• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Bebeğinizde gaz sorunu olmasın istiyorsanız,doğar doğmaz bunu yapın!!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
yaa ben bunu daha yeni duydum. doğuma az kaldı. nerden bulucam ben narı? önceden bilseydim alır atardım buzluğa..

Bende inanıyorum ve denicem ayrıca koccakarı ve cahil bir insanda değilim.
Bunun batıl inançla ne ilgisi var Allahın yarattığı bir meyvenin bu şekilde yararının olabileceğini neden düşünemiyosunuz?
doğada hiçbişey boşuna yaratılmamıştır,doktorların fenin ve ilimin söylemediği herşey yanlışmıdır yani....
tıbbın iyileştiremeyip tabiattaki muhteşem yaradılışlı bitkilerin iyileştirdiği durumlar biliyorum....

doğum yapalı 2 buçuk ay oldu.bu yazıyı doğumumdan önce okumuştum..boşver demiştim ama ben kızımın bu kadar gazlı olacağını bilsem denerdim.......kesin denerdim..........

muhakkak meyveler faydalidir tabi ki ama yeni dogmus bebegin ici yanar yaa nar suyu icirilir mi :olmaz:

allah kolaylastirsin dogumunu..
sen bilirsin ama bence cocuk gazli olucaksa olur zaten.
ici yanar cocugun yeni dogdugunda su bile verilmiyor bi de nar suyu :sm_confused:
kiyamam ben, hem dedigim gibi gazli olucaksa olur bence.
usutme dicem ama yazin zaten usumez herhalde sırnaşık şey

bizde emmeden önce çok az zemzem ve damagına hurma tattırılır. hepsini birden nasıl vercem ben boshayallersmile

bende aynı şeyi düşünüyordum. bunlara ilave olarak birde nar suyunu veremeyiz herhalde. hemşireler izin verirmiki?

kızlar hepınıze tek cevap
benım kızım 3 aylık sezaryenlı dogum eve gelınce yanı 2 gun snr 2 çay kasıgı nar suyu sıkıp verdım emzırdım yatırdım herkes gazını çıkart dedı bız gaz çıkarmıyoruz o kendı çıkarır dedım emıyor ve gegırıyor yada alttan çıkarıyor ben hıç sırtını sıvazlamaya ugrasmadım sız bılırsınız alın sıze taze anne denemıs ve fazlasıyla olumlu sonuç almıs

kızım5 gunluktu 50 cc karpuz suyu verdım emıyor dun 1 çay kasıgı yumurta sarısı verdım kıraz seftalı kayısı tattırıyorum etlı dolmanın suyundan domatesın suyundan peynır zeytın agzına degdırıyorum benım 3 bebegım belkı sız ılk dıye telaslanırsınız yıyen çocuk ıyı olurkaydirigubbakcemile4

:enbuyukkk:bu konuyu buraya açan arkadasım sımdı aklıma geldı bebeısım 3 aylık olmak üzere sayende ne uykusuz gecelerım nede gaz sancısı çeken huysuz bebegım oldu allah ne muradın varsa versın senıde en sıkıntılı anlarında feraha erdırsın

kızlar bence bu yöntem doğru bir yöntem değil.yenidoğan bir beebğin sindirim sistemi yeni çalışmaya başlıyor. mide asit oranı,bağırsakların iç çeperindeki hücreler, bunlar çok hassas konular.bahsettiğiniz şey fazla asidik bir meyve suyu. dr.lar saf suyu bile 6.ayına kadar önermiyor çünkü bu sindirim siteminin doğal hücre yapısını ve salgısını bozuyor diye.siz neler veriyosunuz böle ohaoldumsmile mesela benim kayınvalidemlerde adetmiş yenidoğan bebeğin ağzına biraz isot verirlermiş acıya alışsın die bunun ondan ne farkı var? bence bebeklerinizin sakin ve kolik sorunu olmaması tamamen tesadüf. bu benim görüşüm. ben bebek hemşiresiyim o yüzden biraz hassasım tıbbi kurallar kousunda:)

