bebeğini bırakıp çalışan anneler neler yaşadık paylaşalım

• Konu Sahibi Konu Sahibi kSo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
offfff offfff, bunları okuunca 5,5 yıl öncesine gittim....
o zamanlar normal doğumda doğum izni 40 gündü, düşünün daha kanamanız yeni bitmiş varsa dikişleriniz anca iyleşmiş, bebişiniz ise kedi kadar...
40 günlüktü bebişim iznim bittiğinde, rapordu ara tatildi derken 3,5 aylık bıraktım babaannesine... göğüslerimden sütler aka aka. A llah tan okul eve 10 dakika uzun tenefüste koşa koşa gelir emzirir giderim ağlaya ağlaya tabi. o dönem ne kadar verimli olduğumu varın siz düşünün artık. hiç unutmam 6 aylıktı oğluşum arkamızdan bakardı, boynu bükülür ama daha ağlamayı bilmezdi ben ağlardım onun yerine...
taa ki 1,5 - 2 yaşına kadar... resman faciaydı her sabah,evden çıkarken ağlar, babasıyla beni okula bıraktıklarında o küçücük kollarıyla sımsıkı sarılıp ağlar, en kötüsü de ( Allah tan ben o sahneyi görmüyordum) babaanneye bırakırken artık cıngar çıkartırmış...
geceleri yanına yatınca tek söylediği
_anne nooolur yarın okula gitme ikimiz evde kalalım ! dilim döndüğünce anlatırdım gitmem gerektiğini, bu sefer de başlar ''anne ben hiç danino istemicem..., hiç tren istemicem..., ben babamın cebinden para alarım sana vererim...., anne nooolur gitme ikimiz evde kalalım...'' gözyaşlarımı ona göstermemeye çalışır hay ben bu hayata..., hay ben bu paraya..., diye kahrolurdum...
zamanla alıştı yavrum, ağlamadı biliyordu ağlasada birşeyin değişmediğini artık... farklı kaprislerle yıprattı hem kendini hem bizi...
şimdi plağı başa sardık, kızım 3 aylık bu sene okula gitmicem eylülde başladığımda 9 aylık olacak... gene de çok küçük be....
biraz uzun oldu kusura bakmayın ama ben de her çalışan anne gibi dertliyim işte bu konuda... birde öfkeliyim çocuklarınıza ilk 6 ay sadece anne sütü verin diye ahkam kesenlere, çalışan kadının şartlarını hiiiiiiiiç düşünmeden en az 3 çocuk yapın diye ahkam kesen devlet büyüklerine, ev hanımı eşleri sıcacık evlerinde kendi bebelerini büyütürken bizim halimizi anlamaktan yoksun anlayışsız amirlere müdürlere............

başlığı açan arkadaş,annen bakacakmış için rahat olsun daha ne istoyrsun Allah'ından :)
Aynı şehirde akraba olup da bakıcıya vermeyi secmeyi düşünenler asla düşünmesin,akraba varsa aç kalsın cocuk ama içiniz rahat olur.
Ha yoksa bakıcıyı lütfen iyi araştırın, ve baştan herşeyi konuşun,eve misafir almayacaksın, şunu şöyle yapacaksın,bunu böyle yapacaksın diye,benim karşılaştıgım manzara sanki hatunlar babalrının hayrına bakıyorlar,hobi olarak yapıyorlar.cidiiye almalı.

daha ne denir ki....of offfffffffffff

malikbugra ahhhh canımya agladım okurken

ben de bebeğini bırakıp çalışanlardanım kızlar...

ilk zamanlar çook zor oldu. anneme evden sürekli webcam açtırıyordum. ordan izliyordum oğlumu. onun ben eve döndüğümdeki sevincini görmeniz lazım. daha 4 aylıktı ilk zamanlar. nasıl çırpınırdı ben eve gelince. nasıl sevinirdi yavrum benim. sonra uyku düzenimiz değişti. geceleri satta başı uyanmaya başladı. öğrendiğime göre beni özlediğinden ve beni kontrol etmek istemesindenmiş. acaba annem gitti mi diye. çünkü çoğunda koluma alıyordum emmese bile susuyordu. yavrm benim...

bir karar verdim. belki işimi değiştircem. home ofis de çalışabilirim ama sabah 8 akşam 6 çalışma düzenini kendime alıştıramayacak gibiyim. oğlumla daha çok vakit geçirmek istiyorum. istediğim gibi bir sahaya atılamazsam da oğlum en fazla 5 yaşındayken işi tamamen bırakıcam kısmetse. hele okula başladığında sürekli onunla olmak istiyorum.

