Bebeğinizi büyütürken destek aldınız mı

3 kez. Sezeryan oldum ilk sezeryan 17 yaşında oldum keşke kimsenin yanında kalmasaydim şimdi ki aklım olsa kesinlikle.insan yipraniyor ama nefes alıp kndine güvenmem lazım canim

Evet aldım, en büyük destekçim kendimdim. Hasta olduğumda, güçten düştüğümde, yorulduğumda hep kendimden destek aldım 🤭 bi ara fizik tedaviye gitmek zorunda olduğumdan bir ay kadar annem gelmişti ama 2 çocuğumu da ben kendi desteğimlen bu zamana getirdim daha da bana bi şey olmaz zaar. Zira eşimin evi gördüğü yok, bende duşun yolunu bulamıyorum özellikle son 2 aydır ama iyiyim fındık kurtlarımla 🥰

Benim bebeğim 8 gün küvözde kaldı çıktığında teyzemler falan sürekli geliyordu yardım ederiz diye ama daha çok kalabalık daha çok fikir bunaldım ve istemedim eşimle birlikte baktık ve bakıyoruz. Mesela küvözde kaldığı icin memeyi tutmuyordu o ağladıkça mama verelim diye darlıyorlardı beni ben inat ettim hiç pes etmedim ve tutturdum onları dinleseydim hiç emziremezdim. Kafama ne uygun geldiyse onu yaptım ve yapıyorum. İnan birileri varken daha yorucu oluyor düzenini kaçırıyorsun

Maalesef kimse yardımcı olmadı kafayı yiyecek gibi oldum😟öyle böyle büyüdü işte hakikaten çok zor yardımcı olacak birilerin varsa tabikide yardım iste ama kendin bebeğinle ilgilen yani ev işlerinde yardımcı olur sa yemek falan yaparsa belki sende bebek uyuduğunda uyuyup dinlenirsin tabi varsa öyle biri

malesef kimseden destek alamadım o kadar çok isterdim ki almak çok zor bi bebekti çocuğum 3 sene boyunca saatlerce ağlamsından ve hergün 24 saat boyunca yarım saat bile uyumamasından başka bişi hatırlamıyorum tek başıma mücadele etmeye çalıştım herşeyle ve piskolojim çok bozuldu şuan 4 yaşında çocuğum halada tek tabanca devam velhasıl eğer zorlanıyorsanız birlerinden destek almaya çalışın imkanları zorlayın derim allah yardımcınız olsun:KK14:
Peki neden alamadınız destek ?

Benim bebeğim 8 gün küvözde kaldı çıktığında teyzemler falan sürekli geliyordu yardım ederiz diye ama daha çok kalabalık daha çok fikir bunaldım ve istemedim eşimle birlikte baktık ve bakıyoruz. Mesela küvözde kaldığı icin memeyi tutmuyordu o ağladıkça mama verelim diye darlıyorlardı beni ben inat ettim hiç pes etmedim ve tutturdum onları dinleseydim hiç emziremezdim. Kafama ne uygun geldiyse onu yaptım ve yapıyorum. İnan birileri varken daha yorucu oluyor düzenini kaçırıyorsun
Çok ağladığında , çok uykusuzlukların ve yorgunlukların olduğunda nasıl başettin

Evet aldım, en büyük destekçim kendimdim. Hasta olduğumda, güçten düştüğümde, yorulduğumda hep kendimden destek aldım 🤭 bi ara fizik tedaviye gitmek zorunda olduğumdan bir ay kadar annem gelmişti ama 2 çocuğumu da ben kendi desteğimlen bu zamana getirdim daha da bana bi şey olmaz zaar. Zira eşimin evi gördüğü yok, bende duşun yolunu bulamıyorum özellikle son 2 aydır ama iyiyim fındık kurtlarımla 🥰
Maşallah
Yaşları kaç
Uykusuzlukla nasıl başettin

Çok ağladığında , çok uykusuzlukların ve yorgunlukların olduğunda nasıl başettin
Kendimi ev işi yapacağım yemek yapacağım diye hiç kasmıyorum bunları yapamadıysam esim yapıyor yada ben yaptıysam aksam cocuğa esim bakıyor eş desteği çok önemli yoksa çok yorucu oluyor. Benimki bir yaşını geçti hep yanında oturayım oyun oynayalm istiyor bende oyun halısında oturuyorum uzanıyorum bir sekilde dinlendiriyorum kendimi. Zamanla öğreniyor ve alışıyorsun çalışan bir anneyim bütün gün ayakta düşün yani bebeğin kaç aylk biliyorum ama küçükse oyun halısıyla bişeylerle ilgisini çek o uyuyunca uyu. Beni kurtaran bunlardı esim isteyken hala o uyursa bende hemen yatıyorum yanına çocuk sabır işi maalesef

Çocuğuma bakacak annem ,babam olsaydı ikinciyi de yapardım.Bazı insanlar çocuk büyütme konusunda şanslı.Sırtlarını dayayacak yakınları var.Ne mutlu onlara.
Elin insanıyla çocuk büyütmek hem çok riskli hem de zor

Destek almama çabasını anlayamıyorum. Çocuğum yok ama eskiler de hep destekle büyütmüş bir şekilde, modern kadın hem çalışsın hem tek başına/eşiyle çocuk büyütsün modası tammolarak ne zaman oluştu anlayamıyorum. İstemeyen olabilir annesi veya kv ile anlaşamıcaktır bunu anlayablrm ama aman boşverin yardıma gerek yok kafasını tuhaf buluyorum. Belki çok iyi destek olacak insanlar var karşıdaki kişinin çevresinde boş yere zorluyor sonra kadınlar kendilerini... imkan varsa birax dinlenmek neden kötü olsun yani 😂

Back
X