Bebek anneyi unuturmu?

işe gitmekle 3 gün başka bir ülkeye gitmeyi nasıl bir tutabilirsiniz ki arkadaşlar ? bence 3 aylık - 5 aylık çocuk da anneye muhtaç bence işe de gidilmemeli ancak izin konusunda çok geri kalmış bir ülkeyiz. izin düzenlenmeleri batıda çok daha insani olarak değerlendirilmiş. dünyaya bir varlık getiriyorsunuz elbette sorumluluklarınız olacak o yüzden herkes anne / baba olmamalı diyoruz zaten. ben tek çocukta kaldım mesela çünkü 2. bakacak enerjim vaktim yok kaldı ki yaşımda uygun değil. İlki gibi olmayacaktı hakkettiği gibi bakamaycaktım. Bizde çocuk bakımı “ öyle böyle büyür yaaağğ “ gibi sığ bir mantıkla bakılıyor. insan bu her saniyesi emek emek emek.. o şekilde yetiştirilen insanların oluşturduğu toplum ortada. kendimi veya anneliği kutsallaştırmak değil amacım. ama doğuracağım dilediğim gibi de yaşayacağım. burada kaybeden çocuk olacaktır. ifadelerimin konu sahibiyle alakası yok bu arada.

Siz kendiniz yazdınız 3 gün başka bir ülke diye. 3 güncük. Bu kadar. Abartılacak bir tarafı yok.
Neyse sıkıldım açıkçası aynı şeyi yazmaktan. Siz bebeği düşünüyorsunuz ben anneyi farkımız bu. Konu sahibi neye karar verirse versin onun hayatı kimsenin yargılamaya hakkı yok. Bu forumda ''mükemmel anne''yi oynayan üyelere tilt oluyorum.

mükemmel anne değilim işte, 5 aylık bebek bu beş yaşında değil. ben mükemmelim siz değilsiniz bakın bebek için en iyisini ben düşünüyorum demiyorum ki. 5 aylık bebekle bir gün tam bir gün geçirdiniz mi hiç ? anne onun hayatı o aylarda. duygusal kısmını geçiyorum, dişi çıkıyor mesela deli gibi ağlıyor, sabırsız huysuz cinnetlik memeye gidiyor hoop sakinleşiyor. 3 gün bu yüzden çok.yok anneyi unutur bağları kopar vs inanmıyorum bunlara. anne dinlenmemeli çocuğa kul köle paspas olmalı perişan olmalı demiyorum,hep aksini yapmak için çabaladım. oldu olmadı bilmiyorum artık. bunlar benim deneyimlerim sizin deneyimleriniz aksi yönde demek ki..

Ben size zaten siz yazdınız demedim. Böyle yazan üyeler var onları kastediyorum.

soru sormuş uygun mu diye cvp vermiş insanlarda ? yargılamamışlar ki istediğiniz cevabı vermeyince mükemmel annesi oynayanlar mı oluyoruz. siz benim anneliğimi nereden biliyorsunuz da oynadığıma karar verdiniz. belli ki gençsiniz çocuk konusunda bilginiz sınırlı mazur görüyorum..

Bebeğiniz annenize alışkınsa bence bırakılabilir.
Sadece ülke değiştirecek olmak bi soru işareti olabilir sadece.
Ben de kızım 5 aylıkken 1 gece annemle bırakmıştım, anneme çok alışkın bağı çok kuvvetli. Sadece belki kokumu ister diye kıyafet bırakmıştım ben. Açıkcası hiç sorun olmadı anneliğin getirdiği katı kurallar yorucu oluyor bu kadar kafanıza takmayın.

Bırakacağım yer yok kimse destek olmuyor hasetimden tırnak yiyerek ağlıyorum desene
Olaylara hep böyle mi bakıyorsunuz? Herkes kıskandigi için böyle yorumlar yapmıyor.5 aylık bebek keyfi sebeblerle gece gündüz en az 3 gün bırakılmaz.Calisirsin hasta olursun ayrı.

Ve çok merak ettiyseniz söyleyeyim, kızım 2.5 yaşında.İstesem bir haftada bırakırım.Ama mecbur kalmadıkça niye bırakayım?

