bebeğini kaybedenler 2011

ruyacım canfezam
inşallah arkadaşlar inşallah.
Ben de bir yandan hemen bir tane daha olsa iyi olur diye düşünüyorum bir yandan da ya tekrar aynı şeyi yaşarsam diye korkuyorum.Giden geri gelmeyecek yavrum kara toprakta biliyorum ama belki de bir teselli olur tekrar olursa ne bileyim karmakarışığım.Eşyalarını bile kimseye veremedim öylece kutulara kaldırdım içim acıyarak gözyaşlarıyla.Kıyamadım onları kimseye vermeye.Nereye kadar saklarım bilmiyorum ama herhalde hayat boyu öylece saklayacağım.belki bir tane daha olursa onunla meşgul olurken avunurum.Ama ben Zeynebimi istiyorum ve hemen gelsin istiyorum uyanmak istiyorum bu rüyadan ama ne mümkün.İnsanlarında ölü doğum olduğu için sanki o hiç yokmuş ve olmamış gibi davranmaları canımı acıtıyor.Bir yandan zaman çabuk geçsin istiyorum bir yandan zaman geçtikçe ondan uzaklaşacakmışım gibi herkes onu unutacakmış gibi hissediyorum zamanı durdurmak istiyorum.Karman çorman bişey iste.

Canim arkadasim inan ki ayni duygulari yasiyoruz.Bende hamileligimin 26.haftasinda sezeryanla erken dogum yaptim.Oglum 1 ay yasadi ve kaybettim bitanemi...Simdi hem tekrar bebegim geri gelsin istiyorum hemde ya ayni seyleri tekrar yasarmiyim diye cook korkuyorum...Biliyorum meleklerimizi hic unutmayacagiz oglum melek olali 9 ay oldu ama bir dakika aklimdan cikmiyor icim cook aciyor her sabah uyandigimda yüregime sizi cöküyor.Herkez meleklerimizi unutsa bile biz melek anneleri bebeklerimizi ölene kadar unutmayiz ki canim yaa bende karmakarisigim .Insallah Allah bizlerede nasip eder...

selam arkadaşlar....

hepimizin başı sağolsun..bende bebeğimi kaybettim daha doğrusu sonlandırmak zorunda kaldık..doktorlar ileri düzeyde hidrosefali olduğunu söylediler.ayrıca başka anomalileride vardı..ve 20. haftamda bebeğimizi suni sancıyla doğurma kararı verdik...
çok zor bi andı..herşey çok farklıydı ayrıntılı usg ye gideceğimizde komşularımızıda beberaber götürdük bebeişimizi görecektik.güle oynaya gittik gelinde erkek göründiye şakalaşıyorduk..ama doktor bakmaya başladıktan sonra dünyam yıkıldı tek tek saymaya başladı..ağlamaya başladım olumsuzlukları duyunca eşimde yıkıldı doktor araverip bizi sakinleştiridi sonra tekrar bakmaya başladı ve dudak damak yarığı var dedi tek arter tek ven de olabilir dedi..yani kalbe temiz kan pompalanmıyormuş..
doktor 18 mm hidrosefali söyledi ve bu çok fazla bi oran dedi ertesi gün tekrar bakıldığında 19 mmolmuştu ilerliyordu yani.yaşamla bağdaşmayacak dendi.ve sonlandırmanızı öneririz daha çok gençsiniz diyince beynimizden kaynar sular döküldü.ve bizim için burda çok iyi bir prof dan ertesi güne randevu aldı...oda baktı ve aynı şeyleri söyledi..ya dokduktan sonra genetiğe yollayın bebeği yada amniyosentez yapılması gerek dedi neden olduğu anlaşılması için.bizde amniyosentez yapalım dedik bebeğimiz yollayamaya ıyamazdık.zaten doktor bebekte tam net bi sonuç alınmayabilir hücre kaybı ve doku kaybı olabilir dedi doğunca. ertesesi gün amniyosentez verdik sonuçları daha çıkmadı ama usg de o kadar net görünüyorduki sorun daha fazla hareketlerini hissedip kopmak zor olacaktı çünkü 1 gün olmuştu tekmelemeye başlayalı ve hemen sonlandırma kararı aldık.. 24 şubatta hastaneye yattım sancı vermeye başladılar 25 inde doğurdum..çok zordu..şimdi bir yandan kendime kııyorum keşke sonuna kadar beklesemiydim diye ölücekse kendiliğinden ölsün diye ama doktor zaten anne karnında bile tam gelişmez doğmayada bilir doğsada hemen kaybedebilirsiniz demişti..hangi yandan düşüeceğimi bilmiyorum.inşallah bebeğim kızmamıştır bana annesinin onu ne kadar çok sevdiğini ve istediğinii biliyordur inşallah..ama onu bu hayatta yaşama oşekilde getirmeyi içim elvermedi...
daha çok yeni yaşadıklarım..ama bir yandan tutunup hayata dönmem lazım çocuk için daha zamanımız var...haftaya doktorlar görüşmeye gidicez amniyosentez sonucu gelcek ne yapacağımızı ozaman daha net görüşürüz ve düşünürüz.ama yaşadıklarınızı çok iyi anlıyorum...üzülme gene olur diyenler anlamıyolar hiç biri bebeğimiz yerini almayacak ve o bu dünyada 1 metrelik toprak içinde kimse onu yok sayamaz.ve o yüzden kapandım kimseyle konuşmak gelmiyo içimden.iştende raporluyum gidince nolcak bilmiyorum...

