- 29 Aralık 2014
- 1.396
- 2.009
- 133
- Konu Sahibi rrrapunzelll
-
Asıl bu tavir yanlışBu ülke hepimizin ülkesi ama. Bir sorun varsa hepimizin sorunu. Bir hata varsa hepimizin hatası. Sanki hiç aidiyetiniz yokmuş gibi konuşuyorsunuz. Doğru bulmadım.
Benim vize sorunum yok. Bu söyledikleriniz sizin muhatap olduğunuz kitleyle ilgili. Hayırlı akşamlar diliyorum.Bir toplumda olan yanlışları söylemek için kendinizi oraya adamanız ya da sıkı sıkıya ait hissetmeniz gerekmez.. zaten bütün sorunların kaynağında bu yatıyor, sizden farklı biri sizin hatalarınızı söyleyince ya kıskanç ya da hain ilan ediliyor.. yaptığınız medeniyetsizlikler sizi bu ülkeye daha da ait yapmıyor.. kaldı ki kendinizi neden bu kadar ezik hissettiğinizi anlayamadım, elinizde vizeniz olduğu sürece kabul edilirsiniz elbette, ha diyorsanız ki ben nefesimi önümdekinin ensenine veririm orada da, elbette kabul edilmezsiniz.. burada da edilmiyorsunuz ama :)
Ezik mi? Ben siz
Benim vize sorunum yok. Bu söyledikleriniz sizin muhatap olduğunuz kitleyle ilgili. Hayırlı akşamlar diliyorum.
Asıl bu tavir yanlış
Aidiyeti olanlar boyle konuşmalı
Alış-veriş merkezi kreşe benziyor son zamanlarda. Gürültünün sebebi onca çocuk bebek
Haftasonu çocuğunuzu parka bahçeye götüreceğine avm ye getiren kadınları; acil bir işi varmış gibi asansör önceliği bekleyenlere bende uyuz oluyorum.
Ergonomik kanguruyu 2 saatten fazla kullanabiliyorsunuz hatta bebeğiniz kolik ise saatlerce evin içinde Yada sokakta gezdirebiliyorsunuz. Ergonomik olmayan kangurular ise direkt 2 saat değil hiç tavsiye edilmiyor . Normal kanguru bebekler için son derece sağlıksız . Diğer konularda haklısınızValla bnde bugun bebek arabasiyle disari ciktim ve bu zmna kadar kimseyi uzerine yurumedim ayagini ezmedim ama bugun sabah taksi duragina gittim bir kisi sirada vardi taksi bekliyordu ben ikinci siradaydim ilk siradaki adam gitti sira benim cunku yarim saatt bekliyorum bi genc geldi tam taksi durdu taksiye yoneliyorum bindi gitti neyse acelesi var calisiyordur yada okuyordur diye bsy demedim gene taksi geliyo gene bi genc kiz sira benm dedigime ragmen bindi gitti yemin ederim 4 kişi aynisini yapti gelde sinir olma mecbur otobusa binmek zorunda kaldim otobusta sanki bebek arabayla binmek yasak gibi hayvana bakmis gibi bakiyorlar genelleme yapmıyorum iyileride cok var ve otobustada bebegimin uzerine dusuyordu biri az kalsin
Dusarida araba degl kanguru kullanin diyen arkadasler olmus bebek kanguruda fazla duramiyo rahat degl zaten iki saaten fazladi onerilmiyo bebek esyalari falan oluyo birde bebek rahat uyumasi acisindan mecbur bebek arabasiyle cikiyorum he sizin anlattiginiz gibi annelerde var bugun onlarada şahit oldum bankadayim bi cocugu arabada biride bagiriyo cop kutusunu karistriyo insanlara tukuruyo anne dur demiyo herkes rahatsz oldu heryerde var boyle insanlar cocujluda cocuksuzda rahatsz olsakda mecbur dayanicaz yani baska caremiz yok maalesef
Herkes nefret ettiği şeyleri saymış madem başlıyorum;
- Özellikle metroda yürüyen merdivenin sol tarafına koala gibi yapışan iki ayaklılardan nefret ediyorum.
Nefret etmekle kalmıyorum adeta bir Amerikan futbolu oyuncusu edasıyla savunmayı yarıp geçiyorumzira ben işe geç kalmamak icin sabahın 5inde kalkıcam sen benim yoluma çıkacaksın, güler yüzle "geçebilir miyim" diye rica ettigimde de ters ters "yürüyeceksen merdiven orada" diyip cahilligin dibine vuracaksın. Geçti o Ladylik günlerim o yüzden. Baktım lafla ricayla olmuyo eyleme geçiyorum, devire devire yürüyorum şişeleri.
Ayrıca evet canlarım, 5 metrede bir "Sağ Tarafta Bekleyiniz/Stand on the Right yazan uyarı levhaları varken, ikide bir hoparlörlerden bangır bangır anons yapılırken hala sol tarafta yalı kazıgı gibi dikiliyorsanız siz bir iki ayaklısınız.
-Kaldırımlara park edip hayatı yayalara, engellilere ve bebek arabalılara zindan eden, donanımında şehir hayatına uyumluluk olmayan davarlardan nefret ediyorum.Orası sizin değil hatta sizden başka herkesin annem, o dört tekerlek fazla size. Hoş at arabası versen onu bile yanlış yere park eder bu arkadaşlar, o denli ümitsizim bu gruptan.
-Geldik konuyla bağlantılı olan kısma. Bebek arabalarının kullanımını ehliyete baglamayan her türlü yetkiliden nefret ediyorum.Yılda iki kez sınavları yapılmalı, sınava girmeden en az 12 saat direksiyon dersi almak esas olmalı, kişi hangi bebek arabasının ehliyetini aldıysa onu kullanabilmeli; tek, ikiz, içe katlanan, dışa katlanan...
