Arkadaşlar merhaba. Şuanda 20+6 günlük hamileyim. 20.hafta kontrollerine kadar herşey çok iyi giderken 20.hafta kontrolünde bebeğimin karnında asit sıvı birikimi olduğu ve gelişiminin de olması gerekenden iki hafta geri olup 18 hafta ile uyumlu olduğu tespit edildi. İlk olarak fetal eko yapıldı sonuçlar iyi çıktı. Dün de amniyo sıvısı alındı. Sıvıyı alan doktorum ve ona yardımcı olan prof hoca amniyo sonucu kromozal birşey çıkmazsa ilk iş bebegin karnındaki suyun çekilmesi gerektiğini çünkü sıvının bebeğin ciğerlerine baskı yaptığını ve bu şekilde ciğerlerinin gelişmeyip ilerleyen süreçte bebeğin ölebileceğini söyledi. Şimdi çaresizlikle sonuçları bekliyorum. Daha önce hem hidrops hem gelişim geriliğinin birlikte olduğu ve saglıkla doğum yapan birini duydunuz mu? Ve bebeğinin karnından su alınan var mı? Çok endişeliyim. bu kabusu yaşayıp bebeğine saglıkla kavuşmuş birilerinin varlığı ve nasıl bir yol izlediğini bilmek istiyorum. Tüm arkadaslarım dan ricam nolur oğlum ve benim için bol bol dua edin
merhaba,
buraya yeni birileri geldikçe 8-9 ay önce yaşadıklarım başa sarıyor
bende 23.haftada akciğerde sutoplanması olarak başlamıştı. gelişimi doğana kadar normaldi, 35 haftaya kadar sıvı dahada arttı karna sıçradı cilt altı ödemler oluştu, hep kötüye gitti...
3-5 sayfa önce yazdığım gibi, şanttır, iğnedir, amniyosentezdir sonrasında otopsidir elimizden gelen herşeyi yaptık. bu forumdaki sayfaları defalarca okudum, karşılaştırmalar yaptım, yurt dışı makaleleri elimden geldiğince okudum. hergün gene internette forum sayfalarındayım. şimdi düşündüğümde ilk öğrendiğimde keşke aldırsaydık dediğim zamanlar oluyor. çünkü sonrası tam bir yıkım...
kurtulanlar tabiki var, olması insana sürekli umut veriyor, İşşallah bebeğin kurtulur ve sende buraya gelip burdakilere bir umut ışığı olursun.
Arkadaşlar merhaba. Şuanda 20+6 günlük hamileyim. 20.hafta kontrollerine kadar herşey çok iyi giderken 20.hafta kontrolünde bebeğimin karnında asit sıvı birikimi olduğu ve gelişiminin de olması gerekenden iki hafta geri olup 18 hafta ile uyumlu olduğu tespit edildi. İlk olarak fetal eko yapıldı sonuçlar iyi çıktı. Dün de amniyo sıvısı alındı. Sıvıyı alan doktorum ve ona yardımcı olan prof hoca amniyo sonucu kromozal birşey çıkmazsa ilk iş bebegin karnındaki suyun çekilmesi gerektiğini çünkü sıvının bebeğin ciğerlerine baskı yaptığını ve bu şekilde ciğerlerinin gelişmeyip ilerleyen süreçte bebeğin ölebileceğini söyledi. Şimdi çaresizlikle sonuçları bekliyorum. Daha önce hem hidrops hem gelişim geriliğinin birlikte olduğu ve saglıkla doğum yapan birini duydunuz mu? Ve bebeğinin karnından su alınan var mı? Çok endişeliyim. bu kabusu yaşayıp bebeğine saglıkla kavuşmuş birilerinin varlığı ve nasıl bir yol izlediğini bilmek istiyorum. Tüm arkadaslarım dan ricam nolur oğlum ve benim için bol bol dua edin
