Bebek arabası ile ilerlerken önünüze atlayanı ezmek isteyen varmı ? Ben gibi :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar toplumda saygı mekanizması çok basit bi düzenle işler...O da “bugün sana, yarın bana” hesabıdır.Bugün burda çocuğu olmayanlar bol keseden atadursun, bütün nefretlerini kussunlar.Yok çocuklusunuz diye öncelikli değilsiniz falan giydirsinler.Ama yarın bigün çocuğunuz olduğunda da saygı ve öncelik göremeyeceğinizi unutmadan yapın bunları olur mu?

Valla bir kaç ay sonra ben de bebek arabasıyla gezmek zorunda kalacağım bilmiyorum tüm bu dediklerimi yutacak mıyım nasıl yapacağım ama, ben de kalabalık yerlerde koca koca arabalarla insanların ayaklarını eze eze bodoslama giden annelerden bıkmış durumdayım. Hele o pazarlar. Zaten normal insan yürüyemiyor pazarda, sen bebek arabasına yüklemişsin eşyaları, çocuk elinde, onun bunun ayağını eze eze gidiyorsun. Allah'ım sen koru.

Bebek arabası bir ihtiyaç hepimiz kadınız herkes ömründe en az bir kere kullanır inşallah Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın
Gelelim konuya bebek arabası ile kalabalık mekanlara girme işi zor ama bazen zorunda kalabiliyorsunuz çocuk kişisi ilk iki yıl o bebek arabasında oturmuyor sonraki iki yıl tek adım atmıyor her yere bebek arabası ile gidiyor eşi geç vakitte gelen bir kadın kusura bakmayın da o pazara girecek sizde iki el atında kaldıramadığı kaldırımlarda arabayı kaldırabilsin arabalar için ayrılmış kaldırım rampalarını arabalar istila ediyor zaten

Gecen hafta yaya gecitinden gecmek istedim ,kizim bebek arabasinda uyuyor.
Sol seritten gelen arac durdu, yol verdi bende ilerledim, sag seritten gelen arac oyle bi girdi ki yola, arabayi geri almasam ezip gececek bizi.
Son anda durdu.
Kadin yemin ediyor vallahi gormedim diye.
Agzima geleni saydim, trafigi felc ettim.
Baslarim onun taktigi gunes gozlugune..
Fosforlu pembe tenteneli koca arabayi nasil gormez ya?
Birde boyle kor suruculer var.

Yani oneriniz ne? Pazara mi gitmeyelim?
Ya da pazara cocuksuz gidebilmek icin bakici falan mi tutalim napalim?
Bebek arabasi kullanan bir kisi haliyle elinde ekstra posrt poşet tasiyamayacak, bunun icin de o arabayi kullanacaktir.

Yani oneriniz ne? Pazara mi gitmeyelim?
Ya da pazara cocuksuz gidebilmek icin bakici falan mi tutalim napalim?
Bebek arabasi kullanan bir kisi haliyle elinde ekstra posrt poşet tasiyamayacak, bunun icin de o arabayi kullanacaktir.
Sabah erken gidebilirsiniz. Hadi akşam pazarında bir şey kalmıyor diyelim. Ama en yoğun saatlerde de zaten trafik sıkışık.

Bu konu sardi beni dönüp dönüp geliyorum:)
Bütün anlayissizlar burda galiba, ya da toplum icinde varsiniz da gizleniyor musunuz?
Evet bebek arabasi kullanıyorum, tek bir kez olsun anlayissiz biriyle karsilasmadim.
Bir defa arabayla dolmusa bindim ve katlayamadim, butun herkes yardimci oldu sagolsun.
Ne zaman karsidan karsiya gececek olsam araçlar da mutlaka yol verir.
Hamileyken bu iyi niyeti gormedim ama bebekle hic sıkıntı cekmedim.
Sahi sizler niye bu kadar kötü kalplisiniz?

Sabah erken gidebilirsiniz. Hadi akşam pazarında bir şey kalmıyor diyelim. Ama en yoğun saatlerde de zaten trafik sıkışık.
Şimdi bunu niye anlatiyorum cok gereksiz ama soyleyeyim, ben siz rahatsiz olacaksiniz diye sabah erken saatte pazara falan gidemem.
Pazar burda haftasonu ve okula giden kucuk bir cocugum daha var, erken kalkmak istemiyor haliyle. Onun kahvaltisi vs derken kucugun ogle uykusu saati geliyor. Sonrası da sizlerin de pazarı sereflendirdigi vakit oluyor zannimca.
Bizler vebali degiliz kimselere gorunmeden yaşayalim diye erkenden ya da gec vakitte sokaga cikalim.
Hadi sunu da belirteyim de konuyu kapatalım, pazara uc dort ayda bir giderim , onda da esimle giderim ve araba kullanmam kangurum var.
Ben bu sorunu kendim yasadigim icin degil yasayanlar oldugu icin dile getirdim.
Görüyorum ki hamilesiniz, bebeginiz olduktan sonra ufacik bir varligin nasil da her seyin onune gectigini o zaman goreceksiniz. Disari çıkacaginiz vakit uyku saatine denk gelirse o arabayi her türlü kullanacaksiniz ve yeri geldiginde de anlayis bekleyeceksiniz herkesten.

Heyyy agzina saglik canm duygularima tercuman olmussun

Valla ilk mesajımda dedim zaten göreceğiz diye ama... Kusura bakmayın, siz saygılısınız diye, hunharca ayak ezen, bir şey dediğinde de hemen üste çıkan "anneler"e de size davrandığım saygıyla yaklaşamayacağım. Günün en yoğun saati, en az bin kişi o sıcakta hasta aksıra tıksıra geyire balgam ata ata dolaşıyor, bazı kadınlar arabayı yüklemişler, çocuğu da ellerinden sürükleye sürükleye geziyorlar. Herşeyi bırak ben çocuğumun sağlığından endişelenirim ya, sokmam onu oraya. Arabayı tek elle bir kullanışları var, nereye gidiyor, önünde kim var, durmuş mu kalkmış mı?!

