Bebek arabası ile ilerlerken önünüze atlayanı ezmek isteyen varmı ? Ben gibi :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Efenim çocukla ve hatta arabasıyla yola çıkılacak, metro, AVM ve bilimum halka açık alanlara gidilecekse yanınıza almanız gerekenler; sabır.
Neden?
1-) Çünkü öncelikle yaya yollarımız kesinlikle bir bebek arabası ya da engelli vatandaşlarımız için uygun değil. Puset ve tekerlekli sandalyeyle çıkmayı düşünüyorsanız çıkmayın daha iyi. Kırın dizinizi evinizde köşe kırkenti gibi oturun. Sosyal olmayın sakın.
2-) AVM ya da metro asansörlerinde sıra beklemeyin. Çünkü sizden önce binmesi gereken eli ayağı tutan, sapasağlam ama çok acelesi olan insanlar var. Asansör yanında yazar, öncelik hamile, bebek arabası, yaşlı ve engellilerindir diye, hani okuması yazması olmayan vardır diye bir de resimlidir. Ama maalesef çoğu insanımız kafadan engelli olduklarından ya da kendilerini çok önemli şahsiyetler sandıklarından onlar kullanıyorlar. Napacaksınız siz asansörü felaaann, binbir cambazlık ve tehlikeyi göze alarak çıkınız yürüyen merdiven ile canım.
3-) Hem çocuk dediğin ağlar zırlar, salya sümük etrafa rahatsızlık verir. Dönüp dönüp size atılan tü kaka anne bakışlarına maruz kalırsınız. Bir çocuğu susturamıyorsunuz daha, ne işiniz var sokaklarda. Çünkü onlar çok uslu çocuklarmış. Tabii.

Say say bitmez bu maddeler. İnadına çıkın, ezin o terbiyesiz ayakları kızlar. Yanlışlıkla olmuş gibi en masum gülüşünüzü yapıştırın yüzünüze, “ehi, ay pardon yaaa” diyip iteklemeye devam edin. Hep destek tam destek

Turkiyeden gitmek ve avrupayi ovmek konularinda mangalda kul birakmayanlar avrupanin bu ozelliklerinden hic bahsetmezler. :)
Bebek arabasinin da sigabilecegi siklikta servis istemek yerine anneye arabasiz binmesini ya da avmye gitmemesini salik verirler.

Kaldırımlara park etmeyin bizde sokakta kıyıdan kıyıdan acaba araba çarpar mı korkusu ile yürümeyelim
Metro otobüs tramvay metrobüs gibi toplu taşımalarda öncelik inenlerin millet inmeden hurra binmeye çalışmayın az görgülü olun
Asansörlerde eşşek kadar tabela var öncelik hamile engelli ve çocukluların diye
Yürüten merdivende eşşek kadar uyarı var bebek arabası binemez diye
Otobüslerde metrolarda uyarı levhası var bebek puset yeridir diye önce levhaları okuyun sonra herşeyi anacına uygun kullanın sorun kalmaz

Bugün iki kadın cok islek bir caddede bebek arabasiyla geziyordu.
Biri; adamin birini ezdi , özür falanda dilemeden gecti gtti vallahi adam sinir oldu ben de kendime yapılmis gibi sinir oldum.
Birde adamin yüzüne baka baka gtti
Insan bir özür diler diye adamda söylene söylene gitti.
Acaba konuyu o kadin mi acti diye düşündüm

Hep dikkat etmisimdir kimseye carpmayim diye
Ama avmlerdr asansör beklerken bnden once girmeleri benide sinir ediyo
Git merdivenden in yada cık kocaman bebek arabasyla bizmi inelm merdivemden?
Benimde asansöre binerken insanlarn önüne kirmisligim çoktur
Ama ayaklarini ezmeden

