bebeğini kaybedenler 2011

yuuuuupppppiiiiiiiiiii
esmeray koş koş
işe yaradı valla galiba.Baksana olumlu bir mesaj yazmış.
Lifos hamile kalmadan hamile kalmayacağım. Lifos hamile kalmadan hamile kalmayacağım Lifos hamile kalmadan hamile kalmayacağım

ayy canım arkadaşım benim yaa Rabbim hepimizede nasip etsin kucaklarımızı doldursun inş...Vallahi şu mübarek günde yemin ediyorum sizin hamile haberinizi alınca sanki kendim hamileymişim gibi sevinicem...Rabbim o günleri göstersin bizlere...Sizin hamile haberinizi beni benim hamile haberimi de siz duyun inşaaalllaaahhhhh...

Kızlar az önce Mustafa Karataş hocayı dinledim...Çocuğu vefat edenler için bi dua söyledi hemen yazdım, sizinlede paylaşayım istedim...Okuyalım rahatlayalım Allah'ın izniyle...

' Allahumec'alhu lehuma feratan, vec'alhu lehuma selefen, vec'alhu lehuma zuhran, ve sakki'l bihi mevaz'nehuma ve efriği's-sabra ala kulubihma ve la teftinhuma ba'dehu ve la tahrimhuma ecrahu.'

Rabbim ferahlık versin...Amin...

sağol lifoscum ya ferahlamaya ihtiyacımız var valla.
Ben şimdi doğum izninde bir de Kuran öğrenmeye çalışıyorum evde kendi kendime.İyi oldu daha rahat hissediyorum.
Bu arada birkaç gündür mucize bebeklere taktım kafayı.İnternette neler neler.Bebek 2 saat ölüyor sonra annesi kucağına alıyor vedalaşmak için iki saat onunla konuşup sarılıyor.Bebek canlanıyor.Yada anne karnında ölüyor hemen doğuma alıyorlar.Yarım saat kalbine masaj falan döndüremiyorlar.Vucut ısısını düşürüp bir nevi dondurup tekrar ısıtıyorlar ve canlanıyor.Erken gebelikte bebek öldü alalım diyorlar anne izin vermiyor.! hafta sonra bebek canlanıyor.Ve hepsi birkaç aylık veya birkaç yaşına gelmiş.Herşeyleri normal.Hemsi yabancı basında var ve gerçek.İnsan ister istemez benimki de yaşar mıydı diyor.Ne bileyim ben.Bir tuhaf oldum iste.
Ruh halim her zaman olduğu gibi:18:

Canım benim aynı benim gibiymişsin...Bende ikizlerim doğduğunda araştırma yapmıştım...20-25 haftalık doğup yaşayan bi sürü bebek vardı...Hatta 16 haftalık doğup yaşayan bile var...Hele biri vardı ki 24 haftalıkken doğmuş dediğin gibi yaşamaz gözüyle bakılıp solunum cihazından küvezden çıkarılıp annenin göğsüne konmuş orda canlanmış yaşamış...Benin doğum yaptığım dönemde özlem yıldızın ve bi oyuncu vardı ismi aklıma gelmesi onların oğlu da 25 haftalık doğmuştu ve ikisininkide yaşıyo Allah uzun ömür versin...Biz Allah'ın sevgili kullarıyız canım...Benim eşimin halasının kızı ankara müftülüğüne bağlı vaize...Ben ikizleri kaybettiğimde bana ' Ayşecim ne mutlu sana Rabbim seni çok seviyoki evlatlarını senden aldı, ahirette sana yardımcı olacaklar ve seni almadan cennete girmeyecekler ve sen onların yüzü suyu hürmetine cennete konacaksın, 1 değil 2 tane üstelik ne mutlu sana, keşke benimde bi çocuğum beni orda bekleseydi' demişti Şuan bize çok acıgeliyo ama sonunda sevinen biz olacaz inş canım benim...Rabbim ahirette eşimizi ve çocuklarımızı bizden ayırmasın inş...Bu dünyada da bol sabır versin ve bi daha yaşatmasın...:85:

Kızlar dün buraya yazamadım, esmeray, ukomut dün dr.a gittim iğne vermişti çarşamba günü, dün kan verdim yeniden...Değerim 28 e düşmüş çok şükür...Kanamamda biraz azaldı...Ama ben düşen bi parça görmedim acama eriyip kanla gitmiş olabilir mi sizce...Haftaya c.tesi yeniden kan vericem...Dr.um muhtemelen sıfırlar dedi...İnş son kanı veririm ve kanamamda biter artık kızlar...

inşallah canım ...belki çok zamöan alacak ama inşallah bir gün herşey çok güzel olacak hepimiz için...

hadi gözün aydın canım..kürtaja gerek kalmadığına sevindim...

inşallah canım ...belki çok zamöan alacak ama inşallah bir gün herşey çok güzel olacak hepimiz için...

hadi gözün aydın canım..kürtaja gerek kalmadığına sevindim...

