Bebek arabası ile ilerlerken önünüze atlayanı ezmek isteyen varmı ? Ben gibi :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mesai bitiminde gezmekten dönen ve kalabalık metro,otobüslere cümbür cemaat binip gezmelerden gelen bebek arabalarını katlamayıp kalabalığın üzerine süren, pazarda o kalabalığın içinde sahilde yürüyormuşçasına aheste davranan insanlardan nefret ediyorum gerçekten. Zaten gün sonu yorgunluğu oluyor tıkış tepil gidiyorsunuz birde bebek arabaları hiç çekilmiyor

Benim vize sorunum yok. Bu söyledikleriniz sizin muhatap olduğunuz kitleyle ilgili. Hayırlı akşamlar diliyorum.

Ezik mi? Ben siz

Benim vize sorunum yok. Bu söyledikleriniz sizin muhatap olduğunuz kitleyle ilgili. Hayırlı akşamlar diliyorum.

o kitleden olmadığınızı iddia ediyorsanız o zaman üzerinize alınmanızı gerektirecek bir problem de yok.. bende size dilerim en hayırlısından

Asıl bu tavir yanlış
Aidiyeti olanlar boyle konuşmalı

Bundan yıllar önce bir Hollandalı, Türkiye de ki olağanüstü bir doğanın yurdum insanı tarafınca nasıl rezil edildiğini anlatmıştı bir video da.. utanacakları yerde adamı linç etmişlerdi.. sonra bizi neden kabul etmiyorlar, neden acaba? ah ah hep bu aidiyet duygusu :)

Gecen arkadasla konusurken , ben cocuklarimi avmlere goturmuyorum dedim..
Gozlerini belerterek nassii ya, ciddi misin? Kizim insan cocuguyla heryere gider dedi..
Ben gitmiyorum.
Cok insanin oldugu yerlere cocuklarimi sokmuyorum.
Arada esime cocuklari birakip alisverise gittigimde o cocuklarin perisan sekilde bebek arabasi icinde sIkisip kalmalari sinirlerimi bozuyor, hele bebek yeni dogmusssa bildigin oturup aglayasim geliyor.
Super markete mecbur gidiyoruz cocuklarla ama 17 aylik kizimin henuz avm deneyimi yok, 4,5 yasindaki oglumda toplamda 2 kere gitti..

Konu sahibi, 4,5 yildir araliksiz bebek arabasi kullaniyorum, bence bizim yayalara sinirlenmeye hakkimiz yok ama ustume araba suren densizleri bogasim geliyor o ayri.

Ergonomik kanguruyu 2 saatten fazla kullanabiliyorsunuz hatta bebeğiniz kolik ise saatlerce evin içinde Yada sokakta gezdirebiliyorsunuz. Ergonomik olmayan kangurular ise direkt 2 saat değil hiç tavsiye edilmiyor . Normal kanguru bebekler için son derece sağlıksız . Diğer konularda haklısınız

En sevdiğim tartışma konularından biri :) ben her zaman saygılı davranıyorum, ama karşılığı bir çok kez sıfır. Hamileyken karnımı kimsenin gözüne sokmadım toplu taşımada, kaç kişi yer verdi dersiniz. Kaç defa kanguruyla toplu taşımada ayakta kaldım, yine beklentisiz ama yer verilmemesi insanların medeniyet seviyesini gösteriyor. Asansör olayına zaten hiç girmeye gerek yok, bekleyip durursunuz arabayla, yan taraflardan gayet dinç insanlar girerler sıra gözetmeksizin ama asansör zaten gayet yürüyebilen sağlıklı insanlarla doludur, hem de iki adım ötedeki yürüyen merdivene binmekten aciz insanlar, yine yürümeyecekler ama olsun hiç hareket etmesinler. Saygısızlığın her türlüsüne karşıyım, iki taraf için de geçerli bu, toplum içinde yaşamayı bilmeyen insanlara söyleyecek söz çok da terbiyemizi bozmayalım.

Herkes nefret ettiği şeyleri saymış madem başlıyorum;

- Özellikle metroda yürüyen merdivenin sol tarafına koala gibi yapışan iki ayaklılardan nefret ediyorum.

Nefret etmekle kalmıyorum adeta bir Amerikan futbolu oyuncusu edasıyla savunmayı yarıp geçiyorum zira ben işe geç kalmamak icin sabahın 5inde kalkıcam sen benim yoluma çıkacaksın, güler yüzle "geçebilir miyim" diye rica ettigimde de ters ters "yürüyeceksen merdiven orada" diyip cahilligin dibine vuracaksın. Geçti o Ladylik günlerim o yüzden. Baktım lafla ricayla olmuyo eyleme geçiyorum, devire devire yürüyorum şişeleri.

