Bebek anneyi unuturmu?

Beş aylık bir bebek 3 saat bile annesiz kalmamalı mı? Çalışmak zorunda olan anneler ne yapsın çözümünüz ne?
Ben çalışmıyorum bebeğim 4 aylık ama bakıcı haftaiçi her gün 3 saat ilgileniyor ve kendime vakit ayırıyorum. Bunu yapmasam verimsiz olurum. Bende lohusa depresyonu geçiriyorum ve psikoloğa gidiyorum. Sanırım bu konuda ahkam kesip nasıl annesin, bebek bırakılıp yurtdışına gidilir mi diyenler lohusa depresyonu yaşamayan anneler. Ne güzel sizin adınıza seviniyorum. Ama sizler de bu durumu yaşasanız böyle konuşmazdınız.
O yüzden konu sahibi gayette gidebilirsiniz, insanız ister keyfi ister doktor işleri olsun gidin güzelce işlerinizi halledip gelin, ben sizi anlıyorum.

5 aylık bebek çok zaruri durum yoksa anneden ayrilmamali. Unutmak değil ama travmaya kadar yolu var bunun bebek anlamaz diyenlere değil de bu işin uzmanina sorun.

Anlamak ayrı şey işin bebek için doğrusunu söylemek ayrı şey.
Bizler yetişkin olarak strese gelemeyip bu durumları yaşıyorsak kendini hala annesinin bir uzvu sanan bebek ne yapsın?
Mesela akrabalarindan birini de yanında götürsün anne ile zaman gecirsin ama uyku ve günlük rutinde tanıdığı bir aile üyesi yardımcı olsun.
Sizin 3 saat yardımcı olması da gayet güzel ama 3 günden bahsyr burda ve anneyi gormeyck hiç aynı şeyler değil sizin durumla.
Tüm anneler sağlıkla sıhhatle büyütsün yavrularini

Bir başka üye 5 aylık bebek 3 saat bile anneden ayrı kalmamalı diye yazmış ya ona cevap olarak yazdım. Çok abartıyoruz bebeğe kendimizi yapışık yapıyoruz. Sonra yok benden başkasında durmuyor, yok okula giderken zorlanıyorum diyoruz. Kendimize bağlı değil bağımlı bireyler yetiştiriyoruz. Biraz rahat olmakta fayda var.
Amin hepimizin çocuğu sağlıklı, mutlu büyüsün inşallah

Ben dayanamadım o yüzden iptal ettim gitmeyeceğim ama çocuk doktoruna danıştım demin.

Hiçbirşey olmaz 7-8 aya kadar çocuk etkilenmez dedi. Sadece yerini biraz yadırgayabilir ama öyle travma yada başka birşey hissetmez. Aksine mutlu anne mutlu bebek dedi.

Biraz daha büyüyünce özellikle bırakmak gerek dedi bir kaç saat. Ki annenin gidince geri geleceğini anlasın.

Herkese yorumları için teşekkür ederim

Bunun cevabını çocuk doktoru veremez çocuk ve ergen psikiyatrisi/ çocuk gelişimci/ çocuk ve bebeklerle çalışan psikolog verir verir.
Çocuk doktorunun görev tanımı aldığı eğitim bu değil

Uzmanından duymanız çok mantıklı bir karar olmuş, sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…