Bebeğine Erkek Denilip, Kızı Olanlar Lütfen Buraya!

Bu ikinci olduğu için değişik olsun istemiştim. Ancak nasibimde bu varsa şükürler olsun derim. Inşallah sağlıkla alırım kucağıma.
Insan zaten merak ediyor ne olacak diye, birde doktorlar tereddüte düşürünce içinde bir kuşku kalıyor. Artık gelecek ay ki muayeneyi nasıl beklerim onuda bilmiyorum...
Kızlarda genital bölgesinde üç çizgi olayı var ya, sanırım bu kesin kanıttır. Ancak diğer doktor bu üç çizgiyi gördümü emin değilim... Onun ultrasonu 4d boyutlu olduğuna göre görmüştür herhalde. Saçmaladım sanırım yazımda:))...

kızlar acayip karmaşık durumdayım ben.
yaklaşık 3 hafta önce yukarıdaki yazıyı yazmıştım.
en son herzaman gittiğim dr kıza benziyor büyük olasalık kız demişti.
geçtiğimiz cumartesi başka bi dr gittim kasıklarımda batma vardı.kendi dr randevu alamadım bende başka dr gittim.cinsiyeti ne diye sordum.
bacak arası dolgun görünüyor büyük ihtimal erkek dedi.ama pipi göstermedi.
haftaya kendi dr gidicem bakalım o ne diyecek.

Desene arkadaşım sende benim gibi muallakta kaldın. Hadi senin 16.hafta sayılır, benim 23haftalıktı o zaman. 4D ultrasonda çok kısa bakıp "kız demiştim değilmi" dedi. Ama gecen perşembe gittiğim doktorda aynen seninkinde dendiği gibi "dolgun görünüyor erkekmi diye tereddüt ettim" dedi. Yani ben bu işten hiçbirsey anlamadım. 4d boyutlu ultrasonda yanılma payı nedir pek bilmiyorum. Hayırlısı olsun arkadaşım...

canım hiç 4 d ile alakalı degil bence.bence doktorla alakalı.ben 4d ye girmeden daha 12.haftada ögrendim kız olacagını.gören görüyo.tesbit ediyo canım.

canım hiç 4 d ile alakalı degil bence.bence doktorla alakalı.ben 4d ye girmeden daha 12.haftada ögrendim kız olacagını.gören görüyo.tesbit ediyo canım.

Evet canım haklısın biraz doktorların tecrübesiylede alakalı.Ben 17.haftadan sonra gittiğim 3 doktorda kız dedi.Ayrıntılıda bakanda 4d boyutlu bakanda bildi kız olacağını.Hiç bir çıkıntı yada fazlalık yok bacak arasında bende gördüm ekranda dümdüz orası benimki kız kesin.Sizde isterseniz bir daha doktora gittiğinizde bir sorun cinsiyetine bende bakabilirmiyim diye?En azından kafanızda soru işareti kalmaz görürseniz ....Allah herkesin gönlüne göre versin inş.

Arkadaşlarım, o kadar çok cinsiyeti belli eden fotoğraflara baktım ki artık bende az çok yorumlayabiliyorum. Bana 12.haftada doktor cinsiyeti belli değil demişti. Ben o gün kendim kameraya çekmiştim ve evde izlediğimde erkek organı gördüğümü düşündüm. Ama 16. ve 23. haftada ben anlamadan kız dedi. 25. haftada gittiğim başka bir doktor ise erkekmi diye tereddüt ettim dedi. O doktor genital bölgesine bakarken ben bile kız gibi göründüğünü aynı zamanda testisede çok benzediğini düşündüm. Sanırım bu da doktorun dediği gibi dolgun görünmesinden dolayı yanıltıcı. Bu doktorunki 4d ultrason değil. Belkide bu yüzden emin olamamıştır.
Ben ve eşim başından beri kız olacağını hissediyorduk. Bakalım hislerimiz doğru çıkacak mı. Bu arada çevremdeki herkesin cinsiyeti ne diye sormasındanda gına geldi. Sizide sıkıyor mu bu durum bilmiyorum ama ben çok sıkıldım. Bazılarına kızmış bazılarına erkekmiş diyorum:)))...

3 çizgi olayımı?Bilmiyordum ultrason resmine bir bakayım herhalde benimkinde de 3 çizgi var.

Evet canım herkes cinsiyet soruyor.Belki erkek olsaydı bilmiyorum daha derdim ama kız olunca hemen söylüyorum nedense.Çünkü toplumumuzda garip bir şekilde erkek bebek sevdası var söylerken kendini kahraman gibi hisseden anne adaylarımız o kadar çokki.Benim erkek olsaydı söyleyemezdim herhalde diyorum.Kızım olacağını daha rahat söylüyorum....