canfezam inşalah bu kez yüzümüz gülecek bikaç ay daha dinlenip inşallah ben düşünüyorum
sennde umutlu olmana sevindim bu sefer uzunömürlü hayırlı ve sağlıklı olacak

hepinizin bebeği büyükmüş benım de 14 şubatta 12 haftalık bebeğimi akrania teşhisinden dolayı aldılar düşük yaptırdılar.hala onun yokluğunaa alışamadım cinsiyeti öğrenmeye gitmiştim ki kafatası kemikleri gelişmemiş bebeğimin.en zor günlerimi yyaşıyorum allah bize tekrar sağlıklı ve hayırlı bebekler versin...hamile olduğumu öğrendiğimde evime koşa koşa gitmiştim uçarak sanki.anneme sevdiklerime mutluluğumu bir bir haber veriyordum.bu mutluluğum yalnızca 3 ay sürdü maalesef.sankı o anlar benım içn rüyaydı.aklıma geldikçe tutamıyorumkendımı .şimdi de çok korkuyorum allahım hayırlısını versin

Amin inşallah.Allah herşeyin hayırlısını versin.Ben Allah'a dua ederken hep ruhen,bedenen,zihnen sağlıklı olsun diye dua ediyordum.Umarım en kısa zamanda sağlıklı bebeğinizi kucağınıza alırsınız.
Başkalarını sıkmamak değil de şu bir gerçek ki ancak yaşarsan anlayabilirsin.Eğer karşındaki insanın böyle bir kaybı yoksa seni anlamayacaktır.Bunu biliyorum çünkü ben öyleydim.Bir arkadaşım vardı.8 aylıkken bebeğini kaybettiğini söylemişti.Aradan kaç sene geçmesine rağmen ağlamıştı,ben çok şaşırmıştım.Algılayamamışım demek ki,insan doğmamış bir bebek için seneler geçmesine rağmen neden üzülür diye geçirmiştim.Şimdi tam olarak biliyorum,anlıyorum.Bu sebeple dışarıda pek bahsetmemeye çalışıyorum.Sadece eşimin yanında özgürce ağlayabiliyorum.
Sizin düşündüklerinizi hastanede ben de düşünmüştüm.Evladın ne kadar değerli olduğunu anlamıştım ve her anı mükemmel geçirmeye karar vermiştim.'miştim' diyorum çünkü benim haşarı oğlanla hala ödevleri yüzünden kavga ediyoruz. :))
Umarım öyle olur.Bunu gönülden söylüyorum,sizin mutluluğunuz benim mutluluğum olacaktır.Burada duyduğum,okuduğum , sonu mutlu biten her gebelikte inanılmaz mutlu oluyorum.
Allah yardımcınız olsun.2 kere yaşamışsınız aynı acıyı.En kısa zamanda hayırlısı olsun sizin için.
Ben de tekrar aynı şeyi yaşamaktan korkuyorum.Tekrar hamile kalmak fikri şimdilik uzak bu yüzden.Bir de ben bu kadar çok insanın bebek kaybının olduğunun farkında değildim.Ne zamanki kaybım oldu ve burayı okumaya başladım,korkularım iyice pekişti.Akışına bırakmaya karar verdim.Biz bebeklerimizi kaybettik ama onların daha 1 şerçe parmak boyundayken huyu,karakteri,yüzü,kan grubu herşeyi belliydi.Yaşayanlar kadar saygıyı hakediyorlar.Gerçi ben çok şanslıyım bu konuda.Herkes son derece inceydi bana karşı ve sonuna kadar destek oldular.
Ben de aynı şeyleri yaşamaktan çok korkuyorum ( Siz de 1 ay görmüşsünüz.Allah sabır versin.Çok daha sancılı bir kayıp sizinki.
Böyle bir karar vermek zorunda kalsaydım ne yapardım tahmin bile edemiyorum.Bence en zoru siz ve sizinle aynı şeyleri yaşamak durumunda kalanlar.Doğmasına izin vermeseniz sizin kararınızla sonlandırılacak,diğer kararı verseniz ömür boyu sıkıntı acı çekecek.Zor ama doğru olan kararı vermişsiniz bence.
canfezam inşalah bu kez yüzümüz gülecek bikaç ay daha dinlenip inşallah ben düşünüyorum
sennde umutlu olmana sevindim bu sefer uzunömürlü hayırlı ve sağlıklı olacak
İnşallah esmeray.Hayırlı haberlerini dört gözle bekliyorum :)

