Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeğine rota virüs aşısı yaptıran var mı?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

selene34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2010
339
4
66
Diğer
kızlar merhaba, bebeğim 2 ayını bitirdi. dr rota virüsü asısı yapılması gerektiğini söyledi bildiğim kadarıyla ishale sebep olan rota virüsü için gerekliymiş tereddütte kaldım. siz bu asıyı yaptırdınızmı ?

ben yaptırdım canım. 3. ve 5. ayında yapılıyor. yapılması gerekli bence. ama sigorta karşılamıyor aşıyı kendin alıyorsun dr. yapıyor. ağızdan yapılan bir aşı zaten. 145 tl ücreti.

bende yaptırdım.doktorumuz önümüz yaz olduğu için yaptırmamızın doğru olacağını söyleyince bende allah korusun sonra niye yaptırmadım diye pişman olacağıma aşıyı yaptırmayı tercih ettim
:68:

ben de son dozunu bugün yaptırdım.(benimki 3 dozluktu, ama bazı markaların 2 doz oluyormuş) hatta bizi maddi olarak bayağı sarstı ama eşim sonradan pişman olacağımıza tedbirimizi alalım dedi.

bizde yaptırmıştık kızıma.devlet aşı takvimine almadığı içi ücretsiz bir aşı değil.imkanın varsa alıp yaptır derim.biraz pahalı bir aşı.

ben yaptırmadım. imkansızlıktan değil ama kendi kendine atlatabilir diye düşündüm. çünki herkeste çok zor geçen bişey değil rota virüsü. doktorumuz yaptırma taraftarıydı ama istemedik biz.

biz yaptırmadık. ticari olduğunu düşünüyoruz. eşim, aşı çok kıymetli olsaydı devlet takvime koyardı diyor. ilginçtir ki gittiğim çocuk dr.ları da tavsiye ediyor. çocuk dr. arkadaşlarımız var, arkadaşımız olduklarından mıdır acaba, yaptırmamıza da gerek olmadığını söylüyorlar :34:

biz yaptırmadık. ticari olduğunu düşünüyoruz. eşim, aşı çok kıymetli olsaydı devlet takvime koyardı diyor. ilginçtir ki gittiğim çocuk dr.ları da tavsiye ediyor. çocuk dr. arkadaşlarımız var, arkadaşımız olduklarından mıdır acaba, yaptırmamıza da gerek olmadığını söylüyorlar :34:

öncelikel sizin ve eşinizin düşüncesine saygı duyuyorum.fakat ben çokda ticari olduğuna inanmıyorum.çünkü ticari olsaydı şart koşarlardı mutlaka yaptırın olmazsa olmaz derlerdi ama yaptırıp yaptırmama tercihini doktorlar bize bırakıyoru. ve birde şöyle bir durum var pnömokok aşısı Türkiyeye ilk geldiği yıllar devlet aşı takvimine almadığı için ücretli bir aşıydı.fakat ilerleyen yıllarda devlet pnömokok aşısını aşı takvimine aldı ve şuan ücretsiz olarak aşı yapılmakta.eğer ticari bir durum söz konusu olsaydı devlet neden pnömokok aşısınıda takvime alıp ücretsiz yapsın ki.onuda karşılamayabilirdi.rotavirüste çok yeni bir aşı umarım ilerleyen yıllarda devlet bu aşıyıda takvime alır ve herkes ücretsiz yararlanır.

öncelikel sizin ve eşinizin düşüncesine saygı duyuyorum.fakat ben çokda ticari olduğuna inanmıyorum.çünkü ticari olsaydı şart koşarlardı mutlaka yaptırın olmazsa olmaz derlerdi ama yaptırıp yaptırmama tercihini doktorlar bize bırakıyoru. ve birde şöyle bir durum var pnömokok aşısı Türkiyeye ilk geldiği yıllar devlet aşı takvimine almadığı için ücretli bir aşıydı.fakat ilerleyen yıllarda devlet pnömokok aşısını aşı takvimine aldı ve şuan ücretsiz olarak aşı yapılmakta.eğer ticari bir durum söz konusu olsaydı devlet neden pnömokok aşısınıda takvime alıp ücretsiz yapsın ki.onuda karşılamayabilirdi.rotavirüste çok yeni bir aşı umarım ilerleyen yıllarda devlet bu aşıyıda takvime alır ve herkes ücretsiz yararlanır.

ben de buna katılıyorum. pnömokok da nerdeyse daha yeni girdi devletin aşı takvimine. ve bence bir iki yılda rota da girecek. yaptırmadık diye illa hasta olacak ya da yaptırdık diye illa hasta olmayacak diye bir şey yok. (bu sene hastanede bu virüse yakalanan bir kaç çocuk gördüm de içim yandı. umarım hiçbirimizin yavruları hastalanmaz.)

ben bu asının ticari nedenlerden yapıldıgını duydum ve banada öyle geliyor. ama yinede sonradan vicdan azabı cekmek istemiyorum...

ben bu asının ticari nedenlerden yapıldıgını duydum ve banada öyle geliyor. ama yinede sonradan vicdan azabı cekmek istemiyorum...

kuaförümün kızı 2 yaşında ve geçen yıl kanlı ishale yakalanmış.hastaneye gitmişler apartopar biraz sıkıntılı günler yaşamışlar.bana anlattığı zaman ben hamileydim ve çok tedirgin oldum.hepimiz çok zengin insanlar değiliz ama söz konusu bebeğimiz olunca biraz kendimizi zorlayıp gerekli şeyleri yapmak ileride pişman olmamızı engeller.biz yaptırdık ama her anne baba farklı düşünebilir.umarım hiç bir bebeğin başına gelmez bu kötü durum.

ben de yaptırdım.ticari olduğunu düşünmüyorum. daha dün okudum yılda 500.000 bebek rota virüsünden ölüyomuş. pahalı ama değer bence aklımızda kalacağına.

sizin doktorlarınız yine bilgilendirmiş benim kuzum üç buçuk aylıkken rota virüsüne ya<kalandı bir hafta hastanede yattık damar yeri bulamadılar delik deşik ettiler oglumu serum takmak için iyne yeri şişti neler neler yaşadık yavrumla bidaha çocugum olursa kesin yaptıracagım küçükken yakalanınca çok zor geçiyo

sizin doktorlarınız yine bilgilendirmiş benim kuzum üç buçuk aylıkken rota virüsüne ya<kalandı bir hafta hastanede yattık damar yeri bulamadılar delik deşik ettiler oglumu serum takmak için iyne yeri şişti neler neler yaşadık yavrumla bidaha çocugum olursa kesin yaptıracagım küçükken yakalanınca çok zor geçiyo

çok geçmiş olsun yavruna. Allah yavrularımızı korusun...

biz de çok araştırmıştık.. drmuz rota virüsü olan çocuklar hastanede bir hafta yatıyor onların durumlarını bildiğim için size öneriyorum dedi,biz de yaptırdık..3 dozdu,ticari değil hastalıktan önleyici ve faydalı bir aşı bence..

geçmiş olsun.allah hiç bir bebeğe yaşatmasın:nazar::nazar::nazar:

Ben de yaptırdım. ama su çiçeği hastalığı sonrası ishal başladığında tahlil yaptırdık rota çıktı kakasında. ama hiç sarsılmadı. belki de aşısı olmasaydı çok daha fazla sarsılabilrdi. önlem almak lazım.

Back
X