Bebegine tek başına bakanlar

Merhaba kızlar,

Bebeğim 1.5 aylık annem doğumdan önce yanıma gelmişti. Esim artık anneni göndermemiz lazım sen tek bak diyor. Annemi memlekete gönderelim diyor. Bebegine tek bakanlar nasıl baktiniz? Bana yol gosterip tavsiye verir misiniz? Uyurken yanından ayrilamiyorum. Annemle 2 kişi olmamıza rağmen zor ceviriyoruz evi.

ilk 2 ay yalnız baktık kızımıza, ne güzel zmnlardı diyebilirim.
Fotoğraflarımız var gecenin bi yarısı, niye uyumuy bu çoocuk diye sinire strese bile girmemişiz yanı :)
Sonra eşimin annesi geldi yardım diye, ben okula gitmeye başladım, zehir zıkkım oldu günlerimiz.
Annem geldi biraz toparladı ama halen daha etkisini yaşıyorum o günlerin.
Çalışmıyorsan, yada izin alacaksan asla evine yabancı sokma kendin bak.
O senin bir parcandı ıkı ay öncesine kadar tabiki bakabilirsin.
 
tek bakmak daha rahat. daha güzel. bende tek baktım. sonra işe başlayınca hatlar karıştı.

tabi o günlerde pratik yemekler yediğimde oldu.duş almak için eşimi beklediğimde. hiç bir şey çok kolay değil. zorlukları var ama totalde daha güzel.
 
Aaa! Olur mu hiç?

Anaçlık gelmeyecektiyse neden anne olduydu(!)?
Sanki herkes aynı olmak olaylara aynı şekilde tepki vermek zorunda. Bu düşünce yapısı asıl yeni anneleri sıkıntıya sürüklüyor.
Başka türlü hisssedemessin. Böyle bir çevre baskısı var gizliden gizliye.
Ha bu arada aksini hisseden bazı kişilerde anneliğine leke gelmesin diye anlatamıyor diğer grupta utandığından.
 
Bende tek baktim annem dogumdan sonra4 gun kalip gitti memlekete esimin ailesi ust kattta ama faydadan cok zaraari var hic bir destek gormedim birakm bakmayi hamileyken bi corba bile gormedim daha basima gelip is cikarirlar su an kizim 2yasinda. Istersek herseyi yaparizzz simdi de kilo verme mucadelwsindeyim
 
Zamanla alisilabilir tabii.
Kaslarin bile alinamadigi bir hayata alismak bir basari degil ki, ben de alisirim mecbur kalirsam. Ama Allah korusun.

Kendi ayaklariniz uzerinde dursaniz size hak verirdim. Ama yetmiyorsunuz ki kendinize. Sadece idare ediyorsunuz. Gecistiriyorsunuz. Ama bu surede hayat geciyor. Bu yuzden konuya bagimlilik diye bakmamak, imkan varsa destek almak gerekir diye dusunuyorum.
Bunu basari diye anlatmadim. Vaktim olamiyor dedim. Gecistirmiyorum alsine bu sekilde cok da huzurluyum. Kendi evimde kendi duzenimde yasiyorum. Yardima ihtiyacim oldugunda cagirmam gerekenler varsa cagiriyirum hepsi bu. 25 yasina gelip annesinden ya da babasindan destek alan onunla isler yapan evli bir erkek olsaydi bu yorumlar boyle olmazdi.
Herkesin kendi hayati var. Kimse bana bakmak zorunda degil ki ben bilerek isteyerek dogurmusum. Neyse konu uzar gider. Benden bukadar.
 
