- 20 Ağustos 2015
- 6.549
- 15.774
- 448
- Konu Sahibi rrrapunzelll
-
Herkesin empati yapması lazım. Yayadan arabalıya herkes uyanık ve bu çok sinir bozucu bir şey.
Ben de mesela, yola pat diye atlayıp, arabalar durmak zorunda kalsın diye, kendinden önce bebek arabasını süren annelere çok gıcığım
Hatta bir tanesini geçen fena haşladım. Geniş ve oldukça yoğun bir ana yol, arabalara yeşil ışık yanmış, önüme bebek arabasını sürüyor.
Geçirmedim yoldan, arabayı kenara çekip inip kavga ettim. Bir insan bu kadar mı ferasetsiz olur? Sokak olsa, sakin bir yol olsa oncelik onun olsun ama Biri hızla gidiyor olsa, duramasa, görmemiş olsa, ona değil bebeğe mi carpsin? Bu mudur mantık? Ve pek çok bebek arabalı kişinin yaptığı bir şey bu.
Herkes kendi önceliğin bakıyor, avm de asansör bekliyoruz yuruyemeyen annemle. Biz asansöre binemeden pek çok kişi doldurdu birden, çünkü ağır hareket ediyoruz. Onları da indirdim. Az ötede yürüyen merdiven var, siz oradan gidebilirsiniz ama biz gidemeyiz diyerek.
Bir de engelli otoparkına kapıya en yakın nokta oldugü için park edenler!..neden acaba en yakın yerler engellilere ayrılıyor? Hiç mi dusunmuyorlar anlamıyorum.
Herkeste bir uyanıklık.
Yani oneriniz ne? Pazara mi gitmeyelim?Valla bir kaç ay sonra ben de bebek arabasıyla gezmek zorunda kalacağım bilmiyorum tüm bu dediklerimi yutacak mıyım nasıl yapacağım ama, ben de kalabalık yerlerde koca koca arabalarla insanların ayaklarını eze eze bodoslama giden annelerden bıkmış durumdayım. Hele o pazarlar. Zaten normal insan yürüyemiyor pazarda, sen bebek arabasına yüklemişsin eşyaları, çocuk elinde, onun bunun ayağını eze eze gidiyorsun. Allah'ım sen koru.
Sabah erken gidebilirsiniz. Hadi akşam pazarında bir şey kalmıyor diyelim. Ama en yoğun saatlerde de zaten trafik sıkışık.Yani oneriniz ne? Pazara mi gitmeyelim?
Ya da pazara cocuksuz gidebilmek icin bakici falan mi tutalim napalim?
Bebek arabasi kullanan bir kisi haliyle elinde ekstra posrt poşet tasiyamayacak, bunun icin de o arabayi kullanacaktir.
Ben en son bir daha pendik pazarına amerikan futbolcusu kılığıyla giderim dedim yani o derece
Şimdi bunu niye anlatiyorum cok gereksiz ama soyleyeyim, ben siz rahatsiz olacaksiniz diye sabah erken saatte pazara falan gidemem.Sabah erken gidebilirsiniz. Hadi akşam pazarında bir şey kalmıyor diyelim. Ama en yoğun saatlerde de zaten trafik sıkışık.
Heyyy agzina saglik canm duygularima tercuman olmussunŞimdi bunu niye anlatiyorum cok gereksiz ama soyleyeyim, ben siz rahatsiz olacaksiniz diye sabah erken saatte pazara falan gidemem.
Pazar burda haftasonu ve okula giden kucuk bir cocugum daha var, erken kalkmak istemiyor haliyle. Onun kahvaltisi vs derken kucugun ogle uykusu saati geliyor. Sonrası da sizlerin de pazarı sereflendirdigi vakit oluyor zannimca.
Bizler vebali degiliz kimselere gorunmeden yaşayalim diye erkenden ya da gec vakitte sokaga cikalim.
Hadi sunu da belirteyim de konuyu kapatalım, pazara uc dort ayda bir giderim , onda da esimle giderim ve araba kullanmam kangurum var.
Ben bu sorunu kendim yasadigim icin degil yasayanlar oldugu icin dile getirdim.
Görüyorum ki hamilesiniz, bebeginiz olduktan sonra ufacik bir varligin nasil da her seyin onune gectigini o zaman goreceksiniz. Disari çıkacaginiz vakit uyku saatine denk gelirse o arabayi her türlü kullanacaksiniz ve yeri geldiginde de anlayis bekleyeceksiniz herkesten.
Valla ilk mesajımda dedim zaten göreceğiz diye ama... Kusura bakmayın, siz saygılısınız diye, hunharca ayak ezen, bir şey dediğinde de hemen üste çıkan "anneler"e de size davrandığım saygıyla yaklaşamayacağım. Günün en yoğun saati, en az bin kişi o sıcakta hasta aksıra tıksıra geyire balgam ata ata dolaşıyor, bazı kadınlar arabayı yüklemişler, çocuğu da ellerinden sürükleye sürükleye geziyorlar. Herşeyi bırak ben çocuğumun sağlığından endişelenirim ya, sokmam onu oraya. Arabayı tek elle bir kullanışları var, nereye gidiyor, önünde kim var, durmuş mu kalkmış mı?!Şimdi bunu niye anlatiyorum cok gereksiz ama soyleyeyim, ben siz rahatsiz olacaksiniz diye sabah erken saatte pazara falan gidemem.
