Bebeğinde hidrops (ödem) olup da sağlıkla doğum yapan???

Eğer durum mikrobikse gerileyebiliyormus bana da öyle demişlerdi. Ama genetik bozukluk çıktı ve gerilemedi. Cok erken haftada çıkması sıkıntı işte tüm organları etkiliyor. Hiç bisey imkansız değildir ama cnm hakkınızda hayrlisi olsun

Evet çok erken haftalarda çıktı. Korkunç bir durum. İnsan her şeyde bir umut arıyor. Ama rabbim o çocuğu verecekse yaşatacaksa illaki Yaşar nasibi varsa. Ama yoksa ne yaparsak yapalım

Benimde bebeğime 18+5 de nonimnun hidrops fetalis teşhisi kondu. Bu konuyu o kadar araştırdı ki, bir çok kadın doğumdr.undan daha çok bilgi sahibiyim bu konuda maalesef. Hidropsun bir kaç sebebi var ama bizimkinin sebebi bulunamadı. Ne olursa olsun kesinlşkle gebeliği sonlandırmayacağımızı belirttik gittiğimiz her d.ra. küçümseyen, cahil olduğumuzu düşünen ve belli eden, hatta çare aramak için bir sürü dr.a hastaneye gittiğimizi görünce, riskli gebelik doçenti özel dr.hanım " bu kadar hastane gezipte neresini anlamadınız anlatılanın?" bile diyen oldu.
Ama vazgeçmedik, faydası olmaz büyük ihtimalle dendi isterseniz deneyelim dendi, ciğerinden suyu çektirdik. Çekerken amniyosentez de yaptırdık. Kromozon bozukluğu olduğu ortaya çıktı. Ama daha önce hiç görülmemiş bi kromozon bozukluğuydu. Bu sefer genetik dr.unun karşısındaydık bize akla gelebilecek tüm kötü ihtimalleri saydı yetmedi bana, özellikle bana hepsini yazdırıp imzalattı. (Bunun için onu suçlamıyorum.) çok zorluk çektim tahmin edersiniz ki.
Daha sonra bir dr. Madem gebeliği kesinlikle sonlandırmayacağım diyorsunuz, ciğere tüp takmayı deneyelim, ciğerde birikip kalbin sağa kaymasına sebep olan sıvıyı dışarı tahliye edelim diye öneride bulundu. Ama bunu devlet ödemiyor , boşa masraf etmişte olabilirsiniz, ihtiml çok düşük dedi. Yinede denedik. Ciğerdeki su tahliye oldu, kalp normal yerinde geldi ama sıvı azalmadı. Üzerine 29.haftamda suyum geldi hastaneye yattım, 31.haftaya kadar durdurabildiler bebeğimi normal doğum başlayınca ilk doğumum sezeryan diye sezeryana alındım. Bu süreç içinde hergün olumsuz sözler, beni olası sonuca alıştırmak için verilen bilgiler beni çok yıprattı. 18+5 den itibaren olumlu en ufak birşey duymadık. Ama şu var ki , böyle bir hastalık ve o kadar sıkıntı içinde bebeğim büyümüştü, çok güzel bir bebek doğmuştu, boyu haftasına göre uzundu bile. 20 gün dayanabildi, makinelere bağlı. Bir değil bir çok rahatsızlığı vardıı. 20 gün hergün onu görmeye gittik. Yaşarken kucağıma alamadım sadece izin verilen saatler içinde izin verişdiği kadar dokunabildim ona. Bunada şükür. Şimdi sadece elimizden gelen herşeyi yaptığımız , ondan vazgeçmediğimiz ve en önemlisi o cennette olduğu için içim rahat. Çok şükür bi oğlum daha var, Allah ona sağlıklı uzun ömür versin. İsteyen herkeze hayırlısıyla, sağlıklı evlatlar versin. Kimseyi evlatlarıyla imtihan etmesin.
Ama bizde yıkılmayalım. Toparlayalım kendimizi, hayata küsmeyelim. Bebeğimizin bizim yanımozda olduğundan çook çok daha iyi bi yerde olduğunu , cennette yanımızda olacağını onu orada , buradakinden çok daha büyük bir sevgiyle seveceğimizi düşünüp teselli bulalım. Aksine dayanılmaz zaten...

