Bebeğin etrafında dönüp duran, gerçekleşmeyi bekleyen planlarım. Beklemek çok zor.

Ben bebe yapma derim.
He Rabbim verirse tabii ki geri çevrilmez de belli ki kafan hiç yerinde değil şu sırada.
Önce psikolojini düzelt.

Öneriniz için teşekkürler.
Bende '' Allahın izniyle nasıl olsa bebeğimiz olacak ha bu sene ha seneye'' diyorum ama hep çocuk isteğim, hemde gelecek planları böyle olunca aklım karışıyor.

Bence önce psikolojini düzelt rahatla evi şimdi alabiliyorsan al ve öde ..bebekde mutlu son olsun oturur bebeğine bakarsın sonra çalışmak istiyorsan gene çalışırsın hakkında hayırlısı nasılsa öyle olsun bazen biz ne plan yaparsak yapalım planda olan değil nasipte olan geliyor başımıza..

Şuan alamayız. Malesef.
Evet bende bu süre içinde şartların dahada olumsuzlaşmasından korkuyorum açıkçası.

Bence de bebek yapmayın, ilaçları bırakınca kötüleşirseniz, hamilelik hormonları vs de üstüne tuz biber olur, psikolojiniz iyice bozulur

Çok fazla plan yapıyorsunuz bence. İşe girmek iyi gelecektir. Bu halde bebeğinizle ne kadar sağlıklı ilgilenebilirsiniz ki. Çok sıkıntılısınız. Bebek meselesini hayatınızın merkezine oturtmuşsunuz. Siz hayatınıza devam edin. Korunun. İlaçlarınızı kullanın. Düzelmek için çaba sarfedin. Her şeyin zamanı var. Daha 1 yıllık evlisiniz. Bir toparlayın kendinizi, evliliğinizi, işinizi gücünüzü.

yaşınız kaç merak ettim bebek için geç mi kalacaksınız acaba diye ?

yalnız bebek bakmak o kadar kolay değil ,bu dönemde psikolojik sorunları artan insanlar oldukça fazla ,sizin zaten sorunlarınız var ve birde bebek eklenirse üzerine ,sorunlar katlanarak çoğalır .önce tedavinizi tamamlayın bana kalırsa ..

Hayır. Çocuk için oldukça genç bile sayılabilirim. Yaşım 23. Ama evlilikte bitakım süreçleri tamamlayınca, birbirine alışıınca bebeği istiyor insan. Bide genç anne olmak istiyorum allah izin verirse.

just ben de okb yim ve senin yazdıklarını okudukça tedavi olmadan önceki halimi hatırlıyorum tüylerim diken diken oluyor.

Lütfen önce tedavi ol sonra birşeyler yap.

Biliyorum bu hatsalığa sahip olan insanlar belli kararlar almadan yaşayamazlar ama karar alıp uygulayamamak cok cok daha acı.

canım o zaman ablan yaşındayım ,sen çok gençsin daha ,psikolojik rahatsızlık öyle öksürük aksırık gibi çabuk geçici değildir ,önce tedavini ol ne olur ,iyi bir anne olmak isityorsan bunu yapmalısın ,ben bile hiçbir rahatsızlığım olmadığı halde bazen çocuğumun bazı harektelerine katlanamıyorum ,bağırdığım zamanlar oluyor ,hafta sonu anneannesine gittiğinde biraz rahat nefes alıyorum ,çocuklar ele avuca sığmaz ,insanı maymuna çevirir valla ,hele ki bebeklik dönemi fecidir ,kendini hazır hissediyor olabilrisin ama kullanman gereken bir ilacın var ve bıraktığında neler olduğunu sen söylüyorsun ..

