Bebeğinde Ultrasonda Anomali Görülenler Bakabilir mi? (17.hafta)

Faylinn

H 🪽 👼🏻
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2021
1.446
806
73
27
Selam kızlar 17 haftalık hamileyim. Bu zamana kadar her şey yolundaydı sadece amniyotik bant- perde gibi bi şey vardı ama doktorlar takip yeterli diyorlardı bu görülenlerle onun alakası yokmuş.
Normal perinatolog muayenesinde akciğerde ve karaciğerde büyüme, beyinde sıvı, soluk borusunda şişlik görüldü. Onun dışında kalpte anomali, ense kalınlığı vs yok. Sadece akciğerler büyük olduğu için kalbi sıkıştırıyormuş. Doktor nadir gördüğümüz bulgular dedi amniyosentez istedi. Yarın çapaya gidicez. Bu bulgularla ilgili bi trizomiden veya hastalıktan şüphelenmediler. Nadir bi hastalık olabilirmiş eşimle akraba da değiliz, kromozom analizlerimiz temizdi. Başından geçenler paylaşabilir mi? Eğer ödemse acaba geçer mi? Çünkü tüm sorun organların büyüklüğü. Ödem, hidrops geliyor aklıma. Bu arada doktorlar umutlu konuşmadı o yüzden çok üzgünüz 6 haftalık bi düşüğüm de vardı birçok test yaptırmıştık hiçbi sorun çıkmayınca denemeye başlamıştık. Bu hayal kırıklığını, çaresizliği yaşayanlar bilir.

Konuyla alakalı bir bilgim yok ama umarım evladinizi sağlıklı sıhhatli kucağınıza alırsınız.Stres yapmamaya calisin

Canım çok geçmiş olsun ilk gelişime bağlıdır umarım içini ferah tut yeğenim için beyinde sıvı var ve kafa büyük demişlerdi onda sonraki haftalar gelişim tamamlandıkça gerilemişti bu durum o dönem korkutmuştu şu an 4 yaşında bir sıkıntı yok inşallah seninki de öyledir olumlu düşünelim

Sağ ol canım inşallah öyle olur çapaya gidiyoruz güzel şeyler duyarım inşallah

Tatlı kuşum hayırlı haberler olsun inşallah aklımız sende

Haberler iyi değil kızlar aynı şeyleri söyledi doktor 1 buçuk saat baktı raporladı. Özetle yaşamla bağdaşmaz diyor ama aldırma taraftarı da değiliz ne olacak bilmiyorm

Haberler iyi değil kızlar aynı şeyleri söyledi doktor 1 buçuk saat baktı raporladı. Özetle yaşamla bağdaşmaz diyor ama aldırma taraftarı da değiliz ne olacak bilmiyorm
öncelikle geçmiş olsun gerçekten çok üzüldüm insan başına gelmeden anlayamıyo böyle acıları ama bi kaç fikrimi söylemek isterim; öncelikle süreci iyi gözden geçirin elinizden gelen test, tedavi ne yöntem varsa deneyin eğer bunlara rağmen bebek AĞIR bi engelle doğacaksa, doğduktan sonra kısa bi süre içerisinde vefat edecekse, doğumdan sonraki süreçte kesin vefat edileceği biliniyosa ve bu dönemde çok acı çekecekse ya da sana anne karnında zarar verecekse ne yazık ki aldırman gerek kardeşim ne o bebek doğumdan sonraki 2 gün için acılar çekerek vefat etsin ne de sen o yoğun bakımın önünde yavrum belki gelir diye ümitlen. Bebeğimi 30+5de doğurdum yoğun bakıma az gidip gelmedim, o acıyı anlarım. Ama her ne karar verirsen ver senin için de bebeğin için de en hayırlısı olsun. Allah sana güç kuvvet versin

Çok teşekkürler fikriniz için. Çapada heyete giricez ve amniyosentez vericem. Doktorun umudu olduğundan değil tanıyı koymak istiyor çünkü bi yandan çok karşılaşılan bulgular değilmiş nadir hastalıklardan şüpheleniyor. Gerçekten çok zor bi imtihan Allah kimsenin başına vermesin. Alırlarsa sonra daha büyük imtihan olmaktan korkuyorum ya tekrar olmazsa, ya vicdan azabı hiç geçmezse… Allah razı olsun

Öncelikle çok geçmiş olsun korkunuzu kaygınızı sonrayı düşünme stresi ve endişesinizi çok iyi anlıyorum.
Doktorunuz Hidrops mu dedi nerelerinde sıvı var sıvı arttı mı ?
Benimde bebeğim hidropstu

