- 23 Ocak 2015
- 100
- 21
- 18
- 37
canım en son 18 haftada gittiğimde bişey yoktu. şimdi 20.haftada çıkar mı acabaCanım Aklına kötü birşey getirme zaten olsa ultrasyonda görünüyor.içini ferah tut bebeğini de strese sokma
Canım ben bu illete bir yavrusunu vermiş ve yine hamile olan ve yine aynı şeyleri yaşamaktan delicesine korkan biri olarak artık sana kızmaya başlıyorum. Geçmişinde böyle bir hikayen yoksa neden bu kadar evham yapıyorsun? Olacak yada olmayacak herşey allahtan. Ama durup dururken bu kadar evham yapman saçma bebeğine yazık. Hamileliğinin tadını çıkar. Stres yapma. Olacak olduktan sonra allah korusun ayağın kayar düşersin yine olur. Kötü düşünüp kötüyü çağırma. Hep iyi düşünün iyi olsun.canım en son 18 haftada gittiğimde bişey yoktu. şimdi 20.haftada çıkar mı acaba
İnsanın en korktuğu başına gelirmiş. Vesvese yapma sadece bebeğini sağlıkla kucağına alacağın gün için dua et. Karnındaki bebeği de gereksiz kuruntularınla evhamlarınla huzursuz etme. Hamilelik bir kapalı kutu. Şimdi iyiyiz ama hiç birimiz yarın başımıza ne geleceğini bilmiyoruz. İnan ki hiç gerek yok bu şekilde hissetmene. En iyisini en doğrusunu rabbim bilir. Sadece ona sığın , kendin ve bebeğin için sağlık dile.ben forumları okuyup duydukça aa böyle bir ihtimal de varmış diye korkuyorum evham yapıyorum. ama haklısın kötüyü düşünüp çağırmamak iyi düşünmek gerekir. sonuçta herşey Allahtan.. ah bide bunu kendime söylüyorum da özümseyebilsem
Cümlemize canımm. İnşallah sağ salim sğlıkla alıcaz bebeklerimizi kucaklarımıza.Canım o kadar güzel söylemişsin ve o kadar kendime getirdin ki beni anlatamam sana. çok ama çok teşekkür ederim Allah sana ve bebeğine bol bol sağlık versin inşallah. Benim ikili taramam biraz yüksek çıktığından beri bu haldeyim. onun öncesinde çok çok rahattım bide üzerine panik atak eklenince iyice zıvanadan çıkmıştı. sen kendime getirdin beni :)
amin canım inşallahCümlemize canımm. İnşallah sağ salim sğlıkla alıcaz bebeklerimizi kucaklarımıza.
Canım bebeğin doğdu mu durumunuz nasılAmin canım .şimdi 7 haftalık hamileyim henüz doktora gitmedim yarın gidicem inşallah.
Bende çok korkuyorum tam 5 send geçti üzerinden yeni cesaretimi topladım inşallah olmaz ama olucağı varsada istersem 10 sene sonra hamile kalıyom yine olur.
Dualarımız herşeyin iyi olacağı yönünde olsun canım.Allah yardımcimiz olsun
Kaç kere kaybettin canımYine hidrops yine hidrops
Kaç kere kaybettin canım
Canım bebeğin doğdu mu durumunuz nasıl
Maşallah canım rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.bizlere dua etmeyi unutma olur mu bizlerde sağlıkla kucağımıza alalım.rabbim doğum esnasında yardımcın olsun kolay bi doğum olur inşallahYok canım daha doğmadı günüm geçti.bugün doktordaydım. Bekle az daha dedi ama çok şükür bi sıkıntı yokmuş .
