alin84 içimi öyle rahatlattın ki teşekkür ederim canım.. birdaha hamile kalmayı ve sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin allahım hepimize.. öptüm seni..
Sen de bende ve bizim gibilerin de yapacagi tek sey yola devam Allah bizimde nasibimizi belirlemistir elbet.Bu arada youtube taki videoyu izledim de cok bilmekte iyi degil..Yani hakkaten cok zor bi surec hamile kalmak bu durumda simdi acaba tutunabiliceklermi diye dusunmeye basliyo insan
aslında görüntü itibari ile güçsüz dursakta dünyada tüm güçlüklerin üstesinden gelebilen tek canlı kadın... hepimiz evlatlarımızı kaybettik. Acıların en büyüğünü yaşadık. yeri geldi günlerce ağladık, yeri geldi konuşmak istemedik, yeri geldi paylaşınca rahatladık... ama bi şekilde hayatın devam ettiğini gördük. dualarla kayıplarımızı yaşattık. emanet ettiğimiz yerin yüceliği ile kendimiz avuttuk. en doğrusunu da yaptık... Meleklerimizin bizi beklediğini biliyoruz ve yaşam gücümüze güç katıyoruz...
burda çok kişi ile tanıştım. herkesin hikayesi farklı ama acısı aynı... Tek dileğim anne olmak isteyen her kadının bebeğini sağlığıyla kucaklarına alması...
Canim ben daha once de yazmistim ama hatirlatayim.Ben korunurken ilk bebegime hamile kaldim basta biz olmak uzre herkez cok sasirdi tabii ve eger hamile kaldiysam bu sekilde bu bebege Allah nefes uygun gormus dedik ve hamilelik surecime basladim.Olecegini hic ama hic aklima bile getirmedim.Dr. kontrollerime muntazam gittim.Hic bir sorun problem yoktu .Saglikli hatta aydaslarindan 10 gun onde ilerleyen bi oglum vardi cok ta hareketliydi durdugu yerde durmuyordu.
17 kasim 2010 gunu sabah saatleri ufak bi hareket oldu sonra durdu hareketler.Sasirdim cunki acaip hareketli bi bebekti uyuyo sandim biraz bekledim sonra seker yedim cikolata falan tik yok..hatta bayramdi kurban bayraminda oglumu kurban edecegim aklima gelmedi tabii..Sonra birden bir ates beynime dogru vurdu dizlerimin bagi cozuldu bebegime bisee oldu dedim.Dr. umu aradim hemen muayeneye caardi beni.Gittim...Gitmez olaydim..ultrasonu acti.daha bebegimi gorur gormez anladim oldugunu..oole hareketsiz duruyodu orda ,tas kesilmis gibi(((((((((
Dr.um daha bisee demeden ''oldu diimi bebegim'' dedim maalesef ''evet'' dedi..''Nooldu simdi buna'' dedi o da anlam veremedi hersey oole saglikli gidiodu ki(
Hemen hastaneye dogum icin aldilar beni..suni sanci verildi..19 kasim gunu sabaha kadar o suni sanciyi cektim ..olmek istedim ben de..o kadar cok canim yandi ki beni oldurun dedim..ucunda bilsem ki evladim yasiyycak belki acilarimi umursamazdim..o daha da cok yakti canimi..Taktir edersiniz ki olu bebek dogurmak daha zor kas hareketi olmadigi icin..Dr. su kesem patlamayinca zorla patlatti su kesemi...hatirlamak bile istemiyorum....sonrasinda oglum olu olarak dogdu..Ardindan esigini cikardilar..onlar yetmez gibi parca kalmasin diye agri kesici bile vermeden kurtaj yaptilar bana son olarakta kanama olmasin diye bacagima igne vuruldu..Bunlarin hepsini silebilirim ama 1 sey var unutamiyorum...bebegim dogduktan sonra elinde beyaz bir parca bez vardi temizlik yapan hemsirenin...icinde kordon bagini kesmek icin makaslar vardi bebegimi o bezin icine makaslarin yanina attilar resmen sanki copmus gibi..Haykirdim agladim zaten moralim bozuk alt ust olmusum..Iste o ani unutamiyorum..
