Bebegine tek başına bakanlar

Ya birde evde birileri olunca rahata alisiyorsunuz ve cocuk da uyumakta gucluk cekebiliyor sesden yanliz kaldiginizda kendi kendine uyuyor bile kis aylarina girdik zaten simdi tekde olsak disari cikmak cok zevkli degil havadan:) bahar aylarinda alip cikarsiniz oda anlar herseyi sikintisiz derdi bitmis olur keyifli keyifli gezersiniz topu topu 2 ay daha zorlugu bence

Ben önce uyku rutini oluşturdum. Akşam 18:45 gibi ışıkları tamamen kapatıyoruz evdeki. Babası kucaklayıp camları gezdiriyor “kuşlar, pisiler, hav havlar uyumuş” diyor 5 dakika. Sonra ben alıp odasına götürüyorum orada altını açıyorum, 3-4 dk ayak masajı yapıyorum, tekrar kucaklayıp cama götürüyorum balkon camı ve pencereden 2 dk dışarıyı gösterip, kuşkar uyumuş vırt zırt diyorum. İkna turumuz böyle. Sonra yatağına koyuyorum. Uyku arkadaşı var 5. Ay almıştım. Beze dikilmiş ayıcıktı. Zamanla ayıcık koptu mendil gibi bezi kaldı. Onu eline veriyorum. Bazen hemen uyuyor, bazen 10 dk debeleniyor kendi kendine oynuyor ve dalıyor. Gece 1 kez uyandığında meme vermiyorum su veriyorum. Kendi uyuyor yine.

İlk 3 gün ağladı bu sisteme başladığımda ama uykuya geçti. 7-8 dk da bir yanına gittim, kucakladım camı gösterdim yine herkes uyudu z de uyuyalım dedim ikna ettim. O dönem dirayetli olmak lazım ağlamaya karşı. Sonrası yetişkin gibi uykuya geçme oluyor rahat ediyorsun.

Yok işte imkanı olmayanlar da annesini çağırsın. Benim çalışan arkadaşlarımda yatılı bakıcı var. Yarım zamanlı çalışanda da tüm gün bakıcı var. Bunlar çok rahat ediyorlar. Benim gibi kendi bakan var. O da çok bunalıyor. Diğerlerinin ya annesi yanında kalıyor ya da annesinin muhittine taşıdılar.

Yani düzenli, kendine yeten, dinlenebildigin yemek yiyebildigin, banyo yapabildiğin bir yasam icin bebeğin zorluğuna göre tabi destek şart.

Aslinda kisiye gore degisiyor uykuyu cok seven icin zor gece 4-5 saat boluk porcuk yatsamda gunduz uyumuyorum ev isi yemek temizlik spor kisisel bakim hepsinide hallediyorum yorgunmuyum ilk baslarda evet oyleydi ama simdi bunye alisti

Çok sağol. Bunu deneyeceğim. Sevdim bu yöntemi. Bizim sıkıntımız aslında çocuğa hiç rutin oluşturamadik. Gecelerı meme de bile 2 saatte ancak uyuyor. Ve uykusu da var huysuz sakinletip dalamadigi için de iyice agresiflesiyor.

Ve bence uyku arkadaşı ihtiyacı da var. Çünkü uykuya dalarken eline birşey dolamayi seviyor. Genelde battaniyeyi doluyor. Sonra elini ondan kurtarmaya çalışırken hayda bir daha uyanıyor falan.

Valla sanırım her bebek ayrı değil yani çocuktan çocuğa değişiyor benim oğlum bebeklerden beri hep çok hareketli bir bebekti yalnız hicbir işimi göremedim ki hala da öyle hep peşimden gelir e malum yalnız da bırakamıyorum çocuk bu ne yapacağı belli olmaz
Canım keşke aynı şehirde oturuyor olsaniz işi olmadıkça sabah gelir eşin gittikten sonra eşin gelmeden gider en azından işlerine yardım eder sen de bebisle ilgilenirsin o da olabilirdi aynı şehirde değilsiniz sanırım?

