Bebek arabası ile ilerlerken önünüze atlayanı ezmek isteyen varmı ? Ben gibi :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sirf bu bebek arabasini kullanmayo beceremedigimden kucagimda gezdirdim cocugumu birde bazi bebek arabalari cocuktan daha agir eziyet resmen banada diger insanlarada:)

Arkadaşlar çok merak ediyorum bebek arabasını katlayın diyorsunuz da. Bebek arabasına anakucagi bağlanmış malum bebek küçük. Yürüyemiyor. Anakucagini ayrı , bebek arabasını ayrı, çocuğu ayrı alıp nasıl toplu taşımaya binecek. Insanlar bebekleri var diye sosyallesmesin mi? Ha benim de ayağını ezip geçen bebek arabaları olduğunda bazen susuyorum bazen uyarıyorum bazende karşı taraf pardon diyor sorun etmiyorum bu mevzu başka.

Bence herkes konuyu fazla kişisel algılamış. Bebek arabalı, çocuksuz fark etmiyor ülkemizde saygısız insan çok fazla. Bu saygısız insanlardan bazıları da bebek arabası kullanıyor ne yazık ki. Mesela Gratis gibi raf aralıklarının en fazla bir insan olduğu dükkanlarda o sırayı komple kapatmaları bana doğru bir davranış gibi gelmiyor. Anneler evde otursun, dışarı çıkmasın, istediği yere gitmesin demek değil ki bu. Sen o sırayı komple kapatıp on dakika meşgul ediyorsun ama belki benim acelem var. Çok kişisel bir şey yazacağım fakat geçen ay erken bir tarihte regl oldum ve ped alabileceğim en yakın yer avmdeki Gratis'ti. Dükkana girdim, kadın arabayı çekmiş rafa, inceliyor ürünleri. Bekledim çekilmiyor, afedersiniz geçebilir miyim dedim, arabayı çekti, arkamdan ağzının içinden geri zekalı dedi bana. Ne yapayım ben şimdi mesela? Tam önünde duruyor nasıl alayım, buharlaşayım mı sıvılaşayım mı ne yapayım?

Bazı anneler araba kullanmayı bilmiyorlar kesinlikle. Araç kullanırken bile takip mesafesi var yahu, insanız biz de. Öndeki durunca durdum diye arkadan bindirmen mi gerekiyor illa ki bana? Biraz geriden takip et işte, arkamdaki araç sarı ışıkta kornaya abanmış gibi hissediyorum böyle durumlarda.

Avm asansörü konusunda haklısınız elbette, zaten o asansörü kullanmak işkence, dur kalk, yukarı in aşağı in, bir saat ineme. Ne anlamı var, çabuk bile değil, neden biniliyor ben de anlamıyorum. Yine de önüme atlayanları ezip geçmek istiyorum demek de asansör bekleyen hödükler gibi cümleler kurmak da saygılı yaklaşımlar değil. Tahammülsüzlük eşit bence her iki tarafta da.

Ay bazıları da kanguru kullansınlar demişler.Canlarım en ergonomik kanguruyu bile kullansanız en az 7-8 kilo olan bi çocuğu kaç dakka taşıyabilirsiniz?bilmiyosunuz bari konuşmayın

Ben de pazara araba götürüyorum mecburen ama Allah seni inandırsın kendimi çekebilsem de göstersem size, kimseye çarpmamak için yavaş yavaş ilerliyorum, çoluk çocuğa kazara vurmayayım diye şekilden şekilde giriyorum arabayla beraber
Ben öyle dikkat ettikçe teyzeler gelip bir omuz atıyor, hayır yani canımı da yakıyorlar, bir lokma omuzum var onu da pazarda teyzelere yem etmem, sinirlendim bir gün bir tanesine, kazara çarptıysan ki öyle değil valla bildiğin tosluyorlar, insan bir özür dilerim der, o da yok maalesef, pazarcı da şikayetçi teyzelerden, 2 hafta önce baharat tezgahının önünde teyzeler grubu vardı, nasıl koyu bir muhabbet görsen altın gününde toplanmışlar sanırsın, epeydir orada dikiliyorlardı demek ki baharatçı şiiii ablalar çay var kahve var, tabure de vereyim sohbetiniz devam edecekse dedi ama bana mısın demediler konuşmaya devam

Senin o teyzelerden olman icin en azindan 30 yilin var bence, baya cabalaman lazim ablacim
Valla saygisiz insanlar her yerdeler. Cocuklu cocuksuz arabali arabasiz kimsenin kimseye tahammulu yok. Herkeste bir kurnazlik napsam da nerede one gecsem, kimin hakkini yesem, napsam da benim menfaatim onde olsa vs vs diye kurt gibi olduk. Allah bizi bizden esirgesin ne diyelim

Bi de daracık tezgahların orta yerinde tanıdık birileri ile rastlaşıp muhabbete başlayanlar var ki, kayıp kardeşine 20 yıl sonra kavuşmuşçasına bir kendinden geçme, bir "Yolun ortasındayız az kenarda konuşalım" diyememe, pazar arabalarını ileri geri sallayarak bir ninja warrior parkuru oluşturma hali... Ah der susarım...

