• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Bebeğinizde gaz sorunu olmasın istiyorsanız,doğar doğmaz bunu yapın!!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
benimde inş kasımda bi oğluşum olcak. erkek çocukları daha gazlı olur diyorlar o yüzden bende mutlaka denicem kendimde rezene çayı tüketmeyi düşünüyorum.:CüvCüv:

benımde aklımda bulunsun...dr uma sordum 1-2 damla nardan hıcbırsey olmaz dedı... :)) amnıyon sevısı yutuyolar kendı ılk dıskısını bıle yutan var o yuzden merak etmeyın bısey olmas.

ya, eksi nar mi tatli nar mi bu dediginiz? birde cok asitli birsey zaten, migdesini yakmazmi bebegin, migde yarasi falan yaparsa ne olacak?
BILDIGIN YEDIGIMIZ NAR
kızlar bazı arkadaşlar hurafe ve cahillik batıl inanç ne varsa sıralamış herkesin fikri kendine ama birde şöyle birşey var bir yerde tamamen doğal olan bir meyve ve sadece bir kaç damla çıkan suyu bir yerde bebek doğduktan sonra gazını gidermek için vereceğiniz kutu kutu ne olduğu belirsiz gaz giderici ilaçlar veya bitkisel ne bulursanız çünkü gazlı bebek büyütmesi öyle bir zorki tabi yaşamayan şu an hiiç bilemez başınıza geldimide çareler ararsınız kim ne derse uygularsınız o zaman hurafe murafe hiç bir şey düşüncek haliniz kalmass çünkü yeterki bebeğiniz biraz huzur bulsun ağlaması dursun,uyusun ve buna bağlı olarak sizde birazcık başınızı yastığa koyabilindir...bu fikri verdiğim ve bana hahaa cahil işi bu yaa diyerek gülenleri doğumdan sonra gördüm hallerine o zamanda ben güldüm keşke dinleseydim lafınıda çok duydum bazen insanın bu kadar insan yapmış tek birinden bile bir olumsuzluk çıkmamış demekki yapılabilir diyerek mantıklı düşünmesi gerektiğine inanıyorum sonuçta bende üniversite mezunu gayet aklı başında bir insanım okumamış kara cahil falanda değilim sadece yaptım ve oldu bu kadar gerisi size kalmışş hepinize hayırlı doğumlar diliyorum....
hay agzına saglık gercekten dogumdan sonra baska sıkayetler içinde canınızdan bezınce bı deneyım barı dıyeceksınız
doğumdan 1 ay sonra 1 çay kaşığı kadar versek aynı etkiyi sağlar mı acaba..
2 gunu verdım ben
ister istemez çekiniyorum ama doğar doğmaz olmasa bile 1 haftalık olduktan sonra kesin deniycem, çok teşekkürler..

sana kalmıs gaz sancısını bılırsı mınıcık yavruya yazık degılmı sırtını sıvazlayıp hıç gazını çıkatmadım kızımın 4 aylık oldu dun teyzesı

BILDIGIN YEDIGIMIZ NAR

hay agzına saglık gercekten dogumdan sonra baska sıkayetler içinde canınızdan bezınce bı deneyım barı dıyeceksınız

2 gunu verdım ben

sana kalmıs gaz sancısını bılırsı mınıcık yavruya yazık degılmı sırtını sıvazlayıp hıç gazını çıkatmadım kızımın 4 aylık oldu dun teyzesı

ooo maşallah büyümüş kızınız inş. bende hayırlısıyla doğurur gazsız büyütürüm..kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3:hooray:

ooo maşallah büyümüş kızınız inş. bende hayırlısıyla doğurur gazsız büyütürüm..kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3:hooray:

ınsallah rabbım saglıkla kucagına almayı nasıp etsn
tatıl dönusu klım a kızımı hasta ettı dr göturdum emzırırken dr konusuyorum hadı gazını çıkart rahatlasın muayene edeyım dedı bende bız öle seyler bılmıyoruz ben ona nar suyu verdım kendı cıkarır dedım sasırdı kaldı kadıncagız
:ecrin_bebek::ecrin_bebek:

ınsallah rabbım saglıkla kucagına almayı nasıp etsn
tatıl dönusu klım a kızımı hasta ettı dr göturdum emzırırken dr konusuyorum hadı gazını çıkart rahatlasın muayene edeyım dedı bende bız öle seyler bılmıyoruz ben ona nar suyu verdım kendı cıkarır dedım sasırdı kaldı kadıncagız
:ecrin_bebek::ecrin_bebek:

canım....bebişine nar suyunu 2 günlükken vermişsin ilk olarak...hala vermeye devam ediyor musun?...ben de 2 hafta kadar sonra doğum yapacağım kısmet olursa...ben de vermeyi düşünüyorum....büyüyünceye kadar devam mı etmeliyiz?..hep mi vermeliyiz?...doğduktan sonra hergün mü vermeliyiz?...kısa kısa bunlardan bahseder misin lütfen?....

canım....bebişine nar suyunu 2 günlükken vermişsin ilk olarak...hala vermeye devam ediyor musun?...ben de 2 hafta kadar sonra doğum yapacağım kısmet olursa...ben de vermeyi düşünüyorum....büyüyünceye kadar devam mı etmeliyiz?..hep mi vermeliyiz?...doğduktan sonra hergün mü vermeliyiz?...kısa kısa bunlardan bahseder misin lütfen?....

hayır canım sadece 1 cay kasıgı kadar 1 sefer vermen yeterlı
mevsımınde olsaydık verırdım cünku sımdı ne bulduysam yedırıyorum
hayırlı dogumlar bana sonucarını bıldır 40 çıktıktan sonra tam bellı olur:nazar:a.s.:nazar:a.s.

hayır canım sadece 1 cay kasıgı kadar 1 sefer vermen yeterlı
mevsımınde olsaydık verırdım cünku sımdı ne bulduysam yedırıyorum
hayırlı dogumlar bana sonucarını bıldır 40 çıktıktan sonra tam bellı olur:nazar:a.s.:nazar:a.s.

mesela benim düşüncemde şu var:doğumdan sonra eve gelince aynı gün 1 çay kaşığı kadar vermek....

şimdi bundan sonraki günler vermeme gerek kalmayacak mı yani?...eğer öyleyse muhteşem birşey olur....kaydirigubbakcemile5

cnm bu narı bebek doğar doğmaz daha anne sütü almadan midesi henüz boşken veriosun bir kaç damla ağzına sık buda hastanedeyken mümkün olmakta çünkü hemşireler sen odaya gider gitmez bebeği emzirmek için getiriyorlar bu yüzden hastanede yapmalısın ve ilk sütü emmeden önce olmalı o zaman işe yarıyo çünkü sen yapamıosun zaten muhtemelen annen eşin yada yanında hastaneye gelen herhangi biri yapabilir sonuçta eğer sezeryanlada doğum yapacaksan senin dikişlerin olurken bebek gidiyo annelere yada babaya gösterilmek üzere o zaman çok müsait oluyo herhangi biri sıksın bebeğin ağızına ....

mesela benim düşüncemde şu var:doğumdan sonra eve gelince aynı gün 1 çay kaşığı kadar vermek....

şimdi bundan sonraki günler vermeme gerek kalmayacak mı yani?...eğer öyleyse muhteşem birşey olur....kaydirigubbakcemile5
aynen öyleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:ecrin_bebek::ecrin_bebek:
cnm bu narı bebek doğar doğmaz daha anne sütü almadan midesi henüz boşken veriosun bir kaç damla ağzına sık buda hastanedeyken mümkün olmakta çünkü hemşireler sen odaya gider gitmez bebeği emzirmek için getiriyorlar bu yüzden hastanede yapmalısın ve ilk sütü emmeden önce olmalı o zaman işe yarıyo çünkü sen yapamıosun zaten muhtemelen annen eşin yada yanında hastaneye gelen herhangi biri yapabilir sonuçta eğer sezeryanlada doğum yapacaksan senin dikişlerin olurken bebek gidiyo annelere yada babaya gösterilmek üzere o zaman çok müsait oluyo herhangi biri sıksın bebeğin ağızına ....
yok ya bız unutmustuk yanı kocacım bende senın gıbı dusunuordum
sezeryan lı ya 2 gunu taaaaaaaaaaa aksam verdım aynı etkıyı gösterdı