Arkadaşım ilk bebek için ne olacağı çok önemli değil diye düşünüyorum ama herkesin kalbinden geçen birşey var. Herkese saygım var o yüzden. Ben ikinci bebeğimin değişik olmasını isterdim ancak hissediyorum ki bu tırtılda kız olacak. Ancak bu erkek olsaydı o zaman üçüncüyü yapardım sırf iki kızım olsun diye. Tabi bu durumda oğlum tek kalırdı:)))...Ama dördüncüyüde yapmak gözümü korkuturdu.
Senin ne zamana geliyor doğumun? Benim şubat başı gibi nasipse...

oy maaşallah ben bu sağ salim doğsun dahada istemiyorum diyorum.Hamileliğim biraz sıkıntılı geçince gözüm korktu doğrusu.Benim nasipse senden 14 gün sonra falan yani doktorların verdiği olası doğum tarihi 14 mart.Sağlıklı,hayırlı,sancısız,sıkıntısız,çabuk ve kolay bir doğum yaparız inş. nasipse :)

Inşallah sağlıkla doğurup kucağına alırsın. Sen bu miniğini doğur ondan sonra bak gör ikincisinide isteyeceksin. O kadar güzel bir mucizeki bunlar insanın bir tane daha yapası geliyor:)))...
Bu arada evet canım kızlarda üç çizgi olur. Benim şubat 3 gibi falan doğum olacak gibi. Sende 14 mart demişsin. Demekki aramızda 1,5 ay var yaklaşık. Senden 14 gün sonra deyince acaba 14 şubatmı demek istedin diye düşündüm. Hayırlısıyla kucağımıza alalımda...

15 haftalık hamileyim..13. haftada dr.um emşn değilim ama erkek olabilir dedi bebeğimin sırtı dönüktü belki kordondo olabilir dedi dosyamada E harfi yazıp soru işreti koydu.. şimdi beklemedeyim gerçi erkekmiş sanırımdedim herkese ve herkeste erkektir diyo...keşke emin olmadan demese şu dr.larda bizde arada kalmasak...

4d yanılma payı çok çok düşük arkadaşım.
çok kötü oluyor insan yaa.zaten hamillikte çok farklı psikolojimiz.
böyle ikilemde bırakıyorlar bizi gıcık oluyorum yaa.
ilk hamileliğimde dr 15 haftalık baktı erkek dedi.öyle de oldu
bakalım 2 hafta sonra neye benzicek acaba.
allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah.

Canım ya erkek bebek sevdası olduğunu hiç sanmıyorum . aksine kadınlar hep kızım olsun demez mi?
Benim etrafımda da "kız evladı olmayan anne oldum demesin" diyen dangalaklar var.
Hemde benim durumumda olan,veya 2 -3 oğlu olanlara denecek laf mı bu ya???
Allah aşkına ....
İnsanlar bazen lafının nereye gittiğini bilmiyor...

Aynen katılıyorum canım sana. Megraynncım, gerçekten öyle oluyor.. ben oğlum doğduğunda ,2 gün sonra hastaneden eve gelince ikinciyi düşündüm. taaaaa.. o zaman yani. Hatta annem çok şaşırmıştı. uçtun sen galiba diye:))))))))
gerçekten yaşanmadan bilinmez.bak gör.Pek çok kişi aynı şeyi söylüyor. ha bu arada annem o gün bana şöyle demişti:
Tabi bağıra bağıra normal doğum yapsaydın, da göreydim seni 2. günden daha ikinci çocuğu hemen istermiydin.Sezeryanda uyudun uyandın çocuk kucağında tabiki.....:)))))))))))))))))))))))))

Evet canım şubat sonu gibi algılamışım seninkini.Ondan 14 gün koymuşum araya :)
Valla hamiş kalmadan önce eşimle hep derdik şu kadar çocuğumuz olsun aralarındaki yaş farkıda az olsun diye.Hamilelikteki sıkıntımı görünce istemiyorum başka dedim hiç zorlamadı.Hayırlısı dedik.Bakalım dediğin gibi kızım sağ salim doğsunda belki aradan yıllar geçer unuturum bu yaşadıklarımı bir cesaret tekrar isterim.Ama buna bile zor cesaret ettim biliyormusun 3 yılın sonunda bir deneyeyim diyerek başladım ilki düşük olunca iyice hüsran yaşadım sonra bir istek geldi hadi bir daha deneyeyim diye olmasaydı eğer inan tekrar korunmaya başlayacaktım umudumu yitirmiştim çabuk vazgeçiyordum.Çok şükür Rabbim fazla aratmadı miniğimi koydu karnıma.Rabbim isteyen herkese bu güzelliği en yakın zamanda tattırsın inş. :Saruboceq:

Yok canım ne sezeryan ne normal doğum bence sen gerçekten anne olmayı sevmişsin ısınmışsın birden ve hemen kardeş düşünmüşsün bebeğine.Rabbimde nasip etmiş çok şükür.Kaç yaş olacak şimdi oğlunla kardeşi arasında?

