Bebeğinizi büyütürken destek aldınız mı

Ben uyku eğitimi vermedm, 1 yaşına kadar ortamızda uyudu. 12 ayda odasını ayırdım ama 2,5 yaşına kadar arada senle uyumak istiyorum dedi beraber uyuduk. Kendi uyutamazdı, meme destekli uyudu. Herkes yandın dedi, alışmış dedi. 27 aylıktı kendi kendine uykuya dalmaya başladı. Ve şu an kendi odasında sabaha kadar uyur. Yatayım desem yatma der. Büyüyor. Her canlı bebeğini böyle uyutuyor zamanı gelince çocum yolunu buluyor. Henüz çok ufak, çok bebek.
Evet evet benim bebeğimde o şekilde uyuyor.. 😍 Bana da öyle söylüyorlar.. Ben daha önce hiç bebek bakmadığım için de yanlş yapıyorum diye kendimi yiyondum

Etrafinizda size yardim edecek birileri varsa yardim alin tek basima buyutecegim diye gurur yapio kendinizi yipratmayin. Maddi olarak rahatsaniz evi cekip cevirecek birilerini alin. Cocuk bakimindada yardimci olur. Ben tek basina coxuk bakmak icin kendini yirtanlari hic anlamiyorum kim varsa yardim etsin ver ellerine sen yat uyu dinlen yoksa cok yipranir ve yorulursun

Evet evet benim bebeğimde o şekilde uyuyor.. 😍 Bana da öyle söylüyorlar.. Ben daha önce hiç bebek bakmadığım için de yanlş yapıyorum diye kendimi yiyondum
Gayet doğru yapıyorsunuz, içiniz rahat olsun. Sevildiğini bilmenin, sevgiyle sarılmanın, ten temasının kimseye zararı olmaz. Sevgi şımartmaz.

Sorum tam olarak başlıktaki gibi arkadaşlar
Aldıysanız kimden ve ne kadar sürelerle aldınız ?
Ben bu süreçte çok yalnız hissediyorum kendimi :(
Hiç destek almadım değil alamadım kimsenin umrunda olamadım,kimseden de yardım istemedim iki cocugumuda ben büyüttüm,şimdide kimseye yardım etmiyorum herkes basının çaresine baksın diyorum

Hiçbir destek almadım, ama çok ihtiyaç duydum da yardım edenim yoktu.

Ben bebeğimin bakımına zaten kimseye birakmazdim, bir yemek yapanim olsa yeterdi, yada bir süpürge.

Ama sonunda herkese ben bilirim, tek başıma baktım, kimsenin emeği yok, konuşma hakkı da yok diyebiliyorsunuz, en güzel kısmı o 😊

Tabi ki imkanınız varsa yardımcı alın, annenizi çağırın, bunu demek yorgunluğa yardımcı olmuyor 😂😂

Sadece dogumdan sonra, lohusalik bitimine kadar kvalidemler de kaldik. El bebek gul bebek bakildik. Iki taraf a da uzagim. Ondan sonra 40 derece atesim de oldu gida zehirlenmem de. Tek basima baktim. Gece zehirlendim, hastaneye gittik. Doktor serum yazdi, alamam bebegim var dedim.

Tum aliaveriis, doktor islerim seyehat larim vs vs.. kizim hep benimle oldu. Ve yanlizdik. ( babasi da var tabi.)

Sadece bir defa 3 4 aaat kadar cenaze munasebeti ile kvalidem e emanet ettim.

Kimse de birsey diyemiyor egitimim bakimim konusunda. " sen bilirsin kizim" diyebiliyorlar danistigimiz zaman.

