Bebegine tek başına bakanlar

Bende çok korkmuştum tek kalacağım zaman bebeğim 4 günlüktü başbaşa kaldığımızda ve sezeryanlıydım yıkamak beni korkutuyordu en çok ama zamanla alışıyorsun bırak bi süre ev dağınık kalsın yemek pişirme bi çeşit yap yeter alışacaksın illaki inan hiç zor değil kafan daha çok rahat edicek vr daha cesaretli olucaksın ilk 5 yıkamamda kıçıma kadar terlemiştim korkudan panikten ama şimdi güvenip kimseye vermem bebeğimi yıka diye anneme bile herşeyini kendim yapıyorum 7 aylık olduk bile

Bende Farklı şehirdeyim bütün ailemden uzak bebeğimi kendim büyütüyorum 6 aylık oldu bile biraz yorgunluk oluyor ama tek kalınca bakıyorsun endişe etme :)

yavruna tek bakamicaksan, kah sinirlenip, kah gulup, kah aglayip, kah uykusuz kalacaksiniz bunlar anneligi hissetmenizi saglar. Annelik gorevini baskasiyla paylasirsan ilerde tadini cikaramadigini, anneligi butun damarlarina kadar hissetmedigini anlarsin.
Ya cok nazlisiniz, yada kendine guvenmeyen biri. (sagliginiz yerinde degilde yardim aliyosaniz o baska)
Tamam acemilikdir diye arada sirada yardim almak olabilir ama artik cocugun 40i cikmis hala annenizle bakimi paylasmanizi pek saglikli bulmuyorum.
Neye alisirsan oyle gider.

Merhaba kızlar,

Bebeğim 1.5 aylık annem doğumdan önce yanıma gelmişti. Esim artık anneni göndermemiz lazım sen tek bak diyor. Annemi memlekete gönderelim diyor. Bebegine tek bakanlar nasıl baktiniz? Bana yol gosterip tavsiye verir misiniz? Uyurken yanından ayrilamiyorum. Annemle 2 kişi olmamıza rağmen zor ceviriyoruz evi.
Valla ikiz doğurup tek bakanların heykeli dikilmeli , bende tek bakıyorum ama birseyler hep eksik ,ya ütü ya süpürme ,ya yemek vs vs birde ek gıda dönemine geçtik ,herşey taze olacak hofff valla ensemden akan ter ayak topuğundan cikiyo , zor ama planlı olursanız düzene girecek gibi . Ben salonda yatıyorum mesela ,iki tane üçlü koltuk var ,ikisini açıyoruz birleştiriyoruz karşılıklı valla bes yıldızlı otelin kral dairesinde böyle yatak yoktur kocama yatak oluyor ,kocam ben kızım yanyana oğluşum boncuk ayak ucumuzda ailecek yatiyoz . Anneciginizde çok kalmış ondan aslında bu korkunun çoğu ,benim annem 5 günde geri gitti memlekete sezeryan olmama rağmen ,kaynana poff kuru gürültü , valla zor özetle ama altından kalkilmayacak gibi değil

Şimdi size çok zormuş gibi geliyor, altından kalkamayacağınızı düşünüyorsunuz.. Bi de böyle düşündüğünüz için içten içe kızıyorsunuz belki de kendinize.. Endişelenmeyin, öyle güzel bakıyor ki insan yalnız olunca. Sizin bebeğiniz o, annesi sizsiniz. Sorumluluklar listenizin başında mis kokulu bir melek var artık, bunu sindirip kabullendiğinizde herşey çok daha kolay ve keyifli oluyor. Onun sadece size ihtiyacı var. Herşey zamanla yoluna giriyor, dilini anlamaya başlıyorsunuz. Gün içinde hangi uykusu ortalama kaç dk sürüyor, bir beslenme onu ne kadar tok tutabiliyor falan hepsini çözüp eve ve kendinize ayıracağınız zamanları belirliyorsunuz :) Kendinizi hiç sıkmayın, her anının tadını çıkarın. Bir süreliğine bazı şeylerin bebekten önceki kadar kontrolünüzde olamayacağını, ama kucağınızdakinin size verilmiş en büyük hediye olduğunu unutmayın. Her evin bir rutini vardır, kendiliğinden oluşacak yeni düzeniniz :) Bebeğinizi sağlıkla, güzel günlerde büyütmenizi dilerim.

