bebeğini kaybedenler 2011

Canımsın yaa bu hep böyle olacak canım..Bende dudaklarımı ısıırmaktan mosmor oldu artık..Ama ne yapalım insanlar böyle düşüncesiz bekleme onlardan düşünemezler..Kendi başlarına gelmeden anlamazlar... Benim arkadaşım annesini kaybettiği zaman onun yanında annem arasa telefonu bile açmıyordum ki üzülmesin diye... Ama nerdeeeeeee insanlar böyle işte boşuna dememişler çiğ süt emmiş diye... Allahım sanada verecek dünyalar güzeli bir melek sende onları anlatacaksın hiiç üzülme canım... :93::93::93:

bugün sabah bir saatlik "koca seyit" tiyatro gösterisi vardı
bir anda eledim beşik eledim türküsünü çaldılar milletin içinde hüngür foşurt agladım ya millet dönüp dönüp bana baktı

Oyy kıyamam canım sana ben.. Bende öyleyim tvde komedi filmlerinde bile bebeği olan birini görsem.. Yada ne biliim doğum yapan bir kadın görsem bile ağlamaya başlıyorum.. Geçtim ki o türkülerler ya da bebeğini kaybedenleri duyduğumda ... Offff neyse canım geçecek inşallah ..inşallahahhhhhhh

Aaaaa çok geçmiş olsun canım benim.. İnsafsız afedersin ama hayvanlar demek istiyorum...
Allahım bir daha hiiiiçbir üzüntü yaşatmaısn inşallah

Canım benim bende farkettim benzerlikleri sen demeden önce.Aynı şeyleri yaşamışız neredeyse.Acımı başkalarının yaşamasına üzülüyorum ama bir yandan da insanın içi rahatlıyor yalnız değil diye.Takip ediyorum seni hep.Sürekli yazamıyorum
Yoksa kaçtır bende sana yazacağım.Hep aklımdasın canım.

Offf... Offff... Bende çoook özledim.. Hemde çook..Allahım büyük mü konuştum diyorum..O kadar çok bulantım olmuştu ki off birdaha hamileliğe dayanamam diyordum ...Zaten bir dahada istemem diyordum hep.. Birtane olsun benim olsun yeter diyordum Allahım bana çook büyük ceza verdi işte..
Amiiinnnnnnn amin canım inşallah aminnnn

Kızlar benimde beraber hamile olduğumuz arkadaşım vardı başka şehirde üzüntüden onu hiç arayamıyordum ama geçen eşi benimkini aramış onuda hastaneye yatırmışlar erken doğum tehlikesi ile 1 aydır yatıyormuş hastanede beni sormuş oda bişey diyememiş iyi demiş duyarsa çok üzülür onada aynı iey olmasın dedim diyor.. Çok büyük bir acı kimse yaşamasın istedim diyor.. (
Allahım nolur ona bişi olmasın o çok zayıf bir kız dayanamaz kaldıramaz dedim..Eşim sen dayandın ya benim çileli gülüm dedi ... Evet biz nasıl dayandık bilmiyorum işte dayandık.. Allahım kimselere ve banada yaşatmasın inşallah..

anlıyorum canım.sağol.işe başlayınca bende bu kadar yazamam herhalde.ama buradaki arkdaşlarımdan o kadar güç aldım ki.bende acımı bşkalarının da yaşamasına üzülüyorum ama yanlız olmadığımı bilmekte biraz rahatlatıyor.kendine iyi bak.vakit buldukça yazışırız.

Okuldaki en yakın arkadaşım 7 aylık hamile. Her an dipdibeyiz.
Eli karnında hep.
Bnm de gözüm onun elinde.
Bebek tekmeliyor onu hissetmeye çalışıyor heralde...