Bebegimin yuzune baktim..Bakmasaydim omur boyu acaba nasildi kime benziodu diye dusunup durucaktim..Ay parcasi gibiydi yavrum..Tipki babasinin yuzu..Kucultmusler yavrumun yuzune koymuslar sanki..bi sac rengini benden almis simsiyah saclari vardi(((
Adi kiyafetleri hazirdi esim ingiliz oldugu icin 1 adi Max Diger adi da Derin olucakti(Annem cok istedi Derin ismini Max i de esim ((...Anliiycaan simdi ben de bebeksiz bi anneyim..bu ay ayin 17 sinde 6 bitti oleli..ama hala icimdeki boslugunu dolduramiyorum yavrumun..Dolmayacakta..Allahtan dilegim kardeslerinin saglikla dogmasi tabii hamile kalabilirsem..
Iste benim hikayem de bu..Sizden ne eksik ne fazla..Ayni yolun kader ortaklariyiz biz..Ama inaniyorum bi gun bizimde yuzumuz evlatlarimizla bir daha aydinlanicak.Allahtan tek dilegim ve umidim evladimin ,evlatlarimizin olmasi(
5 altın günümü yasıyorum canım hesaplamalarım doğruysa pazartesi gibi yumurtam çatlıcak, bugünlerde elimde keçiboynuzu kürü ve türk kahvesiyle eşmin arkasından koşturmaktan başka pek bişey yapmıyorum
maxderin cnmm çok üzüldm yaa allah bdaha yaşatmasın ne denrki bşkaa peki ndni araştırılmadımı?
onu her sabah aynı saatte yataktan kalkmadan ölceceksin buraya hergün yazarsın birlikte değerlendiririz. onun dışında akıntın oluyorsa yumurtlama gününde ordan da anlayabilirsin
Evet tatlım yaaa ..Annemde diyordu ben doğru dürüst doktora bile gitmezdim ..Son aylarda hem kanamalarım oldu hem de sancılarım diyor hiçbişi olmadı birazda rahat olun kızım oluruna bırakın diyor haklı da sanırım...
Kızlar size milliyetten birkaç öneri
Hamile kalmanın 10 basit yolu
Kadının hamile kalmaya en elverişli olduğu dönemde, hiçbir sağlık sorunu olmayan çiftlerin bile sadece %15’i bebek sahibi olabiliyor. Yani kadının yumurtlama döneminde, spermle yumurtayı bir araya getirmek çok da kolay bir iş değil. Peki, kolaylaştırmak için yapılabilecek şeyler yok mu? Elbette var! İşte uzmanlardan öneriler;
Düzenli Olarak Sevişin: Çok “sahtekarca” bir yaklaşım olduğunu düşünebilirsiniz ama değil. Aksine çok doğru bir gerçek var ki ne kadar çok sevişirseniz hamile kalma şansınız o kadar fazla olacak. Normal şartlarda sperm vücudunuzda beş gün canlı kalabiliyor. Düzenli seks hayatı tam yumurtlama döneminizde spermlerle yumurtanızı bir araya getirme şansınız artıracak. Özellikle hamile kalmak isteyen bayanların ovülasyon günlerini daha kolay tespit etmelerini sağlacak bir yol daha var. Hamilelik şansını artıran yumurtlama dönemlerinin tespitinde Tükürükten Ovulasyon Testi’ni kullanabilirler. Amerika’dan gelen Avrupa Normlarına uygunluk belgelerine sahip olan test, T.C. Sağlık Bakanlığı onaylıdır.
Kafeini Kesin: Araştırmalar kafeinin gebe kalma ihtimalini yarı yarıya düşürdüğünü gösteriyor. Yarım fincandan fazla -o da kafeinsiz olmak koşuluyla- kahve tüketmeyin.
Eşinizi Serin Tutun: Erkeğin yumurtalıkları etrafındaki ısı spermler için problem yaratıyor. Bu sebeple eşinizden bol, vücuduna oturmayan, pamuklu iç çamaşırı giymesini rica edin. Dar kotlar ve pantolonlar giymesine -ne gerek varsa zaten böyle bir şeye- en azından bu dönemde izin vermeyin.
Diyet Yapmayı Bırakın: Ohio Üniversitesinde yapılan bir araştırmanın sonuçlarına göre; kadınlar kalori alımını düşürdüklerinde, üreme hormonlarındaki seviye de aynı şekilde düşüyor.
Beslenme Şeklinize Zengin İlaveler Yapın: Zinc, Selenyum, E vitamini ve C Vitamini alın.