hatta 2 gun önce dr gıttık dr emzırmen bıttıyse gazını cıkart rahatlasın muayene edeyım dedı bende bız gaz fılan cıkarmıyoruz emer o kendı çıkarır ben nar suyu verdım dedım sasırdı :1shok::kedi::sinifsinif:

hadi yaa e süpermiş bak bişii daha öğrendik demekki bu narın ne olursa olsun mutlaka etkisi tartışılmazmışş bnm bebişte ööleydi ööleydi ayynen emzir yatır gırk diye kendi çıkarsın ne o ööle iki saat sırtına vur zır zır ağlasın ben hiç yaşamadım bunları tek geçerim narı valla ikinci bebeğim olursa kısmetse yine ayynısını yaparım ne sıkıntı çekcem yerimseniben

hadi yaa e süpermiş bak bişii daha öğrendik demekki bu narın ne olursa olsun mutlaka etkisi tartışılmazmışş bnm bebişte ööleydi ööleydi ayynen emzir yatır gırk diye kendi çıkarsın ne o ööle iki saat sırtına vur zır zır ağlasın ben hiç yaşamadım bunları tek geçerim narı valla ikinci bebeğim olursa kısmetse yine ayynısını yaparım ne sıkıntı çekcem yerimseniben

ay malesef ben bıda yapamıcam
3 bebek çektık dıgerlerınde vur sırtına vur sırtına
kordonlarımı baglattım işte böle saga sola anlatıyoz bıldıklerımızı tecrubelerımızı

işte böle saga sola anlatıyoz bıldıklerımızı tecrubelerımızı

çok teşekkür ediyorum canım kendi adıma...her türlü bilgi ve tecrübelerini benimle paylaşırsan çok ama çok sevinirim....bak mesela bu nar olayından dolayı çok sevinçliyim....sağol canım....opuyorumnanaktanzemuszemus

çok teşekkür ediyorum canım kendi adıma...her türlü bilgi ve tecrübelerini benimle paylaşırsan çok ama çok sevinirim....bak mesela bu nar olayından dolayı çok sevinçliyim....sağol canım....opuyorumnanaktanzemuszemus[/

çok sevındım faydam olduysa
sorularımıda cevaplarsan daha cok sevınırım
1- bebek dogdumu ne zaman dogacak
2- bu yazının yarısını nasıl kopyaladın ecccıkte senın faydan olsun bakııııııııııııııııııııııııııııııııııııiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim:1:kaydirigubbakcemile2:2:

2- bu yazının yarısını nasıl kopyaladın ecccıkte senın faydan olsun bakııııııııııııııııııııııııııııııııııııiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim:1:kaydirigubbakcemile2:2:[/QUOTE]

çok faydan oldu hayatım bundan emin olabilirsin..zemuszemus

gelelim senin sorularının cevabına....
cevap 1) bebek 10 gün sonra doğacak :Saruboceq:
cevap 2) senin yazını alıntı yaptıktan sonra silmek istediğim yeri sildim..geriye kalanlar işte böyle çıktı....kaydirigubbakcemile5

2- bu yazının yarısını nasıl kopyaladın ecccıkte senın faydan olsun bakııııııııııııııııııııııııııııııııııııiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiim:1:kaydirigubbakcemile2:2:

çok faydan oldu hayatım bundan emin olabilirsin..zemuszemus

gelelim sorularının cevabına....
cevap 1) bebek 10 gün sonra doğacak :Saruboceq:
cvap 2) senin yazını alıntı yaptıktan sonra silmek istediğim yeri sildim..geriye kalanlar işte böyle çıktı....kaydirigubbakcemile5
[/QUOTE]

anladım bos yere sayfa işgal etmeyelım
bebek dogunca bana özelden msj at ben unuturum bulamam sonra senı
:enbuyukkk:
yada dogum yapanlar
2010 ankarada dogum yapanlara sende katıl hatta sımdı yaz oraya

Back
X