Ben önce uyku rutini oluşturdum. Akşam 18:45 gibi ışıkları tamamen kapatıyoruz evdeki. Babası kucaklayıp camları gezdiriyor “kuşlar, pisiler, hav havlar uyumuş” diyor 5 dakika. Sonra ben alıp odasına götürüyorum orada altını açıyorum, 3-4 dk ayak masajı yapıyorum, tekrar kucaklayıp cama götürüyorum balkon camı ve pencereden 2 dk dışarıyı gösterip, kuşkar uyumuş vırt zırt diyorum. İkna turumuz böyle. Sonra yatağına koyuyorum. Uyku arkadaşı var 5. Ay almıştım. Beze dikilmiş ayıcıktı. Zamanla ayıcık koptu mendil gibi bezi kaldı. Onu eline veriyorum. Bazen hemen uyuyor, bazen 10 dk debeleniyor kendi kendine oynuyor ve dalıyor. Gece 1 kez uyandığında meme vermiyorum su veriyorum. Kendi uyuyor yine.Uyku eğitimi derken nasıl bir yol izledin. çok farklı yaklaşımlar var, okudum bir kısmını uygulamaya çalıştım ama ben yapamadım. Eşim onu bazen yatağa yatırıp uyutuyor. Beni gördüğü zaman mutlaka meme istiyor. Bu arada emzik kullanmıyor beni emzik gibi kullanıyor uykuya dalarken.
120 ×4=480
ayda 480lira temizlikçiye vermek evet bir lükstür
Haftada 2 kere sürekli olarak dışardan yemek söylemek en az 100 lira bir hafta için ayda 400 lira yapar
Toplam 900/1000 lira bunlar için verebilecek çok fazla aile yok bence
bu arada pizza çok sağlıksız heleki yeni doğum yapmış emziren bir anne için
Pizzada birçok şakuteri ürünü ve hamur var
Neyse siz istediğiniz gibi yapabilirsiniz tabi
Ben çok konuşunca banlaniyorum sonra iyi akşamlar
Aslinda kisiye gore degisiyor uykuyu cok seven icin zor gece 4-5 saat boluk porcuk yatsamda gunduz uyumuyorum ev isi yemek temizlik spor kisisel bakim hepsinide hallediyorum yorgunmuyum ilk baslarda evet oyleydi ama simdi bunye alistiHaftada birgün temizlikçi,haftada birkaç gün hazır yemek. Onun dışında bebekle bol ilgi,bol oyunlu günler.. hem ev işi,hem yemek hem bebek bakan annelerin fazla yorgun olduğu ortada dolayısıyla ne bebeğine nede eşine ilgi ve sevgi anlamında yetemiyorlar bence.
Çok sağol. Bunu deneyeceğim. Sevdim bu yöntemi. Bizim sıkıntımız aslında çocuğa hiç rutin oluşturamadik. Gecelerı meme de bile 2 saatte ancak uyuyor. Ve uykusu da var huysuz sakinletip dalamadigi için de iyice agresiflesiyor.Ben önce uyku rutini oluşturdum. Akşam 18:45 gibi ışıkları tamamen kapatıyoruz evdeki. Babası kucaklayıp camları gezdiriyor “kuşlar, pisiler, hav havlar uyumuş” diyor 5 dakika. Sonra ben alıp odasına götürüyorum orada altını açıyorum, 3-4 dk ayak masajı yapıyorum, tekrar kucaklayıp cama götürüyorum balkon camı ve pencereden 2 dk dışarıyı gösterip, kuşkar uyumuş vırt zırt diyorum. İkna turumuz böyle. Sonra yatağına koyuyorum. Uyku arkadaşı var 5. Ay almıştım. Beze dikilmiş ayıcıktı. Zamanla ayıcık koptu mendil gibi bezi kaldı. Onu eline veriyorum. Bazen hemen uyuyor, bazen 10 dk debeleniyor kendi kendine oynuyor ve dalıyor. Gece 1 kez uyandığında meme vermiyorum su veriyorum. Kendi uyuyor yine.
İlk 3 gün ağladı bu sisteme başladığımda ama uykuya geçti. 7-8 dk da bir yanına gittim, kucakladım camı gösterdim yine herkes uyudu z de uyuyalım dedim ikna ettim. O dönem dirayetli olmak lazım ağlamaya karşı. Sonrası yetişkin gibi uykuya geçme oluyor rahat ediyorsun.
Canım keşke aynı şehirde oturuyor olsaniz işi olmadıkça sabah gelir eşin gittikten sonra eşin gelmeden gider en azından işlerine yardım eder sen de bebisle ilgilenirsin o da olabilirdi aynı şehirde değilsiniz sanırım?Bu arada yanlış yazmışım bebeğim 1.5 aylık 2.5 değil. Sikintili ve yatarak bir hamilelik ve zor bir dogum gecirdim. Bebegim cok gazli ve sikintili. Biz Turkler ne yazik ki bilip bilmeden baskalarini elestirmeye ve kusur bulmaya cok merakliyiz. Yasadiklarindan örnek veren tüm annelere teşekkür ederim. Sadece eleştirmek için yorum yapanlar size ayrica teşekkür ederim beni yaniltmadiniz.
Haftada bir temizlikçi çağırmak çokta standart üstü değil,öneri sadece. Haftada 120 lira herşeye harcanıyor. Hergün dışardan olmasada haftada bikaç gün dışardan yenebilir. Bunun illaki biftek,pirzola olması gerekmiyor pizzada karın doyurur günü geçirir. Evde yemekte bedavaya pişmiyor sonuçta.
