var bence halaBen cevremdeki herkese söylüyorum. Insanlari bilinclendirmek lazim.
Gerci artik kaldi mi ki kiz-erkek ayrimi?
Ama tvlerde dizilerin içine de serpmeleri lazim bu tarz bilgileri....
Ama olur mu? işleri güçleri yalan ve entrika, pehh...
var bence hala
ama adı değişmiş soyadımızın devamı için erkek evlat istiyoruz diyorlar ya hani medyada da..
Bebeğin cinsiyetini erkek kromozomu belirler. Bunu günümüzde artık neredeyse herkes biliyor. Toplumda pek çok erkek bunu biliyor. Bilmeyen erkekler de ya dünyaya algılarını tamamen kapatmıştır, ya da bilmek istemiyordur :) Kadına şiddet uygulayacak, kız çocuk erkek çocuk ayrımı yapacak adam zaten bunu mümkün değil kabullenmez de. O yüzden evlenmeden önce buu tarz şeylere maruz kalmamak için eş seçimini çok dikkatli ve titiz yapmak gerek..Masum meleklerimizin cinsiyetini BABA larının belirlediğini biliyormuydunuz?
bunu bilmeyen erkeklerden dolayı bir çok kadın şiddete maruz kaldı , kız çocukları itilip kakıldı.
Zamanında bir kız çocuğu olarak ve şimdi de bir anne olarak bu olay beni çok üzdü.
Erkeklere ve kadınlara bu bilinci nasıl verebiliriz,bana fikir verirmisiniz?
bu tıpkı mavı gözün bozuk gene sahıp oldugu ıddası gıbıBir doktorun böyle örümcek beyinli olması gerçekten dehşet verici.
var bence hala
ama adı değişmiş soyadımızın devamı için erkek evlat istiyoruz diyorlar ya hani medyada da..
Zaten ne yaptiysa hep medya yapti.
Kiz cocuklarini ikinci plana atmalar, erkeğe verilen değerler.. vs vs. Bence ne geliyorsa medya yüzünden geliyor.
Annanedeki nasıl dua..."yeter ki bir erkek verde ben çekeyim demiş o acıyla"...ben olsam herhalde şu öküzden beni tez kurtar, evleneceği 2. kadında 8 kız doğursun derdim.Ananem 13 dedem 26 yasinda evlenmisler annem ilk cocuk sonrasinda teyzem.
Dedem teyzemin dogumunda annanemin annesine kizinizi alin goturun erkekcocuk veremiyor diye hastanede birakiyor. Sonrasi ananeme iskenceler asagilamalar...
Anlatir surekli bir sabah diyor ezan okunuyordu kalktim basimi koydum secdeye dua ettim. ?.. Allahim bana bir erkek cocugu ver ne olursa olsunben cekeyim.
1 sene sonra dayim dunyaya geliyor dunyalar guzeli bir bebek.
6. Ayinda atesli hastalik geciriyor dayim ve suan 36 yasinda zihnen ve bedenen engelli. Hatta oranini vereyim yuzde 98 oraninda.
Uc kizi bir oglu var simdi dedemin.
Akli sonradan basina gelmis el ustunde tutuyor ananemi dayima cennetim diyor ama ne fayda.
aynı görüşteyim sizinle.TV lerde modern bilinçli aile ile ilgili dizi yok.hep aşiret,töre,kızların küçük evliliği,2 ve 3 eş diyecem ama eş olarak kabul etmiyorum.insanın tek eşi olmalı.
hep konu bunlar gazlanıp gidiyor erkek toplumuda.
raytinge ayrkırı bilinçli program yapmak.ben arıyorum email atıyorum.tavsiyem sizde yapın.
bir şey değişmiyor ama ben rahat ediyorum içimde kalmasın.
XX ve XY mevzusuna girmeyi dene, genetik çaprazlamada kadın her şekilde X, erkek ise ya X ya da Y kromozomu verir ve çaprazlama neticesinde XX ise kız, XY ise erkek bebek dünyaya gelir demeyi dene :)))))Masum meleklerimizin cinsiyetini BABA larının belirlediğini biliyormuydunuz?
bunu bilmeyen erkeklerden dolayı bir çok kadın şiddete maruz kaldı , kız çocukları itilip kakıldı.
Zamanında bir kız çocuğu olarak ve şimdi de bir anne olarak bu olay beni çok üzdü.
Erkeklere ve kadınlara bu bilinci nasıl verebiliriz,bana fikir verirmisiniz?
Bende bunu okulda öğrendim ve çok sevindim bu duruma :) Çünkü hiçbir erkek bir kadını bu yüzden suçlayamayacak ne güzel ! Zaten anneler kız erkek ayırd etmeden sever evlatlarını ama o babalar yok mu o bazııı babalar ah ahhh :)
Çok tatlı bir iyimserlik. Kadınları bu yüzden suçölayan erkeklere eşleri bir Y kromozomu desin bakalımi sen bana küfür mü ediyorsun diye yer sumsuğu ağzının ortasına.
Valla o bana sümsük atarsa bende ona sümük atarımtamam çok kötüydü susuyorum
Çok tatlı bir iyimserlik. Kadınları bu yüzden suçölayan erkeklere eşleri bir Y kromozomu desin bakalımi sen bana küfür mü ediyorsun diye yer sumsuğu ağzının ortasına.
Allah göstermesin ya işin şakası tabi ama var hala öle denyolar kız erkek ayrımı yapan kaldı ki babamda zamanında beni aldırmak istemiş o yüzden kinim var bu olaya beni beni bihterioooy o çapta bir adamla evlenirsen zaten çok daha büyük sıkıntıların olur.
Bunu artık günümüzde bilmeyen kaldı mı ki?
ilkokulda öğretiyorlar
Bende konuyu okuyunca bir dert sanmıştım meğerse bilgilendirmek amaçlıymış.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?