Bebeğinde hidrops (ödem) olup da sağlıkla doğum yapan???

merhaba,
buraya yeni birileri geldikçe 8-9 ay önce yaşadıklarım başa sarıyor
bende 23.haftada akciğerde sutoplanması olarak başlamıştı. gelişimi doğana kadar normaldi, 35 haftaya kadar sıvı dahada arttı karna sıçradı cilt altı ödemler oluştu, hep kötüye gitti...
3-5 sayfa önce yazdığım gibi, şanttır, iğnedir, amniyosentezdir sonrasında otopsidir elimizden gelen herşeyi yaptık. bu forumdaki sayfaları defalarca okudum, karşılaştırmalar yaptım, yurt dışı makaleleri elimden geldiğince okudum. hergün gene internette forum sayfalarındayım. şimdi düşündüğümde ilk öğrendiğimde keşke aldırsaydık dediğim zamanlar oluyor. çünkü sonrası tam bir yıkım...
kurtulanlar tabiki var, olması insana sürekli umut veriyor, İşşallah bebeğin kurtulur ve sende buraya gelip burdakilere bir umut ışığı olursun.

Evet bende sürekli arastırma halindeyim her sayfayı okuyorum, en ufak bi yorumu kendimle karşılaştırıyorum. Nekadar acılar çekmiş arkadaslarımı okuyup korkuya kapılsamda umudumu kaybetmek istemiyorum.umarım gün gelir ve burada güzel şeyler yazarım.Allah hepimizin yardımcısı olsun Gerçekten yaşayan için çok çok zor bir durum umarım Rabbim bian önce sizede tüm acılarınızı unuttur ve kucagınıza evladınızı almayı nasip eder inşallah

Canım bizde 23-24. Haftalar da çıktı anne karnında 2 kez operasyon yapıldı 1.de karnındaki sıvı alındı ertesi gün tekrarlayınca asit şant denilen bir alet takıldı bebeğe anne karnındayken o alet bir nevi sonda görevi gördü ve 37.haftaya kadar geldik.. doğum yaptım şuan oğlum 3.5 yaşında..

Arkadaslar merhaba benim arkamdan kimse yasadigim stersle bu sayfalari okumaz insallah ama eger okursada belki bu umut isigi olurum birilerine cok zorlu gecen bi hamileligimin ustune 31 haftalikken bebgimin karninda hidrops oldugunu ogrendik malesef ates dustu ondan sonra yuregime haftada bir ultrasyona girdim hastanem degisti yeni dogan uzmanlarinin oldugu hastaneye sewk edildim doguma sewincle gidenlere imrendim durdum cok sukur kizimi sali gunu gece kucagima aldim dogar dogmaz doktorlar inceledi iyi dedilr seninle kalabilecek pozisyonda bebek dediler sonrasina ultrasyona koydular bebegimin karnini siwi cok cok azalmis
Cok sukur zaten biz ogrendigimizdan beri cogalmamisti neden oldugunu bulamadilar.
Gercekten Allah isterse hersey bos yeterki ol desik yeterki oldursun sizinde yardimciniz olsun insallah

Çok sevindim canım güle güle büyüt dbebeğini.

Canım çok geçmiş olsub benim bebeğüm de hem karnında hem ciğerlerinde vardı. Anne karnında su alındı ama tekrar doldu.

Ciğerlere de baskı yapıyodu. 36 hafalık doğdu. 1 ay kadar yoğun bakımda kaldı sebebi bulunamadı. Su toplanması bi dudruyodu iyi ye gidiyo diyolardı bi tekrara su topluyodu kötü diyolardı.

Derken derken şimdi maşaAllah 8 yaşında.seni okadar iyi anlıyorum ki belirsizlik çaresizlik çok zor.

Şu mübarek günlerde bol dua et. Rabbim sağlık versin inşaAllah. Hangi şehirdesin.

Arkadaşlar tekrar merhaba. Öncelikle güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim bizim için dua eden herkesten Allah razı olsun. bu süreçte tekrar yorum yapamadım çünkü amniyo sonuçlarının hepsini almamız çok uzun sürdü ve sonuçlar parça parça çıktı bu sürede her hafta doktor kontrolüne gittik ve hidrops sebebi için çıkan her sonuç doğrultusunda farklı bir ihtimalden bahsedildi bende yanıltıcı bir bilgi vermemek için birşey yazamadım. En son parvovirüs diye bir testimiz kalmıştı ona kadar tüm amniyosentez sonuçları iyi çıkmıştı. bebeğimde amniyo testi sonuçlarına göre parvovirüs pozitif çıktı yani enfeksiyon kapmışız. Bu virüs bebekte anemiye sebep oluyormuş ve bebeğimin karnındaki su ve gelişim geriliği anemi yüzünden olmuş. Doppler testleri fln yapıldı çok şükür şuan anemisi devam etmiyor ama anemi geçirdiği sürede bir hasar bıraktı mı bilemiyoruz. Görünürde birşey yok ama çok düşük bir ihtimal de olsa beyin hasarı bırakmış olabilirmiş. Çok şükür şuan bebeğimin gelişimi 2 hafta geriden gitsede devam ediyor karnındaki sıvıda kendiliğinden geçti. Şuan iyi gibi fakat bu süreçte kendi doktorumuz dan çokda tatmin edici açıklamalar alamadık ve kafamız da hala soru işaretleri var bu nedenle sonuç netleşince yeni bir doktor arayışına girdik aklımızda birkaç hoca var onlarla görüşmeyi düşünüyoruz önümüzdeki pazartesi bir perinatolog ile randevumuz var bakalım o neler söyleyecek. Şuan için durumumuz bu umarım bizde sizler gibi hiç bir saglık problemi olmadan sag sağlim bebeğimizi kucağımıza alabiliriz bizim için dua edin lütfen . Buarada ben ankara da yaşıyorum.

