Bebegin tuzlanmasi nedir

bu konuda doktorlar bas bas bağırıyor

çocuğun cildi mahvoluyor diye

yani yıkandığı suya bir çimdik tuz atarsa tabii bir şey olmaz ama tuzla ovmak vs zaten hassas olan cildi mahfeder

eşinizi de tuzlamış mı kv

ahahah benim büyük oğlum bile tuzlandı .. ve evet tuzlayım da kokmasın mantığıyla..
ama konuda geçtiği şekliyle değil .. tuzlu suyu koltuk altı ve ayaklarına döktü kv dem.. son olarak ağzı da kokmasın ağzına süreyim dediği noktada hoopp diye bir çığırmışlığım var :)) sanırım 2. oğlumda bu tuzlama meselesini teklif dahi edememesinin nedeni de o dur..

konu sahibesi ben kv nin gönlü olsun diye kabul ettim tamamen tuzlu suyla yıkama olayı yok diye.. ama tamamen saçmalık tabiki bu tuzlama işi..

Öyle tuzla ovalama yok tuzlu su hazırlıyon içine saf gül suyu pamukla boynuna koltuk altına suruyon 10 dk beklet banyosunu yaptir biz öyle yaptık 5-6 günlükken ayrıca kızımı birde saf zeytinyağı ile ovaladım bir kez Tüm vücudunu

Bebegimin bugun 40 i cikiyor yakin çevremin baskisina maruz kaliyorum neymis bebegin 40i cikmadan tuzlanmasi lazimmis kokarmis falan cok sacma geliyo bana ya ve yaptirmiyorum zaten ilk dogdugunda yapılmasi lazimmis bugun kv 40 seramonisine gelicek bebegi yikamaya. tuzlamaya kalkarsa nasi bi tepki versem bilemiyorum yardimlarinizi bekliyorum hanimlar
ben tuzlamadım . doktoruma danışmıştım. yararı da zararı da yok demişti.

annem beni tuzlamiş da pudra sürmüş her defasinda mis gibi koksun diye.:)
hala pudra kokulu tenim var:KK70::KK70:
kocamda gül gibi kokuyorsun diyo bana:)
sanirim annem gül pudrasi sürmüş :KK70::KK70:
Ben terlemenin ve ter kokusunun temizlik ve yediğimiz içtiğimizle alakalı olarak içten gelen bir durum olduğunu düşünüyorum. Hatta pastırma vs yenince ter kokusu ağırlaşır bilirsinizDışardan müdahale ile birşeyin değişeceğini sanmıyorum. Siz muhtemelen kişisel temizliğinize özen gösteriyorsunuz,ondandır.

Ben terlemenin ve ter kokusunun temizlik ve yediğimiz içtiğimizle alakalı olarak içten gelen bir durum olduğunu düşünüyorum. Hatta pastırma vs yenince ter kokusu ağırlaşır bilirsinizDışardan müdahale ile birşeyin değişeceğini sanmıyorum. Siz muhtemelen kişisel temizliğinize özen gösteriyorsunuz,ondandır.
valla 3 gün banyo yapmasam da yine gül kokuyorum:KK70: ne tuhaf demi:)
kişisel temizlige önem veriyorum tabi. ama hergün duş almiyorum.
şimdiki bebek pudrasi o eski pudralar gibi kokmuyor.
annem pembe pudrasi kullandığı sölüyor. taaki 27 sene önceki pudrasiymiş.

Bende tuzlanmışım terim kokmaz terlesemde. Kızımızda eşimle tuzladık 40 ı çıkınca. Tabiki yıkarken sürekli tuzlu suyla yıkanmıyor. Normal önce yıkanıyor sonra hazırladığınız tuzlu suyla vucuduna döküyorsunuz biz bide yıkandıgı suya 40 tane kuru fasulye okuyup koyduk ne içinse onu bilmiyorum :)))) öyle dendi öyle yaptık zararını görmedik ama gerek yok sanırsam

Annem de tuzlayalım tuzlayalım çok dedi. yapmadım. Kişisel bakıma dikkat edildikten sonra koku faln kalmaz zaten.Ha biyolojik olarak kimi çok kokuyor kimi pek kokmuyor. Tuzlanan kuzenlerim var gayet de kokuyorlar :63: tuzda keramet olsaydıııı.. Bir de bazı arkadaşlar tuza basmıyorlar demiş ama onu yapan da var. Tuzu sürüp heryerine bekletiyorlar faln. Çok zararlı bi eylem tahriş olur, vücut su kaybeder.. Ha 40 suyuna tuz atacaksa yapsın bişi olmaz ondan.