İnsanın bebeğini kaybetmesi en büyük travmalardan biri.esmeray ve ben aynı sebepten kaybettik bebeğimizi.Bizim ve bebeklerin dışında bir sebepten.Benim sezeryanım öncesi 2 doktor geldi ve 2'si de dedi ki eğer bir düşük varsa bunun mutlaka bir sebebi vardır.Doğaya aykırı bir durum söz konusudur ve tabiat gerekeni yapmıştır.Lütfen siz de böyle düşünün.Belki çok çok az da olsa bir teselli olur.Düşünün , biz de böyle bir teselli yok.

gerçekten çok zor...rabbim kimseye yaşatmasın...bir daha böyle bir durumla karşı karşıya gelmeyiz.

Geçmiş olsun canım, birkaç yerde yazılarını okudum. peki 20 haftaya kadar hiç belli olmadı mı ultrasyonda.
Benim bebeğimde 18. haftalıkken kaybettim, benimki, her türlü araştırma aminosentez falan yapıldı bebeğime, hiç bişey çıkmadı.Gelişme bozukluğu. Hala sebebini bulamıyoruz. 4 aydır rüyasına yatıyorum. Rüyamda bile herşeyin sebebi çıkıyor, bebeğime gelince göremiyorum.Bunca araştırmalarım sonucunda herşey allahtan, bazı durumların sebebi bile yok. Biran önce işe başlayıp sosyalleş, ben öyle yaptım. Ara sıra aklına gelir ağlarsın. 40 ın çıkınca regli olursun. Ben ondan sonra bebek düşünmeye başladım ama henüz olmadı daha. 4 aydır bizde bu acıyla yaşıyoz.

Diğer tarafa gitmemizinde bi sebebi var artık, inşallah kaybettiğimiz bebeklerimizi görürüz öbür tarafta. Ben doğduğunda bakamadım kızıma. Cinsiyetini doğunca öğrebebildik. Yıkıldık tabi. Şimdi kızımın kardeşinin gelmedini bekliyorum umutla, hergün allaha dua ediyorum, sizler ve kendim için, bu acıları bir daha yaşamayalım diye. Sağlıklı sıhatli gelsin bebişlerimiz. beterin beteri var tabi, allah şehit aillelerine gani gani sabır versin. Mertebesi çok yüksek ki bu acıya dayanılıyor, görmediğim yavruma bile zor dayandım.

