Merhaba esmeray,nasılsın xeynox uzun zamandır yazmıyordun keşkeler geri getirmiyor ki yaşayacak olsalar taş bastırsan damdan atlasan yine yaşrdı öle düşün senlik hiçbişi yok
o kasiyer kız nasıl var mı bebişi:)
aynı sebepten kaybettik ya merak ediyorum onu:)
Amin inşallah.Allah herşeyin hayırlısını versin.Hayat bir sınav.Şu da bir gerçek ki yaşamadan anlamak mümkün değilmiş.Benim kaybımdan 1 kaç hafta önce yukarıda bahsettiğim tatlı kasiyer kız bana bebeğini doğumuna 1 kaç gün kala kordon dolanmasından kaybettiğini söylemişti.Onun adına çok üzüldüm ama onun ne hissettiğini 1 kaç hafta sonra ben de aynı sebeple bebeklerimi kaybettiğimde anladım.herkeze merhaba içimizi en iyi dökebildiğim yer internet sanırım herkez benzer duyguları yaşamış allah herkeze sabır ve sağlık versin geriye dönüp bakmayın acınızı unutmayın demiyorum ama ileriye baktığınızda yeni bebkler için daha iyi adapte olursunuz inşallahda sağlıklı bir şekilde kucağımızı dolduracak yeni bebişlerle tebrikler ederiz birbirimiz..
Doktor seçimi ne kadar önemli değil mi? Benim doktorum iyiydi sağolsun.Ben kendi inceliğime kızıyorum.Çarşamba günü şeker yüklemem vardı hastanede.Kanımı verdikten sonra doktorumun sekreteri geldi ve muayene olmak istemediğimi sordu.Ben de okuldan izin almıştım.Gecikmemek için (dersler boş geçmesin diye) gere yok dedim.Belki o an ultrasona girseydim farkedilebilirdi.Cumartesi günü de kızlarımın gittiğini öğrendim.Dedim ya hayat bir sınav.Şimdi tekrar bir bebeğim olsa hiçbir şeyi şansa bırakmam.bu hamilelikte dr çok ilgisizdi.Her testimi herşeyimi ben takip ettim şeker testi bile istemedi.Hala yaptırdığımı bilmiyordur herhalde.İlk 1 şubata sezaryan tarihi verdi.Sonra 3'üne erteledi.Sonra hastaneden öğrendim ki o tarihte izinli ve hastanedeki tüm drlar izinli ya başka hastane bulun yada 7sini bekleyin dediler.Bende biraz stres yaptım o saatten sonra kimi bulayım şubat tatilinde.O birkaç gün çok aradım birkaç drla görüştüm kimse de beni ultrasona sokmadı nst bağlamadı
29 Ocak ctesi eşim İstanbula gitti.Bende aptal gibi temizlik yaptım evde.(çanakkale'de).O gün yalnız kalmayayım diye okuldaki arkadaşlardan biri geldi gece.Sabaha kadar o bir koltukta ben birinde uzanıp muhabbet ettik sabah 6 eşim geldi.Tabi ben biraz yoruldum herhalde kendimi kötü hissettim yatağa zor gittim.Ne bileyim.Neyse pazar günü akşama kadar hep hareketleri vardı.Oğlumunda doğum gününü kutladık güldük eğlendik bilemedim birinin doğumgünü diğerinin ölüm günü olacakmış meğer.Pztesi sabahı oğlumla evde yalnızız Zeynebim hiç hareket etmedi.Öğleden sonra yine hareket yok.Akşam oldu eşim geldi öyle laf arasında dedim hiç hareket etmedi.Dur dedim ben yarım saat uzanayım karanlık sessiz odada bekle bekle hareket yok.Eşim hemen gidelim dedi hastaneye.Hazırlandık.Oğlumu alt komşuya bıraktık biz birazdan geleceğiz dedik ama dönemedik işte evimize.
Benim ablamın bir arkadaşının da başına geldi bu.Bir sürü tedavi,tüp bebek denemesi,düşükler sonra kendiliğinden gelen bir bebek.Doğumuna buradan tanıştığı bir kaç arkadaşı gelmişti.Ne kadar değerli bir dostluk.Hiç görmediğin biriyle gönül birliği yapabiliyorsun,hamile kalsa sen de onun kadar seviniyorsun.Ne kadar şanslısınız , böyle arkadaşlıklarınız olmuş.destina inşallah canım Rabbim hepimize (önce kucağında hiç bebişi olmayan melek annesi arkadaşlarımıza) yollasın bebeklerimizi...Sonra meleklerimizin kardeşlerini alır toplanır tanışırız bir yerde bakarsın..Ne güzel olur.Daha önce tüp bebek tedavimde çider forumunda yazıştığım çok tatlı arkadaşlarım vardı doğum saatimi biliyorlardı doğumdan yarım saat önce süpriz yapıp geldiler odama orada tanıştık hala görüşüyoruz.Bu dostluklar çok kuvvetli oluyor...
