Bebegine tek başına bakanlar

50 günlük bebeğim var.3 günlükken hastanede yatmak zorunda kaldı kızım 3 gün yoğun bakımda yattı. Sonra tahliller temiz olunca eve geldik ondan sonra kimseyi evde istemedik enfeksiyona karşı çok korkmuştuk eşimle bu yüzden sadece ben ilgilendim. Hiç anneleri de aramadım. Aklıma takılan bi şey olursa int açıp bakıyordum uzmanlar ne demişler diye.uzmanların dediğiyle annelerin bazı dedikleri çok zıttı onları dinledikce aslında annelerinden çok bilmediklerini düşündüm. Onun için onlara hiç sormadım. Nasıl altı bakılır nasıl banyo yaptırılır hepsini int baka baka öğrendim. Hem kendim bakınca tek başıma kızımla aramızda ki bağ çok güçlendi. Daha çok benimsedim her an yanında olmak istiyorum .o uyurken de ev işlerini yapıyorum.

Bu arada yanlış yazmışım bebeğim 1.5 aylık 2.5 değil. Sikintili ve yatarak bir hamilelik ve zor bir dogum gecirdim. Bebegim cok gazli ve sikintili. Biz Turkler ne yazik ki bilip bilmeden baskalarini elestirmeye ve kusur bulmaya cok merakliyiz. Yasadiklarindan örnek veren tüm annelere teşekkür ederim. Sadece eleştirmek için yorum yapanlar size ayrica teşekkür ederim beni yaniltmadiniz.
Gazlı bebekler için MAFLOR oneriyorum. Tabi doktorunuza danışın ama cidden ben yararını gördüm. Bağırsak düzenleyici şurup türünde bi ilaç bunu zamanında kızım kolikken kullandım ve 1.2.3. Gün azala azala 4. Gunde tamamen sebepsiz aglamasi kesildi.

Bizimki gece 12 de uyuyor. Gündüz 10 gibi kalkıyor. Gün içinde de memede uyuyor 40 dk. Sadece ama 4-5 sefer uyur. Uykuya da zor dalıyor. :KK43:
Benimki de öyleydi yarım saatte bir memede valla çıldıracaktım o dönem. uyku eğitimi uyguladım 9. Ay düzeldi. Şimdi gündüz 1:30-1:30 2 uyku, akşam 19 da ytıyor. Bazen sabah 06:30 a kadar deliksiz bazen de 1-2 kere uyanıp tekrar uyuyor. 9. Ay ayrılık korkuları başlıyor iyice bağımlı oluyorlar anneye. Ama beşiği varsa 3-4 gün taviz vermeden bıraksan, meme ile uykuyu ayırsan inan ki başarıyorlar yardımsız uyumayı. Aklına yatarsa dene bi.

Ben de hep merak ederdim bir insan kendi çocuguna nasıl bakamaz illa anneden kv den yardım ister ne saçma derdim. Yani nasıl uyuyamaz nasıl yemek yiyemez falan derdim. Hele bunlar ilk doğdukları zaman emiyor şıcıyor uyuyor nedir yani uyuduğu zaman sen de uyursun diyordum. Dalga geçmek için söylemiyorum bunlar gerçek fikirlerimdi.

Şimdi görüyorum ki insan tek başına asla ve asla çocuğuna bakamaz. Bakan var mı, var tabi mesela ben. İlk günden itibaren ben bakıyorum ama ne şartlarda. Şu anda 9 aylık haftada 1 banyo yapabiliyorum. Evim düzenli ve temiz olsun istediğim için hafta 2 yarım günden yardımcı geliyor. Ben hiç temizlik yapmıyorum tek yaptığım bulaşık makinesi doldur boşalt. Çamaşır yıka kurut falan. Akşam eşim geldikten sonra bebeği ona verip yemek yapabiliyorum. Bebis uyurken sabah kahvaltısı yapıyorum ve eşim geldikten sonra yemek pisirdikten sonra yemek diyorum. Günde 2 öğün sadece.
Haklısın ama zaten senden ekstra temiz ekstra özenli mükemmel sofralar bekleyen varsa onlar kabahatli.
Öncelik bebeğin zaten.
9 aylık bebek büyümüştür artık önüne koyun oyuncakları yemeği yapın zaten temizliğiniz yok.
Kırmak istemem ama biraz şımarıklık gibi geliyor bana. Bakılabilir yani zamanla o dinamiğe alışılıyor.
Ha ama imkan varsa neden kendimi zorlıyım gerekirse tam zamanlı yardımcı alırım oh :halay:

Konu sahibi kırdıysam özürdilerim ama annelik böyle birşey. Yeni düzene alışmanız gerekiyor.

Ben tavsiye isteyip soruyorum ancak nasıl bakilmaz diye bir yanıt alıyorum ilginç gerçekten...
Yardımcı olmaktan çok yargılayanlar var sağolsunlar.
Belki bebeğinizin uyku sorunu var yada başka birşey cesaret edemiyor olabilirsin çok küçük çünkü alışmak da kolay değil bende yeni Doğum yaptım konuyu takipteyim bir çözümüm yok maalesef aynı dertten muzdaribim

Ben ikiz baktım şimdide 15 aylik bebek oldu 3 bicir bicirlar beni düşün 1 bebege bakmakta ne var

Bende ilk gunler bile yanlız baktim halledersin 3 aylık olunca ergonomik bir kangruya koyup bütün ev işini yapabilirsin şimdi kolay zamanları

Allah kolaylık versin.
Durum bebeğin zorluğuna, eşinizin çocuk bakımı ve ev işlerine katılmasına göre değişir.
Ev işlerini arka plana atın, önceliğiniz bebek ve siz.
Eşiniz haklı, hem evde biriyle yaşamak zor hem annenizin de düzeni var.
Ama ihtiyacınız oldukça daha kısa süreli yardım isteyin annenizden veya başkasından.