Bebek karnınızdan çıktığı andan itibaren bir anaçlık gelmesi lazımdı size, ne tavsiyesi istiyorsunuz anlamadım ben. Bebeğinizi siz tanıyorsunuz mama saati uyku saati vs düzenleyin. O uyudumu yemek yaparsınız ne işiniz varsa artık
Böyle bir kural yok hanımefendi bebek karnımızdan çıktığı gibi üzerimize birşey inmiyor.

Konu sahibi yeni ve paniklemiş bir anne. Aynı yollardan geçen kişilerden destek bekliyor o kadar.

Desteğe ihtiyacın olduğunu düşünüyorsan anneni gönderme kalsın biraz daha. Her bebek farklı her anne farklı.
Herkesin bebeğine alışma ve anlama süresi farklı.
Bugünler geri gelmez. Yeni anneye yardım edilmeli hiçte tek bakman gerekmiyor.

Annem dogumdan 10 gun once geldi kizim 25 gunlukken gitti annemi kapida ugurladiktan sonra kizim kucağımda ona baktim ve dedim ki kuzum artik yalnizim zor zamanlar bizi bekliyor dedim içimden bir yandan da endise korku hüzün...

Heran her dk aglayacak ve ben susturamayacagim kizima birsey olacak yada aksam aglarsa uyanamayacağım die endise icindeydim.

Ama şunu farkettim ki annemin gitmesi iyi olmuştu çünkü kizimi daha iyi kavramaya başladım daha iyi bakabiliuodum cunku annem varken ben yapamam bakamam dusuncelerin arkasina saklaniyodum megerse yapulmayacak birsey yokmuş

Emin olun cok iyi olacak sadrce biraz cesaret benim gibi biru bakabiliyorsa sizde bakarsınız çevrenizde yakınınızda kimse varmi bilmiyorum ama benim istanbulda kimsem yoktu sadece bendim ailemin heosi 24 saatlik yol uzakliktalardi cok şükür kizima gül gibi baktim şuan 20 aylik

ben hep kendim baktim kaynanam geldi iki gece totosunu dondu uyudu bende gerek yok anne ben
Merhaba kızlar,

Bebeğim 1.5 aylık annem doğumdan önce yanıma gelmişti. Esim artık anneni göndermemiz lazım sen tek bak diyor. Annemi memlekete gönderelim diyor. Bebegine tek bakanlar nasıl baktiniz? Bana yol gosterip tavsiye verir misiniz? Uyurken yanından ayrilamiyorum. Annemle 2 kişi olmamıza rağmen zor ceviriyoruz evi.
Ben hep kendim baktim hicbisey bilmiyodum bez degistirmek bile ama ogreniyor insan

Birinciyi kv ile büyüttük,ikinci tek başıma baktım valla dünya varmış dedim, kafa rahat, karışan görüşen yok, yat kalk takıl kafana göre..Daha mutluydum ya..
Tabi eşin manevi desteği olmalı ve üzerinde bebekten başka psikolojik baskı olmamalı.Temiz ev çeşitli yemek bekleyen eş varsa zor tabi..

Anneniz ne diyor? O sikayetci degilse bence kalmaya devam etsin.

Evi dort dortluk bekleme yemek tek cesit yap yeter diyenlere katilmiyorum.
Logusalik etkileri genelde 6 aya kadar azalarak da olsa devam eder. Surekli bir bunalma hali. Derli toplu temiz ev insana dinginlik verir. Ortada dogum yapmis hormonlari kan degerleri alt ust olmus bir kadin var. Toparlanmasi gereken bir vucut var. Cok uzgunum ama bu tek cesit yemekle olacak sey degil.
Spor, saglikli beslenme ve duzenli uyku sart.
Depresyon halini tamamen atmak icin kendine vakit ayirmak sart.

Simdi herkes nasil bakilmaz tabii bakilir diyor. Bakmislar elbet yani bunca insan nasil buyudu?
Ama forumda anneligi kaldiramayan kendine vakit ayiramayip bunalimdan kurtulamayan kendini salip bir de bundan iyice dertlenen kadin sayisi hic az degil.

Imkaniniz varsa bakmayin tek basiniza.