Bilginiz olmadan fikriniz olmasın lütfen hiçbir bebek arabasında kapatıldıktan sonra sabit durmasını sağlayacak bir aparat yoktur. Kaldı ki siz o tramwaya binmek için ne ücret verdiyseniz o annede verdi. Belki yetişmesi gereken acele bir işi var ve o kalabalık tramwaya binmek zorunda yada eskişehirde her iki tramway yönünde hastane var belki bebeği hasta yetiştirmeye çalışıyordu. O alan engelli ve bebek arabalı şahıslara ayrılmıştır ve biri geldiğinde kullanma önceliği onların çekilmek yer vermek zorundasınız. İzmir de yaşıyorum ve bebeğim var eskişehirin 3 misli kalabalık bir şehir ama asla böyle bir muamele olmaz aksine insanlar anlayış gösterirler ve yardımcı olurlar.
Ama söylemeden edemeyeceğim doğma büyüme eskişehirliyim sanırım sizde öğrenci olarak geldiniz akın akın memleketime gelen. Güzel şehrimi mahşer yeri kalabalığına çeviren ama yanında anlayışsızlık ve empati yoksunluğunu getiren kuru kalabalıktan çok rahatsızım bende. Çünkü eskişehir insanı medeni anlayışlı ve yardımsever insanlardır

İyi yazmışsin güzel yazmışsin da su katlama konusunda haksizsin canim. Kadinin kucaginda bebek elinde araba ve muhtemelen bebek cantasi o dar alanda o arabayi katlamak insanlarin arkanda cik cik cik ufff pufff lerini dinlemek bin kalorilik ter attirir. Yargilamak yerine aslinda insanlar birbirine yardimci olmayi denese hem bekleme olmaz hem annelerin yuku azalir. Bebek arabasi almayayim dedim turkiyeye geldigimde toplu tasimanin hali malum. Kac kez ayakta kucagimda cocukla savrula savrula gittim. İnsanlarimiz asiri tahammulsuz olmus, cocuk yaptiysa bana mi yapti kafasindalar. Modernlikmis, refahmis bunlar gozumde yoktu turkiyede yasamayi hayal ederdim. Ne zamanki turkiye'ye cocuklu olarak gelmeye basladim bakis acim degisti. Yollar rampalar uygun toplu tasimalar hepsi hallolur da o rampalara park etmeyecek zihniyet, o toplu tasimada bebek arabasina yer verecek zihniyet insanimiza zor yerlesir malesef.
Engelliler konusuna hic girmiyorum, engelli biri avrupada her yere kendi kendine gidebilirken, bizim memlekette en yakin markete bile ne zorluklarla gidiyor.

Bebek sahibi olmak kimseye "her yer benim" hakkini vermiyor yalniz.. Tamam, pozitif ayrımcılık yapilabilir ama bu da kisilere kalmış bi durumdur.. Sinirlenmeye, hirslanip satasmaya kimsenin hakki yok.. Karsidaki insanin durumunu bilmeden suclama yapmak zaten basli basina yanlis.. Genc insanlar size oncelik tanimak "zorunda" degil, bunu bi anlayalim.. (Oncelikli oldugunuz yerler disinda beklediginiz ayricaliktan bahsediyorum)
Herkes haddini bilse sorun kalmayacak galiba..

Bebek arabalı kadinların %90 öküz, kbakmasinlar. Maşallah heyula gibiyim kendilerinde arbalarinda ezer geçerimde o körpeciklere kiyamam be ışte.

Bu ara meşhur ya..
Resmen cring oldum
Defalarca ..

Ogrencilere neden salladin ki simdi? Eskisehir'i Eskisehir yapan, sehrin merkezinin o kadar canli ve "medeni" olmasini saglayan, esnafinin ve ev sahiplerinin gelir kaynagi, o kuru kalabalik dediginiz ogrenciler. Ogrenciler olmasaydi gorurdum o medeni sehri:)