Canım bizde 23-24. Haftalar da çıktı anne karnında 2 kez operasyon yapıldı 1.de karnındaki sıvı alındı ertesi gün tekrarlayınca asit şant denilen bir alet takıldı bebeğe anne karnındayken o alet bir nevi sonda görevi gördü ve 37.haftaya kadar geldik.. doğum yaptım şuan oğlum 3.5 yaşında..Arkadaşlar merhaba. Şuanda 20+6 günlük hamileyim. 20.hafta kontrollerine kadar herşey çok iyi giderken 20.hafta kontrolünde bebeğimin karnında asit sıvı birikimi olduğu ve gelişiminin de olması gerekenden iki hafta geri olup 18 hafta ile uyumlu olduğu tespit edildi. İlk olarak fetal eko yapıldı sonuçlar iyi çıktı. Dün de amniyo sıvısı alındı. Sıvıyı alan doktorum ve ona yardımcı olan prof hoca amniyo sonucu kromozal birşey çıkmazsa ilk iş bebegin karnındaki suyun çekilmesi gerektiğini çünkü sıvının bebeğin ciğerlerine baskı yaptığını ve bu şekilde ciğerlerinin gelişmeyip ilerleyen süreçte bebeğin ölebileceğini söyledi. Şimdi çaresizlikle sonuçları bekliyorum. Daha önce hem hidrops hem gelişim geriliğinin birlikte olduğu ve saglıkla doğum yapan birini duydunuz mu? Ve bebeğinin karnından su alınan var mı? Çok endişeliyim. bu kabusu yaşayıp bebeğine saglıkla kavuşmuş birilerinin varlığı ve nasıl bir yol izlediğini bilmek istiyorum. Tüm arkadaslarım dan ricam nolur oğlum ve benim için bol bol dua edin
Arkadaslar merhaba benim arkamdan kimse yasadigim stersle bu sayfalari okumaz insallah ama eger okursada belki bu umut isigi olurum birilerine cok zorlu gecen bi hamileligimin ustune 31 haftalikken bebgimin karninda hidrops oldugunu ogrendik malesef ates dustu ondan sonra yuregime haftada bir ultrasyona girdim hastanem degisti yeni dogan uzmanlarinin oldugu hastaneye sewk edildim doguma sewincle gidenlere imrendim durdum cok sukur kizimi sali gunu gece kucagima aldim dogar dogmaz doktorlar inceledi iyi dedilr seninle kalabilecek pozisyonda bebek dediler sonrasina ultrasyona koydular bebegimin karnini siwi cok cok azalmis
Cok sukur zaten biz ogrendigimizdan beri cogalmamisti neden oldugunu bulamadilar.
Gercekten Allah isterse hersey bos yeterki ol desik yeterki oldursun sizinde yardimciniz olsun insallah
Saol canm Allah razi olsunÇok sevindim canım güle güle büyüt dbebeğini.
Canım bizde 23-24. Haftalar da çıktı anne karnında 2 kez operasyon yapıldı 1.de karnındaki sıvı alındı ertesi gün tekrarlayınca asit şant denilen bir alet takıldı bebeğe anne karnındayken o alet bir nevi sonda görevi gördü ve 37.haftaya kadar geldik.. doğum yaptım şuan oğlum 3.5 yaşında..
Canım çok geçmiş olsub benim bebeğüm de hem karnında hem ciğerlerinde vardı. Anne karnında su alındı ama tekrar doldu.
Ciğerlere de baskı yapıyodu. 36 hafalık doğdu. 1 ay kadar yoğun bakımda kaldı sebebi bulunamadı. Su toplanması bi dudruyodu iyi ye gidiyo diyolardı bi tekrara su topluyodu kötü diyolardı.
Derken derken şimdi maşaAllah 8 yaşında.seni okadar iyi anlıyorum ki belirsizlik çaresizlik çok zor.
Şu mübarek günlerde bol dua et. Rabbim sağlık versin inşaAllah. Hangi şehirdesin.
Teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Öyle düşünmeyin, inşallah en güzel zamanda, sağlıklıca bir bebeğiniz olur. Size çektiğinizi tüm acıları unutturur inşallah, duam sizinle.Üzüntünü derinden paylaşıyorum..Hissettiğin kalp sızısını bende yaşıyorum..Rabbim tekrarından korusun..Çok şükür ki sığınacak 2 evladınız var..Şükretme sebebleriniz..Bende 2 bebeğimi kaybettim hidropstan..Keşke diyorum en azından yaşayan 1 evladım olsaydı..Ona sarılır onla teselli bulurdum..Tabiki kaybettiğiniz yavrunuzun yerini tutmaz ama ne bileyim teselli işte..Bu çaresi olmayan hastalık yüzünden hiç anne olamayacağım korkusuyla ve üzüntüsüyle yaşamak İnan’ın daha ağır..Tekrardan başınız sağolsun Rabbim sabırların en büyüğünü versin size.
