Bebegine tek başına bakanlar

samanthaa

Guru
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2012
605
95
298
İstanbul
Merhaba kızlar,

Bebeğim 1.5 aylık annem doğumdan önce yanıma gelmişti. Esim artık anneni göndermemiz lazım sen tek bak diyor. Annemi memlekete gönderelim diyor. Bebegine tek bakanlar nasıl baktiniz? Bana yol gosterip tavsiye verir misiniz? Uyurken yanından ayrilamiyorum. Annemle 2 kişi olmamıza rağmen zor ceviriyoruz evi.

Son düzenleme:
Merhaba kızlar,

Bebeğim 2.5 aylık annem doğumdan önce yanıma gelmişti. Esim artık anneni göndermemiz lazım sen tek bak diyor. Annemi memlekete gönderelim diyor. Bebegine tek bakanlar nasıl baktiniz? Bana yol gosterip tavsiye verir misiniz? Uyurken yanından ayrilamiyorum. Annemle 2 kişi olmamıza rağmen zor ceviriyoruz evi.
ben de hep nasıl bakılmaz diye merak ediyorum
eşiniz çok bile dayanmış
çalışmıyorsanız niçin tek başınıza bakmıyorsunuz?

Henüz bebeğim yok ama bakarsınız tabiki, 2,5 aylık olmuş, eşinize birazcık fazla iş düşer ama annenizi gönderme zamanınız çoktan gelmiş geçiyor. Siz artık küçük bir ailesiniz. Kendi kendinize yetmeyi öğrenmelisiniz. Ben en fazla 15 gün birinin yanımda olmasını isterim diye düşünüyorum şuan.

Bebeğiniz uyurken , yorgunsanız dinlenir, değilseniz ufak tefek işlerinizi halledersiniz. Mükemmel bir ev olmasını hayal etmeyin. Her kadın bunu başarabilecek güçtedir. Kendinize güvenin. İlk zamanlar için annenizden buzluğa bişeyler hazırlamasını rica edebilirsiniz belki, Sonra alışırsınız zaten. Kolaylıklar diliyorum

Merhaba kızlar,

Bebeğim 2.5 aylık annem doğumdan önce yanıma gelmişti. Esim artık anneni göndermemiz lazım sen tek bak diyor. Annemi memlekete gönderelim diyor. Bebegine tek bakanlar nasıl baktiniz? Bana yol gosterip tavsiye verir misiniz? Uyurken yanından ayrilamiyorum. Annemle 2 kişi olmamıza rağmen zor ceviriyoruz evi.

bebek senin ve kocanın bebeği annene güvenip yaptıysan zaten kocaman bir hata. kocan haklı. kendi başına bakılmayacak bir şey yok. hem bu sayede sen de bebeğinle daha güzel bir dil oluşturabilirsin.

Merhaba kızlar,

Ben 1 haftaliktan sonra tek baktim...annelik iç güdüsüyle her şeyi yapiyorsun canim..

Zor oluyor ama bakılıyor canım. Benim bebeğim az uyuyan bir bebek. Yanından ayrılamıyorum bende. Kanguru aldım ona koyup ev işi yapıyorum, mama sandalyesine koyuyorum öyle yemek yapıyorum. Uyuduğu zamanda telsiz görevi gören bir uygulama indirdim telefonuma onunla yalnız bırakabiliyorum. Eşinin senden beklentisi az olursa hergün düzenli yemek yapamamak gibi idare eder gidersin

yanında biri oldukça ona muhtaç kalmaya devam edersin. herkes anasıyla mı bakıyor? iş yok güç yok evdesin yani tabi ki bakabilirsin. belki işler aksar, belki ev tozlanır, belki her akşam yemeğin hazır olmaz ama bakarsın yani. böyle böyle.

Bebeginize tek basina bakmaniz daha kolay. Anneniz de bir yerden sonra kendi duzenine donmeli. Oglum 27 aylik,dogumundan beri tek basima bakiyorum ki zor bir cocuk. Yemez uyumaz cinsinden. Insan zamanla alisiyor. Eslerin rolu buyuk,aksamlari size yardimci olmali, kendi isini kendisi gorebilmeli. Evi cevirmek dediginiz seyi esinizle birlikte yaparsiniz. Aksamdan aksama esiniz ev islerine ve cocuk oyalamaya el atarsa zorlugu kalmaz.

Esiniz yemek hazirlarken siz cocukla ilgilenirsiniz, hic bir sey beceremiyorsa salata yapar sofrayi kurar mesela. Camasirlari makineye atabilir,serebilir,toplayabilir. Utu yapabilir, evi temizleyebilir. Tuvalet banyo temizligi de yapabilir. Bunlar yukunuzu hafifletir ve bebeginizle daha cok ve kolay zaman gecirmenizi saglar. Eger erken uyuyan bir bebeginiz varsa siz de biraz uykunuzdan fedakarlik edip kendi bakiminizla ilgilenebilir veya ertesi gun yapilacak islerin ucundan tutabilirsiniz. Inanin zamanla oturacaktir bunlar. Cocuklu hayata alismak kolay degildir ama imkansiz da degildir sadece zaman alir. Gule gule buyutun bebeginizi

Ben tavsiye isteyip soruyorum ancak nasıl bakilmaz diye bir yanıt alıyorum ilginç gerçekten...
Sık sık emzir kuzum,altını belli aralıklarla pişik olmamasına dikkat ederek değiştir,gündelik işlerini o uyurken yaparsın.Şu ara uykudan göz açmaz pek,evhamlı olma,sormak istediğin şeyler varsa kafana takılan sor:)

Merhaba kızlar,

Canım bebeğim tam 3 aylık.8 yaşında da bir kızım var.Annem 10. Gün ,kayinvalidem,20.gun evlerine döndüler.Oyle güzel geçiyor ki zaman anlatamam.Cokda güzel bakarsın,neyi neden yaptığını kimseye açıklamadan,sürekli birilerinin eleştirisine maruz kalmadan bakarsın hem de. Hiç korkma sen

Back
X