.....

ooohhhffffff... sabırrrr...

insanın birde en yakın arkadaşı olunca görüşmedende olmaz.ALLAH sabrını arttırsın canım.benimde başka bir şehirde en yakın arkadaşım hamile.düşündükçe aralarında şu kadar olacaktı,vs,vs çok üzülüyorum elimde değil.eşim böyle düşünme isyana gieceksin diyor ama kendimi alamıyorum.

rabbim hepmize sabır versin canım.

zerdal kendini kötü hissedeceksen arkadaşın anlayışla karşılar herhalde canım.hediyesini yollarsın.kendini üzmemeye çalış.ALLAH sabrını arttırsın.

bende çocuk görmeye en azından şimdilik gidebileceğimi sanmıyorum.bana da işkence gibi gelir.arkadaşlarım adına seviniyorum.rabbim herkese evladını sağlıkla kucağına almayı nasip etsin ama dayanamıyorum işte.

pınarcım ALLAH dert veriyor yanında dayanma gücüde veriyor.arkadaşınada geçmiş olsun.sağlıkla bebeğini kucağına alır inşallah.

şimdi şimdi arkaya baktıkça bende nasıl dayanmışım diyorum.ALLAH büyük.dayanamayacak olsak bize bu acıları yaşatmazdı.amin canım.rabbim kimselere böyle acılar yaşatmasın.

Kızlar durmadan araştırıp okuyorum ben kafayı yedim.. Ama bulduğum bilgileri de sizinle paylaşıyorum.. Aman dikkatli olun kızlar...

Hamileleri tehdit eden ve düşük yaşanmasına neden olan rahatsızlıklar arasında Listerya enfeksiyonu yer alıyor. Bakterilerden bulaşan bu hastalık anne adayları ve bebek için ciddi bir tehdit oluşturuyor. Ateş, erken doğum, bebekte çeşitli anomaliler gibi etkileri olabileceği gibi düşük veya ölü doğumla da sonuçlanabilir. VKV Amerikan Hastanesi Kadın Sağlığı Ünitesi uzmanlarından ve tüpbebek.com sitesi medikal direktörü Dr. Senai AKSOY hamilelikte Listerya enfeksiyonu konusunda en çok merak edilen soruları yanıtladı.

Listerya enfeksiyonu nedir?

Listerya enfeksiyonuna (Listeriozis) neden olan bakteriye Listeria monocytogenes adı verilir. Normal şartlarda bakteri yetişkin bir insan bulaştığında genellikle herhangi bir şikayet ortaya çıkmadan veya hafif grip gibi belirtiler geçer. Ancak bakteri anne adaylarında düşük, erken doğum, ölü doğum ve çeşitli anomaliler gibi bebekle ilgili ciddi problemlere neden olabilir. Listerya enfeksiyonu özellikle hamileler ve bağışıklık sistemi çeşitli hastalıklar nedeniyle baskılanmış kişiler için daha büyük risk oluşturur.

Listerya enfeksiyonu nasıl bulaşır?

Bir çok bakteride olduğu gibi Listerya enfeksiyonu da çiğ et, deniz ürünleri ve yumurta, pastörize edilmemiş süt ve bu süt ile üretilen besinler ile bulaşabilir. Ayrıca iyi yıkanmamış sebze ve meyveler, hazır gıdalar gibi ürünlerde Listerya enfeksiyonuna neden olabilir.

Listerya enfeksiyonunun bebek üzerinde etkileri nelerdir?

Hamilelik sırasında enfeksiyon bebeğe plasenta yoluyla ya da doğum sırasında geçebilir. Enfeksiyon düşük, erken doğum, ölü doğum ve çeşitli anomalilere sebep olabilir. Bunun dışında fetusta hepatit, pnömoni, nörolojik hasarlar da oluşabilir.

Enfeksiyondan korunmak için ne yapılmalı?