Ayrıca evet canlarım, 5 metrede bir "Sağ Tarafta Bekleyiniz/Stand on the Right yazan uyarı levhaları varken, ikide bir hoparlörlerden bangır bangır anons yapılırken hala sol tarafta yalı kazıgı gibi dikiliyorsanız siz bir iki ayaklısınız.

-Kaldırımlara park edip hayatı yayalara, engellilere ve bebek arabalılara zindan eden, donanımında şehir hayatına uyumluluk olmayan davarlardan nefret ediyorum. Orası sizin değil hatta sizden başka herkesin annem, o dört tekerlek fazla size. Hoş at arabası versen onu bile yanlış yere park eder bu arkadaşlar, o denli ümitsizim bu gruptan.

-Geldik konuyla bağlantılı olan kısma. Bebek arabalarının kullanımını ehliyete baglamayan her türlü yetkiliden nefret ediyorum. Yılda iki kez sınavları yapılmalı, sınava girmeden en az 12 saat direksiyon dersi almak esas olmalı, kişi hangi bebek arabasının ehliyetini aldıysa onu kullanabilmeli; tek, ikiz, içe katlanan, dışa katlanan...

-Yarım saatte bir gelen ve durakta 50 kişinin binmek için sıra beklediği otobus için açılın ben anayım diyerek sıranın en önüne geçip sonra elindeki bebek arabasını ilk kez görüyormuşçasına o arabayı bir türlü katlayamayan, sanki bebeği 5 dakika önce kucağına zorla vermişlercesine o çocukla otobüse bi türlü binemeyen; otobüsün bi türlü gidememesine, diger aracların gelip duraga sıgmayıp yola taşmasına, böylece trafigin de felc olmasına sebep olan, ve bunu yaparken suratında/dilinde ben pirems/piremses anasıyım tabi ki katlanacaksınız ifadesi bulunan kadınlardan da nefret ediyorum.

Arabasını katlamaya dahi luzum görmeyen benmerkezcilerden ise tiksiniyo bile olabilirim.

- Asansörlerde, toplu taşıma araçlarındaki işaretli koltuklarda öncelik hasta, yaşlı, engelli ve hamilelere ve çocuklu kadınlara aittir. Bu sayılan gruplardan birine dahil olmamanız asansöre binemeyeceğiniz ya da o koltuklara oturamayacağınız anlamına gelmez elbette.

Ama bu gruplardan birine giren bir kişi sizden koltugunuzu ya da asansördeki yerinizi istiyorsa kural bellidir, az kafanızı cevirseniz yandaki levhada öküz gibi yazıyodur, yerinizi vermeniz gerekir. Vermiyorsanız, özel durumu olan insanlara benim keyfimi bekleyin diyorsanız nezaketsiz falan değil salt bencilsiniz, üstünüzden bebek arabası değil futbol takımından hallica pazar arabalı teyzeler takımı bile geçse az, sizden de nefret ediyorum.

Özetle kurallara uymayan, 3 adımda bir bilgilendirme levhası bulunan toplumsal alanlarda o levhalarda yazanları bile okumaktan aciz, yasadıgı cevreye uyum sağlayamamıs, metropolde mağara kanunları işletmeye çalışan, tahammülsüz, sürekli ayrıcalık bekleyen, kendinden başka kimsenin zor durumda olabilecegini düsünmeyen, gücünün yettiğinin hakkını gasp etmeye çalışan insanların tamamından nefret ediyorum

Herkesin empati yapması lazım. Yayadan arabalıya herkes uyanık ve bu çok sinir bozucu bir şey.

Ben de mesela, yola pat diye atlayıp, arabalar durmak zorunda kalsın diye, kendinden önce bebek arabasını süren annelere çok gıcığım

Hatta bir tanesini geçen fena haşladım. Geniş ve oldukça yoğun bir ana yol, arabalara yeşil ışık yanmış, önüme bebek arabasını sürüyor.
Geçirmedim yoldan, arabayı kenara çekip inip kavga ettim. Bir insan bu kadar mı ferasetsiz olur? Sokak olsa, sakin bir yol olsa oncelik onun olsun ama Biri hızla gidiyor olsa, duramasa, görmemiş olsa, ona değil bebeğe mi carpsin? Bu mudur mantık? Ve pek çok bebek arabalı kişinin yaptığı bir şey bu.