Gözün aydın cnm senin adına çok sevindkm. Ve çok derinden hissettim yaşadıklarını. 30 lu haftaları gormus olman şansın olmuş. Geç olduğunda yaşama şansı daha yüksek. Biz 12. Haftada yaşadığımız için böyle bi şansımız olmadı. Kimseyi evladı ile sinamasin rabbim.Kızlar merhaba 13 nisan 2016 tarihinde 31 haftalık bebeğime non immün hidrops fetalis teşhisi koyulmasından itibaren ben de bi umut ışığı bulmak için bu topiği baştan sona okumuştum hem de defalarca yazacaklarım yaşadıklarım gibi uzun olacak ama benim bulamadığım umudu bir başkası benim yazdıklarımdan belki bulur diye yaşadığım herşeyi anlatmak istiyorum. 13 nisan da aylık rutin kontrole gittim Ankara'da yaşıyorum özel koru hastanesine gidiyordum önceki ayda kontrolde hiçbir sorun yoktu yine güle oynaya kontrole gittik eşimle beraber ultrasona geçtim doktor baktı Şen şakrak Ada'm gitt yerine sessiz sedasız biri geldi o sessizlikten anladık birşey olduğunu ne oldu doktor bey dedik kötü dedi bebeğin heryer kafası karın çevres tüm vücudunda sıvı ve asit birikmiş hidrops gibi duruyor biz daha ne oluyor ne hidropsu hidrops ne demeye kalmadan acil sizi bir pernatolog yüksek riskli doğum uzmanı bir Prof görmesi lazım dedi yapacak çok birşey yok ama uzman biri görmeli dedi ve hastanenin sahibi bayan profa yolladı. Eşimle gözlerimiz yaşlı afallamış ne yapacağımızı bilemez bir şekilde bayanın özel muayenesine gittik baktı ve anlattı sanki o kadar yıl tıp okuyan bizmişiz gibi tıp terimleriyle konuştu durdu. Aminosentez kordosentez yapılmalı ama bunu yaparken bebeği kaydedebilirsin zaten karnında dursa da ölecek bu Bebek her türlü ölecek ama en azından nedenini bulmak sonraki gebeliklerde tekrarlana olasılığını düşürmek amaçlı bunları yapacağız dedi. Bizden önce odadan çıkan hamile bayanı örnek vererek o Bebek hayatı boyunca felçli olacak beslenmesini Bile başkası yapacak ama sizin durumunuz ondan bile kötü çünkü bu Bebek yüzde yüz ölecek! İçimden diyorum bunlar ne diyor allahım bir rüya olmalı herşey Nasıl olur Nasıl Nasıl bir anda böyle birşey olabilir. Neyse bizi kendi hastanelerinden lüks semtte olana yönlendirdi işte parvovirüs vs onlarca test yapıldı o şaşkınlıkla ne yapacağımızı bilemediğinizden gidip istediği her testi yaptık. Hastaneden çıktıktan sonra şaşkınlığımız biraz geçince ailelerimize haber verdik evimize gittik ve kötü günlerin başladığı hafızamdan çıkaramadığım gün olarak kaldı 13 nisan. Ne yapacağımızı bilemez bir haldeyken birde detaylı ultrasonu yaptırdığımız Ada'ma gidelim dedik sonuçta detaylı ultrasonda hiçbirşey yoktu böyle önemli birşey o Zaman da görülebilmeliydi. detaylı ultrason yaptırdığımız Ali İpek e gittik o da doğruladı hidrops olduğunu Oray'a gitmeden kafamda bir sürü şey vardı ona söyleyecek sonuçta görmesi lazımdı Zaman'ında ama hidrops gerçeği bir kez daha yüzüme vurulunca çıktı gitti aklımdan hepsi ağlat ağlaya çıktım odadan yine He bu arada bir tavsiye de verdi beyfendi işte Konya'da bilmem kim varda belki ciğerlerine tüp takılırsa Bebek Yaşar benim de selamımı söyleyin vs. Tabi ki onun söylediğini önemsemedik ama kara