• Sebze ve meyveleri bol su ile yıkayın
• Pastörize olmayan süt ve süt ürünlerini tüketmeyin
• Çiğ veya iyi pişmemiş balık, et, yumurta yemeyin
• Sosis, salam, sucuk gibi besinler pişirmeden yenmemeli
• Önceden hazırlanmış ve beklemiş soslu salataları yemekten kaçının
• Son kullanma tarihi geçmiş ürünleri tüketmeyin
• Dondurulmuş ve çözdürülmüş besinleri tekrar dondurmayın

Arkadaşlar, chnb arkadaşımız için tüp bebek mi, normal yoldan mı gebelik kararı çıkacak yakın zamanda.

Ilk duamız bu arkadaşımız adına olsun..

Nolur herkes aklına geldikçe bir şeyler okusun (bir fatiha veya bir ihlas veya bir tefriciye ne bileyim ne olursa...)ve merakla heyeceanla bekleyen bu arkadaşımızın lehine çıksın karar inşaallah.

arkadaşlar ceyda1984 arkadasımız facebookta bebeğini kaybedenler diye grup kurmuş bende ortak oldum
eğer sizde katılmak iaterseniz bu grubumuza özel mesajlarnız bekleriz

NKOB canım ben belki uzun süre giremem kızkardeşimin düğünü var malum eyiler yıkanacak hazırlık felan oyüzden ben sayımı belirteyim istersen canım en azından haziranın 10a kadar 150 adet salatı tefriciye okurum aslında daha fazla okurum ama biliyorsundur salatı tefricciyede kesin sayı tam olmalı eksik yada fazla olmaz oyüzden bu sayıyı yazın ben tekrar haber veririm canım tabiki yasinlerim kuranlarım hepinize

esmeray nkop cok gecmısss olsun kızlarr..bugun dayım aradı bebegın olumunden bır ay sonra cunku tam 12 yıl once ıkız kız bebekerı acık olan camlara cıkmıslar bırı bı tarafa dıgerı bı tarafa o sırada dayım namazda ananem mutfakta dalgınlık ıste beyza ve ahsen ısımlerı ahsen 7.kattan dusmus ve dayım namazda slm verdıktenn sonra ananeme herlade bırının cocugu dustu cok kotu ses geldı demıs pencereden bakmıslarkı akhsen kucuck bedenıyle yerde beyza hala camda kardesıne bakıyo dayım sokta kosa kosa bebgı almaya ınıyo ananem sokta beyzayı tututo yengemse okulda ogretmen hıcbıseyden haberı yok hastaneye gıdıyo mınık ahsen hala yasıyo gece 3 e kadar dayanıyo mınık yuregı ve duruyo tek tesellı ıkısınınde dusmmemesı oluyo ama gıdenın acısı yurek deglıyo dayımın sozu o bıze emanettı allah verdı allah aldı bugun ılkkez konustuk nasılsın ıyımısın dedı cok sukur dedım senı arayamadım elım varmadı telefona dedı ne dıyecegımı ne konusacagımı bılemedım sanmakı dayım unuttu aramadı aklımdan hıc cıkmadın cok uzuldum cok dedı sabret allahta geldı dayan dedı haklısın dedım artık uzulmuyorum benım cocuklarım cennette bızı beklıyo ıns.yanlarına gıtmeyı hakederız dedım daha fazla konusamadı sesı tıtredı kapadık emınım oda benım gıbı kapatınca aglamıstır damdan dusenın halınden yalnızca damdan dusen anlar...

Canım benim yaa Allahım rahmetler eylesin..Acının derecesi olmaz tabiki ama yaşlarını yazmamışsın tabi camdan bakacak kadar büyüdüklerine göre bayaa koca bebeklermiş..Allahım acısına sabır versin en iyi onlar nalamıştır seni canım benim... Çok üzüldüm yaa hüngür hüngür boşaldı yin e yaşlar...

sagolpınarcım 1.5 yasındaydılar daha ıkısıde cıkmıs kader ıste bırı dustu....sımdı 3 tane kızı var dayımın onla dort olcaktı allah onlara uzun omur versın ıns.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…