bebeğini bırakıp çalışan anneler neler yaşadık paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi kSo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
herkeze günaydın iyi sağlıklı günler dilerim

kızlar çok canım sıkkın çok üzüntülü bir doğum günü akşamı yaşadım hayat işte ne yaparsın kardeşim rahatsızlanıp hastaneye kaldırıldı o telaşta 3 yaşındaki oğlu kafasının üztüne düşüp kafası şişti onuda tomografi falan derken ayyy sormayın tam gece eve geldik abim aradı 8 yaşında bir oğlu var herşey belli olmadan aramak istemedim dedi hastaneyede ondan gelemedim dedi oğlunda ciddi bir hastalık varmış annemle konuştu birazdan arıycam akşam artık konuşcak halim kalmamıştı 8 yaşındaki yegenim şu anda o hastalıktan dolayı yürüyemiyormuş ameliyat demişler sormayın ağlamaktan bittim artık sevdiğim 3 kişide hasta küçük yeğenim neyse sadece morlukla atlaattı ama kardeşimle yeğenim için ne olur dua edin

TEK KELİMEYLE İNSAN BEBİŞİNİ BIRAK İŞE GELMESİ KABUS GİBİ.BENİM TOPRAĞIM 6. AYINDA VE BEN 3 AYLIKKEN İŞE BAŞLAMAK ZORUNDA KALDIM.YAKLAŞIK 3 AYDIR ÇALIŞMAYA BAŞLADIM AMA YİNE DE HER SABAH İÇİM BURUK GİDİYORUM.KİMİ SABAHLARI AĞLIYORUM DA HELE Kİ ŞİMDİ SABAHLARI ÖYLE CİLVELER YAPIYOR ANASINA BENİM KUZU TAM BİTİRİYOR BENİ.ÇOOKKK ÇOOKK ZORR:çok üzgünüm:

valla kızlar bende 2buçuk aylıkken bırakıp işe başladım
artık anlamayada başlıyor arkamdan bir bakışı var içim gidiyor

kızlar merhabalar bu bolumü yeni keşfettim bende bebeğimi bırakmak zorunda olan annelerdenm sizleri okadar iyi anlıyorum ki tek tesellim işim evim çok yakın her iki saate bi kızımın yanına gidiyorum ve emziriyorum 10 aylık olmasına rağmen yinede gidiyorum her 2 saatte bi böylece acım biraz hafifliyo okadar zor ki onu sabah bırakmak senağlamasenağlama şimdi bira daha buyuduğu için hem dillendi hemde arkamdan ağlaması öldürüyo beni ama en fazla 2 yıl çalışmak istiyorum umarm herşey hepimizin istediği gibi olur

bu hafta doğum iznine çıktım doğuma 3 hafta kalana kadar çalıştım yani sonrasında bebeğim ile daha fazla kalabilmek için ama 16 hafta çok az... en az 6 ay olmalıydı ( 6 ay ücetsiz izin alınabiliyor ama bunu talep edince eminim sorun çıkartacaklar... Ben işimi çalışmayı çok seviyorum ama bebeğimi nasıl bırakırım, nasıl dayanırım bilmiyorum... şimdiden onu bıraktığımı düşündükçe içim sızlıyor

Daha önce de sizin mesajınıza benzer bir mesaj yazmıştım..
"6 ay ücretsiz izin hakkı" sadece kağıt üzerinde..
3 ay ücretli iznimde bile bir-iki kez işyerime gitmem gerekti

zaman herşeyin ilacı diyip, kendi kendimizi teselli ediyoruz..
siz o kısa izninizi de en güzel şekilde (ve kaynana problemi olmadan :)) doya doya yaşarsınız umarım...

canım kendini şimdiden üzme sen yazık gerçekten ilk zamanlar daha zor insanoğlu çok tuhaf herşeye alışıyor hiç kendini şimdiden o stresede sokma zor oluyor ama ne yapalım onlar için:1hug:

sabah evden bi çıkışım var anlatam. iy işede geç kaldım zaten. gözümün içine bakıyo. üstünü değiştiriyodum. sanki anladı gideceğimi zorluk çıkarıyodu bana. of of of

kızlar Allah çalışan annelerin yardımcısı olsun
bende oğlumu 41.gün bırakıp işe başladım çok zor günlerdi
şuan 13 aylık,küçükken daha iyiydi ama şimdi peşimden ağlıyor
işten gelince bazen küsüyor bana
iyce dillendiklerinde ne yaparız bilmembenneyaptımki

valla çok haklısın cnm.bebekken pek bişey anlamıyolar büyüyünce napacaz acaba.

