- 28 Mart 2017
- 16.596
- 68.064
- 598
- Konu Sahibi rrrapunzelll
-
Yettim yettimmm. Egm nin uygulamasini indiriyorsun telefona. Oyle park etmis aracin resmini cekip gonderiyorsun egmden. Cat yapistiriyorlar cezayi. Icinin yaglarida eridigi icin fazla kilolardanda kurtuluyorsun (ah keske ) bu araada egm ye gonderirken bilgilerini girsende sikayet ettigin goremiyor. Arada geri ariyor egm detayli bilgi istiyor sadece.Bende engelli rampasina ve kaldırıma ve her sokakta yol boyunca sağa sola park edip yolu daraltan arabaların tekerlerini patlatmak istiyorum
Özetle kurallara uymayan, 3 adımda bir bilgilendirme levhası bulunan toplumsal alanlarda o levhalarda yazanları bile okumaktan aciz, yasadıgı cevreye uyum sağlayamamıs, metropolde mağara kanunları işletmeye çalışan, tahammülsüz, sürekli ayrıcalık bekleyen, kendinden başka kimsenin zor durumda olabilecegini düsünmeyen, gücünün yettiğinin hakkını gasp etmeye çalışan insanların tamamından nefret ediyorum
Tüm yorumları okumadım, baştan 2 sayfa, sondan 2 sayfa... yetti. Bugün de " iyi ki Türkiye'de yaşamıyorum" dedirten bir topik okudum çok şükür... Medeniyetin gözünü seveyim. Sahi niye Türkiye'de insanlar, sıra nedir, öncelik nedir, kural nedir, toplu yaşama nedir bilmiyor da herkes birbirinin üstüne çıka çıka yürüyor anlamıyorum.
Valla ben de bebek arabasını ayrıcalık aracı olarak gören, bebek arabası var diye kendini burjuvaziden falan sanan tuhaf "anniş" lere kıl oluyorum.
Ayrıca herkesin acelesi var, özellikle metropollerde. Kimse kimseyi beklemek zorunda değil. Ben de hızlıca yürür yoluma bakarım.
Ay tesekkurler valla hadi biz neyse de insan engellilere uzuluyo...Yettim yettimmm. Egm nin uygulamasini indiriyorsun telefona. Oyle park etmis aracin resmini cekip gonderiyorsun egmden. Cat yapistiriyorlar cezayi. Icinin yaglarida eridigi icin fazla kilolardanda kurtuluyorsun (ah keske ) bu araada egm ye gonderirken bilgilerini girsende sikayet ettigin goremiyor. Arada geri ariyor egm detayli bilgi istiyor sadece.
Yaa bunlar ne gece gece iyiki gordum böğürerek gulmek istedim cocuk uyuyor yanimda hahaajyjyjxjjkskdkkLevha, uyarı filan aslında okuyup uyuyorlar şimdi haklarını yeme Ladym.
Mesela bak:
Atarken düşünüyor:
Yüzmüyor, girmiyor, direkt atlıyor:
Ateş yakmıyor, çakmağıyla sigara yakıyor:
Kendi canlarının-yaşam alanlarının bile değeri yok ki gözlerinde, bi de başkasına mı saygı duyacaklar sen de yani Ladym.
+1☆☆☆☆☆☆☆Bende avm de asansör bekleyen özellikle gençlere sinir oluyorum. Bebek arabasıyla yürüyen merdivenlerden inemeyeceğimize göre bi zahmet öncelik hakkı tanıyın. Asansöre binme önceliği engellilere, yaşlılara, bebek arabalarına.
+1☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆☆Merhaba
Avrupadan bir örnek vermek istiyorum.
Hiç kimse bebek arabası katlanıp toplu tasima aracina öyle sokulacak diye bi yasa getirmedi. Getirilse halimizi düsünemiyorum.
Otobüs ve tren(tramvay) icinde orta kisimlarda engelli bebek arabali ve bisikletliler icin yerler var. Nimet gibi birşey geç kösede dur. Oturakta var zaten cocukla ilgileniyorsun..
Benim ülkemde neden yasaklaniyor neden insanlar tahamülsuz anlamiyorum. Ayrica arabada oturan cocuk kimin neyini kirip edecek?
Ha, anneler kaba ise ona göre anneye davranilir.
Burda yol verilen çocuklu anne değil çocuk aslında. Burdan bakabilsek sorun kalmicak diye düşünüyorum.[/Q, çocukların bebeklik yaşla
Ben bir çocuk arabasıyla değil ikiz arabasıyla otobüse de girdim , trene de alışverişe de avm lerde gezdim . Kimsenin ayağını ezmedim , hep insanlara öncelik ben verdim, ama cocuklarımı da karşımdaki insanları da üzmedim . Karşımdaki insanlar da bana yardım etti , ihtiyacım oldugunda olay budur . Doğrusu budur yani .Burda yol verilen çocuklu anne değil çocuk aslında. Burdan bakabilsek sorun kalmicak diye düşünüyorum.
