- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.518
- 173
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Bir şey sorsam 4. Ayda bebeğim bu durumla fark ettim arada kafasını gövdesini sallıyor denge kuramıyor gibi normal mi acabaValla gönlünü ferah tut. Kızımında boyu hep 90 larda kilo 30 lardaydı. Hiç bir tuhaflık yok.
Korkutarak yaptığı için yazdım yani normal şekild söylenebilirdi sanki. Peki bir şey desem 4. Ayda kafasını ben vücudunu arada dengede tutamaması normal mi sizde sen olmuş muydu bu durumla dikkatimi çekti debenim oglumunda bası büyüktü anne karnından beri ve zaten bu genetik. baslık ta neden görümce lafı geciyor anlayamadım kızcagız uyarmıs haklı klark
Nasıl denge kuramıyor canım anlamadım. Kafasını mı tutamıyor yüz üstü yattığında filan nasılBir şey sorabilir miyim dün bu konuyla fark ettimde bebeğimin kafası vücudu bazen denge kuramıyor acaba 4 Aydan normal mi
Kafasını tutuyor kaldırıyor da yüzüstü yatınca da kafasını kaldırıyor fakat ara ara sallanıyor başıNasıl denge kuramıyor canım anlamadım. Kafasını mı tutamıyor yüz üstü yattığında filan nasıl
Bebeklerin başları hep ağır gelir onlara .ondandir kesinlikle.Çok sevindim. Ya bir şey desem bu durumla fark ettimde arada kafasını vücudunu sallıyor denge kuramıyor gibi belki önceden sen yapıyordu ama şimdi dikkatimin çekiyor normal mi acaba
Kiyamam ya. Bakma kimsenin lafina sen. Internete de mumkun oldugunca bakma. Oglym 9 aylikken kafasi 18 ayliktan buyuktu simdi 14 aylik nasildir hic bilmiyorum. Kizim da oyle. Benim kafa kicaman sapkalarin en buyugunu almak zorundayim. Bisiklet kullaniyorum kasklarin en buyugunu aliyorum.Çok çok ağladıktan sonra kafamın babamın kafasının yeğenlerimin kilerin büyük olduğunu anladım ama çok ağlamıştım artık
Ya çok haklısınız bazen böyle olur yani bazen genetik bazen başka faktörler ama o an asla düşünemedim ya hiç hemde biliyor musunuz aklımdan geçmesi eyvah dedim kızımda bir şey var mesela şuan bu baştan dolayı taktım bazen kafasını dengeleyemiyor acaba kafasından öı diye düşünmeye başladım annem diyor ki daha küçük yeni yeni başını tutmayı öğrendi tabiki böyle olacak ama ben her şeyden korkuyorum artık nasıl büyüteceğim bebeğimi bilmemKiyamam ya. Bakma kimsenin lafina sen. Internete de mumkun oldugunca bakma. Oglym 9 aylikken kafasi 18 ayliktan buyuktu simdi 14 aylik nasildir hic bilmiyorum. Kizim da oyle. Benim kafa kicaman sapkalarin en buyugunu almak zorundayim. Bisiklet kullaniyorum kasklarin en buyugunu aliyorum.
Öyle buna katılıyorum ona kızma sebebim söyleyiş tarzı kesinlikle hatta teşekkür ettim bunu söylediği için ama devamı hiç hoş değildi yoksa görümce göeğmce işte diye bakmam insanın davranışları önemli benim için ama bu hoş olmadı yani ve diğer konuda da evet kendimi yıprqttım olmadı bu hiçGörümceye görümce diye kızılıyor ama sizin farketmediğiniz bir şeyi dışarıdan bir göz farkedebilir. Söyleme tarzı yanlış bak ben biraz gariplik sezdim önemli olmayabilir değildirde ama istersen başka bir doktora görün diyebilirdi. Sırf görümce diye herkes kötülemiş ama erken teşhis çoğu olumsuz durum için çok önemlidir. Evhamlanmayın ama peşinide bırakmayın. Siz bu gece uyusanız da uyumasanız da sonuç değişmeyecek kendinizi üzdüğünüzle bebeğinizi gerdiğinizle kalacaksınız.
