Bebeğimle ilgili görümcem ben persentil

benim oglumunda bası büyüktü anne karnından beri ve zaten bu genetik. baslık ta neden görümce lafı geciyor anlayamadım kızcagız uyarmıs haklı klark
Korkutarak yaptığı için yazdım yani normal şekild söylenebilirdi sanki. Peki bir şey desem 4. Ayda kafasını ben vücudunu arada dengede tutamaması normal mi sizde sen olmuş muydu bu durumla dikkatimi çekti de

Bir şey sorabilir miyim dün bu konuyla fark ettimde bebeğimin kafası vücudu bazen denge kuramıyor acaba 4 Aydan normal mi
Nasıl denge kuramıyor canım anlamadım. Kafasını mı tutamıyor yüz üstü yattığında filan nasıl

Çok çok ağladıktan sonra kafamın babamın kafasının yeğenlerimin kilerin büyük olduğunu anladım ama çok ağlamıştım artık
Kiyamam ya. Bakma kimsenin lafina sen. Internete de mumkun oldugunca bakma. Oglym 9 aylikken kafasi 18 ayliktan buyuktu simdi 14 aylik nasildir hic bilmiyorum. Kizim da oyle. Benim kafa kicaman sapkalarin en buyugunu almak zorundayim. Bisiklet kullaniyorum kasklarin en buyugunu aliyorum.

Ya çok haklısınız bazen böyle olur yani bazen genetik bazen başka faktörler ama o an asla düşünemedim ya hiç hemde biliyor musunuz aklımdan geçmesi eyvah dedim kızımda bir şey var mesela şuan bu baştan dolayı taktım bazen kafasını dengeleyemiyor acaba kafasından öı diye düşünmeye başladım annem diyor ki daha küçük yeni yeni başını tutmayı öğrendi tabiki böyle olacak ama ben her şeyden korkuyorum artık nasıl büyüteceğim bebeğimi bilmem

Görümceye görümce diye kızılıyor ama sizin farketmediğiniz bir şeyi dışarıdan bir göz farkedebilir. Söyleme tarzı yanlış bak ben biraz gariplik sezdim önemli olmayabilir değildirde ama istersen başka bir doktora görün diyebilirdi. Sırf görümce diye herkes kötülemiş ama erken teşhis çoğu olumsuz durum için çok önemlidir. Evhamlanmayın ama peşinide bırakmayın. Siz bu gece uyusanız da uyumasanız da sonuç değişmeyecek kendinizi üzdüğünüzle bebeğinizi gerdiğinizle kalacaksınız.

Öyle buna katılıyorum ona kızma sebebim söyleyiş tarzı kesinlikle hatta teşekkür ettim bunu söylediği için ama devamı hiç hoş değildi yoksa görümce göeğmce işte diye bakmam insanın davranışları önemli benim için ama bu hoş olmadı yani ve diğer konuda da evet kendimi yıprqttım olmadı bu hiç

Benim oglumun da baş çevresi büyüktü. 2 yaşına kadar takip ettiler. Hatta ultrasona girdi. Alın çıkıntısı da var dediler. 2 yaştan sonra takibi bıraktılar. Babanın kafası da büyük. Tip olarak benzemese de oran olarak ona çekmiş dedi doktor en son. Hatta ne takıyosun böyleleri daha zeki olur demişti biri. Çok bi anormallik olsa zaten doktorların rutin baktığı bişey. Muhakkak bi tetkik isterlerdi. İnşllh içini rahatlatcak bişey çıkar doktordan.