Pazar burda haftasonu ve okula giden kucuk bir cocugum daha var, erken kalkmak istemiyor haliyle. Onun kahvaltisi vs derken kucugun ogle uykusu saati geliyor. Sonrası da sizlerin de pazarı sereflendirdigi vakit oluyor zannimca.
Bizler vebali degiliz kimselere gorunmeden yaşayalim diye erkenden ya da gec vakitte sokaga cikalim.
Hadi sunu da belirteyim de konuyu kapatalım, pazara uc dort ayda bir giderim , onda da esimle giderim ve araba kullanmam kangurum var.
Ben bu sorunu kendim yasadigim icin degil yasayanlar oldugu icin dile getirdim.
Görüyorum ki hamilesiniz, bebeginiz olduktan sonra ufacik bir varligin nasil da her seyin onune gectigini o zaman goreceksiniz. Disari çıkacaginiz vakit uyku saatine denk gelirse o arabayi her türlü kullanacaksiniz ve yeri geldiginde de anlayis bekleyeceksiniz herkesten.
Sinirlerim bozuldu resmen, olmadi biz yarasalar gibi yasayalim. Mazallah toplum rahatsız oluyor.Heyyy agzina saglik canm duygularima tercuman olmussun
Gecen hafta yaya gecitinden gecmek istedim ,kizim bebek arabasinda uyuyor.
Sol seritten gelen arac durdu, yol verdi bende ilerledim, sag seritten gelen arac oyle bi girdi ki yola, arabayi geri almasam ezip gececek bizi.
Son anda durdu.
Kadin yemin ediyor vallahi gormedim diye.
Agzima geleni saydim, trafigi felc ettim.
Baslarim onun taktigi gunes gozlugune..
Fosforlu pembe tenteneli koca arabayi nasil gormez ya?
Birde boyle kor suruculer var.
Oyle bi yorumlar yapiliyorki şaşırmamak imkansiz neymis alışveriş merkezine cocuklularin ne isi varmis parka gitseymis? Cocuklular insan degilmi cocuklu olduktan sonra tek parkami gitmesi gerekiyor alışveriş merkezi yasakmi? He birde pazara cikmasinlarmis ? Bnde bekarken gatta cocugum yokken hamileyken bile sinir olurdum diger arkadaslar gibi yorumlardim ne oldu cocoklu olali uc ay oldu baktim ki bnm dusundugum gibi degilmis hersey bebek bu ya dediginden anlamaz uykusu varmi illa yatmadi lazim oyle saglikli kanguru falan bos bebek arabasina koy mışıl mışıl uyuyor sende rahat rahat islerini hallediyorsun alışveriş merkezine kanguruyla gidersen ne oluyo yemk sipariş verdin bebegin uykusu geldi kanguruda uyumak istemiyo ki rahat degil nerde yatiri ak? Biraz buyuk ols mama sandalyesi varda ama bebek olunca? Kucaginda bebek le nasil yemk yiyiceksin burda bebek arabasi kurtaticin oluyo dimi? Bnde pazara daha bebek arabasiyla gitmedim ama gidenlerede saygim sonsuz adi ustunde pazar bu isteyen istedigiyle gider pazara pazar kimsenin ozel mulku degil! Bnde ccocuk arabasi kullaniyorum nedense daha kimseye carpmadim ayaklarini ezmedim ve bu zmna kadar nedense beni ezip gecen cocuk arabali anneye denk gelmedim çocuklu anne disari cikmasin diyen arkadaslar eminim cocuklu olduktan sonra anliyacaklar yani bu yorumları erkekler yspsa anlarimda yarin bi gun anne olucak arkadaslarda yapinca biraz uzucu kırıcı oluyo maalesefSinirlerim bozuldu resmen, olmadi biz yarasalar gibi yasayalim. Mazallah toplum rahatsız oluyor.
Bir de bak mesela benim ayagimi hic ezmedi bebek arabali biri, hic onlardan oturu sıkıntı yasamaydim niye acaba?
Ya da ben hic ezmedim, hadi ben fark etmesem ezdigim kisi elbet bir sekilde ffark ettirirdi bu durumu.
Burdaki olay tamamen iyi niyet-kotu niyet .
Dikkatli okusaydın öğrencilerin tümüe değil kendi anlayışsızlığını empati eksikliğini ve saygısızlığını yanında taşıyarak gelen kuru kalabalık dedim sen bunlardan değilsen boşuna alınma hem sadece öğrenci değil eskişehir son zamanlarda yoğun şekilde göç alan bir şehire dönüştü belki onları kastetmiş olamaz mıyım?Ogrencilere neden salladin ki simdi? Eskisehir'i Eskisehir yapan, sehrin merkezinin o kadar canli ve "medeni" olmasini saglayan, esnafinin ve ev sahiplerinin gelir kaynagi, o kuru kalabalik dediginiz ogrenciler. Ogrenciler olmasaydi gorurdum o medeni sehri:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?