz bugundu, 47 cm bas cevresi.

Bende basi buyuk diye norolojiye bile goturdum cocugu, koskoca profesor gayet normal deyip yolladi bizi. Telas etmeyin

gorumceniz çok densizmis
takmayın kafaya
doktorlar normal diyorsa bir sorun yoktur

Başınız sağolsun.çok üzüldüm.peki 10 cm büyümeden önce başka belirtiler vermedi mi bilginiz var mı acaba.
Son derece hatta anormal derecede uslu olduğunu söylemişti arkadaşım. 3-4 aylıkken sabaha kadar aralıksız uyuduğunu, uyansa bile ağlamadan kendi kendine daldığını söylemişti. Tabi bunlar teşhis konulduktan sonra söyledikleri. Demek ki semptomlarını bunlar demişti.

Allah Allah çok ilginç. Benim oğlum da çok uslu. Kendi kendine uyuyor. Ancak canı yanarsa ağlar. Gazını bile kendisi çıkartıyor kendini zorlayıp sonra tekrar uykuya dalıyor. Gece acıkınca kendisi uyanıp sesler çıkarıyor işte acıktım gibisinden. Emziriyorum ve uyuyor. Sabah uyanıyor yine mutlu gülüyor eğleniyoruz uslu. Ama gündüz sürekli emmek istiyor. Bazen uzun uzun yatıyor. Ama dışarı çıkınca hiç durmuyor. Hiç sevmiyor dışarısını.
Bunların sorun olabileceğini düşünmemiştim aslında.
Tüm belirtiler bunlar mı? Bizimkinin de kafası büyük de korktum şimdi. Allahım korusun.

Hay allah şimdi endişelendirmeyeyim sizi boşu boşuna. En önemli doneyi söylemeyi unutmuşum. Anne 41 yaşındaydı ve 2’li 3’lü testleri anormal çıkmıştı zaten . Ama riskleri kabul etmiş ve bebek ilk başlarda sağlıklı göründüğü için rahatlamışlardı. Sizin bebeğiniz sakin bir bebek bence. Bu bebeğin çok uyumasının nedeni tümörün yer ve beyne yaptığı aşırı baskıymış.

Bebeklerin kafalari aylari ilerledikce normle doner korkma. Bu tarz insanlarida sallama cok. Bisy olsa saglik ocagi bile uyarrdi. Benmde kizim ilk baslarda yuksekteydi smdi ortalamaya dustu. Kafa yapilari bile yavas yavas oturuyor.

Kızım 2 yaşında. Baş çevresi 3 aylıkken %97’nin üzerine çıktı, şu anda persentil tablosunda gözükmüyor bile. 130% filan olmuştur herhalde

Hidrosefali vs hastalıklar elbette çok ciddi ama baş çevresi büyüklüğünde genetik durumlar sandığınızdan daha yaygın. Zamanında bu konuyla ilgili çok uykusu kaçmış biri olarak endişenizi kalbimde hissettim. Kendinize boşu boşuna hayatı zehir etmeyin. Çocuğunuzun aylık kontrollerini aksatmayın yeter.

Tövbe tövbe görümcede felaketmiş. Öyle söylenir mi ya tamam demişsin işte kafası büyük diye ne o yok tümör varmış falan Allah korusun. Kafaniza takmayın doktorlar işini biliyorlar bir terslik olsa müdahale ederler hmn.

Korkulacak bir şey olsa sağlık ocağı söylerdi ya da doktora yönlendirirdi sen bu konuda uzman olanları dinle bana da kayınvalidem falan senin çocuğun kafasını tutamıyor demişti ama şükür bir şey çıkmadı başka çocuklarla ya da kendi çocuklarıyla kıyaslıyordur ilk çocuk olunca panik yapman normal ama üzülme anormal bir durum olsa söylerlerdi zaten

Ben 2li testleri yaptırmadım sadece detaylı ultrason yaptırdım. Bebeğim şu an 2,5 aylık ve çok akıllı olduğunu düşünüyorum. Tabiki de ağlıyor mesela uykusu geldi mi huzursuzlanıyor yatağını istiyor, altını kirletti mi de ya da gaz sancısı zorlayıp yapamıyorsa bağırıyor bazen ağlıyor. Acıktığında zaten hiç affetmez. Bence de uslu akıllı benim oğlum maşallah. Geçen kalp doktorunda kontrolü vardı. Doktor eko çekiyor benimki ona gülüyor. Doktor da şaşırdı Allah Allah çok uzun süre olmuş gülen bebek muayene etmeyeli nasıl davranacağımı bilemedim dedi koca profesör :))
Allah o arkadaşınıza sabır versin. Benimki kendi kafasını tutabiliyor bir de çok hareketli maşallah.
İnşallah önemli hiçbir şeyi yoktur.

Norolojik bir sikintisi var mi yok... iki bebemin de kafasi kocaman cunku ben de koca kafaliyim... genetiktir endiselenme...

Hamilelikte ölçümler yapıldığından beri oglumun baş çevresi hep 2-3 hafta ileride çıkardı.
Doktorumuz dalga gecerdi benimle koca kafalı olacak diye.
Genetik olarak mümkün çünkü eşinin de baş çevresi geniş derdi.
Bir ara kafaya taktım ama sonra umursamadım.
36 baş çevresi ile doğdu. Hep de arttı su an 48 mesela 90 persentil üzerinde ama gelişimi vs hep normal çok şükür.

Sakın endişelenme bir sorun olsaydı doktor/hemşire illa ki anlardı.
Bir süre sonra ayda 0.5 cm'e kadar düşecek özellikle bıngıldak kapandıktan sonra.

benim oğlumun kafasıda çok büyüktü ...tedbir amaçlı ultrason falan çekildi ultrasonu çeken uzman bana kalsa çekmezdim babanın kafada büyük demişti
ayrıca öyle az uz değil bayağı büyüktü kuzumun kafası kıyafetlerin omuz kısmını hep keser düğme dikerdim
doktor zor doğum ve genetik büyük faktör demişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…