Hayır bebek arabasını kullanan ben olmasam bende atlarim :)Merhaba markete girerken, herhangi biyerden geçerken , asansöre binerken özellikle tramvaya bindigimde önde olmama rağmen kenardan kıvrılıp içeri atlayan,veya tramvaydan indigimde arabalı anneler ve engelliler için ayrılan gecite doluşup tek başına geçebilen insanlar için olan yerden geçmeyen ve beni bekleten ne bileyim bunun gibi bir suru ornek boyle insanları ezip geçmek istiyorum bazenben mi sabirsizim ama az saygı degilmi yani tramvaydan kaplayacagin alan 50.60 cm bırak ben geceyim müsait bi köşeye sen her yere girersin zaten dolu ve hepimiz ayakata gidecegiz derdim oturmakta değil gezdigim her yerde önüme birilerinin atlaması ezip gececegim bir gün boyleleri azıcık saygı azıcık trafikte bile.öncelik yayanin olduğu halde yol vermeyen sıyırıp geçen leride unutmamak lazim tabi
Çocukların her gün en az 15-20 dk dışarı çıkması ve hava alması gerekiyor . Hava yagisli olsa bile .Annenin ve bebegin hava almaya ihtiyaci yokmu eyyyy halali bugun saglik ocagindaki hemsere bile sik hava aldirmaya cikar dedi. Oturup cocugumla bir yerde cay icemiyecekmiyim bir parka gidemeyecekmiyim bekli bir yere bırakma imkanım yok AZICIK EMPATI
+1☆☆☆☆☆Hem gece uykusuzluk hem bebenin hava alması için dışarı çıkmışlık yada onu da geçtim mecburi banka hastane vs gitmek zorunda olmak gerçekten bebeğin eşyaları bebek arabası ve bebeğe birde üzerine kendi eşyalarına rağmen zor oluyor. Bebek arabasını katlayın diyonuzda eli kolu durmayan bebekle tek başına katla bebeğe sahip çık eşyaları yüklen filan kusura bakmayın ama naim süleymanoğlu değiliz en nihayetinde. Bebek arabası olan insanlara saygı duyulması görüşündeyim.
Not: Bu güne kadar kimsenin ayağını ezmemiş bir bebek arabası kullanıcısı
Ben bir çocuk arabasıyla değil ikiz arabasıyla otobüse de girdim , trene de alışverişe de avm lerde gezdim . Kimsenin ayağını ezmedim , hep insanlara öncelik ben verdim, ama cocuklarımı da karşımdaki insanları da üzmedim . Karşımdaki insanlar da bana yardım etti , ihtiyacım oldugunda olay budur . Doğrusu budur yani .
Bu süper bi bilgiymişşş. Çok teşekkürler amme hizmeti için :)Yettim yettimmm. Egm nin uygulamasini indiriyorsun telefona. Oyle park etmis aracin resmini cekip gonderiyorsun egmden. Cat yapistiriyorlar cezayi. Icinin yaglarida eridigi icin fazla kilolardanda kurtuluyorsun (ah keske ) bu araada egm ye gonderirken bilgilerini girsende sikayet ettigin goremiyor. Arada geri ariyor egm detayli bilgi istiyor sadece.
Merhaba
Avrupadan bir örnek vermek istiyorum.
Hiç kimse bebek arabası katlanıp toplu tasima aracina öyle sokulacak diye bi yasa getirmedi. Getirilse halimizi düsünemiyorum.
Otobüs ve tren(tramvay) icinde orta kisimlarda engelli bebek arabali ve bisikletliler icin yerler var. Nimet gibi birşey geç kösede dur. Oturakta var zaten cocukla ilgileniyorsun..
Benim ülkemde neden yasaklaniyor neden insanlar tahamülsuz anlamiyorum. Ayrica arabada oturan cocuk kimin neyini kirip edecek?
Ha, anneler kaba ise ona göre anneye davranilir.
Ben yurt disinda yasiyorum arkadasim , ama yasadiklarini anliyorum . Sadece yapilmasi gereken biraz emphati . Annelere karsi biraz anlayis :)Ben de ikizlerimle anca avmlere gidebildim. Kaldırımlar dar olduğu için. Ama asansörde binen gencecik insanlar beni çok üzdü. Kaç asansör dolu geçerdi. İnenlerin önünü kapamayayım diye dibine girmeyince arabasız insanlar önüme geçti. Dicek bişey yok onlara. Yaptıklarını gözü açıklık zannediyorlar. Benim değil bebeklerimin hakkını gaspediyorlar. Ben de onları allaha havale ediyorum. Şimdi artık araba kullanmıyorum.ama arabalılara yolda yürürken bile kenara çekilip yol veriyorum. Anneye değil. İçindeki bebeğe. Çunkü 5 dakika bile o arabada fazla kalmak onun için işkence olabiliyor. Ve kimse o koca arabayı kullanmayı doğuştan öğrenmiyor. Annenin hatası ya da beceriksizliği bebekten çıkartılmamalı diye düşünüyorum.
+1 diyecegim ne varsa demissiniz harikasinizEskişehir’de en çok yaşadığımız sorunlardan biri bu. Bebek arabası ve engellilere ayrılmış dediğiniz alan, öncelikli alan, tamamen size ait alan değil. Tramvaya binerken katlanabilir arabayı katlamak yerine -küçük/ uyuyan bebek dışında- insanları ezerek durdukları yerden kovmak çok büyük bir kabalık bence. Ayrıca karşı tarafa saygı duymazken saygı beklemeniz de ayrı bir ironi. Antalya’da toplu taşıma araçlarına açık, katlanmamış bebek arabasıyla binmek yasaklandı mesela neden acaba...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?