Günaydın canım...Evet daha zamanı var ama inş bigün hepimiz anne olur bebeklerimizin büyüdüğünü görürüz eşlerimizle birlikte inş...Sağolasın canım benim evet değerim düştü çok şükür, kanamamda azaldı ama dün göğüslerim çok sancıdı hatta şimdide sancıyo nedense geçmişti halbuki...Damarlarıda duruyo daha, gitmeyecek mi acaba...Çünki ikizlerimden sağ göğsümde bi damar kalmıştı gitmemişti bu sefer diğerleride duracak sanırım...

lifoscum dediğin gibi aslında bu bir ödül bize...
Değerinin de düşmesine çok sevindim.Ben bundan önce bir düşük yapmıştım.Küretaja gerek yok demişti dr.Kendini atacak demişti.Ben de düşen atılan birşey görmedim.Değer kendini sıfırladı.Belki senin de öyle birşey olacak inşallah canım.
Kızlar bu arada birşey kafama takıldı.Az önce 9 ay beni takip eden dru aradım.Biz Çanakkalede yeniyiz.O yüzden bu sorumsuz kadana düştük.İstanbulda ki druma doğumdan sonra gittğimde bana kızımın nst sonuçlarını sormuştu bende Çanakkaledeki dr aldı dedim.Onları görmek istedi.Bunun üzerine bugün Çanakkaledeki dr aradım.Ben nst sonuçlarını almak istiyorum dedim.Sizin sonuçlarınızı biz çok aradık ama bir türlü bulamıyoruz.Kaybolmuş.Hem siz doğum yapalı çooook uzun zaman oldu dedi.Ben de neden benim sonuçlarımı aradınız ki dedim.Siz daha önce de sonuçları istemişsiniz ondan dedi.İstemedik dedim.Demek ki sizden biri istemiş dedi.Yalan söylüyor.Bizden kimse istemedi.Sonra zaten o sonuçları sgk'ya gönderiyoruz biz oradadır dedi.Şimdi benim sonuçlarım kayıp mı yoksa sgk da mı?Siz böyle birşey duydunuz mu?NST sonuçlarını hastaneler SGK'ya mı yolluyorlar yani?Kadın 9 ay boyunca hiç beni tansiyonumu da ölçmedi.Şeker yüklemesi de istemedi.İkili dörtlü testlerimi detaylı ultrasonumu bile ben kendi kafama göre yaptırdım.Zaten sezaryan tarihi verdiği 03.02.2011 de izinde olduğunu bile tesadüf öğrendim.Aradım bizim sezaryan vardı siz izne çıkıyormuşsunuz diye bana evet yokum dedi.Hastanedeki diğer dr da yok dedi.Ya 7sini bekle yada kendine başka hastane bul dedi.Ben son dört gün panikleyip hastane bulmaya çalışırken bebeğimi kaybettim.Şimdi başhekimlik de yapmış eniştemi aradım.Olmaz öyle şey dosyanın hastanede olması gerekiyor diyor.Ben napıcam şimdi?

bencede dosyanın hastanede olmaı gerek...benim gittiğim her hastanede sistem öyleydi..sgk ya yollanma durumunu bilmiyorum ama genede ellerinde olması gerek...
gerçi zaten en başından sorumsuz bi dr muş....allahım vicdan sahibi doktorlarla arşılaştırsınm...kimlere hayatımızı geleceğimizi bebeklerimizi emanet ediyoruz yani....