1 çocuk buyutmus biri olarak suan bende bi kaygilari tasiyorum. 2 haftalik bebegim var be annem gidince 2 kucuk cocukla nasil basedecegimi dusunuyorum.emzirirken surekli genzine kaciriyor oglum resmen panik atak oldum.sen kendini hazir hissedene kadar annen biraz daha yaninda kalsin bence en iyi sen bilirsin ne zaman bakabilecegini bebegine

Başka oneriniz varsa öğrenmek isterim

Siz iç sesinizi dinleyin herkesin çocuğu bir olmak zorunda değil bizler nasıl farklıysa bebekler de oyle hepsi farklılar kiki bebekler annelerine nefes aldırmıyorlar dibinden ayrılmıyorlar yardım alabileceğiniz birileri varsa etrafınızda değerlendirin ne olacak ki?

Benim sadece 15 gün kaldı sonra ist döndü kv yakın olmasına rağmen gelmedi bebeğim 3 aylıkken dış çıkardı uykusuz da kaldım ama kendime göre bir düzen kurdum ve sağolsun eşimde çok yardım etti taksi şoförü olmasına rağmen herşeyi tam yapamayabilirsiniz ama kendinize bir düzen kurarsınız şimdi 3 yaşında kızım çok şükür büyüdü bile sağlıkla büyüsün bebeginiz

Benimki de öyleydi. Sabaha kadar 15 kere uyanıp meme diye ağladığını biliyorum. Memede uyurdu öyle koyardım. Şanslıysam yarım saat uyurdu. Yoksa koyduğum gibi uyanırdı, yine meme. Çıldıracaktım çok mutsuzdum o dönem. Kabus gibiydi. Benim avantajım yanımda yatmaması oldu. Kesinlikle yatmadı, istemedi. O yüzden farklı yöntemler denedim. Yatsaydı belki de başka şekilde devam ederdik. Biz doğduğu günden beri saat 20 yi en son yatma vakti olarak ayarladık ama. Işıkları söndürme olayımız ilk aydan beri var. Ve tek yatıyor. Arada koridor var, ben telsizle yatıyorum. Yanına tekli yatak koydum öyle de yattım ama yatakta dönünce huysuzlanıyordu. Beni istiyordu. Odadan ayrılınca o da bitti. Son olarak Yttığı odada oyun amaçlı vakit geçirmeyiz. Perdeleri kapalıdır, hiç açmam.

Umarım sen de feraha çıkarsın. Bol sabır dilerim.

NAbıyoruz biliyor musunuz,

Olduğu kadar olmadığı kadet mottosu ile ev işlerine bakıyoruz. Bir gün bebek gayet keyfi yerinde uykusunu da güzelce alıyor, heh o gün ev gıcır gıcır, öbür gün gazlı kucaktan inmiyor, akşam eelince eline bebeği verip bir makarna haşlıyoruz. Evi de bişeyler götürüyor işte.

Banyosunu eşle birlikte yaptırıyoruz.

Yorgunsak halsizsek bebekle birlikte biz de yatıyoruz.

Hava güzelse bebeğe hava aldırmak için dışarı çıkıyoruz, yok değilse muhakkak bebeği oda oda dolaştırıp evi havalandırıyoruz gündüz belirli periyotlarla.

Bebeğimiz hasta oluyor, huysuz oluyor, diş çıkarıyor... oturup bebekle birlikte ağlamıyoruz (ağlasak da öyle kısacık), sakin kalıyoruz, biliyoruz ki biz de bebekken hastalandık diş çıkardık, bu günler geçecek, sabır sabır sabır.

Aileden birilerinin yardimci olmasi hem guzel hem kotu. Imkan varsa bence paralı yardimci olacak, o isleri yapacak anne bebekle ugrasacak.
Ben ilk dogumumda kayinvalidem arada geliyordu, hadinben bebege bakayim sen islerini gor diyordu. Arkasindan kayinpederim, arkasindan kaynim geliyordu.
Bebegin bana benim bebege ihtiyacim var oysaki, surekli emmek istiyor, agzina emzik tikip susturmaya calisiyor vs vs
Bir de hizmetleri cabasi. Gelmesinler daha iyi.
Annem kaldiginda da postu seriyordum resmen. Oyle olunca da insanin kendine guveni gidiyor, kendine asla yetemeyecekmis gibi hissediyor.
Zorlanirsin ama bakarsin emin ol. Sadece ilk zamanlar icin buzlukta yiyecek bulundur. Koftw,börek vs.
Benim icinen buyuk sorun yemek oldu, hala da arada oluyor. Biri 7 digeri 1 yaşında iki cocugum var. Evet cok duzenli yasamiyoruz ama alistik yeni hayatimiza da.