Ay hakikaten bu milletede yaranılmıyor.2 kızı olanlarada oğlu yok diye gözüne bakar laf sokarlar.Demek oğlu olanlarada kızı yok diye lafları sayıyorlar.Pes doğrusu valla.Allah isteyen herkese sağlıklı ve hayırlı bir oğlan bir kız evlat nasip etsin inş. Benim iki arkadaşımın ikisininde 2 kızı var,diğer arkadaşımsa kız istiyor ama 3.oğlu yolda şimdi.Sezeryan olduğu için hepsindede eşi acaba 4.sezeryan hakkı varmı diye kız bebek sevdasına düşmüş durumda.Yani ne kız ne erkek fark etmiyor.ıkinciyi,üçüncüyü hatta dördüncüyü hep değişik olsun diye deneyenler bile var.Rabbim hakkımızda hayırlısını versin.ınş. evlatlarımız ileride hayırlı sağlıklı gurur kaynağı insanlar olur toplumumuza...

Bu erkek bebek doğurduğu için kendini kahraman sanan annelerlede çok karşılaştım inan.Bir güzellik merkezinde oranın sahibinin eşi bebek muhabbetine girmişken küçük çocuğu olduğunu öğrendik yeni doğum yaptığını falan haliyle bende hamiş olunca dikkat kesildim anlattıklarına ve sordum.Normal doğummu diye?Gözünü eliyle çekerek 'pışııkkk bende sezeryan yapacak göz varmı ' dedi.Cinsiyetini soruncada göğsünü şişrerek aynen şu tonda 'errrkek doğurdum' dedi.Bizim bozulduğumuzu anlayınca yok kız istedim falan diye kıvırmaya çalıştı ama ne fayda.Allah nasip etmiş hem normal hem oğlan doğurmuş.Nsip etmeseydi eğer doğumu sezeryan ve kız olsaydı pısırıkmı gezecekti anlamadımki ?

Son düzenleme:
Sevgili Ant, ben olabilir diyenlere sinir oluyorum. Ne demek olabilir ya, ya erkek ya değil. Madem emin değilsin o zaman söyleme hiç...Belli değil görünmüyor falan de. Arkadaşımın bebeğinede riskli olduğu için her hafta bakıldı ve 12.haftada ilk önce erkek, 13.haftada erkek, 15. de erkek, 16. da erkek şimdide 20. haftada kız demeye başladılar. Allah kalbine göre versin inşallah.

Sevgili Sütlü Gayfe, benim başından beri içime kız doğuyor. Bende 4d boyutluda yanılma olmayacağını düşünüyorum ama buna bakanlarda insan olduğu için yanılma olma ihtimalinin seninde dediğin gibi düşükte olsa olacağını düşünüyorum. Yinede dediğim gibi Rabbim herşeyin en güzelini nasip etsin bize.

Sevgili Fileg, sen şanslımıysın ki hiç acı çekmemişsin. Ben acil sezeryana alındım ama öncesinde suni sancıyla normal denendi. Hem ameliyat öncesi hemde sonrası çok acı çektim. O 3 gün benim için işkenceydi resmen. Sen acı çekmiş olsaydın bile eminim ki gene anne olmak isterdin. Dünyanın en güzel ve özel şeyi bir bebeğin olması. Allaha şükürler olsun, allahım kimseyi bu dilekte yarı yolda bırakmasın...

Sevgili MegRyann, şu ikinci çocuk meselesini istersen şu minik tırtılı kucağına aldıktan sonra tartışalım:)... "Ne kadar deliymişim, neden bu kadar zaman beklemişim" diyeceksin ve bunu dediğinde lütfen bunu bizimle paylaş. lBen neredeyse 2 ay göğsümdeki problemler nedeniyle ağlayarak, büyük bir acıyla emzirdim ve inan çevremdeki herkes eşim dahil "bırak emzirme" dedi. Yani insan bir kez anneliği tadınca hem yavrusuna kardeş getirmek için hemde gene anne olmak isteği ağır bastığı için bir daha neden olmasın diyor. Şu anda tek dileğim yavrumu sağlıkla kucağıma almak ve eminim sizinde öyledir tek isteğiniz. ıçin rahat olsun, doğurduktan sonra her kötü deneyimi unutacaksın. Eğer aksi olsaydı herkes sadece bir tane ile kalırdı bence...

VARSIN "KIZI (VEYA OĞLU) OLMAYANLAR ANNE OLDUM DEMESıN" DESıN BU DANGALAKLAR, ÇOKTAAAAA UMRUMUZDAYDI!!!
BENıM HıÇ UMRUMDA DEĞıL VALLA!

Haklısın canım.Sağ salim alayım tırtılı inş. kucağıma teyzesi çektiğim acıları sorcam sana o zaman :) Rabbim hayırla kurtarsın hepimizi canım.Yavrularımızın sağlıklı hayırlı olmalarını nasip etsin inş. :Saruboceq:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…