• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Bebek arabası almadan önce nelere dikkat etmeliyiz?

çift yönlü olmalı,hafif olmalı,tek elle katlanabilmeli,katlandığında desteksiz ayakta durabilmeli,tentesi tam kapanabilmeli,tentesinde üstte ve yanda pencereler olmalıki hem biz bebeği görelim hemde bebek tenteyi kapattığımızda çevreyi inceleyebilsin,kumaşı terletmemeli üşütmemeli,5 nokta emniyet kemeri olmalı,ayak koyma yeri ayarlanabilmeli,tüm tekerleri 360 derece dönmeli amortisörlü olmalıki hareket kabiliyeti artsın,alt sepeti geniş olmalı,sırt kısmı tam yatabilmeli küçük bebekler için.tekerler büyük olmalı,arabanın sırt kısmı geniş olmalı,boyun desteği olmalı.. daha bi sürü özellik var ama bence bunlar yeterli.gerçi böyle arabalarda biraz tuzlu oluyo ama neyse benim bildiğim bukadar..

en güzel en detaylı tarifi sen vermişsin. alacak olanlar kesinlikle dikkate almalı sözlerini

sağol canım bu özellikler bence çok önemli ama dedimya biraz pahalı gelebilir,çükü herkesin bütçesi farklı.şahsen ben okadar pahalı araba almaya karşıyım.zaten bi öğretmen olarak bebek arabasına 700-800 lira verecek paramda yok.ama olması gereken özellikler bunlar.

Bebek arabası seçerken nelere dikkat etmemiz gerekir? veya En kullanışlı bebek arabası hangisidir?

Bebek arabası bebek bekleyen herkes için seçmesi oldukça zor bir iştir. Size yardımcı olabileceğini düşündüğüm bir kaç önemli püf noktasını paylaşmak isterim

Öncelikle bebek arabasını seçerken ne istediğinizi düşünün ve şu özellikleri arayın.

Bebek arabasının hafifliği
Arabanızın bağajı bebek arabanız için müsait mi?
Bebek arabanız kolay katlanabiliyormu?
Bölgenizin iklimine ve yol şartlarına uygun mu?
Bebek arabanızın özellikleri (sırtı tam yatar pozisyon, çift yönlü kullanım özelliği vb.) bebeğinizin rahatını sağlıyormu?
Şimdi de bebek arabalarını kendi içerisinde ayıralım.

Travel (seyahat) ikili sistem bebek arabaları: Bu tarz bebek arabaları anakucağı aynı zamanda dokuz kilograma kadar oto koltuğu olan taşıma içerir. ikili sistem bebek arabaları diğerlerine göre daha ağır olmasına rağmen bebeğiniz için daha rahat ve otomobilinize binerkende daha pratiktir. ılk altı ay bebeğiniz bebek arabasına monte edilen otokultuğu içinde seyahat edebilir. Daha sonraki aylarda ise bebek arbasını kullanırsınız. Avrupa standartları gereği bebek doğumdan itibaren anakucağı taşıma sistemlerinde taşınmalıdır. Çünkü 0-3 ay arasında bebek gelişimi için çok önemlidir. Dolayısıyla da ister ayrı ayrı bebek arabası ve otokoltuğu alabilirsenizde birbirine monte edilebilen sistemler daha kullanışlı olacaktır.

Çift yönlü bebek arabaları: ıki taraflı kullanılabilen bebek arabaları Türkiyede oldukça fazla rağbet görmektedir. Çift yönlü bebek arabalarını kullanırken rüzgar, güneş ve yağmura göre arabanın yönünü değiştirebilirsiniz. Bebeğin annesini görmesine olanak tanıdığı içinde oldukça rahattır.

Tek yönlü bebek arabaları: Adında da anlayacağınız gibi tek yönlü bebek arabaları bebeğin dış dünyayı rahatça seyretmesini sağlar. Genelde bu tarz bebek arabasının kapatılması tek elle kolay ve pratik bir şekilde olur.

Baston bebek arabaları : En hafif ve en pratik bebek arabaları baston şeklinde olanlardır. Baston bebek arabası denilmesi kapatıldığı zaman bir baston gibi olmasından kaynaklanıyor. Baston bebek arabaları sırtı yatan ve yatmayan olarak ikiye ayrılır. Sırt kısmı yatmayanlar bebek oturmaya başlamasından sonra kullanılabilir. Yani 5-6. aylardan itibaren kullanılır. Kullanması basit, hafif ve azyer kaplar. Genellikle yaz aylarında daha çok tercih edilir. Kış aylarında ise bu rahatlık dezavantaja dönüşebilir.

ıkiz bebek arabaları: ıkiz bebekler için tasarlanmış bu arabalar yanyan veya arka arkaya olarak ikiye ayrılıyor. Genellikle yanyana olanlar tercih ediliyor. Arka arkaya kullanım biraz daha zordur. Yanyana olduğu takdirde katlanmasıda kullanmasıda daha kolay olabiliyor.