Cok guzel kisa bi cevap bi an bebegimjn dogumu ve suan arasindaki sureci dusundum de.gercekten oyle.bi cok sey yarim kalsada bakiliyor ve zaman da bi sekilde geciyor
Aynen vucüt zamanla alışıyor ben eskiden 10 saat uyusam zombi gibi gezerdim ortalıkta şimdi ise 6 saat lüksmüş gibi geliyor.Bence birazda nazlandıruyoruz kendimizi sıkıntıya gelemiyoruz ama bir laf vardır iş başa düşünce paşalar dağa düşermiş.

Merhaba kızlar,

23 aylik ve 7 aylik iki bebegim varctek basima bakiyorum. Zamanla oturacak hersey endiselenme.

Anneniz ne diyor? O sikayetci degilse bence kalmaya devam etsin.

Evi dort dortluk bekleme yemek tek cesit yap yeter diyenlere katilmiyorum.
Logusalik etkileri genelde 6 aya kadar azalarak da olsa devam eder. Surekli bir bunalma hali. Derli toplu temiz ev insana dinginlik verir. Ortada dogum yapmis hormonlari kan degerleri alt ust olmus bir kadin var. Toparlanmasi gereken bir vucut var. Cok uzgunum ama bu tek cesit yemekle olacak sey degil.
Spor, saglikli beslenme ve duzenli uyku sart.
Depresyon halini tamamen atmak icin kendine vakit ayirmak sart.

Simdi herkes nasil bakilmaz tabii bakilir diyor. Bakmislar elbet yani bunca insan nasil buyudu?
Ama forumda anneligi kaldiramayan kendine vakit ayiramayip bunalimdan kurtulamayan kendini salip bir de bundan iyice dertlenen kadin sayisi hic az degil.

Imkaniniz varsa bakmayin tek basiniza.
Biraz abartmamis misiniz? Bir insan bence kendibayaklari uzerinde durdugunda kendini dingin hisseder. 25vyasini gecmis bir kadin hala daha annesine bagimliysa bunda bir sorun var demektir. Daha once de soyledim 23 aylik ve 7vaylik bebeklerim. Evet laslarimi alamiyorum kuafore gidemiyorum ama bu surecin gecici oldugunu biliyorum. Kendim bakiyorum kendi duzenimi oturttum. Zamanla alisiyor insan... bence cok da abartmamak lazim...

Kimse anasına babasına güvenerek öocuk doğurmuyor iş başa düşünce kendi düzenini bi şekilde kurup bakıyorsun. Ev işlerini fazla takma çocukla ilgilen ve bol bol dinlenmeye çalış. Pil bitiyor bi süre sonra ama mecburen yola devam ediorsun. Kolay gelsin.

Bakarsın canm emin ol anneliği daha da iyi hissedersin ben ne kadar güçlüymüşüm hem bebeğime, hem evime, hem de eşime yetebiliyorum dersin kendine güven sadece ben bu kadar rahat konuşuyorum tek başıma hem de en başından beri ikizlerime yalnız bakıyorum çok şükür. Evini mükemmel temizleyemezsin belki ama derli toplu olur 3 günde bir siler süpürürsün falan ben yemek yapmaya fırsat buluyorum ama yemeye bulamıyorum :))))

Ikisinede tek baktim cok yiprandik esimle sukur buyuduler
iyiki esim bh surecte vardi
Kendisine tesekkur borcluyum

Eger kalmak istiyorsa kalabildigi kadar kalsin anneniz.
Ben iki bebegime de kendim baktim lohusalikta da yalnizdim dogumda da yani her zaman yalnizdim.
Annem babami yanina alip 1 hafta kaldi evimde lohusaligim ciktiktan sonra, kayinvalidemse 3 gun kaldi bn hastanedeyken ogluma bakmak icin.
Bakiliyor tabi bebege, insan ustesinden geliyor ama yardimci olacak biri varken ne gerek var bi basina kalmaya..
Eger tek kalicaksaniz temizlik yemek vs dort dortluk olmaz esinize bunu soyleyin.
Hele ki ilk cocuk, deneyimde yok.

Merhaba kızlar,

Doğumdan 2 gün sonra annemler gitti. 15 gün sonra kv ve gorumce gitti. Kaldık biz bize. Eşim o dönem evdeydi temizlik yemek birlikte yapardık. 2.5 aylıkken çalışmaya başladım. Haftalık temizliğe bayan alıyorum. Yemeğimi bir gün önceden yapıyorum yoksa dışarıdan yiyoruz. Önceliğim bebeğim. Huzur mutluluk olsun bir sekilde her sey yoluna giriyor

Back
X