çalışan anne olmak bebeğinden ayrı kalmak çok zor...

bende 15 gün sonra işe başlıcam,4 aylık kızım var,allahtan yarım gün ama yinede onu bırakmak çok zor olmalı,hepimiz aynı şeyleri hissedioruz,malesefki çalışmak zorundayız

yaaa arkadaşlar kızım artık arkamdan aglar oldu ondan kaçar oldum işe giderken bir bakışı varki sormayın içim yanıyor üffffff ALLAH bebegime sağlık versin o benim can tanem

bende çalışmak istiyordum sizi okuyana kadar.ışten çıktım çıkalı yettiremedi eşim para eve bebeğin ihtiyaçları evin işyerinin kaynımın benim kendinin derken parçalandı üç aydır adam bende sıkıldım bi deliği kapatıyos öbürü açılıo yetmio taleplerimi karşılayamıo çalışıcam dedim ama vazgeçtim dayanamam aç kalırım giyinmem feragat ederim kendi ihtiyaçlarımdan oğluma en güzelini alırım ve de en güzelini veririm Sevgimi.Başkasını benden cok sevmesine dayanamam onun büyümesini izlemek için ben can atarken başkasının alelade bir olaymış gibi geçiştirmesine dayanamam.ılk günden beri oğluma gösterilecek özenin benimki gibi olacağından emin olamam.ıstediğim gibi değil istedikleri gibi yetiştirilmesine katlanamam.Yok arkadaş kalsın iş falan.Ben oğluma kıyamam

Heyt be şiir gibi yazmışım ama çok etkilendim yazılarınızdan çoğunuzu okurken ağladım yaaa yürek mi dayanır kuzucuklarım benim

s.ozozel canım haklısın herşey onlar için bende işyerime çok dedim çıkarın krizde çok işçi atıldı yok çıkartmadılar bu işyerinde 12 yıl olacak tazminat ve işyerimdeki rahatım yüzünden birde bebeğe annem benim evimde bakıyor yoksa hayatta çalışmam

aslında dün yine yatmadan önce düşündüm baya uzun uzun bebeğim cok küçük şimdi belki seneye anneme bende baktırabilirim yani düşünsene minnacık ve annesinden mahrum kokusunu özlüyo ve belki annesinin yerine başkasını koyuyo ben kıskanırım şahsen yanlış anlamayın beni niyetim asla sizi eleştirmek diil ben kendi duygularımı dile getiriyorum sizede hakveriyorum günümüzde geçim çok zor mecbur çalışmak lazım.Bense meslek hayatımın başındayım daha bütün kariyerimi çöpe atamam attığımı düşünsem Allah korusun eşime bişey olsa ne yaparım kim işe alırki tecrübesini yitirmiş bir elemanı.Al sana kaos ama herşeyi düşünmek lazım dünyanın binbir türlü hali var yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal

offfff kızlar yaaaa..bu konu beynımı yıyıp bıtırıoooo..ben evleneli 1 .5 sene oldu..ve 3 haftam var doguma..evıme uzakk ama cok ıı bır ıs tklıfı geldı..eşim calışıo ama daha ii sartlar ve 5 sene daha calşsam sskm oluyo emeklı oluyomm...annem izmrde brakçagım tek yer kyınvalidem bunu nasıl ypçam bılmıommmmmm...adam benden cvp beklıo ustelık mudur olarak baslıcm işe..cok buyuk bi frsat buuu nPMALIYIMMMM