Ama evet biraz yaridm isterdim. En azindan doktor islerim icin. Zatemmartik 3 yasinda. Ve bana arkqdas oldu. Laflaya laflaya takiliyoruz :)

ilk 15 gun annem ve kaynanam vardi sonra annem ve ben 40 i cikana kadar birlikte baktik keşke kendim baksaymisim diyorum.
suan hep kendim bakiyorum
bakma konusunda yardim istemiyorum ama en azindan haftada bir 2 saat ilgilenecek biri olsun isterdim
insan kendine zaman ayiramadikca bunaliyor cunku
onun disinda en guzeli kendin bakmak yoksa her kafadan bir ses çıkıyo

ilk 15 gun annem ve kaynanam vardi sonra annem ve ben 40 i cikana kadar birlikte baktik keşke kendim baksaymisim diyorum.
suan hep kendim bakiyorum
bakma konusunda yardim istemiyorum ama en azindan haftada bir 2 saat ilgilenecek biri olsun isterdim
insan kendine zaman ayiramadikca bunaliyor cunku
onun disinda en guzeli kendin bakmak yoksa her kafadan bir ses çıkıyo
Aynen ben de öyle haftada bi iki saat bakabilecek ya da yanında rahat ettiğim gözüm arkada kalmayacak ablam ya da annem olsun isterdim etrafımda
Şu ara virüsten dolayı da hiç dışarı çıkamamak bebeğimle sosyalleşememek de sanırım beni derinden yordu
Riskli gebeliğimden dolayı zaten dışarı çıkamadım işe gitmek harici ..
Bebeğim altı aylık hala evdeyim
Virüs olmasa eve Temzilik için yardımcı çağıracağım maalesef o da mümkün değil ....

E

Evet bende hiç istemiyorum ağlatarak uyutmayı emerken tatlı tatlı uykuya dalacağı zaman yatırıyorum onu yanımda bende yanında yatıyorum öyle uyuyor fıstığm.. İçim rahatladı teşekkün ederim 😍💗
İstedigi zaman emzirin , koynunuzda uyutun su anda tek ihtiyaci olan bu , onun size ihtiyaci var , sevginizle beslenecek ve buyuyecek z guven duygusuna ihtiyaci var , koynunuzda bunu ogrenecek , sevgi ve guven icinde buyuyen bir bebek yetiskin oldugunda da bu ozelliklere sahip olur , boyle devam edin siz

Aynen ben de öyle haftada bi iki saat bakabilecek ya da yanında rahat ettiğim gözüm arkada kalmayacak ablam ya da annem olsun isterdim etrafımda
Şu ara virüsten dolayı da hiç dışarı çıkamamak bebeğimle sosyalleşememek de sanırım beni derinden yordu
Riskli gebeliğimden dolayı zaten dışarı çıkamadım işe gitmek harici ..
Bebeğim altı aylık hala evdeyim
Virüs olmasa eve Temzilik için yardımcı çağıracağım maalesef o da mümkün değil ....
yine kucuk cocuga neden disari cikmadiginizi anlatmak gibi bir derdiniz olmadigi icin bir bakima sansli sayilirsiniz bu konuda.
benim kiz kolikti 4.5 ay boyunca surekli kucagimda sallaya sallaya gezdirmek zorunda kaldim kollarim kopardi biri gelsede 1 saat alsa sallasa kollarim dinlense derdim
sallamaktan kahvalti falan edemezdim bir elimde cocuk tek elimle ayak ustu biseyler atistirirdim cok uzulurdum o donem kimsem yok diye ama inan insanlar 2 saat baksa anneligine bulacak kusur ariyorlar
yok yemiyor yok emmiyor yok doymuyor yok niye konusmadi yok niye yurumedi burnunu sokan herkes kusur arar emin ol
hic cocuk bakmamis bekar insanlar bile senden guzel ebeveyn olur
oyuzden sık disini tirnagin varsa basini kasi
bunalma su donem zaten herkes senin gibi bizimki konusuyor yuruyor yine cikamiyoruz disari 😊

İstedigi zaman emzirin , koynunuzda uyutun su anda tek ihtiyaci olan bu , onun size ihtiyaci var , sevginizle beslenecek ve buyuyecek z guven duygusuna ihtiyaci var , koynunuzda bunu ogrenecek , sevgi ve guven icinde buyuyen bir bebek yetiskin oldugunda da bu ozelliklere sahip olur , boyle devam edin siz
Allah razı olsun sizden 😍😍

