Bebeğinde hidrops (ödem) olup da sağlıkla doğum yapan???

Merhaba nasilsiniziyikisini bebegimiz nasil doktora gtcektiniz iyimi

Merhaba nasilsiniziyikisini bebegimiz nasil doktora gtcektiniz iyimi
Merhaba. Tesekkur ederim iyiyiz hamd olsun. İlk perinatolog muayenrmiz pazartesi insallah guzel haberlerle donerim. İkili test yapilacak. Normal kadin dogumda yapilan muayeneler normal birde perinatolog gorsun bakalim ne diyecek. Sizin durum nasil ?

Eylülüle kadar bu konuyu rafa kaldırdım. Düşünmem biraz da kendimi toplamam lazım

Arkadaşlar merhaba uzun zaman sonra bütün mesajları tek tek okudum yeniden Allah bu dertle mücadele eden tüm annelere sabır versin bebişlerinisağ Salim kucaklarına almayı nasip etsin inşallah Daha öncede durumumu anlatmıştım okumayanlar için tekrardan yazıcam bebeğime 31. Haftada hidrops teşhisi konuldu süreci zaten biliyorsunuz her tarafı ödemle kaplıydı kafası karnı eli ayağı her yeri asit ve ödem vardı çok miktarda çok zorlu süreçlerden sonra rabbim çektiğimiz sıkıntılara karşılık meleğimizi bize bağışladı ve şuan 20 aylık oldu bile sıkıntılarımız şuan hala var ama mucizeydi yaşaması ve Allah o mucizeyi bize nasip etti diyeceğim şu ki ümitsizliğe kapılmayın allahtan ümidinizi asla kesmeyin ama en iyi doktorlarında peşinde koşun araştırın tek bir doktorla sınırlı kalmayın yeniden mesajı yazmamın sebebi ben bu hastalıkla mücadele ederken iyileşmiş bir bebek mesajı okumayı çok istedim şimdi benimle aynı durumda olan varsa bir nebze de olsa umut olsun yazdıklarım onlara :) rabbim herkesin evladını bağışlasın inşallah

Bnde merak ediyorum gaselle hamileligin nasil gdiyo.gizemina hangi doktrlara gttin cok sevindim bebegini kucagina almana allhim hep iyi seyler nasip etsin hepimize bizde insallh elimize yavrulrimizi almayi allh nasip eder

Teşekkürler Allah razı olsun amin inşallah ben Ankara'da yaşıyorum Prof dr Acar Koç a gittim bugün kızım yaşıyorsa önce Allah sonra onun sayesinde yaşıyor doğumumu o yaptırdı Ankara Cebeci hastanesinde Ankara'da olupta bu durumu yaşayanlar kesinlikle ona gitsinler elinden gelen herşeyi yapıyor biz elimizden geleni yapalım da gerisi takdiri ilahi

merhaba
bende geçen ay n.i. hidrops sebebiyle bebeğimi kaybettim. bu konuda haftalardır araştırma yapıyorum.
az görülen bir hastalık olması sebebiyle, genelde doktorlar bile bu konuda bilgisiz. daha bebeğimin acısını yaşamadan sonradan tekrarlarmı korkusuna düşmemizde cabası oldu.
9-10 ay sonra hamilelik düşünüyorum. öncesinde tekrarlamaması için yapılabilecek birşey konusunda bilgisi olan varmı???

Bu hastalıkla uğraşan herkesin Allah yardımcısı olsun.

Senin normal i tüp bebekmi.cok gecmis olsun allhim sabir versin cok uzucubirde karnında amniyossentez yaptını.parvavirys talesemi testi yaptını eşinizle kan uyusmzligiinz varmı.birde kaçıncı hafta oldu.bebginizi otobüste verdin i birde çok önmli birdahaki hamilelik için önmli.bnlari yaranı demk için srmyrum bede yeni oldu bitek kan uyuşmalısınız var ve hiç bişey cikmdi

23. hafta detaylı ultrasonda tek ciğerde sıvı toplanması olarak çıktı. amniyosentez ve virüs testlerinde bişey çıkmadı. kan uyuşmazlığımız yok. birkaç kez tüp takıldı bir kaç kez su çekildi ciğerden. bir kaç gün iyiye gider gibi olsada son hafta karnına sıçradı. acil sezeryana(36.hafta) alınıp doğum gerçekleşti. 3 gün yaşadı oğlum. şu an otopside sonuç bekliyoruz. muhtemelen bişey çıkmıcak.

bu sayfa yıllardır var yıllar sonrada olacak. buraya zaman içinde yazanlar ilerde bu hastalıkla uğraşacak kişiler için büyük fayda sağlayacaklar.

doğumun üzerinden haftalar geçti şu an hidropsla ilgili gördüklerim ve tecrübelerim