Herkes kendi önceliğin bakıyor, avm de asansör bekliyoruz yuruyemeyen annemle. Biz asansöre binemeden pek çok kişi doldurdu birden, çünkü ağır hareket ediyoruz. Onları da indirdim. Az ötede yürüyen merdiven var, siz oradan gidebilirsiniz ama biz gidemeyiz diyerek.

Bir de engelli otoparkına kapıya en yakın nokta oldugü için park edenler!..neden acaba en yakın yerler engellilere ayrılıyor? Hiç mi dusunmuyorlar anlamıyorum.

Herkeste bir uyanıklık.

Son paragraf ülkenin yüzde 90'ına denk geldiği için aramıza hoş geldin minnoşum

Tüm yorumları okumadım, baştan 2 sayfa, sondan 2 sayfa... yetti. Bugün de " iyi ki Türkiye'de yaşamıyorum" dedirten bir topik okudum çok şükür... Medeniyetin gözünü seveyim. Sahi niye Türkiye'de insanlar, sıra nedir, öncelik nedir, kural nedir, toplu yaşama nedir bilmiyor da herkes birbirinin üstüne çıka çıka yürüyor anlamıyorum.

Son paragraf ülkenin yüzde 90'ına denk geldiği için aramıza hoş geldin minnoşum

Hosbulduk Office'im. Hos yeni gelmedim, hep buralardaydım ben. Üst kısım goygoy son paragraf acı gerçek malesef, hem de dedigin gibi ülke genelinde anket yapsak %90lara vuracak bi gercek

Belki de kaldirimlar araçlar tarafindan işgal edildigi icin, ya da kaldirim pat diye nerdeyse yarım metre yukseklikte bittiği icin bebek arabasini kaldirimdan suremiyorlardir, ne dersiniz

hayır karşıdan karşıya geçecekleri sırada bebek arabasını yola iyice çıkarıp bekleyenleri diyorum. bebeği resmen yolun ortasına çıkarıyorlar. bunu yapan anne baba sorumsuzdur gözümde savunmaya çalışmayın bence

Hic kimsenin , birbirine tahammulu kalmamis . Kaldi ki bebeklerini , cocuklarini gezdirmeye calisanlara , aysklarimiz eziliyor , bebek arabalariyla dikkat etmiyorlar ustumuze geliniyor rahatsiz oluyoruz diyenler var. Toplu taşıt kullanılmamalı mı diğer insanları rahatsız etmemek icin ? Ya da AVM ye gitmesinler mi ? Araba kullanamayanlar nasıl çocuklarını dışarı çıkaracaklar. Yaşlılar , engelli arkadaşlar hamileler kadar çocuklu arkadaşlara da biraz daha öncelik ve sabır vermeliyiz.

Geçen ben de yaşadım 3 yaşında iki oğlumla yaya geçidinden geçmeye çalıştık. Kimse yavaşlamıyor bile. Tek başıma olsam bi aradan sıvışır geçerim. Ama iki can taşıyorum. Onun stresi oluyo. Çözüm biçoğunun dediği gibi hiç evden çıkmamak sanırım.

Burda yol verilen çocuklu anne değil çocuk aslında. Burdan bakabilsek sorun kalmicak diye düşünüyorum.

Kesinlikle katılıyorum yaşamayan bil mez. Havalimanında uçağa gitmek için otobüse bindik bebek arabası, bebeğin çantası, bebeğin battaniyesi toparlayana kadar herkes inmiş. Yemin ediyorum o kadar uğraştım ki kimseye minnet etmiyim diye ama hem battaniyeyi, hem arabayı hem çantayı hem çocuğu kucaklayamadım. Herkes inmişti otobüsten çıkıp seslenmek zorunda kaldım sonra da utandım işte bu “çocukları var diye dünya onun etrafında dönüyor zannediyorlar” diye düşünenler yüzünden. Kimse bana yardım etmek zorunda değil, sinirlenmiyim dedim ama gerçekten çaresiz kalıyorsun. Uçağa bindiğimde hüngür hüngür ağladım. Bu şeye benziyor otobüste çocuk ağlar insanlar oflayıp puflar anne daha çok strese girer iki tarafta haklı ama çocuklu insana her zaman empati yapın biraz olsun. Gerçekten yaşamayan bilemez nokta

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…