Merhaba arkadaşlar..İçimden geldi sayfaya yazmak..Geçtiğimiz ay 2.kez hidropstan yine 5 aylık bebeğimi kaybettim..1 yıl içinde 1 kız 1 erkek bebeklerim melek oldu..Kayıp sonrasını biliyorsunuz toparlanma süreci çok zor..Yine kaybolan umutlar yarım kalan hayaller ve yaşam enerjisinin kaybolması hiç birşeyin mutluluk vermemesi ve en acısı 1 daha hiç anne olamayacagım gerçegiyle karsı karşıya kalmak..En iç acıtanıda bu sonda ki ne yazık ki..Artık umudumu kaybettim sanırım..Kabullendim anne olamayacağımı..En yakın 2 arkadaşım hamile..Aynı zamanda hamileydik ben kaybettim yavrumu..Onlarla yan yana geldiğimizdw içimdeki yangının daha körüklenmesi ve bunu onlara yansıtmamaya çalışıp güçlü görünmek o kadar zor ki anlatamam..Sosyal medyada denk geldiğimiz bebek resimleri doğum yapan anneler ve mutlulukları..Onları gördükten sonra "Neden BEN"diye serzenişlerim..İnsanların bana üzülerek acıyarak bakması..İsyan etmiyorum..Rabbimin vardır bir bildiği..Bana bunu uygun görmüş diyip devam ediyorum yoluma..Nasıl bir hastalığa yakalandık diyorum eşime.Tedavisi yok sebebi belli değil..sadece adını biliyoruz.."Hidrops Fetalis"..İleriki hamileliklerim için yine risk altındayız yine tekrar etme riski var diyor doktorlar..Zaten artık umudu kestim..Çocugumun olamayacagını kabullenmeye çalışıyorum..Doğumlarım o kadar zor ve o kadar acı oldu ki o anları tekrar yaşamak istemiyorum..Hamile kaldığımda yine acaba tekrarlarmı korkusuyla yaşamak inanın o kadar zor ki..Yaşım 32 ama yumurtalık rezercim yok denecek kadar az..AMH değerim 0.37 çıktı Zaten 2.bebeğime hamileyken gittiğim doktor bana bu çok değerli bir gebelik demişti..Yani son şansın der gibi..Ahh yani her yönden artık umudumu yitirdim kızlar..Bazen istemsiz yere burnuma bebek kokuları bebek sesleri geliyo..Arkadaşlarımla bir aradayken çocuklarının "ANNE "diyişleri içimdeki özlemi dahada arttırıyor..Bazen yaşamak boş geliyo her şey anlamsız bu dünyadaki en güzel duyguyu anne olmayı tadamadan yaşıycam nasıl mutlu olayım diyorum..Bazende çok iyi bir eşim var bunada şükürler olsun hayatta başka güzellikler de var diyorum..Çünkü hayat bu,bugün varız yarın yokuz..Hep bir yanım eksik kalacak hep bir özlemle yanıp tutuşacagım ama buda benim sınavım işte...