Etrafinizda size yardim edecek birileri varsa yardim alin tek basima buyutecegim diye gurur yapio kendinizi yipratmayin. Maddi olarak rahatsaniz evi cekip cevirecek birilerini alin. Cocuk bakimindada yardimci olur. Ben tek basina coxuk bakmak icin kendini yirtanlari hic anlamiyorum kim varsa yardim etsin ver ellerine sen yat uyu dinlen yoksa cok yipranir ve yorulursun
Öyle kimsem yok işte maalesef bulunduğum ilde , annem tek aslında müsait ama sağlık durum el vermiyor gelip bakmasına , Kv yi çağırsam gelir bi süreliğine ama o varken ne kadar rahat olabilirim ki ??? Ücreti ile birini temizliğe vs alabilirim ama virüs varken bu da mümkün değil ...
Keşke annem bakabilecek olsaydı diyorum en büyük uhde içimdeki ...

Şükürler olsun ki yavrum sağlıklı yanımda kucağımda , sürekli bunun Şükrü ve mutluluğu içimde . Sadece yalnızlık hissi yordu beni ....
şükürler olsun binlerce . Yıllarca bekledim ben onu, asla ama asla zerre yorulmayacağımı ve zorlanmayacağımı düşünürdüm , o kadar istekli idim ki ...
insanız işte Güç tükeniyor bazen
Şükürler olsun varlığına şükürler olsun

Desteğin alasını aldım tam anlamıyla. Yanımda 1 hafta kv zorla kaldı o anlamda değil aldığım destek kimseye ihtiyacım olmadı bakım konusunda. Ama sıkıldım,bunaldım anneme bıraktım. Canım konsere gitmek istedi anneme bıraktım. Şehir dışına bile çıktım eğitim için günlerce annemde kaldı. Evde uyumak istedim eşime verdim bak diye. Sabahları kalkmadım :D rahatıma oldukça düşkünüm açıkçası kafayı yerdim muhtemelen sürekli ben ilgileniyor olsam. Evet tamam hepimiz çok seviyoruz çocuklarımızı ama anne psikolojisi için bence şart. Özellikle eşler eşşek gibi bakmak zorunda kimse kusura bakmasın. Tek yapmışım gibi davranamaz yani.

Ilk çocuğumu annemle büyüttüm ikincide 2 ay yanımda kaldi evine döndu inanin yanlız bakmak daha güzel

Ben bu süreçte çok yalnız hissediyorum kendimi :KK43:
Hayır almadım kızım 2 yasına girecek kımsem yok es aileside alakasız uzak sadece ben bakıyorum ilk zorlandım ama alıstım artık yanı bakılır bakılmaz degıl

Ben bu süreçte çok yalnız hissediyorum kendimi :KK43:
İlk 3 ay çoğunlukla annemde kaldım. Sonra kendim baktım sadece. Şu an 7 aylık olucak 4gün sonra. Tek olmak daha rahat. Ben kaynanamlarla bir oturuyorum ama keşke ayrı olsaydım. Ben uyutuyorum onlar uyandırıyor. Tek olmayı yeğlerim

Daha demin bir arkadasin konusuna yazmistim, neden cogu bayanlarin yaninda birileri kaliyor dogumdan sonra diye. Ben 2 dogum yaptim, ikisindede yanlizdim, herseyimi kendim yapa yapa arastira arastira ogrendim, hic ama hic pisman degilim yine olsa yine yaparim. Cocuklarim uyudugunda onlarla uyuyup dinlendim, uyandiklarinda guzelce doyurdum, esim sagolsun eve geldiginde yardimci oluyordu bana. Ha yanlizliktanda degildi. Bu kendi secimimdi. Annem, gorumcem, yengelerim, eltim hepsi vardi bi kayinvalidem turkiyedeydi, ama oda olsaydi yine istemezdim kimseyi :dondurma:

İki cocuktada 0 destek ne eve yardimci geldi nede yardim eden biri oldu esim biraz tipisladi o kdr
Hersey eksik hersey berbat bi 6 ay geciriyosun ne yemek yetisiyor ne temizlik
Ne banyoya girmeyi birak ustunu dahi degistiremedigin zamanlar oluyor
Destek sart hic olmazsa temizlik ve arada rahat uyku icin

Back
X