Yanlış toplumun yanlış bireyleriyiz... Biz daha kendimiz bir birey olabildik mi acaba :110:bir bebeğe bakamayacak kadarız.. nasıl anne olduk, nasıl büyüdük, geliştik o bile muamma. Lafa gelince yeller estiririz kadınlar her şeyi bilir yapabilir... iş başa düştümü pısarız.
Şişmeyin bu kadar yahu gaza gelmeyin hepsi kafanızda kurduğunuz şeyler... toplumun saçma sapan öğrettikleri. Çünkü başkası hakkında yorum yapmak her zaman kolaydır.
Bir bebeğe iki kişi bakmak evi çevirememek ne demek allah aşkına.
İyi ki ikiz doğurmamışsınız. Evde bir bebeğe iki kişi düşüyorsa o zaman iki bebeğe dört kişi düşecek eşinizle beraber toplam 7-8 kişi olma yolunda ilerlerdiniz artık...
Biraz cesaret. En doğrusunu siz bilir, yaparsınız :emir_bebek::KK200:
 
Son düzenleme:
Ben tek baktim hala da tek bakıyorum bebegim 18 aylık oldu cok şükür. Bizim uyku problemlerimiz vardi onun dışında zorlanma tabi ki oluyor tüm enerjinizi ona ayırıyorsunuz. Bazen yemek olmayacak bazen temizlik yapamayacaksin gün gelecek tuvalete kosmaya calisirken ucundan eccik kacacak :KK70: yani demem o ki bakilmiyor diye bisey yok daha fazla efor sarfeden anne var korkma hic yapabilirsin ama iste arada bakımından arada yemeginden ve hatta arada temizliginden vazgececeksin ama bunlar her zaman degil arada olacak seyler bunlari bil ama evin düzenini unut ev her zaman dağınık olacak. Gözün korkmasin ben uykusuz bir anne olarak yaptiysam sende yaparsin
evet aynen yazdıklarınızı bende yasadım ama geciyor işte yavrumun bir gülüşü yetiyor.
 
Benim bebeğim olduğunda bir ay kv yanımdaydı . O gidince ilk 3 gün zorlandım ama sonra onunla baş başa olmak o kadar keyif verdi ki insan kendi annesi de olsa bebeğine karşı başkasının yanında çok da özgür davranamıyormus. Ben oğlumla baş başa kalınca daha çok ilgilendim daha çok sevdim. Istedigimiz zaman uyuduk uyandık .
Iki üç gün zor olur canım sonra iyi ki dersin. Öncelikle güçlü bir anne olduğuna inan ve yapabileceğini bil. Gerisi gelir.
 
Bence haline sukretmelisin çocuğun bir ayını doldurmuş.surda uykusuz kalacagin iki ayın var sonra biraz daha rahatlarsın.

Ben sezeryanli halimle çocuğa tek başıma bakmak zorunda kaldım..bebegin ilk banyosunu internetten videoda seyredip öyle yikamistim..

Herkesin başına bazı zorluklar geliyor.onemli olan içindeki gücü hissedip bunun üstesinden gelmen..
 
Normal olan zaten herkesin kendi çocuğuna yalnız bakması.Kırkı çıkana kadar yanınızda anneniz varmış bu çok iyi olmuş.Artık alışmışsınızdır ve yavaş yavaş bir düzen kurmanız gerekiyor.Ev işlerini bebeğiniz uyurken hallederseniz başka da dert edilecek bir durum yok.Eski yaşantınız olamaz bundan sonra uyku saatleriniz vs bebeğe göre olacak.Tv izlemeye ,gezmeye pek vaktiniz olmayacak ister istemez asosyal olacaksınız.Bende ilk başta bakamam diyorsum ama pek ala yalnız baktım kızım 5 yaşında inşl ikinci çocuğumuda doğuracağım.
 