Açılın ben doktorum hepinizden iyi biliyorum

Canim bence bebegini birakma hem sen de ozlersin. Cocuguna bir anneden daha iyi zaten kimse bakamaz. Ben de yogun bir lohusa depresyonu gecirdim ve halâ da cikamadim 1.5 yildir antidepresan kullaniyorum fakat bebegimsiz markete gidemiyorum

Bebek seni unutmaz tabi ki ama bebek var annesiz duramaz huysuzlanır ağlar anneye çok bağlı olduğu için bebekte var annesizde rahat dura bilir ama 3gün biraz zorlar yani senin kokunu arayacaktır anne kucagi gibisi yok çünki onun için şuan en önemli insan sensin.Bebegin duruyormu rahat annenlerde?Keşke bu kadar minikken ülke degiştirmeseydiniz dinlenmek tabi ki sizinde hakkınız ama yani yakın yer olsaydi mesela gündüz gidin gece eve dönün çok uzak kalmazdın bebeginle 3 günü böyle de dinlene bilirdiniz mesela.

Herkesin bir fikri var ama sanki tek doğru oymuş gibi laflar etmeyi kendilerinde hak görüyorlar. Konu sahibi eğer bebeğinizin bakımını sadece siz değilde ailenizden birileride yapıyor ise, bebeğiniz onlara alışkınsa travma yapamayacaktır. O bğyğk travmalar birden bire herkesi kaybetmiş güvensiz ortamda yeni güven sağlamaya çalışan bebekler için olacaktır diye düşünüyorum. Bir diğer meselede zaten çok küçük zamanı farketmiyorlar. Eğer güvende hissedeceği bir ortamı varsa siz gelince sanki hep oradaymışcasına devam edecektir. Ama ayı büyüdükçe değişiyor durumlar biraz daha farkında oluyorlar. Size iyi gelecek ne ise anne iyi ise bebek de iyi olcaktır.

Sen öyle diyorsan öyledir doktorsun sen

Söylememin sebebi doktorların çocuk ve ergen ruh sağlığı üzerine staj yapmış olması. Yani güvenli bağlanma yaşı gibi konularda eğitimliyiz.
Madem bilmiyorsun bari uzatma. Kendini rezil ediyorsun sadece.

Söylememin sebebi doktorların çocuk ve ergen ruh sağlığı üzerine staj yapmış olması. Yani güvenli bağlanma yaşı gibi konularda eğitimliyiz.
Madem bilmiyorsun bari uzatma. Kendini rezil ediyorsun sadece.
Sabahtan beri haklılığını ispatlamaya çalışmışsın beğenmeyene de afkurmuşsun ben mi kendimi rezil ediyorum:)

Sabahtan beri haklılığını ispatlamaya çalışmışsın beğenmeyene de afkurmuşsun ben mi kendimi rezil ediyorum:)

Evet bana göre ben haklıyım, bana göre annenin mental sağlığı da en az çocuk kadar önemli. İstemeyen katılmasın ama yine yazıyorum kadına vicdansız yazma hakkı yok hiçbir kadının. Yazıyorsanız ben de istediğimi döşerim.
Ignore'ladım seni. Zaten yorumlarından ahlak bekçiliği akıyor iyi oldu yazdığın.

Ahlak bekçiliği: bne ne alaka
Bay bay

Ne bileyim uçakta otelde rahat edemez ağlar diye korkuyorum veya hava değişimi olur hastalanır diye.

Sadece kafa dinlemek için gelmiyorum. Tedaviyede gideceğim.
Bebeğim 5 aylıkken uçakla yurtdışından memlekete uçtuk, 7 aylıkken istanbula otele uçtum bi tedavi için.. Normalde huysuz bi bebek olmasına rağmen yolculuk esnasında ve Türkiye'de çok daha güzel uyudu, daha usluydu, beni hiç yormadı.. Bebeğinizi yanınızda götürün bence, anneniz bile olsa insanlara bebek bakımı gibi büyük bir sorumluluk yüklemeyin, dünya hali ne olur ne olmaz.. Kafa dinlemek için annenize eşinize bırakıp kahve içmeye, yürüyüş yapmaya falan çıkın..

Mükemmel annelik baskısından zaten yılmıştık ama şimdi bir de "mükemmel annelik baskısına isyan" çıktı ortaya. Bu isyan sonucunda olan çocuklara oluyor genelde. Toplum olarak hiçbir konuda ortamız yok.

Beş aylık bir bebek 3 saat bile annesiz kalmamalı. Sizi çok iyi anlıyorum ancak bunun yanlış olacağını da söylemek zorundayız. Bebeğinizi annesiz bırakmadan, bir rahatlama yolu bulmanızı öneriyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…