Merhaba nedeni belli olmadı mı acabaMerhaba arkadaşlar. Buralara girmegi hic istemiyorum aslinda uzüntülü günlerde yazdığım mesajlar aklima geliyor ve benden sonra yine uzucu seyler yaşanmış malesef. Özellikle P pinarnaz17 çok geçmiş olsun başın sağolsun yeniden bir kayıp yaşamışsın Rabbim sabirlarin en büyüğünü versin. Eski gaselle rumuzu olarak yazmıştım geçen temmuz ayında bende hisdopstan oğlumu kaybetmiştim 22haftalik. Doktor konusunu merak edenler kadar bir diğer merak edilen konuda hidrops sonrasi yeniden gebelik yaşayıp sağlıkla doğum yapan olmasıydı bende yolun sonuna sağlıkla ulaşmak ve sizlere öyle yazmak istedim. Kaybimin 3. Ayı yeniden gebelik elde ettik zehir gibi 22 Hafta geçirdim. Her ultrasonda kalbim hopladı yine hidrops duyacağım diye... capada ayrıntılı ultrasonda herşeyin iyi olduğunu öğrendikten sonra normal nefes aldim ve bebeğime odaklandık çok şükür. 2 gün önce de sağlıkla kucagima almak nasip oldu bebeğimi. Her hidrops tekrarlamiyor demekki oysa bize capada tekrarlaya bilir denmisti. Inşallah kimseler uğramaz buralara kayıp yaşayan herkese rabbim yeniden sağlıklı gebelik sağlıklı evlat nasip etsin. Biraz umut olsun diye yazmak istedim.
Tedavisi yok denildi bize..nasıl oldu acabaMerhaba bebeğinizin son durumu nedir?bende Hidrops 24.haftada yaşadım Bursa da gittiğimiz 2 si prof 6 Dr.yaşamaz dedi fakat arda lembete gittim bir gazete haberi üzerine ve şant denilen bir alet takıldı anne karnında 2 operasyon gerçekleştirdi arda bey bebeğin karnında ki sıvı boşaltıldı..36-37 haftaya kadar geldik..ve doğum yaptım oğlum şuan 3.5 yaşında gayet sağlıklı..
Nedeni parvovirus... sizinki kaç haftalik?Merhaba nedeni belli olmadı mı acaba
Benimki 17 haftalıktı..öğrendikten üç gün sonra kalbi durdu düşük yaptırdılar...ama nedeni öğrenemedikNedeni parvovirus... sizinki kaç haftalik?
Başın sağolsun. Benimki 21. Haftada başladı 22. Haftanın bittiği gün kalbi durdu ölü doğum yaptım. Bebek vefat ettikten 1 hafta sonra sonuç çıktı birtek o testin sonucu kalmıştı zaten sona diğerleri temiz çıkmıştı. Enfeksiyon,kan uyusmazligi yoksa genetik testleri yaptirin en azından tekrarlama ihtimalinin olup olmadığını öğrenirsiniz.Benimki 17 haftalıktı..öğrendikten üç gün sonra kalbi durdu düşük yaptırdılar...ama nedeni öğrenemedik
Enfeksiyon derken...buna idrar yolu enfeksiyonu da dahil mi...ben çok fazla idrar yolu enfeksiyonu ysşadımBaşın sağolsun. Benimki 21. Haftada başladı 22. Haftanın bittiği gün kalbi durdu ölü doğum yaptım. Bebek vefat ettikten 1 hafta sonra sonuç çıktı birtek o testin sonucu kalmıştı zaten sona diğerleri temiz çıkmıştı. Enfeksiyon,kan uyusmazligi yoksa genetik testleri yaptirin en azından tekrarlama ihtimalinin olup olmadığını öğrenirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?