BEBEĞİN cinsiyetini kim belirler ?

Her şeyi dine bağlayıp bilimi umursamıyalım yani.
Bilimsel gerçekleri konuşmak dinsiz olmak anlamına gelmez.

Ben inanç sız olduğunuzun farkında bile değilim yani bunu böyle iki kesim içinde yazmamın tek amacı her iki koşulda da bu kadın yada erkeğin elinde değildir. İlim olarakta bilim olarakta bu kesindir manasındaydı. Yani size özel yada sizin inanç sız olduğunuzun bilincinde olarak vurgulamadım. Ki yazdığım da inananan derken inandığını söyleyen manasında idi. Çünkü Yaradan inanan bebek cinsiyeti için bir kulu suçlamamalı.

Ayrıca son olarak belirttiğim gibi çocuğun da kız erkek ayrımı yapan iyi anne veya baba değildir.

kelime seçimlerinde yanlışınız var ."Ben inanç sız olduğunuzun farkında bile değilim" demişsiniz.neyse ben fazla uzatmayacağım.Allah'ın verdiği akılı kullanmak taraftarıyım hepsi bu.ortak noktamız ayrım yapan iyi anne baba olmadığı gibi iyi bir insan da değildir.

Her şeyi dine bağlayıp bilimi umursamıyalım yani.
Bilimsel gerçekleri konuşmak dinsiz olmak anlamına gelmez.
Yazdığım da inanmayan lara bir hakaret vs mi var. Yada inanmayanlar bu işten anlamaz mı demişim. Her iki koşulda da bu insanın elinde değildir. Diyerek yazdım. Yani ilim ve bilimin ortak paydada buluştuğu nadir bir konudur bu. Çocuk cinsiyetini kadın veya erkek belirlemez. Iki derki allah öyle ister öyle olur. Bilim derki erkeğin etkisi vardır ama yinede erkeğin bilinçli olarak seçme yerleştirme etkisi yoktur.

Neden sözlerim farklı bir boyuta taşındı onu gerçekten anlamadım

yazdığınızda bilimsel yaklaşımı her fırsatta inanmayanlar diye nitelemeniz yanlış.bu durumda kullandığımız bilgisyardan internetine arabasından beyaz eşyasına kadar herşey inanmayanların icadı.
kimse Allah'ı inkar etmiyor ama bilimin inançsızlık olmadığının da farkında olunmalı.

Bakın size yada inanmayışınıza bir laf etmek niyetim yok ama inançsız demem neden bukadar ağırınıza gidiyor onu anlamıyorum. Eğer gerçekten yaratıcıya inanmıyorsanız tabi. Misal ben mezhep tutmam. Herkesede söylerim. Bana mezhep siz diyenlere hiç alınmama çünkü mezhebim yok. Mezhep siz halk dilinde özellikle bir mezhebe tabi iseniz küfür gibi bişey ama ben kabul etmediğim için bunu söylemleri ağırıma gitmez.

Size yeni mi ogrendiniz yani bunu?
Biliyormuydunuz diye sorunca oyle dusundum..

hala inat ediyorsunuz.bence sizin gibi düşünenler inançsız.
belki bu açıdan bakınca bana ne dediğinizi anlarsınız.kurcalayıp duruyorsunuz ama insanları yargılama inancı sorgulama hakkını nasıl buluyorsunuz kendinize bilemiyorum.İnancımı kimseye hesap vermem , kimseyle tartışmam , bu kadar basitede indirgemem.
kendime de hayret ediyorum neden cevap veriyorum diye ?Artık cevap vermiyeceğim.

Ben

Yazdığım buralara çekilecek kadar karmaşık bir yazı değildi aslında. Toplumda genelleme yapılan kelimeler ile cvp vermem rahatsız etti belki sizi. Halbuki ilk yazımda anlatmak istediğim insanlar kromozom vs diyince yani işin içine bilim girince oda neymiş allah bilir der. Yada biri çıkıp allah ne isterse o olur diyince diğer taraf yahu bu kromozom işi diye açıklar. Ama iki tarafında ortak tek yönü var bu konuda ki. Cinsiyet iki tarafında belirleyeceği bişey değil

Konunun en baş
En baştan beri size bişey demedimki her defasında açıklıyorum. Ben sizin inancını zı dahi bilmeden bunu yazdım. Sizi alıntıladığım içinmi böyle düşündünüz konu sahibi siniz ve ilk yazdığınız paragrafı alıntıladım devamını okumamıştım bile.