Cok enteresan yorumlar okuyorum
En cok asansor mevzusu enteresan geldi
Yani o asansorde bile oncelik bebekli yasli ve engellenindir yazar ama hatunlar banane banane banane ben binicem diyor:)
Gercekten her turk vatandasinin gence ve egitilebilir yasta bir kere avrupa'ya gitmesi zorunlu tutulmali
Asansor onunde sira beklemeyi , yuruyen merdivende sagda beklemeyi ve acelesi olana yol vermeyi ogrenmesi gerekiyor
Sayacak cok sey var da vs vs diyim sen anla beni seker

Yav ambulansla yarışan, önünü kesip "Sen kimi solluyon, kime dat düt yapıyon olm" diyenlerin ülkesindeyiz Milanam, yürüyen merdivenlerde sağda beklemek filan, ohoo o

Yav ambulansla yarışan, önünü kesip "Sen kimi solluyon, kime dat düt yapıyon olm" diyenlerin ülkesindeyiz Milanam, yürüyen merdivenlerde sağda beklemek filan, ohoo o
Bu ülke hepimizin ülkesi ama. Bir sorun varsa hepimizin sorunu. Bir hata varsa hepimizin hatası. Sanki hiç aidiyetiniz yokmuş gibi konuşuyorsunuz. Doğru bulmadım.

Yok ben istesem de gladyatör teyze olamam yanlışlıkla çarpınca özür üstüne özür dilerim, kuyrukta beklerken biri sırasını vermeye kalksa ay lütfen rica ederim siz önden buyurun derim, sitede höt höt yapsam da konuşma dilim kibardır, eşim bu yüzden çok dalga geçer benle, kadın herkese güleryüzle hayırlı işler, kolay gelsin, bereketli kazançlarınız olsun diyorsun, adamlar alışık değil suratına tuhaf tuhaf bakıyorlar kim bu değişik diye, deyip gülüyor :))) hamur da yok anlayacağın fakat acaba bu teyzelerin arasına karışıp ders mi alsam

Bizim pazarda çok var onlardan, bir hafta onlara özel termosta çay, tabure falan götüreceğim, yazıktır ayakta belleri tutulacakbir de muhabbeti duyan geliyor duyan geliyor, birbirlerine el edip çağırıyorlar, ayrılırken öpüşüp koklaşıp ayrılıyorlar

Bu ülke hepimizin ülkesi ama. Bir sorun varsa hepimizin sorunu. Bir hata varsa hepimizin hatası. Sanki hiç aidiyetiniz yokmuş gibi konuşuyorsunuz. Doğru bulmadım.

Kusura bakmayın da alelade bir cümleden aidiyet duygusuna kadar getirmişsiniz, şimdi ne desem konu sapacak, hiç gerek yok o sulara girmeye, nasıl anlamak istiyorsanız öyle anlamakta özgürsünüz diyeyim ve geçeyim ben en iyisi.

Almanyaya taşındım rahat ettim bebek arabalı annelere müthiş saygı var bütün toplum buna uymuş. Toplu taşıta binince arabayı katlamak da ne ola ki? Özel bölümler var rahat rahat gidiyorsun bebeğinle. İnsanlar müthiş anlayışlı ben böyle birşey görmedim.

Hahaha araya karismak lazim.kimbilir ne guzel kafadir o pazarci teyze kafasi yaaaa.

yanlışlıkla çarpınca özür üstüne özür dilerim, kuyrukta beklerken biri sırasını vermeye kalksa ay lütfen rica ederim siz önden buyurun derim,

Biraz İngilizlik var sanırım ha Mune hanım? :) Gerçi onlar karşı taraf çarpınca da özür diliyorlar ama ehehe.

imkansız, hatta imkansız ötesi imkansız.. Avrupaya gider bütün almaması gereken şeyleri alır gelirler ama sıraya giremezler bak bu bakar netim Milana'm.. sıraya girerken arkamdakinin nefesini ensemde hissediyorum bundan daha kötü ne olabilir ki?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…