Bence bizim sehir planlamasi berbat. Arabalarin park edebilcegi park yerleri yokYeni yapilan binlarda bile binanin altina park yapma zorunlulugu yok, siginak olarak tasarlanan yerler bile, ters dubleks diye satiliyor cerez gibi, cunku denetim sifir. Millet yarim saat bir saat otobus bekliyor binmek icin dogal olarak tahammul sifir. Kaldirim varla yok arasi, olana ya araba park ediyor, ya da ortasinda bir cop, masa, sandalye, oturan kadinlar cocuklar vs vs var. Parklar, yesil alan yetersiz ve milletin parasi yok, gidebeilcekleri hic bir yer yok.
Sacma sapan ust gecit var, lakin o ust gecitten ayaklarinda sorun olan, eneglli olan, ya da yasli olan nasil gececek dusunen yok. Ne merdivenin yaninda dolambacli duz bir rampa var ne de asansor var. Goge merdiven dikmisler sadece saglikli insanlar yurusun diye.
Yetmez varolan kaldirimlarda standard yok. Dussen bacagin kirili. Yerden yer yer yukseklikleri yarim metreye kadar cikan, bes metre sonra asfaltla sifirlanan yamuk yumuk kaldirim dolu her yer.

Sehir bolge planlama diye bir sey yok bize, hep de gidip birdirinden kotu yerel yonetimler secince, sehirler daha da berbat hale geliyor. O yuzden normal bir dogada yasamadigimiz icin baska yerler pek karsilastirmak istemiyorum, ciddi ciddi olum kalim savasi vermek demek buyuksehirlerde disari cikmak, hele Istanbul!

Gülermisin ağlarmisin, biz bunun aynısını İstanbulda yaşadık. Nişanlım ilk defa turkiyedeydi ve köprüden karşıya gecebilmek icin tabelalari takip ederek yaya alt gecidine doğru yol aldik... köprünün kenarindaki yol zaten 50 cm... baya yürüdükten sonra kaldirim bir anda bitiverdi ve biz işlek bir caddenin ( köprünün başlangıcı) ortasinda kaldik. Nişanlım şok. Baktik herkes 4 şeritli yolu yara yara karşıya geciyor... bizde atladik vallah.

Bende bebek bekliyorum.
Ilk çocuğumda benimde şikayetim dolmuslardi.
Oglumu araba tutuyordu.
Mide bulantisi ya da kusmasina aman cocuk otursun diyende oluyordu halden anlayan.
Ama ben ayakta durup çocuğumu yerime oturtunca cık cıklayıp soylenende.

Yani ha ben bu çocuğu kucağıma almışım ha ben ayaktayım çocuğum oturuyor.
Ki keyfimden degil yani bindiği an tutuyordu araba ben napim.
Ilacda veriyordum ama o dönem oyle gecti.
Şimdi bu bebegimde de ayni seyleri yaşarsam diye dolmuşlardan nefret ettim.

Anlayissiz insanlardan nefret ediyorum.
Ben görsem boyle ufak çocuklu anne ya da cocugu benim durumumda olan hic kiyamam.
Çünkü vicdan baska bisi herkese nasip olmuyor
Zaten bi kitle var cocuk sevmiyorlar istitorlarki çocuklu kimse dışarı cikmasin.

Kaldirim araba park etmek icin degil arkadaslar.. evet cocugu bize yapmadi kimse bunun yaninda arabayi da bana almadin, benim gececegim kaldirima araba parkedemezsin.. engelliyi gectim yuruyenler de yuruyemiyorlar.. yola cikiyoruz araba ezme korkusu var.. medeniyetin gozunu seveyim su bile ulkeden gitme sebebi..

Aynisi veliefendinin orada bisiklet yolu icin var.. guya bisiklet yolu yapmislar ama caddenin ortasinda çat diye bitiyor yol.. ama sor bisiklet yolu var, o ka gelistik yani

Çocuğum yok ama kendi hareket edemeyen, birinin insiyaifinde hareket etmek olan herkes benim için önceliklidir. Ben öncelik tanıyorum, sıra benim de olsa, yer benim de olsa, onlar benden daha zor durumdalar. Bilemiyorum, ben çok dikkat ediyorum. Hele buradaki konuları okuduktan sonra, bebek bakmanın zorluklarını gördükten sonra daha da bir anlayışlı oldum bu konuda.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…