kara düşünmeye devam ediyorduk ne yapsak diye bir yandan da hastanenin sahibi dediğim kadın arayıp duruyordu gel aminosentezle kordosentezi yapalım diye bana güven vermediği ve halden hiç anlar bir tavır sergilemediği için birdaha Oray'a girmedim telefonları da açmadım. Araştırmaya başladık Ankara'da ki yüksek riskli gebelik uzmanlarını ve Prof Acar Koç ile karşılaştık randevu alıp muayenesine gittik yine ultrasona girdim baktı baktı ve gerçeği bir kez de o söyledi yüzüme anlattı anlattı beni bekleyen herşeyi sizinde bildiğiniz gerçekleri aminosentezle kordosentez yapılacak dedi ama bebeğin biraz daha büyümesini bekleyelim dedi o gün tam 31+0 daydım. Günlerden cuma idi salı günü bakalım bir duruma dedi salı günü gittim aminosentez ve bebeğin ciğerlerindeki suyu boşalttı o iğneyi görünce aklım yerinden çıkacaktı ki ben iğneden hiç korkmayan briyim ama o boyutta bir iğneyi daha önce hiç görmemiştim Aminosentez yaptı kordosentez yapmadı vazgeçti bebeğin ciğerlerinden aldığı sıvıdan örnek gönderildi genetiğe tabi temiz geldi tahmin edildiği gibi ama çok kapsamlı bir araştırma yapıluyorfu neticede. Neyse sıvıyı boşalttılar tam miktarını hatırlamıyorum ama 1000-1500 cc su boşalttılar hem amniyon sıvısı hemde bebeğin ciğerlerinden daha fazladır ama az değildir dediğim gibi tam miktarını hatırlamıyorum. İşlem bitince beni odaya aldılar sağ olsun Acar hocam geldi bebeğin ciğerleri açıldı dedi geri su toplamazsa ne ala toplarsa da ona o Zaman bakacağız dedi eve gitmek istersen git iki gün sonra bakacağız dedi. Eve geldim sevinçle karnım rahatlamıştı o sertlik hissi gitmişti he bu arada kilom birden bire yani bir iki gün için de 3-4 kilo birden artmıştı o sıvı nedeniyle. İki gün içinde günde yüzlerce kez tartıya çıktım belki tekrar dolmamıştır diye ama maalesef yine karnımda o sertlik oluşmaya başladı gittim ve tekrar sıvı topladığını gördük bebeğin her yerinin bir kez daha aynı işlem yapıldı maalesef. Acar hoca 34+0 a kadar bekleyeceğini söylemişti normalde ama sıvının tekrar dolduğunu görünce bekleyemeyeceğiz 33+0 da doğum gerçekleşecek dedi sezeryan ile doğuma girmeden hemen önce birkez daha suyu boşaltacağız doğumdan sonraki ilk dakikalar çok önemli yaşarsa ne ala ama bunların hepsini boşa yapıyor olabiliriz dedi. Konuşmalarıyla neyse onu söyledi hep ne eksik ne fazla ne ben Mutlu olayım diye olmaması gereken birşey söyledi gerçek neyse hep onu söyledi bana ama elinden ne geliyorsa yapacağını da dile getirdi her fırsatta sağ olsun. Bu süre zarfında ciğer geliştirici iğneler felan da yapıldı tabi üç dört doz o kadar çok gidip geldim ki hastaneye bazı şeyleri karıştırıyorum artık kusura bakmayın. Evde kendimi doğuma alıştırmaya çalıştım ben hep normal doğum yapma taraftarıydım ve öyle istiyordum sezeryan doğumdan nedense hep korkardım ama Allah korktuğunu yaşatmasın kimseye inşallah artık bütün olasılıklara kendini alıştırdım daha doğrusu öyle olmasını diledim sonuçta bebeğim ölebilirdi bu bir gerçekti her ne kadar olmaması için dünyaları verecek olsam da elden gelen birşey yoktu dua ettim sadece ve doğumun olacağı