Son düzenleme:
Umarim resmi ekleyebilmisimdir.
Macleren quest sport.Ben de yan yana ikizini kullaniyorum cok memmum tek olanlar cok hafif gercekten.Benimki ikiz arabasi oldugu icin biraz daha agir ama katlaninca cok az yer kapliyor.Hatta bir keresinde benim ikiz arabasiyla arkadasin gene macleren marka ikiz arabasini benim bagaja sigdirmistik.

Ben de maclaren travel set aldım, çok ama çok memnunum. Evet, biraz pahalı ama, eğer bebek arabasından memnun kalmazsam tekrar tekrar almaktan çok daha hesaplı olacağını düşündüğüm için böyle bir tercih yaptım. Üstelik kullanım süresinin oldukça uzun olması da parasını çıkartacağını düşündürdü bana.

Rüzgarım'ın bahsettiği gibi arabanın bagajında çok az yer kaplaması, iç hacminin geniş olması (özellikle bebek büyüdükten sonra içinde rahat edebilmesi açısından), tekerleklerinin 360 derece dönebilmesi, tercih sebeplerim oldu. Travel sistem olarak aldım, çünkü ana kucağını arabada kullanmak durumundaydık, bebeğimizin ilk günlerinde bizim kurtarıcımız oldu. Her ne kadar puset sırtının tam yatabilmesi nedeniyle doğumdan itibaren kullanılabiliyor olsa da, biz yine de sağa sola savrulma riskini göze almamak için ana kucağını pusetin üzerine monte ederek kullandık ve çok rahat ettik.

Maclaren'in en hafif modeli sırtı yatmayan 6 aydan büyük bebekler için volo modeli. Sadece 3.8 kg., ama ben zaten yeterince masraf yaptığım için sadece bakmakla yetinmiştim. Sağolsun anneannesi torununa sürpriz yapıp bize hediye etti, henüz açmadım, yazlıkta kullanacağım, ama onun da şimdi kullandığım model kadar iyi olduğunu biliyorum. Hem hafif hem de normal maclarenlerden bile çok daha az yer kaplıyor katlanınca. Bebeği 6 aylıktan büyük olanlar tercih edebilir. Üzerinde 26 kg'a kadar diye yazıyor ama bu sadece Amerika için geçerli. Avrupa Birliği standartları daha farklı olduğu için 15 kg.'a kadar kullanabilirsiniz diye okumuştum. Fiyatı da diğer maclarenlere göre daha makul.

Bunun yanında maclarenin yine sırtı yatabilir olan diğer modelleri için bazı internet sitelerinde kampanya var, 2009 modelleri geleceği için 2008 ve 2007 modellerini çok daha ucuza satıyorlar. Sene farkında da bildiğim kadarıyla yalnızca renk seçenekleri değişiyor, yoksa hepsinin özellikleri aynı.

çift yönlü olmalı,hafif olmalı,tek elle katlanabilmeli,katlandığında desteksiz ayakta durabilmeli,tentesi tam kapanabilmeli,tentesinde üstte ve yanda pencereler olmalıki hem biz bebeği görelim hemde bebek tenteyi kapattığımızda çevreyi inceleyebilsin,kumaşı terletmemeli üşütmemeli,5 nokta emniyet kemeri olmalı,ayak koyma yeri ayarlanabilmeli,tüm tekerleri 360 derece dönmeli amortisörlü olmalıki hareket kabiliyeti artsın,alt sepeti geniş olmalı,sırt kısmı tam yatabilmeli küçük bebekler için.tekerler büyük olmalı,arabanın sırt kısmı geniş olmalı,boyun desteği olmalı.. daha bi sürü özellik var ama bence bunlar yeterli.gerçi böyle arabalarda biraz tuzlu oluyo ama neyse benim bildiğim bukadar..

bu saydiklarin hangi markada var canim bende alcamda bebelk arabasi,

Son düzenleme:
ben pierre cardin enigma 2020 i kullanıyorum,memnun değilim :kızgın:
üstelik arızalı şu anda,açılıp kapanmıyo,eve hapsolduk kızımla:1no2:
daha 1 sene oldu kullanalı,ben 2.bebeğe de kalır diye düşünürken..
şu günlerde araştırma yapıyorum,maclaren alıcam herhalde,bir daha masraf..
p.cardinden nasıl memnunlar kullananlar anlamadım fisfisfis

Merhaba arkadaşlar öncelikle Rabbim hepimize eli ayağı düzgün, sağlıklı, hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah.
Ben şuan 34 buçuk haftalık hamileyim kızımız olacak inşallah. Uzun zamandan beri alışveriş için araştırmalar yapıyorum işe öncelikle araba seçmekle başladım ve en sonunda bi tanesinde karar kıldık. Umarım memnun kalırız. Araştırırken edindiğim fikir ve tecrübelerimi sizlerle paylaşayım dedim. Umarım bu konuda fikre ihtiyacı olanlara bi nebze olsun faydam olur.

