- Konu Sahibi _eczaneci_
yaa ben bunu daha yeni duydum. doğuma az kaldı. nerden bulucam ben narı? önceden bilseydim alır atardım buzluğa..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bende inanıyorum ve denicem ayrıca koccakarı ve cahil bir insanda değilim.
Bunun batıl inançla ne ilgisi var Allahın yarattığı bir meyvenin bu şekilde yararının olabileceğini neden düşünemiyosunuz?
doğada hiçbişey boşuna yaratılmamıştır,doktorların fenin ve ilimin söylemediği herşey yanlışmıdır yani....
tıbbın iyileştiremeyip tabiattaki muhteşem yaradılışlı bitkilerin iyileştirdiği durumlar biliyorum....
doğum yapalı 2 buçuk ay oldu.bu yazıyı doğumumdan önce okumuştum..boşver demiştim ama ben kızımın bu kadar gazlı olacağını bilsem denerdim.......kesin denerdim..........
muhakkak meyveler faydalidir tabi ki ama yeni dogmus bebegin ici yanar yaa nar suyu icirilir milmaz:
allah kolaylastirsin dogumunu..
sen bilirsin ama bence cocuk gazli olucaksa olur zaten.
ici yanar cocugun yeni dogdugunda su bile verilmiyor bi de nar suyu :sm_confused:
kiyamam ben, hem dedigim gibi gazli olucaksa olur bence.
usutme dicem ama yazin zaten usumez herhalde sırnaşık şey
bizde emmeden önce çok az zemzem ve damagına hurma tattırılır. hepsini birden nasıl vercem ben boshayallersmile
bende aynı şeyi düşünüyordum. bunlara ilave olarak birde nar suyunu veremeyiz herhalde. hemşireler izin verirmiki?
kızlar hepınıze tek cevap
benım kızım 3 aylık sezaryenlı dogum eve gelınce yanı 2 gun snr 2 çay kasıgı nar suyu sıkıp verdım emzırdım yatırdım herkes gazını çıkart dedı bız gaz çıkarmıyoruz o kendı çıkarır dedım emıyor ve gegırıyor yada alttan çıkarıyor ben hıç sırtını sıvazlamaya ugrasmadım sız bılırsınız alın sıze taze anne denemıs ve fazlasıyla olumlu sonuç almıs
kızım5 gunluktu 50 cc karpuz suyu verdım emıyor dun 1 çay kasıgı yumurta sarısı verdım kıraz seftalı kayısı tattırıyorum etlı dolmanın suyundan domatesın suyundan peynır zeytın agzına degdırıyorum benım 3 bebegım belkı sız ılk dıye telaslanırsınız yıyen çocuk ıyı olur![]()
oo maşallah çilingir sofrası kursaydın :) senin bu söylediklerin en erken 4. ayda azar azar verilir bir alerjisi varmı takip edilir, benden tavsiye sakın çilek verme.
benim eltimde 2 günlük bebğe pekmez yalatıyodu şimdi kızcağız 5 yaşında kabızlık sorunu bağırsak promblemleri uğraşıp duruyo birde doktora götürmek yerine sabun atıyo insan cahil olunca diycek kelime bulamıyo neymiş doktorda fitil verecekmiş ee sen getirdin bu bebeği bu hale ufacıkken verdiler bi sürü şey şimdi ömür boyu kabızlık sonra hemoroid fissür uğraş dur yazık.
canım kızıyosunda bu benım 3 çocugum bırı 13 yasında dıgerı 11 onlarada aynını yaptım
ama buyuk oglumu 27 ay emözırdım 3 yasındayken ocak ayında banyo yaptırıp dısarı çıkartan bı insanım masallah oglanlar demır gıbı
o olacagındandır ben hıç bılmem çocuklarımda kabızlık gece uykusuzlugu
artık gun asırı 3 ççay kasıgı yumurta sarısı verıyorum 3 aylık oldu ya
Tanidik doktor arkadaslardan 1 yasina kadar cocuga yumurta verilmemesi gerktigini duydum, yani kekin icinde yumurta var diye cocuklarina yedirmiyorlar..Tabi senin cocugun nasil istersen oyle buyutursun insallah sonradan bir problem olmaz...
bu konu benimde ilgimi çekti.
yanı ne oldu ılgını çekınce deneycenmı
sıddetle deneyın derım sız bılırsınız oh benım rahatım bı yana bebegımgazdan rahatsız olmadı4 aylık olcak yakında hıç gazını çıkartmadım kendı çıkarıyor
![]()
yanı ne oldu ılgını çekınce deneycenmı
sıddetle deneyın derım sız bılırsınız oh benım rahatım bı yana bebegımgazdan rahatsız olmadı4 aylık olcak yakında hıç gazını çıkartmadım kendı çıkarıyor
![]()
kızlar bazı arkadaşlar hurafe ve cahillik batıl inanç ne varsa sıralamış herkesin fikri kendine ama birde şöyle birşey var bir yerde tamamen doğal olan bir meyve ve sadece bir kaç damla çıkan suyu bir yerde bebek doğduktan sonra gazını gidermek için vereceğiniz kutu kutu ne olduğu belirsiz gaz giderici ilaçlar veya bitkisel ne bulursanız çünkü gazlı bebek büyütmesi öyle bir zorki tabi yaşamayan şu an hiiç bilemez başınıza geldimide çareler ararsınız kim ne derse uygularsınız o zaman hurafe murafe hiç bir şey düşüncek haliniz kalmass çünkü yeterki bebeğiniz biraz huzur bulsun ağlaması dursun,uyusun ve buna bağlı olarak sizde birazcık başınızı yastığa koyabilindir...bu fikri verdiğim ve bana hahaa cahil işi bu yaa diyerek gülenleri doğumdan sonra gördüm hallerine o zamanda ben güldüm keşke dinleseydim lafınıda çok duydum bazen insanın bu kadar insan yapmış tek birinden bile bir olumsuzluk çıkmamış demekki yapılabilir diyerek mantıklı düşünmesi gerektiğine inanıyorum sonuçta bende üniversite mezunu gayet aklı başında bir insanım okumamış kara cahil falanda değilim sadece yaptım ve oldu bu kadar gerisi size kalmışş hepinize hayırlı doğumlar diliyorum....