ilgin için sağol canım..
biz düzenli kontrollere gidiyorduk hatta 3 doktor değiştirdim ..ilk 3 ayda sonra bir doktorda karar kıldık.daha önceki kontrollerde bi sorun yok gibiydi..16.haftada yüzünü hiç dönmedi bebeğimiz doktor uğraştı yüzünü görelim diye ama göstermedi belki o zmana gösterseydi dudak yarığı falanda görülür gerekli testler yapılabilirdi.ama görünmedi..belki sıvı birikimi azda olsa vardı ama normal derecede olduğu için doktor önemsememişte olabilir düzelir diye..
2 li taramamız 10000/1 risk çıkmıştı doktor risk düşük ama 1 risk bile siz olmayabilirsiniz garantisini veremem demişti eşimde gülüp bizi bulur mu bulur demişti..ama 2 li taramada down send. riski ne bakılıyo bizim durum downdan farklı.doktor bu tarz bi durumda gerekçe aramak olmaz dedi tamamen raslantısalda olabilir kromozomal da olabilir dedi..2-3 güne amniyosentez sonucumuz çıkar cuma günüde doktora görüşmeye gideceğiz..inşallah hayırlı şeylerle döneriz.doktor bize 1yıl ara vermenizi öneririm demişti..eşimde 1 yılı beklemek istemiyo açıkçası yaza şark tayinimiz var tayinden sonra düşünelim diyo..burda iken gerekli testleri ve kontrolleri olalım istitoruz imkanlar varken.
eşimde çok üzüldü hastanede 1 saniye yanımdan ayrılmadı ben her bağırışımda oda ağladı hiç gözümün önünden gitmiyo o halleri..bebeği defnedip geldiğinde ben uyuyormuşum öyle bi anlatışı vardıki dayanamadım..bebeğimizin yattığı yere götür beni diyom 40 ın çıksın gidelim diyo..götürmüyo çünkü ilk günlerde ben çok kabuslar karabasanlar görüyordum oda endişeleniyo benim için..

Benim doktorum çok güzel moraller verdi bana, hemen düşün dedi, hiç bir sorunun yok dedi, bazı doktorlarla yazıştım, ilkinde böyle oldu diye bir daha olacak anlamına gelmiyor dedi, Geçen hafta gittim, oda tekrar olacağını sanmıyorum dedi, Etraftan başına gelenler olmuş, onlarda ikiniciyi sağlıklı sıhatli doğurmuşlar. Eşlerin hakkı hiç ödenmez, bende 8 saat bağırdım suni sancılarla doğurdum.Benim eşimde çok ağladı, hiç elimi bırakmadı, özel hastaneydi, rahat ettik. Doktor rahimime baktı tertemiz dedi, hemen düşünün dedi bebek. Hatta geçen hafta gittim, tekrar ultrasyona falan girdim, bi promlem yok dediler. Bebeğimi kasımda kaybettim, ilk reglimi görüncede bebeği düşünmeye başladım. daha olmadı.Yani bebek olunca acım hafileyecek sanıyorum. Nisan ayı geliyor, bu ayda doğum yapacaktım, inşallah nisanda hayırlısı ile tekrar hamiş haberimi alırım.Bebeğe baktın mı sen, ben bakmadım. bakamadık, doktorlar iyi yapmışsınız bakmadığınıza dedi. Rüyalarımda hayallerimde yaşıyor, prensesim.

canım biz prof. vardı ona da görünelim diye muayenesinde baktı oda sorunu söyledi.
bize tıpda yapmayalım.siz doktorunuza gidin gene özel hastanede rahat edersiniz dedi..öylede oldu gelen gidenime karışan olmadı 2 refakatçıya kadar kalınabiliyordu.akşam 8 e kadar ziyaretçiler kalabiliyordu benim ablam yeğenim hep yanımdaydı .akşamları eşim kaldı bırakmak istemedi..
bir gece bekledikten sonra sabaha sancılarım arttı sabah 7 de doktorumu çağırın dedim doktor 8 e kadar geldi.hemen doğumhaneye çıkardılar.ebe açılma yok diyip duruyordu ama doktor sorun yok dedi ve hemen doğurtuu.ellerimi tuttu teselli etti moral verdi .ben çok üzülüyordum çünkü...doğduktan sonra görmek istemiyorum dedim neden dedi doktorum bende acısına dayanamam sonra dedim ısrar etmedi ama görmeni isterim dedi.gene bakmadım çünkü göz görmeyince gönül katlanabiliyo sadece kafasını gördüm hemşirenin elinde iken o bile yetti içimin dağlanmasına sürekli gözümün önünde....o kadar miniktiki nasıl dayanabilirdim....sonra baksamıydım diye düşündüm ama en iyisi bakmamak bencede psikolokjik olarak çok güçlü biri değilim dayanamazdım sonrasına..
bizde muayene sonrasında daha bi netleşiriz belki..ama bebek isteği daha bi arttı bende o duygum yarm kaldı sütüm geldi karnım bomboş gibi ...ilk bebeğimin yeri hep ayrı kalıcak ama koklayıp saracağım bakacağım bir bebeğim olur inşallah.
.inşallah hayırlı haberlerini alırım nisanda.ve sağlıkla büyür içinde..