günü bekledim. O gece uyuyamadım korkudan ama bu korku tamamen kızımı kaybedecek olma korkusuydu kalktım saat yaklaşınca duşumu abdestimi aldım annem ben eşim çıktık yola Ankara üniversitesi tıp fakültesi Cebeci hastanesine geldik içimde tarifsiz duygularla Acar hocam ve Tuncay yüce hoca son kez suyu boşalttılar ve ameliyathaneye alındım tabi öncesinde olduğu gibi bu işlemde de bayılmakla yarı aygınlık arasında gidip geldim sonuçta bilmem kaç cm ilk iğnenin insanın vücuduna Girmesi çok ürkütücü neyse salona alındım anestezi uzmanı geldi ben genel anestezi istemiştim ama bebeği etkileyeceğinden spinal anestezi olmasına karar verdi Acar hoca gerekli işlemler yapıldı tabi bu esnada bütün hastane kadın doğum da çocuk doktorları yenidoğan çocuk cerrahları onlarca Prof uzman asistan doktor benim doğumum bebeğim için oradalar. İşlemler tamamlandıktan sonra Acar hoca geldi ve elimden geleni yapıcam dedi ona çok güveniyordum sadece sağ olun hocam diyebildim ve işlem başladı bütün işlem boyunca dua ettim zaten çok kısa sürdü saat 10.38 geçiyordu ki bir sessizlik oldu ve Acar hoca koşarak bebeği çıkardı yani öyle tahmin ettim hiçbirşey görememiştim sadece elinde birşey taşıyordu salondan dışarı. ağlama ses felan hiçbirşey yoktu zaten böyle bir beklentim de yoktu ama bilmiyorum o an ki duygularım anlatılamaz yaşamayan anlayamaz Tuncay hoca dikim işlemine başlamıştı hocam öldü mu öldümü dedim sadece sakin ol dedi bana buruk bi yüz ifadesiyle kesin öldü dedim kalbi durdu felan o an on binlerce düşünce aklımdan geçti ve ağlamaya başladım bir kaç dakika ya da saniye bilemiyorum tek saniye yıl gibi geçmişti çünkü o Zaman bir bayan girdi içeri yaşıyor dedi bu sefer sevinçten ağlamaya devam ettim çünkü ilk bir kaç dakika çok önemliydi dikiş işlemi devam ederken Acar hocam geldi ve kalbi durdu ama geri getirdik ciğerler kanama yaptı ama şuan iyi cihaza bağladılar çocuk doktorlarına teslim ettim dedi o an dünyalar benim oldu kontrollerde Acar hoca çok fazla ödem var olurda doğumdan sonra yaşarsa boğazını kesebilirler solunum cihazı için demişti o aklıma geldi ve hocam Boğaz'ı kesildi mi dedim hayır hayır kesilmedi indirebildiler tüpü dedi dünyalar benim oldu o an Sonra odama çıkardılar beni ve başladı yoğın bakım günleri süt istediler ilk gün Mutlu oldum çok ben de Talasemi taşıyıcılığını kan değerlerim çok düşüktür hep doğumdan ötürü iyice düşmüştü ve ayağa kalkmakta çok zorlanmıştım ertesi gün gidebildim bebeğimin yanına daha kapıdan girmeden eşime şu dimi dedim göstererek kapının dışında o kadar Bebek arasından hissetmiştim canımın o olduğu gittim yanına vücudu hala çok ödemliydi ama önceki güne göre daha iyiydi. resimde görmüştüm ilk gün korkunç bi haldeydi mosmor ve tamamen şiş kafası karnı Kocaman ben gittiğimde şişi bir nebze de olsa inmişti ve rengi açılmıştı evimize geldim ertesi gün Acar hocam çıkabilirsin istersen sesi ikin gün kaldıktan sonra öyle zorduki eve gelmek kucağımboş karnım boş hergğn gittim bebeğimi görmeye lanet su dolmaya devam ediyordu ciğerlerine yüzde yüz destekle yaşıyordu bebeğim sonra