Ya arkadaşlar yapmayın etmeyin. Bu arkadaşın orda ne demek istediğ belli. Bazen niyet de önemlidir. Ortada inanan için de bilimsel bir gerçek var inanmayan için de bilimsel bir gerçek var. O da bebeğin cinsiyetinin belirli faktörlere bağlı olduğu, ihtimaller ve olasılıklar üzerine olduğu. Yani gününü sonunda asidik/bazik ortam olsa da, hızlı giden x spermi y spermi olsa da o çocukla ilgili bazı şeyler yüzde bilmem kaç ihtimalle oluyor. İnanan insan bunu Allah'ın takdiri diye açıklar, inanmayan insan rastlantısal bir düşünceyle. Yoksa arkadaş orda inanıyorsanız Allah'ın işi inanmıyorsanız bilimin işi dememiş ki. İkisinde de bilim var ama ihtimaller var, olasılıklar var demiş.

Yani evet çok kasarsak burdaki her yazana bir kulp bulunabilir ama ben o cümleden hayatta öyle bir anlam çıkarmadım. Benim bu konuya ilk yorumama da kendim de bu çeşit bir şey ekleyebilirdim. Hiç de amacım bilimi inanmamakla özdeşleştirmek olmazdı.

katılıyorum, aynı araştırmaları bızzat uzmanların yazı ve kendılerınden ıhtımal dogrultusunda öğrenme fırsatım oldu, benım de dıkkatımı ceken bır konuydu. genetık ılgı alanıma gırıyor. hatta kadının yumurtlama gunlerının de kromozomda hangısının once dolleyecegı uzerıne araştırmalar da ılgımı cekmıstı bır donem.
kısacası teorıkte evet erkek belırlıyor ama pratıkte kadının secıcılıgı de goz ardı edılemıyor.

Günler konusunda (-) ve (+) kutuplarla ilgili bir teori varmış. Onu bulamadım bir türlü. Benim de ilgimi çok çeken bir konu. Alanım değil ama seviyorum araştırmayı.

evet erkek belirler.gelişmiş toplumlar bunu zaten biliyor.geri kalmış ve gelişime açık olmayan beyinlere ne desen boş.

Gerçekten tamda anlatmak istediğim buydu. Neden buralara çekildi anlamadım
Bende ısrarla bu niyeti mi anlatmaya çalıştım ama. Işi sonunda banada inançsız dediler ben hiç bunu sorun ediyomuyum.

Ama yazdıklarınızı okuyunca demekki demek istediğimi gayet iyi anlatmışım

Din bilgilerinde eksiklik olanlar boyle dusunur sadece Hz Muhammed derki "kiz cocuklarini hor gormeyin zira ben kiz babasıyım " der.

Din bilgilerinde eksiklik olanlar boyle dusunur sadece Hz Muhammed derki "kiz cocuklarini hor gormeyin zira ben kiz babasıyım " der.

keşke din ile ilgilenen hocalarımız kadınla uğraşmayı bırakıp bu tür konularda da yorum yazsa.
Bak tek bir cümle bile kızlara yapılan yanlışları önlemeye yeter.maalesef akılları başka yerde olan bir çok erkek lafı istediği taraftan anlayıp uygulama yolunu seçmişlerdir.

Annanedeki nasıl dua..."yeter ki bir erkek verde ben çekeyim demiş o acıyla"...ben olsam herhalde şu öküzden beni tez kurtar, evleneceği 2. kadında 8 kız doğursun derdim.
Niye oyle dua ettin anane dedigimde sakat olabilecegini dusunmedigini asi soz dinlemeyen bir evlat dusundugunu soyledi. Istediklerimize dikkat etmemiz gerekiyor, Allah bir gun basimiza verebilir.

Biyoloji bilgisi olanların bildiği bir gerçek ama ne fark eder ki? Kadın erkek olmaktan öte, cinsiyetten öte insan olduğumuz bilinci yoksa isterse dayı belirlesin.

Artık erkek çocuğu sevdasının yerini kız çocuğu sevdası aldı gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…