Olur canım normal daha küçük zamanla daha da güçlenecekKafasını tutuyor kaldırıyor da yüzüstü yatınca da kafasını kaldırıyor fakat ara ara sallanıyor başı
Görümceniz pediatri uzmanlığı yapmış bir tıp doktoru değilse kendisini ciddiye almayın. Her bebeğin gelişimi farklı fiziksel özellikleri farklıkızlar kız bebeğim var 4 aylık olmak üzere bugün görümcemleydik. Bana bebeğimin başının büyük olduğunu endişelendirmek istemediği için bir şey demediğini söyledi fakat ben endişelendim bana garip gelmiyordu her ay doktor kontrolümüz var sağlık ocağında da bakılıyor 3 aylıkken 41,5 çıktı baş çevresi persentile bakıyorum fakat anlamadım hiç doktorumuz şuan tatilde ona soramıyorum ben şuan kendim ölçtüm doğru mu ölçtüm bilmiyorum fakat 42 çıktı ya ne yapmam gerektiği bilmiyorum nasıl okuyabilirim tabloyu yani çok üzüldüm ben ve şuan elim ayağım titriyor doktorunuz ölçtüğünde normal dedi hemşirede öyle demişti sanırım onu hatırlamıyorum fakat ben çok endişe duyuyorum şuan sizin bebekleriniz nasıldı bu aylarda ve bu tabloyu okuyabilen birisi bir şey söyleyebilir mi
Bende takip kitabına baktım, bebeğimin 4 aylıkken 41.8 imiş. Bebeğinizin ölçümleri gayet normal bence, endişe edilecek hiç bir durum yok. Hem genetik faktörler hemde boy uzunluğu bebekler arasında fiziksel farklılıklara yol açıyor, bu gayet normal. Sizi anlıyorum bende çok evhamlı bir anneyim ve bebeğimin hayatının ilk bir yılını böyle saçma şeylere takarak kendime zehrettim, boş yere. Siz çevrenizdeki boşboğazlara kulağınızı tıkayın, elbette içinizin rahat etmesi için doktora sorun ama çevredeki bilmem kimin kızında da bu olmuştu gibi söylentileri dikkate almayın.kızlar kız bebeğim var 4 aylık olmak üzere bugün görümcemleydik. Bana bebeğimin başının büyük olduğunu endişelendirmek istemediği için bir şey demediğini söyledi fakat ben endişelendim bana garip gelmiyordu her ay doktor kontrolümüz var sağlık ocağında da bakılıyor 3 aylıkken 41,5 çıktı baş çevresi persentile bakıyorum fakat anlamadım hiç doktorumuz şuan tatilde ona soramıyorum ben şuan kendim ölçtüm doğru mu ölçtüm bilmiyorum fakat 42 çıktı ya ne yapmam gerektiği bilmiyorum nasıl okuyabilirim tabloyu yani çok üzüldüm ben ve şuan elim ayağım titriyor doktorunuz ölçtüğünde normal dedi hemşirede öyle demişti sanırım onu hatırlamıyorum fakat ben çok endişe duyuyorum şuan sizin bebekleriniz nasıldı bu aylarda ve bu tabloyu okuyabilen birisi bir şey söyleyebilir mi
çok uzun yıllar önceydi oğlum 18 yaşında ...tabiki endişelendik ilk başta üzüldük bi sıkıntı çıkarsa diye sağlıkla ilgili bir sorun olmadığını öğrenince tek sorun tişörtlere sığmayan kafamız olduPeki sorun olmazsa sorabilir miyim sizde bir rahatsızlığa yol açıyor mu bu durum. Hamile olduğum dönemde doktorum her zaman normal olduğunu söylemişti hiç sorun yoktu şükür
Görümceniz iyi ki sizi korkutmak istememiş ha. Duymayın dinlemeyin lütfen.O kadar üzüldüm o kadar üzüldüm ki bir de dedi ki görümcem bir arkadaşının bebeğinin böyleymiş tümör varmış ameliyat olmuş bebek ağlamamak için kendimi zor tutuyorum ama şu geliyor aklıma bir sorun olsa birileri dersi herhalde dimi doktorumuz hep takip ediyor sonuçta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?