bebeğini kaybedenler 2011

merhaba arkadaşlar ..yeni grubumuz hayırlı olsun.güzel haberler paylaşırız inşallah...
Herkese günaydın ve hayırlı haftalar.

Bir sürü kız gidiyor iş yerinden, gimeyince sanki olmuyormuş gibi. Başkalarını ne düşünür hesabı. Aslında kimse pek düşünmüyor ben herkesin bakışlarından sanki anlam çıkarıyorum. Kimsenin bana acımasını istemiyorum. güçlü olmak istiyorum. Ama içim buruk tabi. Yani kendi içimden çıkamıyorum.
Aslında bebek doğuran arkdaşlarım sağolsunlar iyiler, ben kaybettğimde hepsi beni aradı eve geldi. Biraz bekarlar durumu anlayamıyorlar, olur daha diyorlar. ama nasıl bir sorumluluk olduğunu bilmiyorlar. ateş düştüğü yeri yakıyor. Sanki gitmeyince kendimi daha kötü hissedip hayattan kopuyormuşum gibi geliyor. Bebekleri görüncede kendi kzımı hayal ederek bakıyorum. Kucağıma almaya korkuyorum, etraftaki diğer kızlar ne der, aaa zerdal bebeğini kaybetti ne düşünüyordur diye. Monolog yapıyorum kendimle. belkide kimsenin umrunda değilim aslında.Bilmiyorum ya çok mu düşünüyorum.
zerdal kendini kötü hissedeceksen arkadaşın anlayışla karşılar herhalde canım.hediyesini yollarsın.kendini üzmemeye çalış.ALLAH sabrını arttırsın.
tabi bi bahane uydururum, hediyeyi aramızda topluyoz ama, şimdi toplulukta gitmesem bile, sonra gitmem icap eder. ben bebeğimi kaybettğimde gelmişti. 5 aylıktı, bakamamıştım karnına. Kendimle konuşup kavil kuruyom kafamda. Allah hepimize sabır versin. Artık eşimle bile bu konuları konuşamıyorum. iyiki burası var.
kızlar LİFOS arkadaşımızdan haberiniz var mı

bende merak ediyorum geçenlerde aklıma geldi ama sen benden çok yaşayacakmışsın.

zerdal sen kendini nasıl rahat hissedeceksen öyle davran.herkesin bakış açısı faklı.yakın arkadaş olunca gitmemekte olmaz.ALLAH yardımcın olsun canım.

mrb arkadaşlar Ben de acısı yüreğinde taze olan bir anneyim Cumartesi günü 17 haftalık bebeğimden ayrılmak zorunda kaldım Oysa ki ben ona 4 yıllık bir bekleyişten sonra tüp bebek tedavisiyle kavuşmuştum Bu acının tarifi yok Allahım bu duyguyu yaşayan herkese sabır versin ve bir daha da yaşatmasın Bu acıya nasıl dayanırım ve nasıl bir daha bebek yapmaya cesaret ederim bilemiyorum

çok geçmiş olsun canım... Allaha sığınmaktan, sabretmekten başka yapacağın bişey yok. İsyan etme yeter... Dualrın yavrundan, Allahtan ve Resulundan sakın eksik etme...
Burada herkes senin ne yaşadığını anlar... sıkıldıkça bizlere içine dökebilirsin..

fulya cok gecmıs olsun allah sabır versın bol bol...

zerdal bn de aynen oyleyim.

kafamda kuruyorum kuruyorum kuruyorum. şöyle baktı, böyle söyledi, şunu düşünmüştür. olan ise, nerdeyse hiç bir şey:S

bu da bnii öyle zorluyor kiii... dediğin gibi, kafamda dialoglar, hem de monolog ama çok kişiili:)

Allah yardımcımız olsuninş, ne diyeyim.

Allah yardımcın olsun fulya.

Kendini bırakma, olayla ilk yüzyüze kaldığında hissettikklerin , söylediklerin çok önemli.

Bu sana imtihan olarak verildi. Ne yapacağın, nasıl davranacağın izleniyor:)

Ve innnşallah, en sağlıkllı ve güzelinden bebekler nasip eder Allah sana.

Bzm sayfaları oku. Hep bebeğini kaybetmiş anneler var, hem de ne şekillerde, aklının ucundan geçmez. Ama ümit var bu sayfalarda ve işine çok yarayacak eminim.