Banada doktorlar psikolojim bozulur diye özellikle bakmamamı söylediler. Bu tanıdığımızın bebeğide böyle olmuş, o bakmış, çok kötü olmuş, psikolojik tedavi alıyormuş. bazen baksamıydım diye içimden geçmiyor değil. Benide açılmış mı, açılmamış diye o muayneler öldürdü, kadın olmak çok zor. 3 gün sonra göğüslerim taş kesildi, süt olmaya başladı. dostinex diye bi ilaç verdi doktor öyle geçti.İnşallah canım, yakın zamanda güzel hayırlı bi haber alırız.

ben kızımı gördüm
mezarına da gittim
ama hamdolsun ayaktayım yüreğim kan ağlıyor ama
demek insan herşeye alışıyormuş
hiç aklıma gelmezdi gün gelecek bunları yaşayacağım geliyor işte
ve de Rabbim dayanma gücü veriyor hamdolsun

evet aynen öyle insanın hiç aklına gelicek bi durum gibi değil.düşününce bir çok konuda herşey olabilirmiş gibi geliyo ama birgün bebeğimden yana böyle bir durum böyle bi acı yaşayacağım aklıma gelmezdi..
dediğin gibi rabbim sabrını veriyo.ne güzel görmüşsün bebeğini bende görüp koklamayı sarmayı çok isterdim ama içim çok acıyordu o anki acı zaten çok zordu dayanabileceğimi sanmıyordum.
hakkımızda hayırlsı buymuş.hayat bu bizim için hiç bişey için isyan etmedim rabbime sığınıyorum..o herşeyin hayırlısını bilir verir...

Canim negüzel bak bebegini görmüssün.dedigin gibi icimiz kan agliyor ama...Bende 1ay oglumla gecirdim.Hergün saatlerce göysümde yatiyordu hemsireler tekrar küveze koymak icin göysümden aldiklarinda dakikalarca agliyordu,ufacicik ayaklarindan cok gidiklaniyordu.Cam gibi kara gözlerini acip bakiniyordu ara ara daha neler neler...Simdi bunlar aklimdan hiiic cikmiyor.Bazen hic görmeseydim keske diyorum ama sonra Allahima sükür gördügüm,sevip öpüp kokladigim,sütümü verdigim ve hatta üzerime isedigini bile gördügüm icin sükrediyorum...Bilmiyorum görüp ayrilmak mi, görmeden ayrilmak mi daha zor. Allah bu acilari hicbirimize tekrar yasatmaz insallah...

merhaba arkadaşlar bende bebeğimi yeni kaybettim 16 haftalıktı çok zormuş ama sizinki daha zor doğduktan sonra kaybetmek allah hepimize sabır versin aklımdan biran çıkmıyor karnım güngeçtikçe büyüyordu şimdi bomboş neyapıcmı bilmiyorum kafayı yemek üzereyim...

merhaba arkadaşlar bende bebeğimi yeni kaybettim 16 haftalıktı çok zormuş ama sizinki daha zor doğduktan sonra kaybetmek allah hepimize sabır versin aklımdan biran çıkmıyor karnım güngeçtikçe büyüyordu şimdi bomboş neyapıcmı bilmiyorum kafayı yemek üzereyim

tabiki rüyacım hamdedeceğiz rabbimize ne yapalım meva verdi bize bi acı bidaha yaşatmasın ne diyelim

gecmiş olsun cnm ya bizim durumumuzda olsan ne yapacaktık
bak biz yemedik sende yemezsin:)

tabiki rüyacım hamdedeceğiz rabbimize ne yapalım meva verdi bize bi acı bidaha yaşatmasın ne diyelim

gecmiş olsun cnm ya bizim durumumuzda olsan ne yapacaktık
bak biz yemedik sende yemezsin:)

sağol canım ama geçmicek gibi kalbim acıyo nefes alamıyorum ALLAHım yardım etsin hepimize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…