Konu sahibinin önüme atlıyor dediği ya da bir başkasının neredeyse beni eziyordu dediği kişi nasıl ben değilsem, bu bahsedilen kişi de sizler olmayabilirsiniz ama kabul edin, çok fazla "ben anneyim ne istersem yaparım" modunda kadın var ve onlar bu yazdıklarımı misli misli hak ediyorlar.

Heyyy agzina saglik canm duygularima tercuman olmussun
Sinirlerim bozuldu resmen, olmadi biz yarasalar gibi yasayalim. Mazallah toplum rahatsız oluyor.
Bir de bak mesela benim ayagimi hic ezmedi bebek arabali biri, hic onlardan oturu sıkıntı yasamaydim niye acaba?
Ya da ben hic ezmedim, hadi ben fark etmesem ezdigim kisi elbet bir sekilde ffark ettirirdi bu durumu.
Burdaki olay tamamen iyi niyet-kotu niyet .

Heeeee cocugumla yolu yaralamışım karşiya geciyorum.. Gelmiş arkadan korna caliyor, yolu yaralamisim bekle işte da!!! En sinir oldugum arabalarin sinyal vermemesi..

O bahsettiğiniz kör sürücü ne kadar gerizekalıysa, benim kavga ettiğim, arabalara yeşil ışık yandığı halde, son bir gayret bebek arabasını öne atıp karşıya geçmeye çalışan anne de o kadar gerizekalı.

Ben de kullandım yıllarca bebek arabası. Bazen kaldırım bozuk oluyor, yola bile inmek gerekiyor ama düzgün bir şekilde yolunda gitmek isteyen kişiyle, yola atlayanın hareketleri arasında dağlar kadar fark var.

Arabada ben bekleyebilirim, nasıl yeşil ışık yandı, öncelik benim, beni nasıl bekletirsin yolda değil sıkıntı. Sen nasıl bebeğinin Canını tehlikeye atabilirsin 5 dakika daha beklememek için? Umarım o kadının da kulağına küpe olmuştur o azardan sonra, bir daha yola atlarken iki kere düşünür.

Ayrıca sizin durumunuzda önce duran bir araba var, demek ki dikkatli geçiyormuşsunuz ama yoğun trafikte bırakın fosforlu pembe tenteneli bebek arabasını, kocaman arabalar birbirini görmeyip geçiriyor.

Asıl mesele saygı bu durumda, insanın insana saygısı. Kimse altında araba var, ya da elinde bebek arabası var diye karşıdakinin güvenliğini, hayatını riske atma lüksüne sahip değil.

Son düzenleme:
Oyle bi yorumlar yapiliyorki şaşırmamak imkansiz neymis alışveriş merkezine cocuklularin ne isi varmis parka gitseymis? Cocuklular insan degilmi cocuklu olduktan sonra tek parkami gitmesi gerekiyor alışveriş merkezi yasakmi? He birde pazara cikmasinlarmis ? Bnde bekarken gatta cocugum yokken hamileyken bile sinir olurdum diger arkadaslar gibi yorumlardim ne oldu cocoklu olali uc ay oldu baktim ki bnm dusundugum gibi degilmis hersey bebek bu ya dediginden anlamaz uykusu varmi illa yatmadi lazim oyle saglikli kanguru falan bos bebek arabasina koy mışıl mışıl uyuyor sende rahat rahat islerini hallediyorsun alışveriş merkezine kanguruyla gidersen ne oluyo yemk sipariş verdin bebegin uykusu geldi kanguruda uyumak istemiyo ki rahat degil nerde yatiri ak? Biraz buyuk ols mama sandalyesi varda ama bebek olunca? Kucaginda bebek le nasil yemk yiyiceksin burda bebek arabasi kurtaticin oluyo dimi? Bnde pazara daha bebek arabasiyla gitmedim ama gidenlerede saygim sonsuz adi ustunde pazar bu isteyen istedigiyle gider pazara pazar kimsenin ozel mulku degil! Bnde ccocuk arabasi kullaniyorum nedense daha kimseye carpmadim ayaklarini ezmedim ve bu zmna kadar nedense beni ezip gecen cocuk arabali anneye denk gelmedim çocuklu anne disari cikmasin diyen arkadaslar eminim cocuklu olduktan sonra anliyacaklar yani bu yorumları erkekler yspsa anlarimda yarin bi gun anne olucak arkadaslarda yapinca biraz uzucu kırıcı oluyo maalesef

7-8 senedir hiç otobüs,dolmuş maceram olmadı. Çocuklu olarak bir defa dahi binmedim. Çocuksuz olarak belki 1-2 defa...
Allah hayat şartlarının zaten zor olduğu şu memlekette mağdurun,engellinin,çoluk çocuklu insanların yardımcısı olsun.
Hımbıl gençlerimize de güç,kuvvet,zindelik versin.

Dikkatli okusaydın öğrencilerin tümüe değil kendi anlayışsızlığını empati eksikliğini ve saygısızlığını yanında taşıyarak gelen kuru kalabalık dedim sen bunlardan değilsen boşuna alınma hem sadece öğrenci değil eskişehir son zamanlarda yoğun şekilde göç alan bir şehire dönüştü belki onları kastetmiş olamaz mıyım?
He bu arada bu kadar öğrenci yoğunluğu olmadan öncede eskişehir aynıydı tek başına koca şehri verdiğin kirayla birde adalar veya bağlarda içtiğin kahveyle sen geçindirmiyorsun sakin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…