Çocuk Hastalıkları Bebeğiyle ilgili yardımcı olun

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Prensesim_Defne

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2017
15
2
1
33
Arkadaşlar bebeğimin kaka yapma problemi var ve bende derece ile uyararak yaptırıyorum ama doktorumuz dereceyle uyarmanin tehlikeli olicagini beyin kanamasina yol acabilicegini soyledi bu konu ile ilgili yardimci olabilirmisiniz

Yenidoğan yoğunbakım hemşiresiyim. 24 saat boyunca kaka yapmamış ve bu durumdan rahatsız olduğu belli olan bebeklere biz de uyarı yapıyoruz. Ama bebekte bir huysuzluk, kusma vs gibi durum yoksa kendi haline bırakıp zaman verebiliyoruz. Ben bu uyarma taktiğini kimseye tavsiye olarak söylemem tabii, çünkü nasıl yapacağını bilmeyen biri bebeğe zarar verebilir. Doktorunuz beyin kanaması sonucuna nerden vardı anlamadım ama esas risk makata zarar vermektir, delmek gibi. Diğer başka risk vagal sinir stimulasyonunu sağlayıp kalp atışını normalin altına düşürebilir. Beyin kanaması diye çocuğun ıkınmasına sebep olup kafa içindeki basıncı artırmasından filan mı vardı diyorum ama... Bebeğiniz prematüre mi?
Kimi bebekler hergün kaka yapmıyor. 48 saat veya 3. güne girerken yapabilen var. Çocukta rahatsızlık yoksa kendi haline bırakıp zaman verebilirsiniz.

Canım bebeğin kaç aylık?
Kaka yapamıyor kabız mı yoksa yapınca sulu şekilde mi çıkarıyor?
Uyarmak çok yanlışmış gerçekten. Eğer ek gıda almıyorsa sadcee emiyorsa 10 güne ve kadar yapmaması normalmiş. Gaz çıkarıyorsa problem yok çünkü bu bebeğin anne sütünün tamamını kullandığını gösterirmiö

Benim iki kizimda da günlerce kaka yapmama durumu oluyordu,ilk kizimda niye yapmıyor diye panikleyip dereceyle uyardigim olmuştu ama aslında çok yanlış ve gereksiz mis, yaptığında sulu yapiyordu yani kabız değildi...İkinci kizimda hiç uyarmadan üç dört gün içinde yapıyordu kakasını...Bu durum normal yani, emdiği yarıyor derler..

Benim bebeğim devamlı mamayla besleniyor sütüm olmadığı için ve biz de kabızlık yaşıyoruz. 5 günlükten itibaren kakasını 2 günde bir benim uyarmalarımla yapıyor. Ben de peçeteyi kıvırıp zeytinyağına batırıp öyle uyguluyorum ama artık fitile geçeceğim. Dr.un verdiği bio gaia isimli damla hiçbir işe yaramadı. Bebegim 1 gün bile yapamasa çok rahatsız oluyor. Zaten kolik bir bebek. Ne yapacağımı ben de bilmiyorum. Allah yardımcımız olsun. Konuyu takipteyim.

bebeğiniz ne kadarlık?
eğer sadece anne sütü alıyorsa herhangi bir huzursuzluğu sıkıntısı yoksa
10 güne kadar normal deniyor

Bebeğim şuan sadece mama kullanıyo malesef anne sütü 1 ay alabildi sadece kendini zorlaınca ne yiyosa hepsini çıkartiyo ara ara o yüzden yapmak zorunda kalıyorum kiyamiyorumda öyle kivranirken için gidiyo

Bebeğim şuan sadece mama kullanıyo malesef anne sütü 1 ay alabildi sadece kendini zorlaınca ne yiyosa hepsini çıkartiyo ara ara o yüzden yapmak zorunda kalıyorum kiyamiyorumda öyle kivranirken için gidiyo
Rahat bırakın bebeğinizi dereceyle uyarmak nedir yahuuu... Biri size müdahale etse hoşunuza gidermi? Yada biryerlerine zarar verseniz "olsun yapamamasında iyidir" mi diyeceksiniz.

Rahat bırakın bebeğinizi dereceyle uyarmak nedir yahuuu... Biri size müdahale etse hoşunuza gidermi? Yada biryerlerine zarar verseniz "olsun yapamamasında iyidir" mi diyeceksiniz.
Nekadar zorlandigini bu yüzden ac kaldigini görsenizde sizin için fark etmez yani bırakın ac kalsinmi diceksiniz çocuk kendini sıkmaktan yediği herşeyi olduğu gibi atiyo ve biz prematüre dogumluyuz kilo almamız bu aylarda çok önemli bilmem anlatabildimmi

bizim drumuz 10 gune kadar normal demisti v ben 8 gun kaka bekledigimi biliyorum. uyarma yapmadim karnin hergun masaj yaptim. bacaklarini karnina falan cektim. ek gidaya gecince biraz daha duzelir lutfen uyarmayin aliskanlik da yapabilir.

Herşeyi denedim denemeye devamda ediyorum son care onu yapıyorum zaten her ilaci her masaji denedik kucuk oldugu icin gucu yetmiyo diye düşünüyorum artik

tabi alışana kadar bu durumla başa çıkmakta zorlanabilir. bak dizkapaklarından tut. karnına doğru ittir(baskı yapsın) dışa doğru çevir bacakları. o şekilde bikaç yuvarlak çizince kolaylıkla doldurması gerek bezini. çok yardımcı bir hareket canım

bizim drumuz 10 gune kadar normal demisti v ben 8 gun kaka bekledigimi biliyorum. uyarma yapmadim karnin hergun masaj yaptim. bacaklarini karnina falan cektim. ek gidaya gecince biraz daha duzelir lutfen uyarmayin aliskanlik da yapabilir.
Sabirsizlikla büyümeyi bekliyoruz kuzumum kıyamıyorum bende çok bekliyorum sıcak havlu koyuyirum hafifliyo ama yapamiyo yinede bi şekilde gidicek bende yapmak istemiyorum ama çok kötü oluyo meleyim

Tam olarak bu olmasada buna benzer masajlar yaptım ama bunuda denicem kesinlikle inş faydasını gorurum

Siz uyardıkça uyarı olmadan yapamaz hale gelir. Ileri yaşlarda da kabızlık problemi olur. Eğer makatta yirtik vb durum yoksa müdahale etmeyin. Ilık suya oturtma ve gaz masajı harici birşey yapmayın. Bünyenin alışma sürecini geciktiriyorsunuz. Kaslarını kullanmayı öğrenmesi lazım.

Yani kivransada yapmayın diyosunuz fitille faln halletmeye çalışıcaz artik hafta bi bir bile olsa yeter dicen artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…