ArkadaŞlar benımde 5 aylık bır kızım var 3 aylıkken ıŞe baŞladım.anne sÜtÜ harıcınde bırŞey vermıyoruz Şımdılık zaten 6 ayımıza gırıyoruz ek gıdalara baŞlayacaĞız.ama 5 gÜnden bu yana kızım benı emmıyor saĞıp bıberonla verırsem emıyo ama memeyı emmıyor zorluyorum elıyle ıttırıyor aĞlıyor.ne yapacaĞımı ŞaŞırdım.sadece uyurken emzırebılıyorum.ıŞte saĞmaya alıŞtım evdede saĞmak Çok zor gelıyo.bebeĞımı emzırmek benım ıÇın Çok bÜyÜk bır zevktı Çok mutlu oluyordum onu emzırırken Çok ÜzÜlÜyorum.

böyle düşünürsek hiç yaşayamayız heralde neden mahrum olsun her akşam eve gittiğimde sarılıp koklaşıyoruz oyunlar oynuyoruz kaliteli zaman geçiriyoruz bütünnhafta sonu beraberiz aldığım maaşla en güzel mamaları kıyafetler ve geleceği için planlar yapabiliyoruz bunlar artık tek kişin maaşıyla çok zor bakacak kişiyi doğru seçtikten sonra işler kolaylaşıyor baştan çok zor onu kabul ediyorumz amanla alışıyosun zaten ama hep özlüyorsun bebek için değilde senin için daha zor oluyo...

ben kızım 5.5 aylıkken çalışmaya başladım, 10 aya kadar sütümü sağdım bakıcısına alıştı benden güzel duruyor onunla bana biraz şımarıklık yapıyor sanırım yemesi uyuması vs.
ilk günler zor oluyor hele düşüncesi kaç ay öncesinden başlıyor bi de benim kızım asla biberon kabul etmedi bu nedenle ek gıdaya geçişi beklemek zorunda kaldım işe başlamak için, sağdığım sütü kahvaltısına muhallebisine vs. koyduk hep. Şu an kızım 11 aylık herşey yolunda. Hala emiyor.
Çok fazla kafanıza takmayın sakin olun sizin olumlu düşünceniz bebişinize de geçecektir.
Çalışmak da olsa insanın biraz bağımsız zaman geçirmesi sizin psikolojiniz açısından da iyi gelecektir, unutmayın her geçen gün bakımı zorlaşıyor, ayaklanmaya başladığı şu günler de işe gitmek dinlenme gibi geliyor açıkcası :kedi:

bu işte en önemlisi bakacak kişi bence, eğer bebeğinizi onun kucağına verip giderken peşinizden ağlamıyorsa ne kadar güzel vakit geçireceğini farkındaysa içiniz o kadar rahat gidiyorsunuz. Allah kolaylık versin çok zor hele ilk günler.
Nacizane tavsiyem eğer yapabiliyorsanız 6 aya kadar bekleyin.

Son düzenleme:
bu arada unutmadan ilk günler çok küstü bana, asla göz temsı kurmadı kızım dediğimde bakmadı vs 1-2 haftaya düzeldi.

meliscim benim kızda arada küsüyor hele pazartesi akşamları bir huysuzki sorma hsonu bana alışıyor güzel kızım

meliscim benim kızda arada küsüyor hele pazartesi akşamları bir huysuzki sorma hsonu bana alışıyor güzel kızım

evet canım haklısın benimki de hafta sonu alışıyor p.tesi biraz ağlıyor arkamdan ama diğer günler iyi.
cici kızlarımız :)
seninki 7 aylık herhalde canım. Bundan sonra asıl macera başlıyor ayaklanaca yavaş yavaş ve çıldırtacak seni benimki hergün saksıdaki toprakları boşaltıyor çiçek koparıyor çekmece boşaltıyor inannamazsın :)

bak yaramaza evet herkez öyle diyor hele ayaklansın sen o zaman yandın diye olsun onlar sağlıklı mutlu olsunda cennet kokulu melek onlar melek:asigim:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…