Benim de bir oğlum var,7 yaşında.O da aynı sizin oğlunuz gibi,her ne kadar kız olmalarına bozulduysa da hevesle bekliyordu bebekleri.İlk günler çok ağladı.Artık o etkilenmesin diye biz kendimizi 2. plana attık,onun yanında hiç göstermedik gözyaşlarımızı.Gerçi oğlumdan saklayalım,evde birşey belli etmeyeyim derken sokaklarda salya sümük ağlayarak dolaştım,rezil oldum,hiç sormayınxeynox canım
bebek kayıplarında hafta farketmiyordur herhalde acı aynı acı doktorum bana acını sonuna kadar yaşa bağıra bağıra ağla ki içinde kalmasın.İçine atan annelerde sonradan çok acı yaşıyoruz dedi.Dolabını aç eşyalarıyla hasret gider sen sadece bebeğini değil aynı zamanda onunla birlikte gelecekle ilgili kurduğun hayallerini de kaybettin dedi bende öyle yaptım nispeten iyiyim.
bak sana anlatayım o günleri
inşallah canım inşallah.Bu arada süpriz olursa haber ver de bize de umut olsun.
benim ikinci sezaryanım oldu.Önümüzdeki haftasonu doktoruma gideceğim.Eski doktoruma tüp bebek tedavimi ameliyatlarımı ve ilk doğumumu da o yapmıştı.Detaylı soracağım nedenleri ve ne zaman tekrar hamile kalmalıyım diye
Benimde tek tesellim o zaten canım.Rabbim bize bunu nasip etti aslında ne güzel bir acı yaşıyoruz.Garip.:)Hep size dua edeceğim inşallah hayırlısıyla bebişlerinizi kucağınıza almanız için.Bir teselli olur inşallah.Çok kısa zamanda güzel haberini alacağımı hissettim malum mu oldu ki?:)Hadi inşallah...
canım hepinize hepimize çok geçmiş olsun allah bir daha böle acılar yaşatmasın bizlere. bende 8 haftalık bebeğimi 20 şubatta kaybettim. sizin acılarınız eminim daha da zor. ben tam olarak 4 hafta bebeğimle yaşadığımı öğrendim ne hayaller kurdum sizlerinki çok çok zor.. allahım hepinize sabırlar vesin. benim ilk bebeğimdi o yüzden çok ama çok yıprandım. hiç aklıma gelmezdi bir gün benimde başıma geleceği. ama 5 haftadan itibaren düşük riskim vardı iğne oluyordum ilaç kullanıyordum o yüzden bişey olmaz sandım bebeğime ama 20 şubat gecesi ağrıyla uyandım ve kanamam artmıştı ve bebeğim gitmişti artıkkk
Öğrencilerim kaybıma çok üzüldüler.Karnım onların önünde gün be gün büyüdü.Kızlara isim bulmak için yarışıyorlardı.Velilerim de sağolsunlar destek oldular.
Geçen gün bir velim geldi,nasıl olduğumu,toparlanıp toparlanmadığımı sordu.Benim için bunun ömür boyu sürecek bir kalp ağrısı olduğunu söyledim.Öğrencimden onların da bir bebeklerini kaybettiklerini biliyordum.Çok detaylı olmasa da anlattı,nasıl üzüldüm.Bebekleri 13 aylıkken evde yangın çıkmış ve bebeğini öyle kaybetmiş.3 ay hastanede yatmış,psikolojik tedavi görmüş.Beterin beteri var gerçekten.Ben daha doğmamış bebeklerim için böyle hissederken o kadıncağız ne hale gelmiştir ki anlatırken yine ağladı aradan kaç sene geçmiş olmasına rağmen.Allah kimseyi evladıyla sınamasın.
canım hepinize hepimize çok geçmiş olsun allah bir daha böle acılar yaşatmasın bizlere. bende 8 haftalık bebeğimi 20 şubatta kaybettim. sizin acılarınız eminim daha da zor. ben tam olarak 4 hafta bebeğimle yaşadığımı öğrendim ne hayaller kurdum sizlerinki çok çok zor.. allahım hepinize sabırlar vesin. benim ilk bebeğimdi o yüzden çok ama çok yıprandım. hiç aklıma gelmezdi bir gün benimde başıma geleceği. ama 5 haftadan itibaren düşük riskim vardı iğne oluyordum ilaç kullanıyordum o yüzden bişey olmaz sandım bebeğime ama 20 şubat gecesi ağrıyla uyandım ve kanamam artmıştı ve bebeğim gitmişti artıkkk
canım başın sağolsun.Üzülme sen bu forumda bak beraber göreceğiz teker teker hepimizin bebeklerinin sağlıkla gelişini bol bol dua edelim...
xeynox
arkadaşım umarım bizimki de öyle sağlam bir dostluğa dönüşür.Çünkü o dostluklar hiç sarsılmıyor.Çok değerliler.Bu arada şu kasiyer kızla ilgili bize de haber ver.Esmeray da sen de öğretmensiniz herhalde ben de öğretmenim bazen çok kızıyorum kendime otur evinde dinlen ya da sürekli dr kapısında yat di mi?Yok dersten geri kalmasınlar diye yasal doğum öncesi iznimi yaktım ben de.Oğluna da Allah uzun güzel ömürler versin ve tez zamanda da bıcır bıcır kardeşler.
xeynox
arkadaşım umarım bizimki de öyle sağlam bir dostluğa dönüşür.Çünkü o dostluklar hiç sarsılmıyor.Çok değerliler.Bu arada şu kasiyer kızla ilgili bize de haber ver.Esmeray da sen de öğretmensiniz herhalde ben de öğretmenim bazen çok kızıyorum kendime otur evinde dinlen ya da sürekli dr kapısında yat di mi?Yok dersten geri kalmasınlar diye yasal doğum öncesi iznimi yaktım ben de.Oğluna da Allah uzun güzel ömürler versin ve tez zamanda da bıcır bıcır kardeşler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?