-Yarım saatte bir gelen ve durakta 50 kişinin binmek için sıra beklediği otobus için açılın ben anayım diyerek sıranın en önüne geçip sonra elindeki bebek arabasını ilk kez görüyormuşçasına o arabayı bir türlü katlayamayan, sanki bebeği 5 dakika önce kucağına zorla vermişlercesine o çocukla otobüse bi türlü binemeyen; otobüsün bi türlü gidememesine, diger aracların gelip duraga sıgmayıp yola taşmasına, böylece trafigin de felc olmasına sebep olan, ve bunu yaparken suratında/dilinde ben pirems/piremses anasıyım tabi ki katlanacaksınız ifadesi bulunan kadınlardan da nefret ediyorum.
Arabasını katlamaya dahi luzum görmeyen benmerkezcilerden ise tiksiniyo bile olabilirim.
- Asansörlerde, toplu taşıma araçlarındaki işaretli koltuklarda öncelik hasta, yaşlı, engelli ve hamilelere ve çocuklu kadınlara aittir.Bu sayılan gruplardan birine dahil olmamanız asansöre binemeyeceğiniz ya da o koltuklara oturamayacağınız anlamına gelmez elbette.
Ama bu gruplardan birine giren bir kişi sizden koltugunuzu ya da asansördeki yerinizi istiyorsa kural bellidir, az kafanızı cevirseniz yandaki levhada öküz gibi yazıyodur, yerinizi vermeniz gerekir.Vermiyorsanız, özel durumu olan insanlara benim keyfimi bekleyin diyorsanız nezaketsiz falan değil salt bencilsiniz, üstünüzden bebek arabası değil futbol takımından hallica pazar arabalı teyzeler takımı bile geçse az, sizden de nefret ediyorum.
Özetle kurallara uymayan, 3 adımda bir bilgilendirme levhası bulunan toplumsal alanlarda o levhalarda yazanları bile okumaktan aciz, yasadıgı cevreye uyum sağlayamamıs, metropolde mağara kanunları işletmeye çalışan, tahammülsüz, sürekli ayrıcalık bekleyen, kendinden başka kimsenin zor durumda olabilecegini düsünmeyen, gücünün yettiğinin hakkını gasp etmeye çalışan insanların tamamından nefret ediyorum
Son paragraf ülkenin yüzde 90'ına denk geldiği için aramıza hoş geldin minnoşum
Belki de kaldirimlar araçlar tarafindan işgal edildigi icin, ya da kaldirim pat diye nerdeyse yarım metre yukseklikte bittiği icin bebek arabasini kaldirimdan suremiyorlardir, ne dersiniz
Ben Türkiye'de kimsenin kimseye toleransinin oldugunu düşünmüyorum. Herkes cok agresif, kimse sakin olamiyor. Izindeyken babam kirmizi isikta durdu diye adam babami dovmeye kalkmisti. Ben kizkardesimle yaya gecidinden korkumuza yarim saate gecemedik. Kizkardesimin elinde bebek arabasi olmasina ragmen hem de. Bize carparlar diye cok korktuk. Bunu anlatinca da insanlar gulduler biz de birbirimize bakakaldik. Insanlar bunu benimsemisler artik. Yol verecek olan bile kimse vermiyor ben niye vereyim ki deyip suruyor arabasini bence. Yol verecek olsa bir sürü kufur ve korna yemekten cekiniyorlar belkide. Trafik kurallarina uyulmuyor, nasil ehliyet aliniyor Allah bilir.
Zihniyet degismedikce bu böyle devam eder gider. Degisecegine inanmıyorum.
Hic kimsenin , birbirine tahammulu kalmamis . Kaldi ki bebeklerini , cocuklarini gezdirmeye calisanlara , aysklarimiz eziliyor , bebek arabalariyla dikkat etmiyorlar ustumuze geliniyor rahatsiz oluyoruz diyenler var. Toplu taşıt kullanılmamalı mı diğer insanları rahatsız etmemek icin ? Ya da AVM ye gitmesinler mi ? Araba kullanamayanlar nasıl çocuklarını dışarı çıkaracaklar. Yaşlılar , engelli arkadaşlar hamileler kadar çocuklu arkadaşlara da biraz daha öncelik ve sabır vermeliyiz.
Kesinlikle katılıyorum yaşamayan bil mez. Havalimanında uçağa gitmek için otobüse bindik bebek arabası, bebeğin çantası, bebeğin battaniyesi toparlayana kadar herkes inmiş. Yemin ediyorum o kadar uğraştım ki kimseye minnet etmiyim diye ama hem battaniyeyi, hem arabayı hem çantayı hem çocuğu kucaklayamadım. Herkes inmişti otobüsten çıkıp seslenmek zorunda kaldım sonra da utandım işte bu “çocukları var diye dünya onun etrafında dönüyor zannediyorlar” diye düşünenler yüzünden. Kimse bana yardım etmek zorunda değil, sinirlenmiyim dedim ama gerçekten çaresiz kalıyorsun. Uçağa bindiğimde hüngür hüngür ağladım. Bu şeye benziyor otobüste çocuk ağlar insanlar oflayıp puflar anne daha çok strese girer iki tarafta haklı ama çocuklu insana her zaman empati yapın biraz olsun. Gerçekten yaşamayan bilemez noktaBence çok talihsiz bir karar olmuş..
Yaşamayan bilemez bebekle seyahat etmenin zorluğunu.
Bakın diyorsunuz ki insanlar yardım eder. Yok kardeşim İstanbul'da kucağında bebekle bin kalkan olmaz.
Belki denk gelirseniz merhametli birine. Herkes kendi mabadını kıymetli görüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?