Merhaba kızlar,

Bebeğim 1.5 aylık annem doğumdan önce yanıma gelmişti. Esim artık anneni göndermemiz lazım sen tek bak diyor. Annemi memlekete gönderelim diyor. Bebegine tek bakanlar nasıl baktiniz? Bana yol gosterip tavsiye verir misiniz? Uyurken yanından ayrilamiyorum. Annemle 2 kişi olmamıza rağmen zor ceviriyoruz evi.
Alışıyorsun bi süre sonra . Hatta bazen iyiki yalnız büyütüyorum diyorum. Zira annen bile olsa fikir ayrılıkları yaşanıyor. Kendi fikirlerin doğrultusunda senin büyütmen daaha çok tatmin ediyor insanı. Kendi adıma öyle oldu :)
 
Valla zorda olsa bi kadın anneyse tek başına da olsa en zor anlarda bile çocuğuna tek başına bakıyor. Iste buna anne denir. Korkma cesaretini topla...
 
Çok rahat bakarsınız merak etmeyin:) ben anakucağı almıştım, yemek yaparken iş yaparken önde hep kucağımdaydı, dışarıya bakkala felan giderken de hep yanıma alırdım. Belirli bir kiloya ulaşınca zor oluyor tabi
 
Bakarsin canim hic bişey olmaz ben hastaneden ciktim annem sadece yanımda bi hafta kalabildi çalıştığı icin yemegimide hep kendim yaptim evimin temizliginide dogumun 3. Gunu bulasik makinesi bosalttim borek yaptm annemin yanimda fazla kalamayacağını bildigim icin ayaklanmam gerekiyodu bide sezeryanla doğum yaptigim halde üstesinden geldim tabi yeri geldi esim ev supurdu kahvalti hazrladi ama bi kac kez suan oglum 2 yasinda yarim saat bile kimseye birakmadim
 
Bakarsin canim hic bişey olmaz ben hastaneden ciktim annem sadece yanımda bi hafta kalabildi çalıştığı icin yemegimide hep kendim yaptim evimin temizliginide dogumun 3. Gunu bulasik makinesi bosalttim borek yaptm annemin yanimda fazla kalamayacağını bildigim icin ayaklanmam gerekiyodu bide sezeryanla doğum yaptigim halde üstesinden geldim tabi yeri geldi esim ev supurdu kahvalti hazrladi ama bi kac kez suan oglum 2 yasinda yarim saat bile kimseye birakmadim

En ufak market ihtiyacınız da veya başka şeylerde hava soğuksa felan nasıl idare ediyorsunuz ?
 
Anneniz ne diyor? O sikayetci degilse bence kalmaya devam etsin.

Evi dort dortluk bekleme yemek tek cesit yap yeter diyenlere katilmiyorum.
Logusalik etkileri genelde 6 aya kadar azalarak da olsa devam eder. Surekli bir bunalma hali. Derli toplu temiz ev insana dinginlik verir. Ortada dogum yapmis hormonlari kan degerleri alt ust olmus bir kadin var. Toparlanmasi gereken bir vucut var. Cok uzgunum ama bu tek cesit yemekle olacak sey degil.
Spor, saglikli beslenme ve duzenli uyku sart.
Depresyon halini tamamen atmak icin kendine vakit ayirmak sart.

Simdi herkes nasil bakilmaz tabii bakilir diyor. Bakmislar elbet yani bunca insan nasil buyudu?
Ama forumda anneligi kaldiramayan kendine vakit ayiramayip bunalimdan kurtulamayan kendini salip bir de bundan iyice dertlenen kadin sayisi hic az degil.

Imkaniniz varsa bakmayin tek basiniza.
cok guzel yazmissiniz. aynen katiliyorum
 
Bebek zaten tek başına bakılır. Çalışmıyorsan zaten ihtiyacın yok annene. Tabi herhangi bir sağlık sıkıntın yoksa. Şu an daha çok küçük. Sadece emecek, uyuyacak, altı temizlenecek gibi basit temel ihtiyaçları var. Uyurken niye yanından ayrılamıyorsun mesela. Daha ayağa kalkamaz. Beşiğinde uyuduğu sürece güvenli. Sen kalk o arada işini yap. Uyandığında zaten ağlayıp haber verir sana.
cocugunuz varmi merak ettim :) zira butun bebekler emip uyumuyorda
 
Back
X