1.ne yazıkki gebelik sırasında yapılanlar genelde bir işe yaramıyor (tüp, toraks, ciğer geliştirici iğne vs.)
2.gebeliğimde karnım çok şişkin ve sertti. doğuma kadar 28 kilo civarı aldım eve geldiğimde 18 kilosu gitmişti.
3.şeker testi değerlerim sınırda çıktı.
4. 20-21. haftalarımda hayatımın en ağır gribini geçirdim.(testlerde çıkmadı ama en çok şüphelendiğim bu, sonuçda bilinmeyen bir virüs olabilir)
5. istanbulda yoğun bakım ünitesi olan iyi bir hastanede doğum yaptım.

bu birinci doğumumdu Allah nasip ederse, sonraki gebeliklerimdede gelip buraya yazacağım. ne yazıkki ilerdede burda yazanlarla umut ışığı arayanlar olacak.

Bnde29 haftalikkn birden cikti ve sadece test yapildi kan uyusmzligimiz var ama testler normal ckiyo baklim ne olcak otobsi sonucu gelmdi dha hakkimzda hyrlisi olsun hepimizn

Bende cok merAk edıyorum Gaselle yi..Arada gırıp bakıyorum gırmısmı sıteye bıseyler yazmısmı dıye...En son 9 Ocak ta gırmıs..Insallah bebegıne bısey olmamıstır..Napıcaz bu hıdrops belasıyla bılmıyorum..Hıc bır tedavısı yok maalesef..Zaten neden olduguda bılınmıyor..En son gıttıgımde perınatologum "4 gebeden 1'inde hıdrops tekrar eder"dedı..Yanı rıskınız yuzde 25 demıstı..

7 hafta sonunda otopsi sonucumuz geldi. Sebebi bulunamadı. Otopsi raporunda genelde doğumdan itibaren olan tanılar ve sebepleri var. Fakat ilk olarak akciğer çevresinde başlayan sıvı toplanması nasıl ve neden başladığı anlaşılamadı.

Kızlar çok ama çok üzgünüm 4,5 ay sonra ilk defa girdim ve hem kendi yazdıklarımı hem benden sonra yazılanları okudum. Hepimiz için çok ama çok üzgünüm. Ben ağır bir depresyon sonunda şimdi yeni yeni kendime gelmeye başladım. Yaşadığım travma hiç kolay değildi . Hidropstan kaybettiğim kızımın fotoğrafına bile hala bakamadım. Bir hafta yaşadı , yopun bakımın kapılarında neler çektik , hala rüyalarım orda ve hala elim karnımda uyanıyorum. Doğumum 25.inci haftada oldu, 20.hafta da kalpte problem ve akabinde hidrops oluştu. Hamilelikte o 5 hafta boyunca hep kızımı yokluyordum her an kaybederim diye ve hala bu yüzden elim karnımda uyanıyorum . Hepinizi çok iyi anlıyorum , ben bu travmayı hala atlatamadım ama bu zamana kadar asla bir daha denemem diyordum. Ama bu hafta ilk defa acaba mı dedim acaba tekrar denemelimiyim ?
Çok büyük korku tabiki tekrar böyle bir şey olurmu , bu yüzden iyice araştırma yapmak lazım,
Hangi doktor bu konuda uzmansa onla görüşülmeli , araştırma yapılmalı , birbirimizden örnekler almalıyız ; bendeki bulgular şu şekilde ;
Tüp bebekti, pgd taraması yapılmıştı, bendeki tüm bulgular normaldi ve gayet sağlıklı gidiyordu,
Taki 20.haftada kadın doğumcu ayrıntılı ultrasonda kalbinde bir orantısızlık sapladı , fetal ekoya girdim . Kalpte problem var ama yapısal değil dendi geçebilir de ilerleyebilir de dendi . Bir hafta sonra gittiğimizde kalp problemi arttı ve hidrobsa gidiyor dendi , daha sonra gün aşırı hastanedeydim ve hidrops önce karnı , sonra akciğeri, sonra kafa etrafı , kalbinive daha sonra tüm vücudu sardı . Kalbini sardığı için her an kaybedebiliriz dendi kalp durabilirmiş. Doğumdan sonra bebeğimin bir hafta boyunca ödemi alındı , ama kızım yapılan müdahalelere daha fazla dayanamadı ve bu hayata veda etti. Plazentayı otopsiye göndermiştik . Orda da tümor çıktı . Şimdi nerden başlamalıyım araştırmaya ne yapmalıyım bilmiyorum , bir daha bunu yaşamaktan çok korkarım. Allah beterinden korusun hepimizi .

Benim en çok merak ettiğim hidrops konusunda bilgili bir uzman kim? Yani türkiyede nerde olursa olsun şehir farketmez ben gitmek ve konuşmak isterim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…