ALACAĞINIZ BEBEK ARABASININ ÖZELLİKLERİ:
Tek elle katlanıp, yine tek elle aktif hale gelebilen, hafif ve dayanıklı,
Katlanınca dik duran,
Bagajınıza sığabilen,
Tek ayakla fren ayarı,
Ayarlanabilir kol sistemi,
Sepetli-fileli-Çanta asılabilen
Alttaki sepete kolay ulaşılabilen,
4 tekerlekli,
Çift yönlü ayarlanabilen,
Komple kumaşı çıkıp yıkanabilen,
Soğuk hava şartlarına uygun,
Bebeğin bacaklarını kapatıcı kılıfı olan,
Garantisi uzun,
Yoğun araştırmalarım sonucu yukarıdaki bütün özelliklerin hepsinin olduğu bir araba buldum ve onu aldım. Biraz pahalı ama umarım verdiğimiz paraya değer.
Aldığımız bebek arabasının markası
İNGLESİNA-TRİLOGY

Hayırlısıyla kullandıktan sonra da fikir ve tecrübelerimi sizlerle paylaşmaya devam edicem. Sevgiler herkese

Bir kere bebek arabasinin Alacak kisinin ihtiyaclarina gore kisiden kisiye kesinlikle degistigine artik kanaat getirmis bulunmaktayim. Aylardir arastirma yapiyorum ve doguma 3 hafta kala ancak bugun (o da bir iade gerceklestirerek) son verdigim bir bebek arabasi alma surecine sahibim.
Oncelikle sunu bilmelisiniz ki sizin beklentileriniz diger insanlardan farkli olabilir. Ve arastirma derinlestikce, insanlari dinledikce gittikce cikmaza giriyorsunuz.
:) Benim ihtiyac ve butce durumuma gelince,
-Kendim araba kullanamadigim icin esim olmadigi zamanlarda minibus/otobuste de kullanma gereksinimi duyabilecegimden oncelikle hafif ve kolay katlanabilir (mumkunse tek elle)
-Cocugun yaşı buyuyunce ayrica bir de baston pusete takrar butce ayirmak istemedigim icin baston diye tabir edileninden (ayni zamanda hafif oluyorlar)
-Bebek arabasinin kolay kontrol edilebilir olmasi, tekerleklerin soz dinlemesi
-Anne baba uzun boylu oldugumuz icin egilmeden bebek arabasini surebilecek olmamiz
-Tabiki kisitli butcemize uygun olmasi (gonul neler istiyor da kismet olmuyor)
-Araba icinde araba koltugu olarak da kullanilabilecek ana kucagi da olmasi (travel sistem diye tabir edilen grup bizim icin biçilmiş kaftan)
(ki seçim aşamasinda beni en cok zorlayan bu oldu-cunku bu konuda yeterli hic bilgiye ulasamadim o yuzden arastirmalarimi sizlerle de paylasmak isterim:
*Ana kucaginda araba koltugu olarak kullanacaksaniz darbelere karsi dayanikli oldugunu gosteren ECE R44 04 diye bir belge (ana kucaginin uzerinede mutlaka yapisik bir sticker da yaziyor eger varsa) bulunmasi gerekiyor. Bu ana kucaginin carpisma testine tabi tutuldugunu ve basariyla testi gectigini gosteriyor. Ancak sadece bunun bulunmasinin da yeterli oldugunu dusunmeyen pimpirikli bir anne adayiyim. Ana kucaginin bas kismindaki kumasi mutlaka kaldirtip kontrol edin, genelde ucuz ve/veya hafif olanlarda sade bir sunger (ortalama kalinligi 1cm-bulasik sungeri bile daha kalin daha guvenli olur herhalde kaldirip kendimiz koysak!) bulunuyor, ki allah korusun herhangi bir carpmada ne kadar koruyucu olabilir? Sunger yerine bazilarinda ince bir kopuksu malzeme var, ki bunu da tavsiye etmiyorum. Bas kisminda kalin strafor oldugunu kontrol etmeden lutfen arabalariniz icin ana kucagi tercihi yapmayiniz. )
Evet, tum bunlardan yola cikarak cikardigim listede elimde 3 secenek kaldi.

-Quinny zapp extra ve maxi cosy marka bir ana kucagi modeli (fiyat sebebiyle biz malesef tercih edemedik)
-Casual otto trona -katlandigi zaman kabin bagaji ölçulerine gelebilen bence dunyanin en pratik arabasi (videolarini mutlaka izleyin derim) bizzat bulamadigim icin ana kucaginin bahsettigim kontrollerini yapamadim, internette de ayrinti yok bilen kullanan almayi dusunenler icin ana kucagi guvenlik konularini paylasabilirse sevinirim.
-chicco lite way plus travel sistem

Son ikisi arasindan eşim istedigi icin 2.yi, chiccoyu tercih ettik. Siyah renkte bebek arabasi, bahsettigim tum korumalara sahip ana kucagi (biraz fazla derin gibi sanirim bel destek minderi gereksinimimiz olacak ama olsun, önce güvenlik) ve hediye olarak da araba icin ana kucagi bazasini verdiler ve 699tl ye icim rahat bir sekilde evime donebildim.

Umarim yazdiklarimla yardimci olabilmisimdir, sorulariniz varsa yardimci olmaya calisirim kizlar. Hepinize kolay gelsin, iyi alisverisler dilerim ;)

Back
X