Benim oğlumunda baş çevresi 97 persentildeydi kendi çocuk doktorum memleketteydi başka bir doktor beyin cerrahisine gitmesi gerek diye korkuttu.kendi doktorum çocukta birsey yok dedi ama bir kere korktuk .Şüpheleri gidermek için beyin cerrahisine gittik. Uyutularak beyin mr ı çekildi nörolojiye bile yönlendirdiler hiç birşey çıkmadı ki en son nöroloji profesörü eşimin kafasını ölçtü. Onunki de çok yüksek çıkınca genetik bir seyi yok bu çocuğun dedi. benim oğlan çok çok zayıf vücut persentil %3 lerde kafa %97 lerde yürüyen kafa gibi görünüyordu kendi çocuk doktorumuz 2 yaşından sonra bedeniyle uyumlu olmaya başlar dedi.Görumcene kızma bazen anne olarak konduramadıgımız için bize normal gelen ama ciddi durumlarla karşılaştığımız oluyor.Kötu bir durum olsa belirtilerini fark edersin zaten.

Benim oğlumunda bingildagi gec kapanmıştı hersey tek basina pek anlam ifade etmiyor... birşey olsa zaten yönlendirirlerdi

İlk kızım da annem bu cocuk elimizi sıkıca kavrayıp kalkamıyo dye panik etmisti ve zorla doktora goturmustu kızımı Doktor da ne bekliyosunuz el kadar bebeden demişti anneme...
Yani diyecegim şu ki uzman bir doktor varken neden insanları duyarız bilmem... Saglıklı gunlerde buyutun kuzunuzu

Görümceniz pediatri uzmanlığı yapmış bir tıp doktoru değilse kendisini ciddiye almayın. Her bebeğin gelişimi farklı fiziksel özellikleri farklı
Seni endişelendirmek için söylemiştir. Ard niyetlidir yada kör cahil
Sevgiler

Bende takip kitabına baktım, bebeğimin 4 aylıkken 41.8 imiş. Bebeğinizin ölçümleri gayet normal bence, endişe edilecek hiç bir durum yok. Hem genetik faktörler hemde boy uzunluğu bebekler arasında fiziksel farklılıklara yol açıyor, bu gayet normal. Sizi anlıyorum bende çok evhamlı bir anneyim ve bebeğimin hayatının ilk bir yılını böyle saçma şeylere takarak kendime zehrettim, boş yere. Siz çevrenizdeki boşboğazlara kulağınızı tıkayın, elbette içinizin rahat etmesi için doktora sorun ama çevredeki bilmem kimin kızında da bu olmuştu gibi söylentileri dikkate almayın.

Peki sorun olmazsa sorabilir miyim sizde bir rahatsızlığa yol açıyor mu bu durum. Hamile olduğum dönemde doktorum her zaman normal olduğunu söylemişti hiç sorun yoktu şükür
çok uzun yıllar önceydi oğlum 18 yaşında ...tabiki endişelendik ilk başta üzüldük bi sıkıntı çıkarsa diye sağlıkla ilgili bir sorun olmadığını öğrenince tek sorun tişörtlere sığmayan kafamız oldu

Herkes görümceye yüklenmişte birşey gördüyse söylemesi kadar normal birşey olabilir mi?
Allah göstermesin belki problem olabilirdi.
Konuyla ilgili detaylı bilgim yok ama şuan hayatınızı kendinize de bebeğinize de zehir etmeyin lütfen , gelişimini iyi gözlemleyin .
Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın inş.

Görümceniz iyi ki sizi korkutmak istememiş ha. Duymayın dinlemeyin lütfen.

Genetik buyukluk olabilir...

Benim hem kizimin hem oglumun kafasi buyuktu.. anne karninda buyuk olcuyordu doktor.. ve 2 yasina kadar buyuk devam etti..

Esimim ve kardesimin kafalari da buyuk...

Oglum 2 aylikken sehir degistirmistik ve aylik kontrolu icin cocuk doktoruna goturduk. doktor olcumlerini vs yapti ve bizi beyin cerrahina yonlendirmek istedi... ama biz emindik bi sorun olmadigindan, cunku yeni dogdugunda baska sebeple kuvezde kalmis ve butun kontrolleri yapilmisti

Son olarak size tavsiyem, aylik buyume oranlarina bakin.. dogdugundan beri ne araliklarla buyumus kafasi.. birden buyume olmadiysa korkacak bisey yok...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…