Canım ya erkek bebek sevdası olduğunu hiç sanmıyorum . aksine kadınlar hep kızım olsun demez mi?
Benim etrafımda da "kız evladı olmayan anne oldum demesin" diyen dangalaklar var.
Hemde benim durumumda olan,veya 2 -3 oğlu olanlara denecek laf mı bu ya???
Allah aşkına ....
İnsanlar bazen lafının nereye gittiğini bilmiyor...
Yok canım ne sezeryan ne normal doğum bence sen gerçekten anne olmayı sevmişsin ısınmışsın birden ve hemen kardeş düşünmüşsün bebeğine.Rabbimde nasip etmiş çok şükür.Kaç yaş olacak şimdi oğlunla kardeşi arasında?
oğluşum aralıkta 4'ünü bitiriyor. 4 yaş olacak .çok ideal bir yaş farkı.
Sevgili Megryann, her zaman sorabilirsin bana arkadaşım:)))...
Sevgili Esin, doktorun gerçekten iyimiş. Avrupa yakasında Süreyya Menteş diye bir doktor var. Benim birçok akrabam ona gidiyor. Hele kuzenimin bebekleri 10 haftalık vardı yoktu ve ikizdi. Buna rağmen cinsiyetlerini söyledi ve "eğer ben bu konuda yanılırsam mesleği bırakırım" diyecek kadarda iddialı. Kız veya erkek olduğu için kıskanan çok insan var. Benim ikinci bebeğime gebe olduğumu duyan bir kişi (bir kızı var) bu seferki değişik olsun diye ikinci çocuğumu erkek istediğimi bilmesine rağmen "inşallahhhhh kızzz olurrrrrr" dedi. Ama bunu kıskandığı için söyledi.
Sağlıklı olsun, hepimiz bebeklerimizi sağlıkla alalım kucağımıza inşallah...
Sevgili Esin, doktorun gerçekten iyimiş. Avrupa yakasında Süreyya Menteş diye bir doktor var. Benim birçok akrabam ona gidiyor. Hele kuzenimin bebekleri 10 haftalık vardı yoktu ve ikizdi. Buna rağmen cinsiyetlerini söyledi ve "eğer ben bu konuda yanılırsam mesleği bırakırım" diyecek kadarda iddialı. Kız veya erkek olduğu için kıskanan çok insan var. Benim ikinci bebeğime gebe olduğumu duyan bir kişi (bir kızı var) bu seferki değişik olsun diye ikinci çocuğumu erkek istediğimi bilmesine rağmen "inşallahhhhh kızzz olurrrrrr" dedi. Ama bunu kıskandığı için söyledi.
Aynen katılıyorum canım sana. Megraynncım, gerçekten öyle oluyor.. ben oğlum doğduğunda ,2 gün sonra hastaneden eve gelince ikinciyi düşündüm. taaaaa.. o zaman yani. Hatta annem çok şaşırmıştı. uçtun sen galiba diye:))))))))
gerçekten yaşanmadan bilinmez.bak gör.Pek çok kişi aynı şeyi söylüyor. ha bu arada annem o gün bana şöyle demişti:
Tabi bağıra bağıra normal doğum yapsaydın, da göreydim seni 2. günden daha ikinci çocuğu hemen istermiydin.Sezeryanda uyudun uyandın çocuk kucağında tabiki.....:)))))))))))))))))))))))))
Annenin dediği gibi bağıra bağıra 12 saat sancı çekerek normal doğumumu tamamlamıştım kızımda... Daha lohusayken 2.yi de en kısa zamanda yapmayı kafaya koymuştum oysa opuyorumnanaktan Bence doğum şekliyle alakalı değil, annelik hisleriyle alakalı çocuk istemek :kedi: Çok şükür şimdi ikinciye hamileyim 19 haftalık olduk... Ve daha bunu doğurmadan 3. bebek için uygun zamanı düşünmeye başladım Allah izin verirse yerimseniben Üstelik kız ya da erkek olsun diye değil... Çünkü ilk çocuğum kız ve şimdiki de erkek doktorun dediğine göre... Bu duyguyu çok çok sevdiğim için ve yaşlandığımızda evime giren çıkan çok olsun ve ayrıca kardeşler birbirine destek olsun diye istiyorum... Sadece Türkiye'nin ve dünyanın gidişatı korkutuyor beni o kadar... :gitme: Ama belki de 3. bebeği kendim doğurmam; bir yetim evlat edinirim belli mi olur... İNŞALLAH....
Teşekkür ederim sağolasın....Evet aralarındaki yaş farkıda iyiymiş... Hayırla sağlıkla büyüt yavrularını inş. canım.......
Bu düşüncelerinden dolayı kutlarım seni.Ben biraz daha bencil yaklaşıyorum galiba.Hamilelik ve doğum zor geldiği için bunu sağ salim doğurayımda daha da istemem diyorum şimdiden.Rabbim evlatlarımızı bizlere bağışlasın.Allah herkesin gönlüne göre versin inş.
Bence bencilce değil yaklaşımın... İnsan kendini hazır hissetmediği sürece 2. yi yapmamalı zaten... Ama kızın doğsun bak nasıl da isteyeceksin ona kardeş... Benim kızım yalnız büyüyor... Onun daha fazla yalnız kalmasını da istemedim... Gurbetteyiz aynı ülkede olsak da sevdiklerimizden... Bari bir kardeşi olsun yalnızlığı bir nebze azalsın istedim... Ama demişti dersin daha kızın doğduktan kısa bir süre sonra ikinci için uygun zaman düşünmeye başlayacaksın :teytey: Eee olmadı dediğim diyelim; hala tek çocukta ısrarcısın bu da senin bencil olduğundan değil senin böylesini mantıklı bulduğundandır... a.s.
Sağlıcakla gelsin güzel kızın...Benim de ilk çocuğum kız dediğim gibi ve şimdi 3 yaş 2 aylık... Harika günler geçiriyoruz beraber... Darısı isteyen herkesin başına...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?