4 gün oldu işe başlayalı ve bu kabusa alışamadım. sabahları bırakırken hala tam anlamıyo ama bir süre sonra basıyormuş feryadı.özelliklede uyku saatlerinde emmek istiyo bende yokum daha bi ağznı büze büze ağlıyormuş yavru kuşum.
ne işime ne evime ne çocuğa tam adapte olmadım bu 4 günde ama normal diyo herkez.zamanla oturur sende alışırsın bebeciğinde alışır diyorlar.inşallah dedikleri gibi olur.her şey onlar için. ağzını büze büze ağlmasın bana yeter senağlama

Son düzenleme:
kızlar çalışan annelere allah kolaylık versin
sizleri okuyuncu daha şanslı olduğumu görüp şükrettim halime
doğum iznim bittiğinde kızım 2,5 aylıktı, iznim bitinci yaz tatili başladı
tatil dönüşü de 3 hafta rapor alıp hemen hemen 6 ayını doldurduk,
öğlen gidip emziriyorum halen, akşam da 3 buçuk da evdeyim
ama tabi bütün gün evde olup bakıcı yerine beni görmesini, onunla oyunlar onamalı isterdim
ama bu halimize de şükür diyorum
6 ay sadece ane sütü diye bağıranlar doğum sonrası iznini niye 2 ay yaparlar anlamış değilim
eskiden 40 günmüş, 40 günlükken lohusa olur kadın, uyku yok düzen yok nasıl işe gitmişler, şaşıyorum gerçekten

evet füsfüs ne yapalım bunada şükür

ya evet ben doğuma bir hafta kala çalıştım. doğum sonrası daha fazla izin yapayım diye. oğlum 3 aylık oldu ben işe başladım.

kızlar ben çoğunuza göre daha şanslıyım sanırım, işte bu ikinci haftam.. ama okulum eve yürüyerek 10 dakka mesafede.. 9 da okulda oluyorum, 11,5 da çıkıyorum, 13 de yeniden gelip 3 de yine çıkıyorum toplamda 4,5 saat çalışıyorum, yani 4,5 saat çalışmam gerekiyor ama müdür bey sağolsun benden üstün performans beklediğinden çalışma saatim 4,5 uğu geçiyor.. yine de pek sorun yok. çünkü ben zaten oğlumu emziremiyorum, hep sütümü sağarak verdim hala da öyle vermeye devam ediyorum.. geceleri de mamaya devam.. buna rağmen zaman nasıl geçiyor anlamıyorum, 3 aydan beri şu siteye bile doğru düzgün bişey yazacak vakit bulamadım.

okulda da evde de zaman su gibi akıp gidiyor, koştur koştur okula, koştur koştur eve... gün bitti..

zaten pompayla yapışık halde gezinip duruyorum, ne eşimle ne oğlumla vakit geçiremiyorum, ev işleri ve yemek de hak getire.. bütün boş anlarım süt sağarak geçiyor.
aslında pek de şanslı değilmişim beh CADIARZU

çalışan anne olmak çok zor...
kızım 2 aylıktı babannesine bırakyıp işe başladığımda..
patronum 1 aylık iznimi yedi..
bıraktığım ilk gün kaynanam yumurta yedirdi kızıma..çok mücadeleler kavgalar ettim..
içimde kaldı hep kızımın büyüdüğünü göremeyişim..
yazın daha çok üzüleceğim.benim yerime kaynanam parklara götürecek onu..
allahım hiç bi çocuğu annesinden babasından ayırmasın inşallah..
çok zor gerçekten çok zor...
off daha bugün salı..
pazara ne kadar çok var

mavili canım evet çok zor ama teselli ediyorum bende kendimi onun için diyorum daha güzel imkanları olsun diye ne yaparsın sabır diyorum içimden haftasonlarını nasıl sever oldum

eminim onlarda bizi büyüdüklerinde anlayacaklardır..
ama kızıma kendi annem baksa bu kadar üzülmezdim sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…