Benim de ilk bebegime 14. haftamda hidrops teshisi kondu. Materna 21 diye bir test yapildi yurtdisinda, bebekte genetik birmkusir olmadigi soylendi. 19.haftada olu dogum oldu. 2. gebeligimde 8. Haftamda bebegim dustu. genetik testler yapildi. bende kromozom 1 ve 5 te dengeli translokasyon cikti. Bu yuzden bebeklerimin hasta oldugunu soylediler. (Ilk gebeligimde genetik bir kusir bulunamamasina ragmen) sonrasinda doktorlarim pgt ile tup bebek onerdi. 10 tane embriyodan sadece 1 tane saglikli bulundu genetik testte. transfer oldu, tuttu, kalp atisini gorduk, unitlendik, bu bebek saglikli insallah bizimle kalacak derken 8. haftamda kalbi durdu bebegimin. su an dusmesini bekliyorum. doktorum baska testler istedi. cok caresiz hissediyorum..

Bu hidrops illetinden kurtulamayan yıllardır mücadele ediyorum. 4 hamilelik ve 3 hidrops 1 kalp durması sonucu 4 evladımı toprağa gömdüm. Sanırım benim çocuğum olmayacak her yıl bir evlat kaybetmek ve o doğum sancılarını çekip doğumhaneden boynun aşağı eğik çıkmak kimsenin yüzüne bakamamak ne kadar acıdır anlatamam. Allah yardımcımız olsun.

Aminnn. sebep arastirildi mi? umitsizlige dusmeyelim. Rabbim nasip edecek insallah..

basın saolsun canm çok zor şuan umudunun bittiğinin farkındayım amma allah buyuk inş sen de kucağına alırsın

ve şunu da artık söylemeden geçemeyeceğim gerçekden güven veren işin ehli bir hocaya gidin lutfen yanlış anlaşırım diye söyleyemediydim ama her bu sayfayı açtığımda içim parçalanıyor ne kadar zor olduğunu bildiğim için bende 2. hamileligimde bir hocaya gittim 24 haftalardaydi herhalde artık Çok geç
kalınmış dedi o zaman anlamamıştım teyzem yanımdaydı o anlamış yapamayacağını ama bana bişey diyememis neyse 1 hafta sonra karnımda öldü bebeğim 6 ay sonra tekrar hamile kaldım elhamdülillah salikli bir kızım var .
hocanın bana verdiği bir dua suya koyup içtik bide ustumde taşımam için verdi bide hacamat yapdirmami tavsiye etti sırtımdan çok fazla bir para almadı 250 TL ydi helali hoş olsun sonucda o da bizim için zamanını harcıyor kimse kimseye bedava bişey yapmıyorum çok olup insanı sömurmedikden sonra normal karşılıyorum demem oki bir kendinize eşinize bakın büyü varmı diye benim eşimde den bize geldiği için böyle kurtulduk inşallah sizlerde kurtulur sunuz

kızlar çok karışık yazdım farkındayım kızım durmuyor ama yazmasamda kendi dimi suçlu hissediyorum

Benimde bebeğimde hidrops var öncelikle akciğerinde su vardi 1 ay icinde sola ve karnina sıçradı ama bunun tedavisi varmis tüp takikiyor ama ben bunu çapa gibi lanet bir yerde yaptırdım sakin ha sakin boyle durumu olanlar gitsin 2 kere taktilar tupu ikisindede cikti bu is tecrube isteyen ismis beceremediler tupu takmayi ve hep beni oyaladilar sakin gitmeyin oraya benden size tavsiye ben en sonunda acibademde melih atahan guven ile tanistim ve o bu tupu cok takmis hicbirindede cikmamis ben cok pisman oldum ona gitmedigime bana ucuncuye tup takmak istemedi bebek icin cok riskli keske onceden gelseydin bana dedi bende cok pismanim ama is isten gecti simdi 27 haftadayim sadece takip ediliyrm bebegin cigerleri hic gelismemis biraz gelismesi beklenecek hakkımızda hayırlısı olsun herkesin ama böyle islerde doktor cok onemliymis bunu anladım koskoca capa hastanesi bir isi beceremedi ve surekli gebelik sonlandirmak istiyorlar boyle islerler ugrasmak istemiyorlar venden size tekrar tavsiye boyle durumu olanlar sakin capaya gitmesin