Son düzenleme:
kızlar hepınıze tek cevap
benım kızım 3 aylık sezaryenlı dogum eve gelınce yanı 2 gun snr 2 çay kasıgı nar suyu sıkıp verdım emzırdım yatırdım herkes gazını çıkart dedı bız gaz çıkarmıyoruz o kendı çıkarır dedım emıyor ve gegırıyor yada alttan çıkarıyor ben hıç sırtını sıvazlamaya ugrasmadım sız bılırsınız alın sıze taze anne denemıs ve fazlasıyla olumlu sonuç almıs

kızım5 gunluktu 50 cc karpuz suyu verdım emıyor dun 1 çay kasıgı yumurta sarısı verdım kıraz seftalı kayısı tattırıyorum etlı dolmanın suyundan domatesın suyundan peynır zeytın agzına degdırıyorum benım 3 bebegım belkı sız ılk dıye telaslanırsınız yıyen çocuk ıyı olurkaydirigubbakcemile4

oo maşallah çilingir sofrası kursaydın :) senin bu söylediklerin en erken 4. ayda azar azar verilir bir alerjisi varmı takip edilir, benden tavsiye sakın çilek verme.

benim eltimde 2 günlük bebğe pekmez yalatıyodu şimdi kızcağız 5 yaşında kabızlık sorunu bağırsak promblemleri uğraşıp duruyo birde doktora götürmek yerine sabun atıyo insan cahil olunca diycek kelime bulamıyo neymiş doktorda fitil verecekmiş ee sen getirdin bu bebeği bu hale ufacıkken verdiler bi sürü şey şimdi ömür boyu kabızlık sonra hemoroid fissür uğraş dur yazık.

oo maşallah çilingir sofrası kursaydın :) senin bu söylediklerin en erken 4. ayda azar azar verilir bir alerjisi varmı takip edilir, benden tavsiye sakın çilek verme.

benim eltimde 2 günlük bebğe pekmez yalatıyodu şimdi kızcağız 5 yaşında kabızlık sorunu bağırsak promblemleri uğraşıp duruyo birde doktora götürmek yerine sabun atıyo insan cahil olunca diycek kelime bulamıyo neymiş doktorda fitil verecekmiş ee sen getirdin bu bebeği bu hale ufacıkken verdiler bi sürü şey şimdi ömür boyu kabızlık sonra hemoroid fissür uğraş dur yazık.

canım kızıyosunda bu benım 3 çocugum bırı 13 yasında dıgerı 11 onlarada aynını yaptım
ama buyuk oglumu 27 ay emözırdım 3 yasındayken ocak ayında banyo yaptırıp dısarı çıkartan bı insanım masallah oglanlar demır gıbı
o olacagındandır ben hıç bılmem çocuklarımda kabızlık gece uykusuzlugu

artık gun asırı 3 ççay kasıgı yumurta sarısı verıyorum 3 aylık oldu ya

Son düzenleme:
canım kızıyosunda bu benım 3 çocugum bırı 13 yasında dıgerı 11 onlarada aynını yaptım
ama buyuk oglumu 27 ay emözırdım 3 yasındayken ocak ayında banyo yaptırıp dısarı çıkartan bı insanım masallah oglanlar demır gıbı
o olacagındandır ben hıç bılmem çocuklarımda kabızlık gece uykusuzlugu

artık gun asırı 3 ççay kasıgı yumurta sarısı verıyorum 3 aylık oldu ya

Tanidik doktor arkadaslardan 1 yasina kadar cocuga yumurta verilmemesi gerktigini duydum, yani kekin icinde yumurta var diye cocuklarina yedirmiyorlar..Tabi senin cocugun nasil istersen oyle buyutursun insallah sonradan bir problem olmaz...

Tanidik doktor arkadaslardan 1 yasina kadar cocuga yumurta verilmemesi gerktigini duydum, yani kekin icinde yumurta var diye cocuklarina yedirmiyorlar..Tabi senin cocugun nasil istersen oyle buyutursun insallah sonradan bir problem olmaz...

valla ben verıyorum bısey olmaz
allahtan sutum var yoksa bennu nun elımden çekecegı vardı şimdıye çoktan tavuga geçtıydık
bayanssulusmilea.s.

benım 1ay sonra doğumum var ben napacagım şimdi narı nerden bulayım.anadolu yakasında satan yer varsa diyinde alıyım süprizzzzz

ya eger bu narin faydasi varsa ben kasimda dogum yapcam bulabilirim nari ama ya ters etki yaparsa ay yok ya ben dogal yontemlerle gazini cikartirim oglumun ALLAH korusun bisi falan olur risk alamam yani soz konusu bebegimse

biz de kıştan narımızı buzluğa attık. benim de birçok akrabam bu nar suyunu yeni doğan bebeklerine verdiler ve hiç gaz sorunu yaşamadılar. aslında bu olaya karşı olanlara da hak veriyorum neticede asitli bir meyve suyu , malum bebeklerin bağırsakları da hassas. ama öyle kaşık kaşık da verilmiyor. sadece bir damla... valla biz vermeyi düşünüyoruz ya bakalım...