Benide tuzlamislar. Ve suan asiri terlesem dahi kokmuyorum. Eski kafali diyoruz bize mantikli gelmiyor ama buyukleri bazen dinlemek lazim. Vardir bi bildikleri diye dusunuyorum.
Bebegimin bugun 40 i cikiyor yakin çevremin baskisina maruz kaliyorum neymis bebegin 40i cikmadan tuzlanmasi lazimmis kokarmis falan cok sacma geliyo bana ya ve yaptirmiyorum zaten ilk dogdugunda yapılmasi lazimmis bugun kv 40 seramonisine gelicek bebegi yikamaya. tuzlamaya kalkarsa nasi bi tepki versem bilemiyorum yardimlarinizi bekliyorum hanimlar

http://www.haberler.com/kokmasin-diye-tuzlanan-bebekler-oluyor-haberi/

sakın
cok sacma bırsey yaptırmayın cok tehlıkelı

bakın sıze haber lınkı verdım google da arastırın lutfen tuzlandıgı ıcın ölen bebekler var
allah korusun...
bu arada esımı tuzlamıslar bebekken ama les gıbı kokar
bu yedıgın ıctıgın ve bıyolojınle alakalı

Tuz bebeğin taze telini tahriş ediyor. Zaten 3 aydan sonra bebek terliyor o da sıcak olursa. Soğukta terlemiyor zaten.
Bebeğin tuzlanmasinin hiçbir mantığı yok ya zaten bebek kokmaz ki büyüdüğünü teri tabi ki kokacak. Çok gereksiz ve bebek için can yakıcı birşey bence.

Tuzla ovulmaz , bi tas suya bi tutam tuz atıp üzerine dökülür koltuk altına filan degirilir. Çok değişik adetler var ya köpük helvayla ovani bile duymuştum beyaz tenli olsun diye sonra aynı şekilde pekmez esmer olsun diye :KK70: iki Bebeğimi de kendim kirkladim aslında Diyanet kirklama diye bişi yok diyor ama gene de yapıyoruz adet işte bi zararı yok ama denemekte fayda var diye bende tuzladim annem de beni tuzlamis terlerim ama çok aşırı bi koku hissetmedim hiç ( günlük duş almadan bakkala gitmem ):confused:

Hayatımın hiçbir döneminde be kadar terleesem terleyeyim hiç ter kokmadım güZel kokmak için sürüyorum ğarfümü deodorantı o ayrı. Rahim içi kokusu tene yapışıyormuş o sebeple yapılıyormuş bana da yapmışlar eğer doğruysa iyi kide yapmışlar.

Birde göbek bağı yeni düşmüştür tuzlu su değse canı yanmazmı bebeğin en basitinden?
Açık bir yaraya tuz değerse çok acıtır hatta yarama tuz basma dahi deriz,canımı acıtma anlamında.
Yapmayın bence ama illaki yapacaksanızda göbek bağının olduğu yere dikkat edin bari.

Bizlerede yapilmis, yeni doganlarimizada yapiliyor. Ter kokmasin, ayaklari kokmasin diye. Cocuga zarari yok endise etmeyin birakin yapsin huzursuz olmayin.

Canım benim bebeğim yenidogdugunda sarılık olmuştu. Kuvozde kaldı 2 gün. Doktor tuzladin mi diye sordu. Evet dedim. Burda tuzladin bir bebek az kalsın ölüyordu. Bi daha öyle şeyler yapmayın dedi.

Back
X