Merhaba

Bizim bebegimiz 16 haftalikken hidrops vardi, sonra karacigerinde bir kist veya tümör var bebek yasamaz aldirin dediler. Ben kabul etmedim.
Iyiki etmedim. Doğumdan 2 hafta önce yani 38.haftasinda birden bire kayboldu 1 hafta icersinde. Doktorlar cok şaşkindi.
Dogduktan sonra bu konuyla alakasiz, kalp kapakciginin biri kapanmadi. Zaten hep korku ve aglamkla gecen hamileligimden sonra buda beni korkuttu. Bebegim doğduktan 8 ay sonra oda kapandi. Şimdi çok saglikli maşallah. Bu cmrtsi 1 yasina giricek.
Bebegin seni hissediyor... ona yaşama gücü ver... ona inan... ondan vaz gecme!

MaşaAllah çok sevindim. Benimde usg de 12. Haftada ödm cikti boynunda kist vardi biraz ense kalinligi vardi. Tup bebek hamileligi. Cvs yaptir dediler yaptirdim trizomu 18 cikti cok sıkıntılıyım. Fakat 15. Haftada kistte, ödemde geçmisti banada aldir dedi bi doktor, bi doktorumda karar senin dedi ben aldirmayacagim cikmadik candan umit kesilmez Rabbim buyuk.

İnşallah benim meleğimde iyi olacak allahın izniyle. Allah dilerde hersey olur ama bende parvovirus pozitif cikmisti hamilelgimde agir bir gribal enfeksiyon geçirmiştim ben doktorlara yirtindim affederseniz nu parvovirus den olabilir mi diye ama onlar bana hep yok dedi ama bugun gittigim acibademdeki buyuk ihtimal parvovirusden dedi.

Canım çok geçmiş olsun bebegin kaç haftalık ilk gebelik mi

Ah bayanlar o kadar acı şeyler kı yaşadıklarımız..2 ay önce 21 haftalık kız bebeğimi hıdrops nedeniyle kaybettim.
Daha önce hıc duymadığım bu kelımenkn bır gun ciğerimi yakacagını bılemezdım..Guclu durup geleceğe umutla bakmaktan baska hıc bır çare yok..Cok zor bır doğum gecırdım..Sancılara Dayanamadz oldum bağırdım haykırdım hastaneyı inlettim alın artık şu bebegı ıcımden dayanamıyorum dedım..Bebeğime cesaret edıp bakamadım gözümün onunden gitmez dıye..Su an o kadar pişmanım kı keske dokunsaydım kızıma gül yüzünü 1 kere görseydim..Dun mezarına gıttım af diledim ondan..Yeni dogan bebeklerin ağlamaları eşliğinde taburcu oldum hastaneden..Kucagım bomboş kalbimde ise derin bir sızı ve hala kulaklarımda inleyen aklıma geldikçe gözümden ıstemsız bır yaş dökülen annemin lafı "ÇOK GÜZEL BİR BEBEKTI"

10gun once bende 22haftalik bebegimi bu illet yuzunden kaybettim konu sahibi gibi kansizlik vardi benim bebegimdede. Tekrar bebek dusunuyoruz ama korkularim agir basiyor bana kalsa birdaha yapmayacak kadar kararliyim. Oglumdan ayrilmamin acisi normal dogumda cektigim onca aci onun kucucuk mezari bunlari dusundukce vazgeciyorum. Allah kimseye yasatmasin cok agir.

Merhaba arkadaşlar lütfen bir yardımcı olacak yokmu bana kan uyusmazligi olup takibe alinan kimse olmadimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…