Canım benim neredeyse her adımdan haberdar olduk sürece şahitlik ettik. Şimdi bu okuduklarım da beni inanılmaz hüzünlendirdi Rabbim mucizesini göstersin inşallah en ufak bir olumlu ihtimal dahi varsa onu mümkün kılsın. Vakayla ilgili bir bilgim yok ama gerçekten dualarımda olacaksın tüm namazlarımda tüm kalbimle sen ve bebeğin için dua edeceğim Rabbim seni evladınla sınamasın inşallah sağlıkla kucağına alırsın

Sıvı daha doğrusu asit karnında var karnı çok büyümüş bundan dolayı. Onun dışında akciğerler çok büyük ama ona sıvı demedi metabolik bi hastalık da olabilir. Kalbi akciğerler sıkıştırıyor o yüzden damla şeklini almış. Mesane, safra kesesi ve mide cebi görülmedi artık karın çok büyük olduğu için mi, yoksa oluşmadı mı onu bilmiyoruz. Siz kayıp mı ettiniz bebeğinizi, hidropsu çok araştırdım gerileyenler de olmuş tek sorun oysa.

Allah razı olsun canım herkes bebeğini sağlıkla kucağına alsın kimse bunları duymasın inşallah.

Maalesef kaybettim inşAllah siz sağlıkla kavuşursunuz.
Benim hidropstu 30. Haftada sezeryan oldum bebeğin karnı çok şişmişti
Hidropsun bir sürü sebebi var ama en önemlileri kansızlık ya da enfeksiyon size test yapıldı mı

Evet bende kansızlık veya enfeksiyon yok. Akraba evliliği de yok. Doktorlar da bi şey diyemiyor yarın amniyosentez vericem. Siz kalbinin durmasını beklediniz mi yoksa bebiş doğup mu öldü? Kusura bakmayın çok sordum ama

Yok estağfurullah merak ettiğiniz her şeyi sorabilirsiniz
Kalbinin durmasını bekledik olur da bir mucize olursa yaşarsa diye hiç kıyamadık ama kalbi durdu sonra ameliyat oldum.
Benim enfeksiyon testim pozitif çıkmıştı benek üzerinde herhangi bir test yapmadık keşke yaptırsaydık

Enfeksiyon sebepli olabilir sizinki tekrar bi genetik danışmanlık alırsınız. Parvovirüs mü? Ben parvovirüse baktırmadım ama zaten bizimki sadece hidrops değil

Bi de sizin bebeğinizdeki asit sadece karnında mıydı? Bizim asit sadece karında şuan tabi akciğerler daha vahim durumda tek sorun asit de değil. Akciğerler yüzünden kalp de küçücük kalmış ve sıkışmış. Bana dün genetikçiler şuan akciğerleri kullanmadığı için karnınızda ölmeyebilir dediler (boşuna bekleme gibisinden). Ben de tek sorun o değil ki çocuktaki asit git gide artıyor ve kalbi basınç altında dedim bi şey demedi. Aldırmayı reddettiğimiz için mi öyle söylüyor anlayamadım.

Gerçekten çok zor bir seçim şuan düşünüyorum yine olsa yine beklerdim son ana kadar… ama o süreç o kadar yıpratıcı ki resmen bedenim yavruma mezar oldu. Ama bazı şeyler için çözüm yok onun için siz en az hasarla atlatmanız lazım ben direkt sezeryan oldum karnı özellikle çok şişmişti asitten dolayı ama son kontrolde doktor cilt altı ödem oluştuğunu ve kalbe giden akımlardan birinin de durduğunu söyledi. Ciğerleri de gelişmemişti böbrekleri de gelişmedi çoğu organı gelişmedi çok kötü durumdaydı bacak boyu kısaldı kemikleri uzamamıştı hangi haftada gelişiminin durduğunu bilmiyorum ama o asit bir anda oluyormuş öyle söylediler O zamanlar pek bebeğin durumunu soramıyordum duymak istemiyordum. Ama Bizimde durumu çok kötüydü ama bu durum su toplaması nedeniyle oluşmuş hidropsta gelişim sırasında olan bir sıkıntı. 27 haftalıkken 34 haftalıktı karnındaki su.
Evet o testi de şuan fark ettik biz o zaman bir sürü kan verdim test yaptım ama en önemlisi parvoymuş şuan anlıyorum ama doktor yine de yüzde yüz parvovirüsten öyle oldu demiyor neyden oldu neden oldu tüm sorularım cevapsız yeni gebelik içinde korkuyorum

Bana da tüm doktorlar sonlandıralım dedi zaten bu kadar büyük bebekte yasal değil ama yapacak hiç bir tedavi yoktu doğanların çoğu da vefat etmiş.
Rabbim bir daha yaşatmasın kimseye.
İnşAllah sizin hikayeniz mutlu sonla biter Allahtan ümit kesilmez
Allah imkansızların da Rabbi inşAllah herşey yoluna girer de sağlıkla kucağınıza alırsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…