Merhaba kızlar,

Bebeğim 1.5 aylık annem doğumdan önce yanıma gelmişti. Esim artık anneni göndermemiz lazım sen tek bak diyor. Annemi memlekete gönderelim diyor. Bebegine tek bakanlar nasıl baktiniz? Bana yol gosterip tavsiye verir misiniz? Uyurken yanından ayrilamiyorum. Annemle 2 kişi olmamıza rağmen zor ceviriyoruz evi.
Ilk uc gun bocalarsin.Bir hafta da alisirsin. Sonra bir bakarsin ki, cok ta guzel buyutmussun.Sonra sen bile sasirirsin ,zaman ne cabuk gecmis diye.

2 kadin bi evi nasi zor ceviriyosunuz anlamadim? Artik yalniz kalmanizin vakti gelmis esiniz cocugunuzla olup kendi düzeninizi kurmalisiniz artik belirli planlar yaparak işlerinizi yoluna koyun bakan nasi bakiyo hem cocuga hem eve calisan bayanlari katmiyorum bile...

Ben de kızım 20 günlükken yalnız kaldım annem gitti. İlk birkaç gün annemi göndermeseydim keşke dedim ama sonra alistim. Hatta yalnız kalmam iyi oldu kızıma daha çok alıştım. Tek sıkıntım eşim nobetteyken aç kalmamdi. :)

Bebek zaten bol bol uyuyacak. Annende yanında olsa neticede sen doyuruyosun. Ağlıyosa ya aç,ya, gazı var yada altı pis. Bu taktikle 6aydır kendim bakıyorum bebeğime hiçbir sokıntımızda olmadı çok şükür:) bebeğinin ihtiyacı olan tek kişi sensin. Tek geçireceğim ilk gün için çok stres yapıyodum ama hiç zorlanmadım Allaha şükür.

bebeğim var 9 aylık ve tekim üstelik kv de hasta ve yanıma geldi ikisini hastanelere gidip geliyorum .zor oldu ama şükür rabbim yardım etti ilk çocuk korkarsın panık olursun ama alışırsın canım merak etme sürekli oku hangi ayda ne yapman lazım araştır emin ol atlatırsın

Benimki de öyleydi yarım saatte bir memede valla çıldıracaktım o dönem. uyku eğitimi uyguladım 9. Ay düzeldi. Şimdi gündüz 1:30-1:30 2 uyku, akşam 19 da ytıyor. Bazen sabah 06:30 a kadar deliksiz bazen de 1-2 kere uyanıp tekrar uyuyor. 9. Ay ayrılık korkuları başlıyor iyice bağımlı oluyorlar anneye. Ama beşiği varsa 3-4 gün taviz vermeden bıraksan, meme ile uykuyu ayırsan inan ki başarıyorlar yardımsız uyumayı. Aklına yatarsa dene bi.
Uyku eğitimi derken nasıl bir yol izledin. çok farklı yaklaşımlar var, okudum bir kısmını uygulamaya çalıştım ama ben yapamadım. Eşim onu bazen yatağa yatırıp uyutuyor. Beni gördüğü zaman mutlaka meme istiyor. Bu arada emzik kullanmıyor beni emzik gibi kullanıyor uykuya dalarken.

Merhaba kızlar,

Bebeğim 1.5 aylık annem doğumdan önce yanıma gelmişti. Esim artık anneni göndermemiz lazım sen tek bak diyor. Annemi memlekete gönderelim diyor. Bebegine tek bakanlar nasıl baktiniz? Bana yol gosterip tavsiye verir misiniz? Uyurken yanından ayrilamiyorum. Annemle 2 kişi olmamıza rağmen zor ceviriyoruz evi.

Ben bebeğim 10 günlükken herkes gitmişti. Tek başıma yıkadım vs. Zaten yanında olsalar da bebekle anne ilgilenir ötekiler evle ilgilenir daha çok.
Siz onun annesisiniz neden yapamayasanız? Bazı şeyler içgüdüseldir. Korkmayın..

He tabi ki yemek yapmak için falan kendimi yormadım. Eşim gelince pratik şeyler yapardık. Sonra da eşim mutfağı falan toplardı. Çünkü ben bebek uyurken dinlenmeye çalışırdım.

21 aylik kizim var simdiye kadar tek bir insanoglu bakmadi dogumdan bu ana kadar ben baktim.zor muydu arada zorluklar yasadim agladim kizdim sinirlendim ama kizimi kendim buyuttum.ilk gunlerde esimin izni bitti o anda bir korku sardi beni nasi olacak diye ama korkulacak bisey yokmus.kaldiki benim kizim kolikti

Bir gun annen elbet gidecek onunda bi evi yuvasi var m.etme alisirsin Allah kolayliginu verir annen varken rahat olabilirsn ama artik ipleri senin alman gerek

Back
X