Bebeğine Erkek Denilip, Kızı Olanlar Lütfen Buraya!

benim 10. haftada ultrasonda pipi göründü doktor güldü ve bana sordu ne istiyosun dedim kiz..esime gizlice sormus ne istiyosun oda demis erkek o zaman sen haklisin:ecrin_bebek:20 haftalikkende kocaman bi pipi görünüyodu yaniikaydirigubbakcemile3yani doktor isinde uzmanmis anladim 10 haftalikken tahmini tuttu...sanirim bu haftadan sonrada yanilma olmaz cünkü herseyi mavis almaya basladim ben

evet bencede ille erkek bebek tutkusu yok toplumda...bizim insanimiz her b..ka karisiyor malesef....bana soruyolar neyin olcak erkek diyorum hiii hayirlisi neyse saglikli olsunda...bu ne demek ya sanami sorcam ben ...sanki kiz olmamista bi eksikliik varmis gibi garip bi tavirla söleyen oluyo o an bogmak istiyorum o dengesizleri....bide erkek oldu deyince ooo iyi masallah hadi gözün aydin diyende varlmaz:anlamiyorum bu insanlari...benim bebegimden kimene ki moral bozuyosun

Sevgili Megryann, her zaman sorabilirsin bana arkadaşım:)))...
Sevgili Esin, doktorun gerçekten iyimiş. Avrupa yakasında Süreyya Menteş diye bir doktor var. Benim birçok akrabam ona gidiyor. Hele kuzenimin bebekleri 10 haftalık vardı yoktu ve ikizdi. Buna rağmen cinsiyetlerini söyledi ve "eğer ben bu konuda yanılırsam mesleği bırakırım" diyecek kadarda iddialı. Kız veya erkek olduğu için kıskanan çok insan var. Benim ikinci bebeğime gebe olduğumu duyan bir kişi (bir kızı var) bu seferki değişik olsun diye ikinci çocuğumu erkek istediğimi bilmesine rağmen "inşallahhhhh kızzz olurrrrrr" dedi. Ama bunu kıskandığı için söyledi.
Sağlıklı olsun, hepimiz bebeklerimizi sağlıkla alalım kucağımıza inşallah...

oğluşum aralıkta 4'ünü bitiriyor. 4 yaş olacak .çok ideal bir yaş farkı.

Sağol canım :)
Bu arada o kıskançlık olayına bende katılıyorum.Benimde çevremde öyle tipler var ne yazıkki.Ama boşver Rabbim yüreğimizi niyetimizi biliyor en iyi o tanıyor bizi.Onlar ne düşünürse düşünsün ne söylerse söylesin kaderimizde ne varsa onu yaşıyoruz.Rabbim hepimizin gönlünden geçen güzellikleri yaşamımıza alsın inş.

evet canim doktorum iyidir...bizimki kesin sölemedi ama belli etti yani erkek düsündügünü...kiskanc insanlar her yerde var valla..bende basindan beri kiz istemistim cevredekiler bunu bile bile senin oglun olacak hadi insallah diyolardi...oglumuda severim tabiki ama ilkini öyle istemistim önce oglum geldi

Annenin dediği gibi bağıra bağıra 12 saat sancı çekerek normal doğumumu tamamlamıştım kızımda... Daha lohusayken 2.yi de en kısa zamanda yapmayı kafaya koymuştum oysa opuyorumnanaktan Bence doğum şekliyle alakalı değil, annelik hisleriyle alakalı çocuk istemek :kedi: Çok şükür şimdi ikinciye hamileyim 19 haftalık olduk... Ve daha bunu doğurmadan 3. bebek için uygun zamanı düşünmeye başladım Allah izin verirse yerimseniben Üstelik kız ya da erkek olsun diye değil... Çünkü ilk çocuğum kız ve şimdiki de erkek doktorun dediğine göre... Bu duyguyu çok çok sevdiğim için ve yaşlandığımızda evime giren çıkan çok olsun ve ayrıca kardeşler birbirine destek olsun diye istiyorum... Sadece Türkiye'nin ve dünyanın gidişatı korkutuyor beni o kadar... :gitme: Ama belki de 3. bebeği kendim doğurmam; bir yetim evlat edinirim belli mi olur... İNŞALLAH....