Konu sahibi bebeğine tek başına bakanlar bana tavsiyede bulunabilir mi demiş; biz de buna istinaden tavsiyede bulunduk yoksa evinden annesini biz göndermiyoruz merak etmeyin.Tavsiyede bulunurken de kendi tecrubelerimizden zor gunlerimizden bahsettik ki yalnız olmadığını, bunun bir süreç olduğunu ve geçeceğini bilip kendine guveni gelsin.

Aslinda kisiye gore degisiyor uykuyu cok seven icin zor gece 4-5 saat boluk porcuk yatsamda gunduz uyumuyorum ev isi yemek temizlik spor kisisel bakim hepsinide hallediyorum yorgunmuyum ilk baslarda evet oyleydi ama simdi bunye alisti
Üstesinden gelebiliyorsanız ne güzel.. genelde gözlemlediğim ev,yemek,çocuk,temizlik vs derken kadın akşama kadar bitap düşmüş yorgunluktan sinir küpü olmuş eşi gelince güleryüz ilgi yerine negatif enerji yayanlar. Sizin gibilere gıptayla bakıyorum.

Ben tek baktım bırıne bağlı olarak yasanmaz bebek bakılmaz

İlk cocuguma da tek baktım
Şimdi 21 gunluk ikinci çocugum kucagımda bugunden itibaren onada tek bakıcam

27 aylık + 21 günlük

Çok eğlenceli bir evimiz var ağlamalar çığlıklar kusmuklar laminantı yalayanlar
Hepinizi bekleriz

Başka oneriniz varsa öğrenmek isterim
Haftada bir temizlikçi dedim o bile fazla geldi :) ben önce kadının mutlu olması,kendini iyi hissetmesi taraftarıyım. Kadın mutlu olacakki eşinidr mutlu etsin,kadın mutlu olacakki mutlu çocuk yetiştirebilsin. Bunun içinde zaman lazım.. kendine bakıp,kendine zaman ayırıp kendini iyi hissetmesi lazım. Böyle düşününce para çok geri planda benim için. Kendimi temizlik ütü vs için yormak yerine o vakitte kendime bakmayı tercih ederim. Kendimi iyi hissettiğimde etrafımdakileree iyi olacak çünkü.
Ben çalışan kesimdeyim. Çocuğuma bakan biri var,evimin her işini yapan başka biri var. Akşam eve geldiğimde sadece kızımla ilgilenmek istiyorum çünkü.evi toparlayayım,yemek yapayım dertlerim olsun istemiyorum. Kızım uyuyana kadar sadece onunla ilgilenmeliyim.. şimdi başım ağrıyor mesela,eşim aldı market bahanesiyle çıkardı kızımı.. kızım uyuduğunda eşimle ilgileneyim istiyorum.. haftasonu tatilimi temizlikle öldürmeyeyim..
bazıları başka düşünüyor,herkesin yaşam tarzı..

Gün içinde neler yapıyorsunuz bir anlatır mısınız hangi konuda zamanın yetişmeyeceğini düşünüyorsunuz?

Neticede artik cocuklu bir hayatim var herseyi onunla yapmaya alismaliyim diye dusunuyor insan ojemide suruyorum makyajimida yapiyorum fark su eskiden tum gun rahattim istedigim zaman yapardim herseyi ama simdi bos zamanlari degerlendiriyorum bana avnataji bile oldu mutfagimda bulasik birikmiyor evim hep supurulmus silinmis:) firsati yakaladigimda yapiyorum cunku kadinlar anne olduktan sonra kadin oldugunuda unutmazsa kendinede bakar esiyle arasindaki bag eskisi gibide kalir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…