Zinc ve E Vitamini: Bunlar eşiniz için. Zinc, hücre yenilenmesi için iyiyken E vitamini de hücre yenilenmesine destek sağlıyor. Eşinizin spermleri ne kadar güçlü olursa sizin yumurtalarınızın buna direnme ihtimali o kadar düşük olacaktır.
Selenyum: Bu da eşinizin için. Testosteron ve sperm sayısının artması için selenyum önemli bir vitamindir.
Vitamin C: Bu da onun için. C Vitamini sperm kalitesini arttıracak ve hamile kalmanıza yardımcı olacak.
Size Zinc: Tabi ki siz de vitamin içeceksiniz. Siz de zinc için. Böylece sizinde hücre bölünmesi ve yenilenmesi durumunuz gelişme kaydedeceğinden daha kolay hamile kalabilirsiniz.
İçki ve Sigarayı Bırakın: İçki ve sigara hem kadın hem de erkekte üreme organlarını direkt etkiliyor. Özellikle sigara erkeklerde sperm sayısını düşürür ve sperm hareketliliğini bozar. Aşırı alkol alımı da sperm yapısını bozmaktadır.
İlaç Kullanımı!: Kullandığınız ilaçlar varsa önce doktorunuzla konuşun. Bu ilaçların hangilerini kullanmaya devam edebilirsiniz hangilerini kesmeniz lazım ve hamile kalmadan ne kadar zaman önce kesmeniz lazım öğrenin.
Ağrı Kesiciler: Birtakım ağrı kesiciler -doktorunuza danışın- yumurtlama döneminde kullanıldığında kadın vücudundaki prostaglandin hormonu baskılanır. Oysa sizin bu hormona ihtiyacınız var çünkü bu hormon sayesinde yumurtanız fallop tüpüne düşer.
Ateşini Artırın: A ve D vitaminlerinin hem cinsel isteği artırdığını hem de iktidarsızlıkla baş ettiğini, buna ek olarak sizi ve eşinizi güçlendirip metabolizmanızı hızlandırdığını biliyor muydunuz? Artık biliyorsunuz.
Kontrole Gidin: Uzun süredir çabalıyor ve hamile kalamıyorsanız eşinizle birlikte mutlaka doktorunuza görünün. Evet, bu illaki kötü bir şey var demek değil, “denk gelmiyor” olabilir. Ama aynı zamanda sizde veya eşinizde medikal bir durum da olabilir ve bunu ne kadar çabuk tespit ederseniz o kadar çabuk düzeltip bebek sahibi olabilirsiniz.
Ben hiçte güçlü değilim.... HİÇÇÇÇ!!!!1
hayır kendıne haksızlık etme pınarcım bence sen cok guclu bır kadınsın ben 9 haftalıkken kaybettım ne oldugumu sasırdım senın yasadıkların daha agır maxderınınde ole allah yardımcınız olsun
ama kafain tuketmeyın dıyor bızde kahveye yuklendık ya hatta ben makınasını bıle aldımmm
ya kızlar size bişey dıyeceğim deli flan dersenız sasırmam yaben kendımı hamıle gıbı hıssedıyorum
test felan yok ortada sadece hislerim öle
kafayımı yedım neee
tamm alinim o zaman bugunden basliyoruz 36.4..Bu arada yumurtlama testi yapip duruyorum 18 mayis ta 2 cizgi cikti biri silikti sonra 19 mayis yani dun yine yaptim bu sefer 2 cizgi tam cikti..Hemen degerlendirdim tabii..bugun meraktan yine yaptim bu sefer tek cizgi cikti anlamadim simdi yumurtladim ve bitti mi yoksa yumurtliicam daha o nedenle mi boole oluyor
yumurtlamış olabilirsin ama gene de bırakmaa
çook geçmiş olsun cnm ama işlhh araştırılmıştır ndnide bndan snr allah yaşatmaz hiçbirimize...bende 5 melek annesiyim yasayanım yok en sonucusu anneler gününde beni bıraktı allah ım inş bizlere bir daha evlatlarımız acısını yasatmaz allah ım hayırlı ve saglıklı yine bebişlerimizi kucaklarımıza almayı nasif eder inş allah a emanet olun arkadaslar
hadi işlhh kuzum yaaaya kızlar size bişey dıyeceğim deli flan dersenız sasırmam yaben kendımı hamıle gıbı hıssedıyorum
test felan yok ortada sadece hislerim öle
kafayımı yedım neee
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?