daha 3 aylik bi anne olarak su kadarini soyleyebilirim,eger gergin ve stresliyseniz suanda cocuk planlamayin.cunku sinirlerinizin lastik gibi esnek olmasi gerek hamilelik ve bebege bakim surecinde.ilk 3 ay susmadan gece gunduz aglayabiliyor bebekler ki bu insani belli bizamandan sonra cok yipratiyor.cok cok sagduyulu ve sakin olmak gerekiyor,uykusuz geceler yara icinde gogusler,hormonlarin horon teptigi,lohusalik diye bi donemin yasandigi ki(ben inanmazdim lohusalikta neymis derdim) boyle ilginc bi donem.evliliginizin daha da tadini cikarin,gezin tozun bol bol esinizle ozel anlar yaratin birbiriniz icin.ve herseyden once herseyin hayirlisini dileyin..kul asagida plan yaparken Allah yukardan gulermis..herseyin vakti geldiginde tikir tikir olur merak etmeyin..
cok gecmis olsun,biran once sagliginiza da kavusursunuz insallah..

Son düzenleme:

ben de 23 yaşındayım
2 senelik de evliyim ama kendimi asla hazır hissetmiyorum.
bence sağlık durumunuz toparlanana kadar erteleyin..

ilacınıza devam edin tedavinizi tamamlayın
hamilelikte ve doğumda zaten sinirler iyice yıpranıyor
şuanda çalışıyorsunuz her ay maaşınızdan kenara bir miktar para ayırın birikim yapın ilerde işinize çok yarayacaktır 1 e 3 e bakmadan

insanın aklına bebek fikri bir kez girdi mi, bir kez olsun demeye başladın mı tamam.. dönüşü vazgeçmesi çok zor oluyor.. bilirim..
devamlı aklın orda olur, olsun istersin ve gece gündüz dualarındadır.. bazen etrafına özenir, keşke der iç geçirirsin..

ama canım bütün arkadaşlarında dediği gibi, önce tedavi önce sağlık..
sen iyi olmalısın ki, bebeğine iyi bir anne olabilesin.. tüm arkadaşlar söylemiş, zaten hamilelik ve bu süreç zorlu bazı kişiler içinde yıpratıcı.. ve ilacını bırakınca nasıl olduğunu sen biliyosun, kendin söylüyosun.. o yüzden önce sağlık, sağlık, sağlık.. ihmal etme sakına, sonradan pişman olma..

Allah hayırlı zamanda verir nasılsa.. zamanını o bilir.. umarım en doğru zamanda kavuşursun dileğine..

Ben bebe yapma derim.
He Rabbim verirse tabii ki geri çevrilmez de belli ki kafan hiç yerinde değil şu sırada.
Önce psikolojini düzelt.
kesinlikle katılıyorum, önce kafan rahat olmalı.
bi de benden nacizane tavsiye hayatta geleceğe dair fazla plan yapma.
çok fazla isteme hiçbirşeyi. sonra bu insana çok zarar veriyo, hayırlısını iste herzaman.
planlar, yaşananlar... hele ki durumun belli, önce kendini bi değerli hisset tadını çıkar o sıradada korunmazssanız çocuğunuz olur inş zaten.

seninle aynı yaştayız ben 22 yaşında anne oldum bebeğim şuan 15 aylık.

genç anne olmak çok güzel bir duygu,fakat hiç kolay değil

çok sağlam bir psikoloji gerekli uykusuz geceler,

hele benim oğlum gibi 1 dk bile yerinde oturmayan bir bebekse her dakika peşinde olmak gerekiyor.

daha bir dolu şey,hazır olmadan çocuk sahibi olursan hem sana hem bebeğe yazık olur.

hakkında hayırlısı olsun.

Canim yaa bende senin durumundayım:S bende bebek cok ama cokk istiyorum ama hayat sartlari işte beklemek zorundayım. Ama senin yasin daha genç 1-2 sene sonra düşün derim. Acele etikce hic bebek olmicak mis gibi geliyor bida insanı korkutuyor. Yaşadıkların kolay değil o yüzden biraz zamana birak derim. Allah herseyin hayırlı sini nasip etsin. .

Yeni yıl inşallah hayallerini umutlarını beraberinde getirir. Herkezin yeni yılı kutlu olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…