Ben çocuğumu bi gün öpmedim içim gide gide kayınvalidem gelir şapur şupur öper bebeğim meme almıyor sağarak veriyorum anne kucağa alıştırma hep kucak isterse ben yalnızken nasıl süt sağıcam diyorum al kucağına başka ne işin var diyor daha üç günlükken komşusunu alıp geldi pazardan kıyafet alır yıkamadan giydirmeye çalışır Of çok doluyumKesinlikle katılıyorum. Oz be oz yeğeni.i sevmeye giderdik daha 10 günlük bile degil . Bi bakiyorum babam sigara icerken bebek aglayinca kosa kosa gelip kucagina aliyor. Sanki anasi yok. Biz esimle disrdan geldik diye ellerimizi yikadik. Yüzüne ozenle dokunmamaya dikkat ettik. Ayaklarini sevdik. Halam geldi yanagini icine ceke ceke öptü. Uyardim hepsini aldigim cevap da şu:" senin çocuğun sevilmez zaten kendin seversin biz ellemeyiz. " Görgüsüz bir milletiz. Cocuklarimizin hepsi prens prenses ama en buyuk zarari da onlara veririz. Markette cocuguna muzu yedirip kabugunu tartirmaya ve parasini odemeye kalkisan bi bayan vardı mesela. E ne yapayim ölsün mü cocuk yemek istedi diyordu. Su cocuklar bu cevrelerde iyi gene saglam yetisiyor valla.
ZorYa tamam çocukların her dediği yapılmaz ama 3 yaşındaki çocuk da heves etmiş
Ne olur beşiğe yattıysa ?
Çok mu zor bir nevresimi değiştirmek?
Anlamadım anlayamıyorum...
aynen suan nefes almak bile zor hamileligin sonlarinda. Kaldi ki nevresimi kaldir yika kurut ser. Halden anlayan bulmak zor gercekten yaaZor
9 aylık hamile kadına daha kullanmadan o nevresimi çıkar yıka ütüle ser evet çok zor
İşin kötüsü bu alışkanlık haline gelecek ve o çocuk her geldiğinde o ritüel tekrar edecek çünkü bir kere yaptı
Eşekten düşenin halinden eşekten düşen anlar işte :)aynen suan nefes almak bile zor hamileligin sonlarinda. Kaldi ki nevresimi kaldir yika kurut ser. Halden anlayan bulmak zor gercekten yaa
hic sorma, icimizde organlarimiza yer kalmadiEşekten düşenin halinden eşekten düşen anlar işte :)
Karnı burnunda kadın her gelen çocuğunun peşinden sürekli iş mi yapacak
Tansiyonumu var,ayakları mı şiş, hali var mı diye soran yok
Ya bende hiç uyuyamıyorum biliyormusunhic sorma, icimizde organlarimiza yer kalmadimumkunse kostek olacaklar telefonla bile aramasin gece zaten don saga don sola uyku yok
Ben çocuğumu bi gün öpmedim içim gide gide kayınvalidem gelir şapur şupur öper bebeğim meme almıyor sağarak veriyorum anne kucağa alıştırma hep kucak isterse ben yalnızken nasıl süt sağıcam diyorum al kucağına başka ne işin var diyor daha üç günlükken komşusunu alıp geldi pazardan kıyafet alır yıkamadan giydirmeye çalışır Of çok doluyum
Eltinin bos bos konusmasi bir yana bebegin yatagina heveslenen cocuga annenin dur demesi bir yana. Her gelen cocuk bir posta yatsin o zaman. Cocuklara her heveslendikleri seyin olmayacagini ogretmek gerekiyor.
Burda okuyup hiç unutmadığım nadide konulardan biriydi o bayanın konusuKesinlikle katılıyorum. Oz be oz yeğeni.i sevmeye giderdik daha 10 günlük bile degil . Bi bakiyorum babam sigara icerken bebek aglayinca kosa kosa gelip kucagina aliyor. Sanki anasi yok. Biz esimle disrdan geldik diye ellerimizi yikadik. Yüzüne ozenle dokunmamaya dikkat ettik. Ayaklarini sevdik. Halam geldi yanagini icine ceke ceke öptü. Uyardim hepsini aldigim cevap da şu:" senin çocuğun sevilmez zaten kendin seversin biz ellemeyiz. " Görgüsüz bir milletiz. Cocuklarimizin hepsi prens prenses ama en buyuk zarari da onlara veririz. Markette cocuguna muzu yedirip kabugunu tartirmaya ve parasini odemeye kalkisan bi bayan vardı mesela. E ne yapayim ölsün mü cocuk yemek istedi diyordu. Su cocuklar bu cevrelerde iyi gene saglam yetisiyor valla.
Ya isterse baska bir yeni dogan bebek olsun. Kendi bebegim icin hazirladigim yataksa ilk onun yatmasini isterim belki.Oda melek oda temiz diyen var. 3 yaşında disardan gelmis yuruyor ediyor yiyor iciyor. Bebekle bir mi hic? Ama turk cocugu ya her istedigi aninda olmali mutlaka olmali
az kaldikca iyice zorlaniyoruz canim. Son gunune kadar beklerse ne yaparim bilmiyorum. Uykusuzluga alistiriyor diyorlar ya, hele dogana kadar uyusaydik ya sonra tamam kabul gece uyumamak icin en azindan bir sebep olacak. Ben de yatak odasi, oturma odasi, salon arasinda mekik dokuyorum geceleri.Ya bende hiç uyuyamıyorum biliyormusun
Bütün gün sersem gibi oluyorum
Kendimi taşımak zor bana
Bugün nst girdim kadın "ikiz mi" demez mi birde
Moralim alt üst
Ya isterse baska bir yeni dogan bebek olsun. Kendi bebegim icin hazirladigim yataksa ilk onun yatmasini isterim belki.
Bir de karnim burnumda olacak, nevresim yika utuleyle ugrasacagim elin simarik cocugu yuzunden.
Burda okuyup hiç unutmadığım nadide konulardan biriydi o bayanın konusu
Yurtdışında yaşıyordu üstelik
Bir insan nasıl o yaptığını haklı ve mantıklı bulur şaşıp kalmıştım
Kabuğunu tarttıracakmış
Ya zaten önce bir ebeveynlik okulu falan okutmamız lazım bizim.Ama napsin cocuk o an istemis. Birde almanlara saydirdi millet onun yüzünden. Valla iyi polis cagirmamislar. Suyu icse de sisesini goturse neyse muzun kabugu elin almanina söver gibiomrumde su rahatliga eremedim buradaki ilginç olayli konulardan biriydi. Hafizalarda yerini aldi. Birde gecen kedi kovalayan ve alnından opulen cocuk vardi
Ya zaten önce bir ebeveynlik okulu falan okutmamız lazım bizim.
Sınırları büyükler bilmiyor ki çocuklar ne yapsın.
Ondan sonra burda okuyoruz kötü çocuklarda var diye.
Bugün 5 yaşında kızımla dondurma sırası bekliyoruz.Nadiren yediği için sabırsızlanıyor da biraz"Bize sıra gelene kadar çilekli dondurma bitmez di mi anne "diyip duruyordu.Önümüzde bir grup genç var."İstersen önümüze geçebilirsin"dedi biri kızıma.Önce bana baktı kızım sonra da "teşekkür ederim ben sıramı bekleyeceğim" dedi .Ay birde kibar ki
Bunu çocuğa sadece bir kere söyledim.O da aylar önce market kasasında beklerken.Çocuklar çok hızlı öğreniyor ve unutmuyor.Ama işte doğruyu yanlışı annesi bile bilmeyen çocuk ne yapsın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?