Bu arada doktor eniştem kadını aradı.Nstler bulunamıyor.Kadın zaten 9 ay bana gelmediler demiş.(yalan).Hastanede kayıtları var.Sadece ocak ayında 4 kere gitmişim.Daha önceki aylarda ayda 1 çağırdı zaten.Sonra bir de benim için o nasıl bir anne çocuğunun karnında öldüğünü bilmiyor.Nasıl anlamaz.demiş.Sorumsuz insan dışı yaratık.Perşembe kontrole gittim.Nstye girdim.Herşey normal dedi.Cuma kendine yeni hastane bul dedi diye başka dra gittim.Çanakkale kadın doğum hastanesinde.Aşağıya inin ultrason çeksinler dedi.İndik.10 sonraya gün verdiler kadın doğum hastanesinde ultrason çekmek için.Drların odasında ultrason yok.Aşağıda çekiliyor o da çok dolu 10 gün sonra zaten benim normal doğum tarihim.5 gün sonra sezayanım var.Kabus gibi.Perşembe cuma böyle ben hala dr arıyorum.Cumartesi arkadaşım bende bebeğim kıpır kıpır.O bile şaşırdı bu kadar hareketli çocuk görmedim diye.Pazar hala hareketli.Pazartesi öğlen hareketini hissetmedim.Eşim eve gelince hemen bir dra gittik.Ve kalp atışı yok.Ben nasıl bir anneyim ki bebeğimin öldüğünü hissetmemişim.Bu nasıl bir dr ki sezaryan tarihinde izinde oluyor bunu hastasına haber vermiyor hasta arayınca 9 ay sonra son birkaç günde kendine başka hastane bul diyor.Bu nasıl bir hayat Allah'ım.Şimdi ben ne yapyım.Sinirlerim çok bozuk.38 haftalık hamile kadından10 gün arayla 2 nst istiyor.Israrla istiyorum bana vermiyor.Bize lazım diye.Sonra bebeğim ölüyor.Ve nstler esrarengiz bir şekilde kayboluyor.İkisi arasında kalp atışında fark mı vardı acaba?Ne yapayım arkadaşlar?Dr eniştem savcılığa dilekçe ver dedi.Ama mezarın açılmasına kadar gidebilir diyor.Ne yapacağım bir akıl verin ne olur?

Ne diyeceğim bilemedim canım, allah kendini bilir doktorlarla karşılaştırsın, aynı şekilde bizim burdada doğru düzgün doktor yok, benim bebeğin durumuda geç farkedildi. Apar topar ankaraya gittik. bazen sırf bu doktor hastane için büyük şehirde yaşamak istiyorum. Ya da rabbim bize sorunsuz, sağlıklı sıhatli evlat nasip etsin.

Ya hani büyüklerde der ya 'ayağını belini üşütme çocuğun olmaz' diye Ama dr.lar da üşütmenin gebeliği olumsuz etkilediğini söylüyolar canım tam olarak neden bilmiyorum ama...

bende ayaklarıma belime dikkat ederim, annelerimiz hep der ya üşütmeyin diye, bebeğimi kaybettiğimde annemler özellikle hep beni sıcak tutup ayaklarıma çok dikkat etmişlerdi.

AMİNNNNNN, geçen yıl bu zamanlar bebek sahibi olmak için uğraşıyordum, oldumda, sonra kaybettim, şimdi yine uğraşıyom, tutmayınca tutmuyor. Şimdi hem bebek yok, hemde acım var.

Her şey ne çabuk
Ne kolay dağıldı sonunda
Neden olmuyor
Ne kaldı elimde avucumda

Kimseye anlatamam
Çıkmaz sokaklar da bitti sonunda
Derdimi anlatamam
Tutunmuşum paramparça hayata

Darmadağın hayat bitiyor
Umudum yorgun
Yıkık dökük harabelerimde
Yanıyor ruhum

Karanlığın içinde bir ışık
Söyle hiç yok mu
Sonunda bu savaşı kazanmak
Bu kadar zor mu

Merhaba oranje nasılsın.

merhaba canım..iyiyim allaha şükür...ama bebeğimi hamileliğimi çok özlüyorum...bebeğim geri gelmeyecek biliyorum ve hamile olmak istiyorum yeniden..kucağıma almak istiyorum ...sadece bunu düşünüyo beynim....

:97::97::97::97::97:

Canım diğer topinkte gördüm seni, genel olarak ordayım, hoş geldin dedim sana ama görmedin. Bende bu dediğinden istiyorum ama hayırlısı, sabredip bekliyeceğiz.Yıpratma kendini.

Canım diğer topinkte gördüm seni, genel olarak ordayım, hoş geldin dedim sana ama görmedin. Bende bu dediğinden istiyorum ama hayırlısı, sabredip bekliyeceğiz.Yıpratma kendini.

seni takip ederken girdim o topiğe...
girip çıktım..yaşım tutmadı dermişim
sen korunmayı bıraktın mı canım kaç ay olmuştu senin ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…