Benim çözümüm çok daha iyi aslında ama bahsetmeyeyim hiç,çevrenizde haftada bir temizlikçi alan bile yoksa benimki çok fazla gelecektir.
Siz iç sesinizi dinleyin herkesin çocuğu bir olmak zorunda değil bizler nasıl farklıysa bebekler de oyle hepsi farklılar kiki bebekler annelerine nefes aldırmıyorlar dibinden ayrılmıyorlar yardım alabileceğiniz birileri varsa etrafınızda değerlendirin ne olacak ki?Yardımcı olmaktan çok yargılayanlar var sağolsunlar.
Belki bebeğinizin uyku sorunu var yada başka birşey cesaret edemiyor olabilirsin çok küçük çünkü alışmak da kolay değil bende yeni Doğum yaptım konuyu takipteyim bir çözümüm yok maalesef aynı dertten muzdaribim
Benimki de öyleydi. Sabaha kadar 15 kere uyanıp meme diye ağladığını biliyorum. Memede uyurdu öyle koyardım. Şanslıysam yarım saat uyurdu. Yoksa koyduğum gibi uyanırdı, yine meme. Çıldıracaktım çok mutsuzdum o dönem. Kabus gibiydi. Benim avantajım yanımda yatmaması oldu. Kesinlikle yatmadı, istemedi. O yüzden farklı yöntemler denedim. Yatsaydı belki de başka şekilde devam ederdik. Biz doğduğu günden beri saat 20 yi en son yatma vakti olarak ayarladık ama. Işıkları söndürme olayımız ilk aydan beri var. Ve tek yatıyor. Arada koridor var, ben telsizle yatıyorum. Yanına tekli yatak koydum öyle de yattım ama yatakta dönünce huysuzlanıyordu. Beni istiyordu. Odadan ayrılınca o da bitti. Son olarak Yttığı odada oyun amaçlı vakit geçirmeyiz. Perdeleri kapalıdır, hiç açmam.Çok sağol. Bunu deneyeceğim. Sevdim bu yöntemi. Bizim sıkıntımız aslında çocuğa hiç rutin oluşturamadik. Gecelerı meme de bile 2 saatte ancak uyuyor. Ve uykusu da var huysuz sakinletip dalamadigi için de iyice agresiflesiyor.
Ve bence uyku arkadaşı ihtiyacı da var. Çünkü uykuya dalarken eline birşey dolamayi seviyor. Genelde battaniyeyi doluyor. Sonra elini ondan kurtarmaya çalışırken hayda bir daha uyanıyor falan.
Üstesinden gelebiliyorsanız ne güzel.. genelde gözlemlediğim ev,yemek,çocuk,temizlik vs derken kadın akşama kadar bitap düşmüş yorgunluktan sinir küpü olmuş eşi gelince güleryüz ilgi yerine negatif enerji yayanlar. Sizin gibilere gıptayla bakıyorum.Aslinda kisiye gore degisiyor uykuyu cok seven icin zor gece 4-5 saat boluk porcuk yatsamda gunduz uyumuyorum ev isi yemek temizlik spor kisisel bakim hepsinide hallediyorum yorgunmuyum ilk baslarda evet oyleydi ama simdi bunye alisti
Ben tek baktım bırıne bağlı olarak yasanmaz bebek bakılmazMerhaba kızlar,
Bebeğim 1.5 aylık annem doğumdan önce yanıma gelmişti. Esim artık anneni göndermemiz lazım sen tek bak diyor. Annemi memlekete gönderelim diyor. Bebegine tek bakanlar nasıl baktiniz? Bana yol gosterip tavsiye verir misiniz? Uyurken yanından ayrilamiyorum. Annemle 2 kişi olmamıza rağmen zor ceviriyoruz evi.
Haftada bir temizlikçi dedim o bile fazla geldi :) ben önce kadının mutlu olması,kendini iyi hissetmesi taraftarıyım. Kadın mutlu olacakki eşinidr mutlu etsin,kadın mutlu olacakki mutlu çocuk yetiştirebilsin. Bunun içinde zaman lazım.. kendine bakıp,kendine zaman ayırıp kendini iyi hissetmesi lazım. Böyle düşününce para çok geri planda benim için. Kendimi temizlik ütü vs için yormak yerine o vakitte kendime bakmayı tercih ederim. Kendimi iyi hissettiğimde etrafımdakileree iyi olacak çünkü.Başka oneriniz varsa öğrenmek isterim
Neticede artik cocuklu bir hayatim var herseyi onunla yapmaya alismaliyim diye dusunuyor insan ojemide suruyorum makyajimida yapiyorum fark su eskiden tum gun rahattim istedigim zaman yapardim herseyi ama simdi bos zamanlari degerlendiriyorum bana avnataji bile oldu mutfagimda bulasik birikmiyor evim hep supurulmus silinmis:) firsati yakaladigimda yapiyorum cunku kadinlar anne olduktan sonra kadin oldugunuda unutmazsa kendinede bakar esiyle arasindaki bag eskisi gibide kalirÜstesinden gelebiliyorsanız ne güzel.. genelde gözlemlediğim ev,yemek,çocuk,temizlik vs derken kadın akşama kadar bitap düşmüş yorgunluktan sinir küpü olmuş eşi gelince güleryüz ilgi yerine negatif enerji yayanlar. Sizin gibilere gıptayla bakıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?