Fulyacım Allahım sabırlar versin..Nolur kendini çok yığratma ama içine de atma acını yaşa..
Sıkıldığın her sanşye bizimle paylaş.. Hoşgeldin diyemiyeceğim aramıza her katılan arkadaşımla
içim biraz daha yanıyor ve birkez daha yaşadığım acıları yeniden hatırlıyorum... Allahım bu acıyı kimseye yaşatmasın derken yeni arkadaşların katılması çok üzücü...
Ne oldu canım neden kaybettin bebişini???

canim, basin sagolsun, Allah sabir versin... Neden kaybettin yavrunu? Biz seni en iyi anlariz canim, burda paylasiyoruz, birbirimize destek olmaya calisiyoruz.. Allah bir daha yasatmaz Insallah..

başın sağolsun cnmmmmm allah sana dayanma gücü wersin ama NKOB nin dediği gibi bzm sayfalarımızı oku hepimiz aynı acıları yaşadık çnkü sadece şekilleri zamanları farklı....ama gene bizi en ii biz anlarız.....

ALLAH sabır versin,tekrarını yaşatmasın fulyacım.canım şu anda acın çok taze.rabbim sabrını arttırsın.acını paylaştıkça türkiyenin farklı köşelerinden hiç tanımadığın birilerininde seninle aynı duyguları yaşaması güç veriyor ve hiç tanımasanda onlarla birşeyler paylaşmak çok iyi tanıdığını zannettiğin insanlarla birşeyler paylaşmaktan iyi geliyor.

ilk başlarda yerdemisin,göktemisin,açmısın,tokmusun sanki kötü bir rüyadaymışsın gibi geçiyor.asla isyan etme canım.sarıldığımız,tutunacak tek dalımız inancımız.rabbim inşallah sana ve hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip eder.

arkadaşlar grupta esmerayın kanaması var diye okudum.heber alabilen var mı?görüşebilen olursa selamlarımızı iletirmisiniz.önemli birşey değildir inşallah....

Bu topiği 15-20 gündür takip ediyorum İlk sayfasından son sayfasına kadar her satırını okudum Bazı hikayeleri okuduğumda saatlerce ağladım bazılarını okuduğumda halime binlerce kez şükrettim Ama acı aynı çekilen sıkıntılar aynı Allahım bir daha bu acıyı kimseye yaşatasın Yaşayanlara sabır versin

Ben tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım Başlangıçta bebeklerim ikizdi Ancak bir tanesinin kalp atışları hiç duyulmdı ve kesesi zamanla kayboldu Diğer bebeğimizin gelişimi ise bir hafta geriydi 14. haftada bebeğimin sıvısının azaldığı görüldü Ayrıntılı ultrosana girdim Bebeğimde bir çok sıkntı tespit edildi ve bebeğimi sonlandırmam gerektiği söylendi Günlerce saatlerce ağladım Nasıl yapabilirdim ki bunu bebeğimi bu kadar çok beklerken Bu bir kabustu ve ben uyandığımda bütün acılarım bitecekti Ama ben hiç uyanamadım ve yaşadıklarım malesef gerçekti Bir hafta sonra başka bir profa gittik O da bebeğimin böbreklerinin kistlerle dolu olduğunu ve hiç çalışmadığını bebeğimin sıvısının bu yüzden tükendiğini söyledi Bebeğimin karnımda yada doğduktan hemen sonra öleceğini söyldi Bu durumun genetik olabileceğini bu yüzden sonlandırmadan önce genetik testler yaptırmamı önerdi Bir hafta sonraki çapadaki heyete randevu verdi Bir hafta geçmek bilmedi Saatlerce ağladım dua ettim Allahım bebeğimi sonlandırma acısını bana yaşatma diye Heyete girdiğimde bebeğimin ölmüş olduğunu söylediler Ağladım ama Allahıma da binlerce kez şükrettim bana daha büyük acıları yaşatmadığı için
Ve cumrtesi günü bebeğimden ayrıldım Allahım bu acıları bir daha yaşatmasın Sağlıklı sıhhatli hayırlı evlatlar nasip etsin

Aynı seylerı yasamıs bırı olarak senı cok ıyı anlıyorum. Bu bı sınav .. Rabbım herkese nasıp eder ıns. cok zor ama sabredıcez.. zamanla acın pek azalmıcak ama duadan baska elımızden bısey gelmez...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…