yanı ne oldu ılgını çekınce deneycenmı
sıddetle deneyın derım sız bılırsınız oh benım rahatım bı yana bebegımgazdan rahatsız olmadı4 aylık olcak yakında hıç gazını çıkartmadım kendı çıkarıyor
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

evet inşallah.(Allah nasip ederse mart ayında daha var yani ama şimdiden aklımın bir köşesine yazayım dedim)
ne kaybedererim ki.
ilk çocuğum çok gazlıydı mahvoluyordum.ne uyku ne dinlenme..
1-2 tanenin suyu yeterli mi ?

yanı ne oldu ılgını çekınce deneycenmı
sıddetle deneyın derım sız bılırsınız oh benım rahatım bı yana bebegımgazdan rahatsız olmadı4 aylık olcak yakında hıç gazını çıkartmadım kendı çıkarıyor
:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

ayy maşallah diyeyim bebeğinize :nazar:
inşallah benimki de öyle olur.

ya, eksi nar mi tatli nar mi bu dediginiz? birde cok asitli birsey zaten, migdesini yakmazmi bebegin, migde yarasi falan yaparsa ne olacak?

ya ben de bugun nar aldim, bi de obur basliklarda hurma demislerdi, onu da aldim.
Hastaneye goturecem, annemle de konustuk, deneyeceyiz insallah. Buarada benim doguma sayili gunler kaldi 38 +3 suanda.
cok heyecanliyim

kızlar bazı arkadaşlar hurafe ve cahillik batıl inanç ne varsa sıralamış herkesin fikri kendine ama birde şöyle birşey var bir yerde tamamen doğal olan bir meyve ve sadece bir kaç damla çıkan suyu bir yerde bebek doğduktan sonra gazını gidermek için vereceğiniz kutu kutu ne olduğu belirsiz gaz giderici ilaçlar veya bitkisel ne bulursanız çünkü gazlı bebek büyütmesi öyle bir zorki tabi yaşamayan şu an hiiç bilemez başınıza geldimide çareler ararsınız kim ne derse uygularsınız o zaman hurafe murafe hiç bir şey düşüncek haliniz kalmass çünkü yeterki bebeğiniz biraz huzur bulsun ağlaması dursun,uyusun ve buna bağlı olarak sizde birazcık başınızı yastığa koyabilindir...bu fikri verdiğim ve bana hahaa cahil işi bu yaa diyerek gülenleri doğumdan sonra gördüm hallerine o zamanda ben güldüm keşke dinleseydim lafınıda çok duydum bazen insanın bu kadar insan yapmış tek birinden bile bir olumsuzluk çıkmamış demekki yapılabilir diyerek mantıklı düşünmesi gerektiğine inanıyorum sonuçta bende üniversite mezunu gayet aklı başında bir insanım okumamış kara cahil falanda değilim sadece yaptım ve oldu bu kadar gerisi size kalmışş hepinize hayırlı doğumlar diliyorum....

kızlar bazı arkadaşlar hurafe ve cahillik batıl inanç ne varsa sıralamış herkesin fikri kendine ama birde şöyle birşey var bir yerde tamamen doğal olan bir meyve ve sadece bir kaç damla çıkan suyu bir yerde bebek doğduktan sonra gazını gidermek için vereceğiniz kutu kutu ne olduğu belirsiz gaz giderici ilaçlar veya bitkisel ne bulursanız çünkü gazlı bebek büyütmesi öyle bir zorki tabi yaşamayan şu an hiiç bilemez başınıza geldimide çareler ararsınız kim ne derse uygularsınız o zaman hurafe murafe hiç bir şey düşüncek haliniz kalmass çünkü yeterki bebeğiniz biraz huzur bulsun ağlaması dursun,uyusun ve buna bağlı olarak sizde birazcık başınızı yastığa koyabilindir...bu fikri verdiğim ve bana hahaa cahil işi bu yaa diyerek gülenleri doğumdan sonra gördüm hallerine o zamanda ben güldüm keşke dinleseydim lafınıda çok duydum bazen insanın bu kadar insan yapmış tek birinden bile bir olumsuzluk çıkmamış demekki yapılabilir diyerek mantıklı düşünmesi gerektiğine inanıyorum sonuçta bende üniversite mezunu gayet aklı başında bir insanım okumamış kara cahil falanda değilim sadece yaptım ve oldu bu kadar gerisi size kalmışş hepinize hayırlı doğumlar diliyorum....

aynen katılıyorum alkisalkisalkis
Allah nasip ederse ben denemeyi düşünüyorum.

Back
X