Bu düşüncelerinden dolayı kutlarım seni.Ben biraz daha bencil yaklaşıyorum galiba.Hamilelik ve doğum zor geldiği için bunu sağ salim doğurayımda daha da istemem diyorum şimdiden.Rabbim evlatlarımızı bizlere bağışlasın.Allah herkesin gönlüne göre versin inş.

Bence bencilce değil yaklaşımın... İnsan kendini hazır hissetmediği sürece 2. yi yapmamalı zaten... Ama kızın doğsun bak nasıl da isteyeceksin ona kardeş... Benim kızım yalnız büyüyor... Onun daha fazla yalnız kalmasını da istemedim... Gurbetteyiz aynı ülkede olsak da sevdiklerimizden... Bari bir kardeşi olsun yalnızlığı bir nebze azalsın istedim... Ama demişti dersin daha kızın doğduktan kısa bir süre sonra ikinci için uygun zaman düşünmeye başlayacaksın :teytey: Eee olmadı dediğim diyelim; hala tek çocukta ısrarcısın bu da senin bencil olduğundan değil senin böylesini mantıklı bulduğundandır... a.s.
Sağlıcakla gelsin güzel kızın... Benim de ilk çocuğum kız dediğim gibi ve şimdi 3 yaş 2 aylık... Harika günler geçiriyoruz beraber... Darısı isteyen herkesin başına...

Benimde kızım var. Bir daha asla doğurmam diyodum ama kızım 2.5 yaşında ve yalnız. Kendimi çok kötü hissediyorum onu öyle tek başına oynarken görünce. Kararımı verdim ve Allahtan hemen hamile kaldım tekrar. Şuan 6 haftalık hamileyim. Kısmetse bir bebeğim daha olacak ve o zaman artık son son noktayı koyucam diye düşünüyorum. Benim kızıma her doktor kız dedi sadece ssk hastanesinde erkek dediler yani salladılar. Zaten hiç inanmamıştım. Ssk ve devlet hastanelerinde sallıyorlar. Onların umurunda olan tek şey biran önce mesai saatini doldurmak. Ne bebeğin, ne annenin sağlığı nede yaptıkları iş önemli onlar için. Salla başı al maaşı yani.

maalesef o kıskanç insanlarlma bende karşılaştım.halada karşılaşıyorum.benimde bir kızım var .şuan ikinci kızıma hamileyim.bi arkadaşım ikinci oglunu dogurdu.ee alah hekesin gönlüne göre versin.valla benim istedigimi verdi.diyo.bende seni daha çok seviyo demekki.ne yapayım olsun dedim.ikinciyide oglan dogurdum diye havasından geçilmiyo.tabi eşide öyle.iki aslanım oldu diyo.desin ama kırıcı söylüyorlar..eşimin üzüldügünü düşünüyorum okadar..

4 kız üzerine bi oğlan 5 kardeşler..
bu kızlar benle yaşıt ikiz kızlar ikiside evlendi bebekleri oldu kız

bu bahsettiğim kuzenimin ilk iki bebeği kız.kızlarına hamileyken ortalara çıkmayan sesi soluğu çıkmayan mülayim kız şimdi oğlan bekliyor ya yolun karşısında bi tanıdık görse hemen gelip konusuyor yüz gülüyor iyi hoş anlıyorum

ben de kız bekliyorum benden 3 hafta önce hamile kaldı o
beni soruyo kız mı kesin mi ben baktım onon ki kızdı zaten çin takviminde falan

benle niye yarışıyorsa

kız olsa bebeği sesi çıkmazdı yine
erkek tamam Allah sağlıkla versin kucagına inşallah ama
oğlanı bulunca bana sarması çok saçma
sanki önce iki kızı doğuran o değildi gibi
çok alemler yaaa