09 Haziran’da 30+3 haftalıkken doğum yaptım. 11 gün dayanabildi yavrucum. 20 Haziranda melek oldu güzel oğlum. Her tarafı ödemdi. İdrarını yapamadı, iyice şişti. Eğer yaşasaydı ve yine idrarını yapamasaydı diyalize girecekti. Rabbim acı çektirmedi yanına aldı. Benim için çok acı, 2 tane evladım var çok şükür. Ama 10 tane olsa da onun yeri, sevgisi, acısı çok başka. Nedeni yok maalesef. İlk 2 hamileliğim çok güzel geçmişti. 3. gebeliğimde 10 haftalıkken kalbi durdu. Herhangi bir test istemedik. Keşke yaptırsaymışım diyorum, belki orda belli olurdu bişeyler. Ama bu saatten sonra yapacak birşey yok maalesef. 11 gün birkaç kere eline dokunabildim kuzumun. En son ölüsünü verdiler kucağıma. Öptüm öptüm her yerinş. Dudakları yaraydı kocaman hortum yüzünden, dilinin ucu bile yaradan kabuk bağlamıştı. Hemşirelere soruyordum beni emerken acır mı yaraları diye. Ben ne düşünüyormuşum, kader neymiş. Ağlaya ağlaya öptüm oğlumu, annem ben sana kıyamadım hiç diye. Ölmüş gibi değildi hiç canım oğlum. İlk kez yüzünü tam öyle gördüm. Oğluşumun borulardan, göz bantlarından yüzünü görememiştim hiç. Öyle görmek nasipmiş. Tek tesellim diğer tarafta onu görecek olmam. Ama hergün ağlıyorum acısı geçmiyor.
Amniyosentez, kordosentez, fetal MR, 2 kere amniyodrenaj yapıldı. Sıvı çoğaldı hep. Nefret ettiğim hidrops kelimesini doğduktan sonra duydum. Ben hep kendi sıvım fazla diye düşündüm. Bebeğim 2-3 hafta önden gidiyordu, kilosu fazlaydı haftasına göre ama benim diğer 2 çocuğumda iri doğmuşlardı. Dr ondan olabilir demişti.
Doğuma diye gitmemiştim. Hareketleri çok fazlaydı normalde. Hiç durmuyordu. Yavaşlama hissettim, kalp atışlarına duyar geliriz diye gittik hastaneye. Orda söyledi Dr ciğerlerinde çok fazla asit var ve kalbi iyice sola kaydırmış dedi. Acil sezeryana alındım. Ve o berbat süreç başlamış oldu. Kesik kesik anlattım biliyorum ama duygularım çok yoğun, acım çok taze aklıma gelen sırayla yazdım.
Umarım bi tedavisi çıkar da bundan sonra hiçbir anne böyle bir acı yaşamaz. Karnım boş, kucağım boş, sütüm dolu geldim eve. Hakkımızda hayırlısı buymuş demekten başka birşey gelmiyor elimden. Allah acil şifalar versin herkese

Üzüntünü derinden paylaşıyorum..Hissettiğin kalp sızısını bende yaşıyorum..Rabbim tekrarından korusun..Çok şükür ki sığınacak 2 evladınız var..Şükretme sebebleriniz..Bende 2 bebeğimi kaybettim hidropstan..Keşke diyorum en azından yaşayan 1 evladım olsaydı..Ona sarılır onla teselli bulurdum..Tabiki kaybettiğiniz yavrunuzun yerini tutmaz ama ne bileyim teselli işte..Bu çaresi olmayan hastalık yüzünden hiç anne olamayacağım korkusuyla ve üzüntüsüyle yaşamak İnan’ın daha ağır..Tekrardan başınız sağolsun Rabbim sabırların en büyüğünü versin size.

Teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Öyle düşünmeyin, inşallah en güzel zamanda, sağlıklıca bir bebeğiniz olur. Size çektiğinizi tüm acıları unutturur inşallah, duam sizinle.

Merhaba arkadaşlar. Buralara girmegi hic istemiyorum aslinda uzüntülü günlerde yazdığım mesajlar aklima geliyor ve benden sonra yine uzucu seyler yaşanmış malesef. Özellikle P pinarnaz17 çok geçmiş olsun başın sağolsun yeniden bir kayıp yaşamışsın Rabbim sabirlarin en büyüğünü versin. Eski gaselle rumuzu olarak yazmıştım geçen temmuz ayında bende hisdopstan oğlumu kaybetmiştim 22haftalik. Doktor konusunu merak edenler kadar bir diğer merak edilen konuda hidrops sonrasi yeniden gebelik yaşayıp sağlıkla doğum yapan olmasıydı bende yolun sonuna sağlıkla ulaşmak ve sizlere öyle yazmak istedim. Kaybimin 3. Ayı yeniden gebelik elde ettik zehir gibi 22 Hafta geçirdim. Her ultrasonda kalbim hopladı yine hidrops duyacağım diye... capada ayrıntılı ultrasonda herşeyin iyi olduğunu öğrendikten sonra normal nefes aldim ve bebeğime odaklandık çok şükür. 2 gün önce de sağlıkla kucagima almak nasip oldu bebeğimi. Her hidrops tekrarlamiyor demekki oysa bize capada tekrarlaya bilir denmisti. Inşallah kimseler uğramaz buralara kayıp yaşayan herkese rabbim yeniden sağlıklı gebelik sağlıklı evlat nasip etsin. Biraz umut olsun diye yazmak istedim.

gaselle tekrar başlığa dönüp mesaj yazman eminimki ben gibi bir çok kişiye mutluluk ve umut vermiştir. teşekkürler.

Merhaba nedeni belli olmadı mı acaba

Tedavisi yok denildi bize..nasıl oldu acaba

Benimki 17 haftalıktı..öğrendikten üç gün sonra kalbi durdu düşük yaptırdılar...ama nedeni öğrenemedik
Başın sağolsun. Benimki 21. Haftada başladı 22. Haftanın bittiği gün kalbi durdu ölü doğum yaptım. Bebek vefat ettikten 1 hafta sonra sonuç çıktı birtek o testin sonucu kalmıştı zaten sona diğerleri temiz çıkmıştı. Enfeksiyon,kan uyusmazligi yoksa genetik testleri yaptirin en azından tekrarlama ihtimalinin olup olmadığını öğrenirsiniz.

Enfeksiyon derken...buna idrar yolu enfeksiyonu da dahil mi...ben çok fazla idrar yolu enfeksiyonu ysşadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…