ciğerlerinden gelen suyu incelediler rengi felan değişmişti anne sütü aldıktan sonra ve şilotoraks teşhisi koydular anne sütü kesildi mct mama verilmeye octreotid denilen bir ilaç tedavisine başladılar ama yanıt vermiyordu bebeğim tedaviye onlarca gün geçti kaç kez cerrahi müdahale ile boşalttılar suyu ama maalesef tekrar tekrar doldu bu arada hastane de bebeğimle Prof aydın yağmurlu Prof Begüm atasay Prof Ömer erdeve uzman dr emel okullu ve uzman dr gaffari tunç ve onlarca asistan doktor ilgilendi. Hepsinden Allah ayrı ayrı razı olsun emel hocam bana hep abla şefkatiyle yaklaştı ne Zaman durumuyla ilgili bilgi almak istesem hiç geri çevirmedi herşey en ince ayrıntısına kadar anlattı ona çok teşekkür ediyorum burdan da bir kez daha Neyse bebeğim 40 küsür günlere geldi ama hala cihaza bağlıydı tabi bu süre zarfında nedeni bulmaya yönelik onlarcan test yapıldı tomografi lenfosintigtafi filmler bisürü şey yapıldı. Lenf sisteminde bir kaçaktan şüpheleniyorlardı Ama nedeni bulunamadı konsey yapma kararı alındı tüm doktorlar bir araya gelip bebeğimin hastalığı Hakkı'nda görüş alışverişinde bulundu o gün kızımın başında bekledim toplantının bitmesini ve bitti doktorlar çıktı aydın yağmurlu hoca ameliyat etmeyeceklerini octreotid tedavisine devam edileceğini söyledi yanıt vermesini bekleyeceklerini söyledi. Bir kaç gün sonra gittiğimde cihazın değerlerini düşürdüklerini gördüm bu bir mucizeydi ertesi gün biraz daha biraz daha derken bir gün burnuna aldılar solunum cihazını bir başka gün sadece hud içi oksijen almaya başladı ve 75. Günün Sonumda kızım taburcu oldu şuan evimizdeyiz sıkıntıları hala var tıkanıyor sürekli ama yanımda ya evimizde ya bu herseye değer Bu yazdıklarım yoğın bakımda geçen günlerimizin belki milyonda biri ama yeterince uzun oldu sıkmak istemiyorum daha fazla okuyanı. Bebeği hidrops olupta kurtulan 22 yaşında bu kadar şey yaşayan bir anne olarak Allah'ıma ne kadar şükretsem az diyeceğim o ki bebeği bu hastalığa yakalananlar bol bol dua etsinler ve işinin ehli insanları araştırıp bulsunlar boşluğa düşüp yanlış şeyler yapmasınlar şükürler olsun ki rabbim Acar hocayı karşıma çıkardı bebeğim şuan yaşıyorsa önce Allah' sonra onun ve Prof aydın yağmurlu sayesinde yaşıyor Ankara üniversiteai yenidoğan bölümü profesörleri uzman doktorları sayesinde yaşıyor rabbim kimseye yaşatmasın ama olurda bebeğine bu teşhis konan olursa bi umut olur inşallah yazdıklarım.
Bizimde 12. Haftada ortaya çıkmıştı rabbim yardımcınız olsunMerhaba canım benimde bebeğimde ödem var ama ben 12. Haftamdayım. Senin bebeğinin ödemi geçti mi nasıl bir süreç
Teşekkür ederim. Doktorlar ne diyor tam anlamadım cvs yapışacaktı geçen perşembe doktor çok küçük bir hafta sonra yapalım dedi o zman 11. Haftadaydım ense kalınlığı 3.2 mm ölçüldü tüm vucüt ödemli dendi daha sonra doktor buna kistik higroma diyebiliriz dedi. Böyle doğan sağlıklı bebekler var dedi. Gerileyebilir dedi. Ama çok araştırdım hiç kimse sağlıklı bir sonuç alamamış.Bizimde 12. Haftada ortaya çıkmıştı rabbim yardımcınız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?