Sevgili Helenx ve Sophie arkadaşım, doğal yollarla kalınan gebeliklerde rahme düşerken bebeğimiz, biz şu cinsiyette olsun diye sipariş veremiyoruz. Eğer elimde olsa 2 kız 1 oğlan yada 2-2 yapardım.
Nedense bu birbiriyle yarışma olayı herkeste var. Ben çok dikkat ediyorum gelip soruyorlar cinsiyet ne diye, eğer kız derseniz ohhhh kız oluyormuş diye yüz ifadesini okuduğum insanlar oluyor. Yani bana sorsalar şu anda kızını alalım karnına erkek koyalım, o zaman aslaaaa derim. Daha önce de dediğim gibi kızıma kız kardeş en büyük dost olacak ve yaşlarıda yakın olduğundan ben çok mutlu olacağım. Benim mantığımda almıyor, arkadaş ikinci oğlunu doğurmuş diyorsun ve allah gönlüne göre vermiş diyormuş kendileri. Ben bunda ne ararım biliyormusunuz, bu arkadaş resmen kızım olamadı diye içi içini yiyor. Hatta ben böyle insanlarla değil konuşmak yolda karşılaşmak bile istemem. Rabbim ilk önce sağlıklı ve hayırlı nasip etsin derim. Boş insanların içinin dolması çok zordur be arkadaşlarım...

Son düzenleyen: Moderatör:
arkadaşlar gerçekten bu insanları anlamıyom bana söyledikleri daha acayip herkes annene çekmişsindir diyo 3.erkek olur diyor

yani gerçekten anneye çekmiş olabilirsin. ama zaten bu bir ihtimal. yani 3. bebeği yapsan belki erkek olur gibi bişey..

annem teyzem ve kçük teyzem hep ilk kız sonra erkek doğurmuşlar
diyorum belki ben de onlara çekmiş olurum olmaya da bilirim ama yani çok da önemli değil

neticede erkek evlat hasreti çekmek kötü bişey ama evlat hasreti hepsinden kötü

nette kız ba der diye bişey var kız babaları derneği. geçenlerde okudum çok güldüm neler neler deniyor erkekler arasında erkek evladı olmayanlar için. gözüm korktu valla erkekler dünyasında da varmış bu muhabbet

ve bir de şu an herşeyden önemli olan sensin ve bebeğin. geriye kalan herkes herşey ikinci planda. sen kendini düşünüp kollamazsan kimse seni düşünüp kollamaz. kov başından kapından canını sıkan herşeyi herkesi duyma görme anlama

ben artık böyle yapıyorum. kafam da rahat daralmıyorum da eskisi gibi.
canımdan tatlı kızımdan ballı hiç bişey yok.

Meysa arkadaşım, ben kadının pek bu konuda etkili olduğunu düşünmüyorum:)))... Allah gönlüne göre versin inşallah canım.
Bu arada sophieellisbextor arkadaşım, ben ikinci yavrumun sevgisini henüz tatmış değilim ama minik kızım için ölürüm. Bebeğim doğduktan sonra onun içinde bunu diyeceğime eminim. Bu dediğin siteyede bakacağım canım.

Ne güzel maaşallah size.Belki fikrim değişir kızımı kucağıma alınca.Eşime kalsa araları az olsun bir kardeş daha yapalım görüşünde ama ben bazen istemiyorum deyince sessiz kalıyor aman aman bende istemiyorum demiyor.Hayırlısı bakalım sağ salim doğsunda minişlerimiz inş. kucağımıza alalım bir sonra yazarım buraya fikrimi tekrar.Rabbim senin gibi güzel anneyi evlatlarına bağışlasın inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…